Top Message

www.oblik.fi

KÄYTETYT KALUSTEET ON TUVAN SYDÄN

Astuessani tämän tuvan ovelle ensimmäisen kerran, näin sieluni silmin juuri tuossa kohdassa pitkän pirttipöydän, jonka ympärille olisi koottuna eriparisia tuoliklassikoita. Aiemmin tämä huone on ollut pitkälti olohuonekäytössä, ja keittiö oli (ja on) mökin toisessa päädyssä ruokapöytineen. Näkymät ovat kuitenkin tästä kohdin mitä parhaimmat - suoraan rantaan nimittäin. Tästä syystä ei tarvinnut pitkään pohtia ruokaryhmän kokoamista juuri tälle paikalle. Rahaa ei kuitenkaan tässä vaiheessa ole millään muotoa järkeä sijoittaa sisustukseen ja kalustukseen kovin suuria summia, vaan säästää suurin osa mökkiin varatusta budjetista remontointiin ja pihaan. Eurojen säästämisen lisäksi pidän todella paljon siitä ajatuksesta, ettei kaikki ole pakasta revittyä ja upouutta. 

Halusin tänne enemmän rentoutta, enemmän persoonaa ja enemmän tarinaa. Ja näiden ajatusten siivittelemänä kalustin mökin ruokailutilan kokonaan kierrätyskalusteilla ja tavaroilla.

Moni teistä on saattanut jo aiemminkin pistää merkille, että olen kova tyttö vahtaamaan erilaisia nettikirppareita, ja (ainakin omasta mielestäni) teen sieltä toisinaan aika hyviä löytöjäkin. Esimerkiksi keittiön Louis Poulsen on huudettu reippaasti edullisempaan hintaan kotiin kuin uusi vastaava olisi maksanut. Käytössä valaisin ei ole yhtään sen huonompi kuin uutenakaan ostettu. Yhtä lailla keittiön  tiikkituolit on Bukowskis nettihuutokaupan kautta meille hankittuja. Kestävät klassikot eivät kulu, ja tästä syystä niitä voi ehdottomasti hankkia myös käytettyinä!

Joku on joskus kysynyt, eikö minua "iljetä" tai "pelota" käytettyjen tavaroiden hankkiminen kotiin. No ei! Tokikaan en osta käytettynä esimerkiksi patjoja, tyynyjä tai sen semmoista. Siinä kohtaa kulkee itselläni raja. Mutta tuolit, pöydät, valaisimet ja pienesineet ovat minusta jopa herkullisempia käytettyinä kuin uusina. Tiedä sitten miksi, mutta jotenkin käytyissä aarteissa on uusia enemmän "sitä jotain". Tässä vaiheessa totean, että tottakai meiltäkin löytyy paljon uutena ostettua kalustetta ja tavaraa kotiin. Mutta etenkin suurempia hankintoja miettiessä olen aina kolunnut myös ne 2nd hand vaihtoehdot läpi. 

Kymmenen hengen pirttipöytä löytyi miehen joukkuekaverin omistamasta vanhasta pappilasta. Vankilatyönä teetetty massiivipuinen pöytä on normaaliin pirttipöytään verrattuna vähemmän koristeellinen, ja oikeastaan kaikki linjat ovat todella suoria ja skarppeja. Ikävuosia pöydälle on kertynyt jo useita kymmeniä, mutta silti palvelee tarkoituksessaan edelleen yhtä hyvin! Pientä hiontaa ja pintakäsittelyä tuo kaivannee, mutta menettelee nyt näinkin ensialkuun. Hintaa pöydälle jäi 40 euroa.

Valkoiset tuolit kuului mökin kanssa "samaan kauppaan", kuin myös vanha Philipsin radio, pöydällä olevat pärekorit, kyntteliköt ja kahvikuppikin. Tekstiilit (olohuoneemme vanha matto, keittiöpyyhkeet, torkkupeitto ja lampaantalja) toin kotoa.

Mustat Arne Jacobsenin suunnittelemat klassikkotuolit kävin noutamassa viikonloppuna Helsingin reissullani kotiin. Nämä taasen löysin tori.fi:stä 130 euron kappalehintaan. Tuolit ovat edelleen supertukevat, joka kertoo valmistuksessa käytetystä hyvästä puulaadusta ja erinomaisesta valmistustekniikasta; yhdeksän kerrosta muotoonpuristettua vaneria + kaksi puuvillakerrosta niiden välissä. Vaikka toki hintaa jäi tuoleille edelleen, oli se silti vain pieni osuus uusiin verrattuna. Toiveena olisi saada kerättyä näiden muurahaisten rinnalle todellinen herkkukokoelma erilaisia klassikkotuoleja. Mielellään käytettyinä. Aikaa se saattaa viedä, mutta uskon sen olevan odottamisen arvoista.
Jotenkin muuten tämä katosta lattiaan ulottuva puupinta tuntuu ihan superhyvältä. Samaan aikaan luonnonläheiseltä, lämpimältä ja rennolta. Tästä syystä tuvan pinnat saavatkin jäädä juuri tällaiseksi - lempeäksi taustaksi kauniille käytetyille kalusteille. Mielestäni onnistuin luomaan ajattoman ja klassisen tunnelman tilaan, vaikken ostanut sinne yhtään mitään uutena. Kaukana on ainakin se monien pelkäämä tunkkainen ja "vanhankansan mieltämä kirppistunnelma". 

