Top Message

www.oblik.fi

LEMPI HYLLY KEITTIÖSSÄ

Tajusin juuri jokin aika sitten, etten ole tainnut juuri koskaan kuvata keittiötä niin, että tämä seinusta, ja erityisesti tämä hylly näkyisi kunnolla. Kyseessä on siis Anni Pitkäjärven suunnittelema ja Hakolan valmistama Lempi hylly. Monikäyttöinen hylly on todella siro, ja muotokielessä on jotakin erityisen kutkuttavaa. Plussaa pitää antaa myös nerokkaasta kiinnitystavasta, joka on lähes täysin huomaamaton! Pidän suunnittelijasta ja hänen muistakin töistään valtavasti. Tyyli ideoida ja työstää asioita on vain niin silmiä hivelevää ja käytännönläheistä. Samaan aikaan oivaltavaa, klassista ja trendikästä. On ollut ilo seurata tätä naista ja hänen matkaansa muotoilijana. Ilo on myöskin se, että perheyritys Hakola otti aikanaan Annin suunnitteleman hyllyn tuotantoon ja nyt se on meidän kaikkien saatavilla. 
Lempi hylly
aloe vera
Hakola hylly
100%:sti Suomessa valmistettua hyllyä saa tällä hetkellä kahdessa eri värissä. Mustana ja valkoisena. Aiemmin saatavilla oli myös pinkki ja turkoosi, jotka olivat hyllyn kausivärejä. Hintaa tälle on jäänyt 119 euroa, joka on minusta varsin kohtuullinen summa kotimaisesta pienhuonekalusta. Kun hinnasta vähennetään materiaalit, työn hinta, pakkauskulut ja verot - ei tuosta suunnittelijalle ja valmistajalle mitenkään erityisen paljon jää jaettavaksi. Aivan huippua kuitenkin, että hinta on haluttu pitää sellaisena, että siihen on mahdollisimman monella varaa, eikä ylihinnoittelua ja ahneutta ole havaittavissa.

Tämä hylly on ollut meillä jo oikeastaan alkuvuodesta saakka. En oikein osannut päättää sille paikkaa ensin, koska vaihtoehtoja oli niin monia. Olin alkuun aivan vakuuttunut, että laitamme sen kylpyhuoneeseen. Sitten mietin olohuonetta ja lopulta päädyimme keittiöön. Parhaillani kipuilen sen asian kanssa, että näkisin tuon niin hyvin mökillä. Mutta raaskinko viedä sitä sinne, jossa en vietä aikaa jatkuvasti? Jään edelleen pohtimaan tätä...
musta ruukku
sammal ja varpu asetelma
Hakola Lempi hylly
Hyllyllä on itselläni ollut jatkuvasti joku vaihtuva teema. Syksyn kunniaksi tein siihen viher- ja luontoaiheisen asetelman. Pieneen tuikkukulhoon laitoin pohjalle jäkälää ja istutin väliin muutaman puolukan varvun. Lasipulloon taitoin kaatuneesta puusta pari kuivaa oksanpätkää ja mustaan matalaan ruukkuun laitoin juurtumassa olleen aloe veran alun kasvamaan. Nautin tällaisista pienistä jutuista, kuten vaihtuvista asetelmista - ja siihen Lempi hylly onkin mainio. Tämä on muuten oikein hyvä vaihtoehto ja haastaja samassa kokoluokassa olevalle String pocket -hyllylle!

Lempi hylly / Hakola
Lasinen tuikkukulho / Granit
Musta ruukku / Granit

Iso peukku ja kiitos Anni Pitkäjärvelle ja Hakolalle loistavasta tuotteesta!
Jutta

PS. Tiesitkö, että Lempi hylly valittiin vuoden 2014 Habitaressa 
Protoshopin parhaaksi tuotteeksi? En ihmettele!

 1. On se kaunis :). Välillä miettinyt sitä meidänkin keittiöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on! Ja oikeasti tosi näppärä toi tanko tuossa alla just keittiössä!

   Poista
 2. Tuo hylly päihittää tyylikkyydellään string pocketin mennen tullen! Se on niin nähty!
  Ja mökille voit ostaa sitten oman Lempi hyllyn, kun sen aika on ;)
  MK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä tosiaan vähän uudenlainen tyyli tässä kokoluokassa oleville seinähyllyille. Pocketissa on tosin omat hyvät puolensa, mutta onhan tää nyt ihan mieletön!

   Poista
 3. Upea hylly. Äkkiseltään tuntuisi myös että siihen on Stringiä helpompaa tehdä kauniita asetelmia ja laittaa tavaroita esille. Ainakin tuo sinun asetelmasi on todella kaunis! Rentoa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siinä mielessä kyllä totta, että tuohon saa jotenkin harmonisemman ja "rauhallisemman" asetelman kuin useamman hyllyn kalusteelle. Lisäksi tähän saa korkeampiakin juttuja, joita pocketiin ei kyllä oikein saa, tai mittasuhteet alkaa näyttämään muuten vähän hassulta. Kiitos Anu kommentistasi <3

   Poista
 4. Tuo on ihana, täällä keikkunut jo pitkään haavelistalla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ajattele, jos jokainen suomalainen lisää kotimaisten tuotteiden kulutusta kympillä kuussa, saadaan lisättyä rutkasti lisää työpaikkoja (joku ihan hillitön määrä, mutten muista kuinka paljon). Ja tää on sopivasti 12x10EUR, eli tämän kun hankkii niin tulee koko vuoden kotimaisuus -jalanjälki saavutettua! ;))

   Poista
 5. Kaunis hylly ja hauska tuo alaosan rengas, johon voi ripustaa! Toimii monessa tilassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ihan oikeassa, tuohon saa ripustettua keittiössä astiapyyhkeen, wc:ssä vaikkapa käsipyyhkeen, makuuhuoneessa henkarin jne jne. Eli toimii tosiaan monessa tilassa :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets