Top Message

www.oblik.fi

YKSI SOHVA - KOLME TYYLIÄ

Tätä postausta odotin tekeväni jo viikonloppuna, mutta koko perheen läpikäynyt vatsatauti heitti kaikki suunnitelmat uusiksi. Tänään kuitenkin päätin ottaa tämän työn alle, sillä päässä pyörivät ideat ja visiot eivät antaneet enää rauhaa. Ajatuksena oli havainnollistaa hieman sitä, mitä kaikkea piensisustuksella saa aikaan, kunhan suuret linjat kodissa on ajattomia ja pelkistettyjä.  

Valitsin stailauskohteeksi sohvanurkkauksen, sillä olohuoneessa tulee useimmiten vaihdettua tuota piensisustustavaraa vuodenajan ja ennenmuuta fiiliksen mukaan. Useinkaan tänne ei tarvita suuria muutoksia, vaan jo pienillä vaihdoksilla saa ilmeen kertaheitolla freesin näköiseksi. 

1. Maanläheinen ja lämmin (terrakotta, ruskea, korkki)

2. Raikas ja hempeä (vaaleus, pastellisävyt, keveys)
3. Murrettu ja viileä (vihreä, sininen, kerroksellinen)
Kuvissa näkyvän sohvan (Hakolan Cosy kulmadivaani*) hankimme tänne nykyiseen kotiin muutamien erityisten kriteereiden vuoksi: kotimaisuus, sirous, selkeys ja yksinkertaisuus ja kokonaan vesipestävät päälliset (myös rungon osalta). Reilun kuukauden kokemuksella osaan jo nyt sanoa, että valinta osui todella oikeaan! Sohvalla on vietetty paljon aikaa ja viimeisen viikon ajan sitä on kulutettu erityisen ahkerasti sairastelujen vuoksi. Välillä on vain toipilas vaihtunut ja tuonut omat peittonsa ja tyynysä mukanaan. Sohva on perheellemme tarpeeksi suuri (jotta kaikki mahtuvat löhöilemään siinä), muttei kuitenkaan liian massiivinen kompaktiin oleskelutilaan. 

Siro ja pelkistetty ulkomuoto antaa mahdollisuuden vaihdella tekstiileitä ja asetelmia, sillä sohva sulautuu saumattomasti mielestäni monenlaiseen tyyliin. Erityisenä plussana tulee mainita kangas (Florist, sävy 154), jossa on ilmeisen hyvä pinta lian hylkimiseen. On tässä kurakeleillä tullut vastaan yksi tai kaksikin kertaa kun nelijalkaiset ystävät ovat juosseet ulko-ovelta suoraan sohvalle hyppimään. Lisäksi olen tykästynyt ikiajoiksi noihin yksinkertaisen tyylikkäisiin puujalkoihin - ne on valtavan kauniit!

Olen jotenkin aika innoissani siitä, että meillä on pitkän tauon jälkeen ihan oikea sohva (daybed oli ihana, tiedän!). Käytännön syistä jätimme sohvan hieman irti taustaseinästä ja kiinnitimme sinne kapean laudanpätkän lasien laskutasoksi ja toki myös asetelmien tekoa varten. Sanoisin, että se oli oikein kelpo ratkaisu!

Nyt haluaisin kuitenkin kuulla, että mikä tyyli iski teihin eniten? 1, 2 vai 3?
Ja toki myös sen, vaihdatteko te sohvatyynyjä ja muita pienjuttuja fiiliksen mukaan kodissanne?

Jutta

PS. Saatoitte huomata tilassa myös uuden vaalean maton... Se odottelee yhtä jännittävää DIY-projektia, jota ajattelin kokeilla lähiaikoina. Tuollaiseksi se ei siis ole tilaan jäämässä... Kunhan nyt jäi tuohon suoristumaan ;)

* Sohvasta saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan.

 1. 2 ehdottomasti! Yllättäen, kun rakastan roosaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä erityisen kaunis tuo roosan sävy, etenkin näin keväällä :)

   Poista
 2. Kaunis sohva ja sohvan jalat nappivalinta, kivasti sopii pöydän kanssa. Suosikkini viimeinen eli 3. Murrettu ja viileä :). Kerran kuussa varmaan tulee ilmettä vaihdettua, tyynyillä ja pien esineillä ja kukkarokaan ei kärsi isoa kolausta. Odotan mielenkiinnolla matto tuunaus ideaa,varmaan tulee hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sinä oot ahkera! Välillä tuntuu että vaihtelen näitä parin viikon välein, ja sitten saattaa helposti tulla kolmen kuukauden tauko... Kai se on vähän sellaista tunnepohjalta tekemistä :) Kivaa sellaista :)

   Poista
 3. Tuo sohva on kyllä ihana ❤️
  Suosikkini on numero 1.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä! Tykkäämme siitä koko perhe hurjasti. :)

   Poista
 4. Kakkonen on minun suosikkini - tosin ei kolmonen jäänyt kovinkaan kauas siitä! Tuollaisia stailailukokeiluja on kiva tehdä. Tyyli muuttuu yllättävän pienellä. Teillä näyttää tosi kauniilta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli kyllä kiva kokeilu! Ja ei todellakaan tarvita niin paljoa ilmeen uudistukseen. Nää pienet jutut onkin usein ne oivaltavimmat kun vaihtelee vain paria juttua ja niillä jo huomaa ison eron tunnelmaan. :) Kiitos kauniista kommentistasi Anu <3

   Poista
 5. Kakkonen on suosikkini, mutta eipä kolmonen paljoa jää jälkeen. Kaunis sohva!

  VastaaPoista
 6. Kakkonen minunkin suosikkini! Sohva on upea! 😊 Saako kysyä mistä tuo kaunis sohvapöytä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sohvapöytä on Muuto Around ja se on hankittu Sisustuksen Koodista.

   Poista
 7. Minusta kaikki ovat todella kauniita ja onnistuneita.:)Ehkä tuo kakkonen iskee tähän kevääseen parhaiten. Oletkos muuten maalannut tuon kauniin taulun Turku-posterin vieressä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Kevään valossa se näyttää kyllä jotenkin niin tosi raikkaalle :)

   Poista
  2. Niin ja piti vielä vastaamani, että itse maalasin :)

   Poista
 8. Kaikki on kauniita kokonaisuuksia. YKkösessä viihtyisin itse tällä hetkellä parhaiten. :) Mikä on kokemuksenne sohvan selkätyynyistä; voisiko olettaa, että kestäisivät ryhdikkäänä? Pitkäaikainen haave uudesta sohvasta...pitää kartottaa vaihtoehtoja. Mielelläni suosisin kotimaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se iskee kyllä itseenikin jostain syystä eniten... Ehkä siksi, että siinä on tuota taustahyllyä hyödynnetty muita enemmän :) Minusta ovat olleet ryhdikkäät. Ne eivät tosin ole sellaiset ns.kovat vaahtomuovityynyt, vaan ennemminkin pehmeät. Silti ne on säilyttänyt hyvin muotonsa (kun nojaa, siihen jää ns.kuoppa, joka nousee uudelleen kun siitä nousee). Kannattaa käydä tutustumassa näihin sohviin jossakin paikanpäällä (ainakin Kodin 1 myymälöissä pääsee koeistumaan) niin näkee millainen istuinmukavuus todellisuudessa on :)

   Poista
 9. Eikä. Mulla on postauslistalla juurikin samantyylinen postausidea :) Hah!

  Tosi kauniita ja kiva idea ;)!