Mitä mieltä te olette käytettyjen kalusteiden ja tavaroiden ostosta? Suositteko kierrätystä vai tuntuuko se "likaiselta" touhulta? Olisi mielenkiintoista kuulla myös teidän viimeaikaisista kirppislöydöistä!

Jutta

 1. Ehdottomasti on upeaa löytää kalusteita/tavaroita käytettynä, sisustuksesta muotoutuu siten myös huomattavasti mielenkiintoisempi kokonaisuus. Minun viimeisin kirppislöytöni on upea ryijy ruokailutilaan :) https://keltainenkahvipannu.blogspot.fi/2016/09/ryijy-tuli-taloon.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiva kun täällä on samanhenkisiä ihmisiä :) Menenkin heti katsomaan tuon sinun viimeisimmän löytösi :)

   Poista
 2. Kuulun samaan kastiin. :) Isompien hankintojen kohdalla katselen aina nettikirpparien tarjonnan ensin. Meille on kotiutunut käytettynä mm. Thonet ja Artemiden Tolomeo. Yksi valkoinen muurahainen olisi seuraavaksi tilauksessa. En millään vaan haluaisi maksaa täyttä hintaa ja vanhassa on sitä jotain. Kauniilta näyttää teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, mitä löytöjä! Juuri tuollaisia itsekin toivoisin löytäväni :) Pastellinen tai valkoinen seiska taas sopisi meille hyvin seuraavaksi löydöksi ;) Ja olen ihan samanlainen, ei millään raaskisi maksaa täyttä hintaa. Onneksi laatutavara on hyväkuntoinen usein myös käytettynä!

   Poista
 3. Näyttää ihan superkauniilta ja kutsuvalta. Pöytä on upea ja murkut sopivat siihe niin hyvin. Ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne - sä olet tunnelman luomisessa ihan mestari, joten olipa kiva kommentti juuri sinulta <3

   Poista
 4. Upealta näyttää! Ja kuulun samaan porukkaan sinun kanssa. Suorastaan rakastan tehdä löytöjä kirppiksiltä ja myös paikalliselta roskalavalta (face). Muurahaiset olet löytänyt kyllä tosi edulliseen hintaan. Ne näyttääkin mustana ihanilta. Minunkin yksi muurahainen on matkalla pian kotiin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sinä kyllä teetkin usein ihan huippuhyviä ja edullisia löytöjä. Monesti mietin, mistä ne oikein löydät! :D

   Poista
 5. Tykkään kovasti käytettynä ostetuista huonekaluista ja viime aikoina olemmekin tehneet hyviä löytöjä paikallisesta Emmauksesta.
  Teillä on ihana tuo pirttipöytä ja sen ympärillä olevat kalusteet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina :) Kyllä käytetyt kalusteet on vaan jotenkin niin hienoja löytöjä ja tuovat samalla sitä kerroksellisuutta kotiin :)

   Poista
 6. Oi että, mustat muurahaiset ovat ihan täydelliset. Apua, pakko saada joskus itsellekin! Miten tuo tuoli voikin olla niin upea juuri mustana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihan totta muuten, jotenkin mustana nämä on parhaimmillaan! Ei muuta kuin etsimään :)

   Poista
 7. Pitkään ja hartaudella etsityt vanhat klassikot ovat myös meidän perheen aarteita. Eilen tein juuri kaupat vanhoista koulutuoleista torin kautta :) puoleen hintaan hankittu moitteeton ph5 valaisin on ollut ihan paras ostos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niihin tuntuu syntyvän vielä kaiken lisäksi entistä syvempi suhde kuin muihin tavaroihin/kalusteisiin. Vanhat koulutuolit - kuulostaa täydelliseltä!

   Poista
 8. Itse en ole niinkään klassikkojen metsästäjä, mutta haluaisin kyllä vanhoja käytettyjä huonekaluja uuteen kotiimme. Siinä vasta onkin projekti, kun lähes kaikki kodin huonekalut on löydettävä ennen muuttoa ensi vuonna. Ruokapöydästä on muodostunut varsinainen murheenkryyni... Voi kun löytyisi täydellinen. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tässä on vielä aikaa. Joskus näitä sattuu eteen tiheästikin, ja toisinaan tuntuu ettei mitään hyvää löydä. Toivon tsemppiä etsintöihin! :)

   Poista
 9. Kaunista! On ihanaa, kun säilytätte nuo mäntypinnat, ja niiden vastakohtana tuo selkeä ruokailuryhmä tuoleineen on ihan nappiin :) Itse pyrin myös siihen, että en ostaisi kaikkea uutena...trendit on kivoja mausteena, mutta haluan luoda oman tyylini, ja tehdä löytöjä esim. juuri käytetyistä kalusteista, joita yhdistelen mielelläni yllätyksellisesti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja :) Ehdottomasti tässä tuvan puolella pinnat säästetään tällaisenaan. Makuuhuoneiden osalta sitten saakin maalisuti heilua :). Ja olet ihan oikeassa tuosta käytettyjen kalusteiden ja uusien juttujen yhdistämisestä, niiden symbioosista tulee kivasti yllätyksellisyyttä!

   Poista
 10. Hyvältä näyttää! Meillä on saaressa kaikki kalusteet käytettyjä tai itse rakennettuja patjoja ja sohvia lukuunottamatta ja näin on juuri hyvä.

  Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihan mahtavaa! Olisikin huippua löytää (ainakin iso osa) käytettynä! Kivaa viikkoa sinne sinullekin :)

   Poista
 11. Siis juuri tällaisia näkymiä odottelen näkeväni lisää tässä kohteessa! Ihania yhdistelmiä - aivan tekijänsä näköisiä. Tykkään! Kivasti jätätte vanhaa ja sitten vielä peukut näille uusille tulokkaille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai ai ai! Sä oot niin ihana näissä kommenteissasi :) Aina tulee hymy huulille! Kiitos <3

   Poista
 12. Tulee kyllä kunnon mökki fiilis, näistä kuvista <3 Ihanan mökin olette löytäneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa kuulla! Joo meille ei ehkä sovi niinkään sellainen "huvilatyyli" vaan ollaan tällaisia perinteisen mökkielämän kannattajia :) Siksi tämä olikin juuri sopiva löytö meille :)

   Poista
 13. Hyvältä näyttää! Itse en vierasta vanhoja, käytettyjä kalusteita. Meillä on keittiössä torista huudetut tuolit ja niiden parina 50-luvulla isovanhempieni ruokahuoneenkalustossa palvelleet tuolit. Olkkarimme kruunu on 60-luvun kotimainen liinavaatekaappi ja mahonkinen piano. Nyt haaveilen tv-tasoksi jotain samalta aikakaudelta. Kiva seurata tätä teidän projektia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Joillekin käytettyjen juttujen ostaminen tuntuu olevan vain niin "epämieluisaa". Tuollainen yhdistely, kuten teilläkin, on ihan parasta! Se luo mielenkiintoa ja persoonaa kotiin :)

   Poista
 14. Hyvältä näyttää, sitä takuu varmaa Jutta laatua :D Meillä on suurin osa kalusteista saatu tai käytettynä ostettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Minna, ihanaa! Ensi kesänä olet lämpimästi tervetullut viikonlopun viettoon tänne <3

   Poista
 15. Moi! Tosi kodikas ja tyylikäs koti sinulla! Tavarat, joilla on tarina, ovat meistäkin kaikista kiinnostavimpia, ja niistä syntyy parhaimmillaan uusien juttujen kanssa persoonallisia, kauniita yhdistelmiä. Torin tiimi toivottaa loistolöytöjä myös jatkossa, ja mukavaa syksyä! terv. Terhi-Mari/ Tori.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Olipa kiva yllätys tämä kommentti! Kiitos :) Ja samaa mieltä kanssanne, parhaimmillaan tarinan sisältävät tavarat tuovat sitä persoonaa ja mielenkiintoisia yhdistelmiä :) Mukavaa syksyä myös sinne Torin väelle!

   Poista
 16. Voi että miten kaunis tunnelma! Nämä teki mieli selata oikein hitaasti. Todella kaunista, ja tyylikästä. Kaukana on pirttitunnelma, vaikka tuolla männyn määrällä voisi toisin luulla! Taitava olet! Ja voi kun minäkin jaksaisin vahdata noita toreja ja nettikirppiksiä.. Mutta aina kun laitan hakuvahdin niin turhaudun kun sieltä tulee niin paljon turhaa.. Etsin esim. taannoin vitriinikaappia, ja tuolejakin olen hakenut, mutta sitten kun tulee liian monta turhaa sähköpostia, niin en enää jaksa avata niitä ilmoituksia, joista jostakin saattaisi jopa oikeasti löytyä helmi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihan totta, että voisi helposti mennä sellaiseksi "tunkkaiseksi" tämä kokonaisuus, koska puupintaa on PALJON. Mutta toisaalta isot ikkunat antavat tilaan onneksi valoa ja freesi ote säilyy :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets