Top Message

www.oblik.fi

SÄILYTYSRATKAISU TERASSILLE

Toukokuun viimeinen päivä ja täällä ollaan sanan todellisessa merkityksessä ihan pihalla. Ihan huikeat kelit on olleet koko kuukauden ajan, ja pihalla on tullut vietettyä suurin osa vapaa-ajasta. Kuka nyt näillä keleillä sisällä malttaisi olla? Meinasin jo jättää kokonaan tämän tekstin tekemättä, sillä terassillamme on ihan hullun paljon siitepölyä juuri nyt. Sitten kuitenkin päätin, että hitsi vieköön, niin on varmaan muillakin - joten antaa mennä vain. Pyyhin hyllykön pikaisesti rätillä ja lakaisin harjalla suurimmat pölyt pois laudoituksen päältä. Ja itseasiassa nyt kun katson, niin kuvissa mustalla öljytty terassi ei näytä yhtään niin pahalta kuin luonnossa. Vaikka onhan se nyt edelleen aivan tuon inhottavan keltaisen pölyn peitossa :D.
Jo aika aikaisessa vaiheessa huomasin, että terassille tarvitaan säilytyskaluste kaikelle pienelle puutarhasälälle ja myös hyllyjä kukkaruukuille yms. Lisäksi grillihiilet ja muut siihen liittyvät tykötarpeet oli toiveena saada piiloon a)sateelta ja b)katseilta. Pihassamme ei ole erillistä varastoa tai muuta pihavajaa, joten kaikki puutarhassa tarvittava tulee säilöä joko sisälle, tai sitten viedä taloyhtiön autokatosten vieressä olevaan erilliseen varastoon. Tuonne varastoon ei kuitenkaan ole järkeä säilöä mitään sellaista, jota tarvitaan usein. Kuten nyt esimerkiksi puutarhasakset tai ne grillihiilet. 

Alkukuusta sitten haimme pihalle tämän Ikean ulkokäyttöön soveltuvan metallisen kaapin, jonka yläosassa on avohyllyjä. Täydellinen ratkaisu! Jäin vielä miettimään yhtä lisäosaa tuolle, mutta katsotaan rauhassa millaiseksi säilytystarve kesän mittaan muokkaantuu/selkeytyy. Puoliksi umpinainen ratkaisu on käyttöömme oikein oivallinen, sillä osa tarvikkeista on sellaisia, jotka on ihan ilo pitää esillä (kuten nuo ruukut). Alahyllyn mustat pussit taas pitävät sisällään puutarhahanskoja, kasvien hoito-ohjeita, pienet sakset yms. Siitä ne on näppärä ottaa esille kun on tarvis. Kaapin ovien takana taas majailee jätesäkkejä, suuremmat oksasakset, lannoitteita, ne grillihiilet jne.
Olen aika innoissani siitä, että saan pitkästä aikaa "sisustaa" ulkotiloja. Siitä onkin monta vuotta kun se on viimeksi ollut mahdollista. Terassin kalustukseen on tulossa vielä pari aika kivaa DIY -juttua, jotka saimme valmiiksi viime viikonloppuna. Tällä hetkellä nuo kalusteet ovat yhdessä työprojektissa mukana, ja saan ne takaisin kotiin loppuviikolla. En malta odottaa ;).

Tämä poppoo lähtee nyt lenkille ja iltauinnille, joten 
toivottelen oikein mukavaa alkavaa kesäkuuta sinne sinulle <3

Jutta

 1. Puutarhan sisustaminen on just nyt kaikista parasta puuhaa <3 Näyttää ihanalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin on. Ihana, kun saa touhuilla tuolla ulkoilmassa :)

   Poista
 2. 6 tonnia pihakiviä vielä asentamatta, just nyt tuntuu, ettei pihahommat nappaa.. :D Kyllä ne sitten taas, kun pääsee sisustelemaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi oi! Toissa viikonloppuna kärrättiin mäkeä 1000kg soraa, mutta 6 tonnia kiviä on kyllä jo melkoisesti. Tsemppiä urakkaan! :)

   Poista
 3. Tuo on kyllä hieno ja kätevä. Ihastelen myös teidän tuoleja <3 ihanaa kesää ja lämpöisiä päiviä!!!

  VastaaPoista
 4. Tosi näppärä ja nuo tuolit on ihanat :) Itteäni vähän latistaa tää meidän piha,kun joka paikka on täynnä sorakasoja tai remppalautoja :( Oo siinä terassilla rennosti, kun työnsarka pistää silmään joka nurkalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voin lohduttaa, että aika sama homma täällä, terassi oli tässä valmiina, ja se vaati vain öljyämisen... Muu piha onkin sitten vielä.... ööh... vähän vaiheessa :D

   Poista

 

Newsletter

Widgets