  #2

  VastaaPoista
 10. Kiva postaus! Meillä nyt muuton myötä puusohvan tilalle halutaan oikea sohva. kerrotko vielä mitä materiaalia tyynyt on? pysyykö hyvin kuosissaan? Ja tässähän oli pestävät päälliset (myös rungossa?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyynyjen sisällä on höyhen-/untuvasekoitetta ja vaahtomuovia. Istuintyynyt on kuitenkin vaahtomuovi+vanu sekoitetta. Ja kyllä - kokonaan vesipestävät päälliset runkoa myöden. Se oli meille ehdoton edellytys noiden nelijakaisten ystävien vuoksi :) Vielä ei olla pesty päällisiä, mutta varmasti sekin aika koittaa :)

   Poista
 11. Kaikki kolme näyttää tosi kauniilta. Suosikkini on silti numero 1! Kiva postaus. Tekisi mieleni kokeilla samanlaista itsekin!
  Meillä on Hakolan sohvassa tuo juuri sama kangas ja tykkään siitä tosi paljon. Se on todellakin helppo pitää puhtaana, reilun puolen vuoden käytön jälkeen päällinen on täysin puhdas yhä. Yksi ilta kippasin tuoreita marjoja (kun söin sohvalla salaa lapsilta) ja alkupaniikin jälkeen huomasin, että sain kaiken pyyhittyä pois pinnasta eikä mitään ehtinyt imeytyä kankaaseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on kyllä todella hyvä liansietokyky, vai miksi sitä ominaisuutta sanoisi. En hoksannutkaan, että teillä on sama kangas sohvassanne :) Kiva kuulla kokemuksia vuodenkin jälkeen että edelleen valinta tuntuu oikealle :)

   Poista
  2. Niin ja kiitos paljon kauniista kommentistasi muutoinkin. Ei muuta kuin sitten toteuttamaan vastavaa postausta ;)

   Poista
 12. Tervehdys Hakolasta! Pakko tulla kommentoimaan tännekin tuota tyynyasiaa :). Eli Cosy on nimensä mukaisesti Cosy, eli se on suunniteltu rentoon olemiseen ja selkätyynyt on tarkoituksella normaalia pehmeämmät. Niissä on täytteenä höyhen/untuvasekoite ja kierrevanu joka on lokeroitu kahteen lokeroon, joka estää täytteen valumisen tyynyn pohjalle. Höyhen/untuva on todella korkealuokkainen materiaali, joka antaa tuon mukavan pehmeän tunnun. Ainut miinuspuoli on, että se vaatii omistajaltaan hieman vaivannäköä aina välillä, eli tyynyjä pitää suunnilleen kerran viikossa pöyhiä, ja tadaa, tyynyt ovat taas muodossaan! Ja untuva on myös siinä mielessä hyvä, että se on aina pöyhittävissä takaisin muotoonsa. Vaatii vain vähän viitseliäisyyttä, mutta oikein hoidettuna ekologinen, kestävä ja ihanan tuntuinen selän alla :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainio lisäys. Ja totta, että selkätyynyt ovat nimenomaan sellaiset rennot. Itse vierastan "liian ryhdikästä" sohvaa, koska mielestäni sellainen ei ole kovin kutsuva (eikä mukava). Tämän vuoksi en ainakaan itse koe tuota pöyhimistä kovin suurena hommana. Tulee ne kuitenkin aina imuroinnin ja viikkosiivouksen aikana siirrettyä (ja samalla pöyhittyä). :)

   Poista
 13. Hei. Onko sohvan väri keskiharmaa? Näyttää kuvissa vähän vaaleansiniseltä. Entä kenen valmistajan on sohvapöytä ja mitkä sen mitat on? Ajattelin tästä napata valmiin kokonaisuudeen omaan kotiin, on juuri täydellinen minun makuuni:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Sohvan kangas ei ole Cosyn valmiista valikoimasta, vaan otettu tilauksena. Valitsimme siis kankaan Florist, sävy 154. Kannattaa kysäistä Hakolalta tuosta kankaan vaihdosta jos se kiinnostaa :)

   Sohvapöytä on Muuton around (suurin) ja sen halkaisija on 72cm. Lisää tuosta pöydästä löytyy tietoa ainakin täältä http://www.finnishdesignshop.fi/huonekalut-poydat-muuto-around-around-poyta-iso-tammi-p-5619.html

   Poista
 14. Kiitos paljon tiedoista! Nyt ostoksille :)

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets