Top Message

www.oblik.fi

SÄILYTYSTILAA VIISTOKATON ALLE

En malta olla jakamatta näitä erilaisia kalustekokonaisuuksien kuvia, joita Lundian kotikäynnin jälkeen sain sähköpostiini. Pohdimme pitkään sitä, kuinka paljon haluamme piilotettua säilytystilaa, ja paljonko avohyllyjä kaivattaisiin. Koska tilasta on tulossa paikka askartelu ja työjutuille, niin osa tavaroista on ehdottomasti sellaisia joita en halua esille (sellaiset epämääräiset askartelutarpeet kasoissa u know...). Toisaalta olen avohyllyjen puolella monessakin tilanteessa, sillä se antaa mahdollisuuden tehdä erilaisia asetelmia, lisää käytettävyyttä/käytännöllisyyttä ja lisäksi osa tavaroista on vain itsessäänkin jo niin kauniita ettei niitä halua piilottaa ovien taakse.

Yläkerran aulan viistokaton alle jää todella matala tila, ja se haluttiin hyödyntää jokaisen senttimetrinkin osalta. Lundian kalusteiden yksi valtti on ehdottomasti muunneltavuus ja räätälöinti omien tarpeiden ja tilan mukaan. Kalusteet valmistetaan ja pakataan edelleen Suomessa, josta tulee tietysti iso plussa!

Yksi asia päätettiin jo heti alkumetreillä - kalusteiden rungot tulevat olemaan mäntyiset! Ovien ja laatikostojen etusarjojen väritystä mietittiinkin sitten jo pidempään... Lopulta pitkien pohdintojen (ja myymälässä käynnin) jälkeen päädyin valitsemaan maalatut MDF -ovet sävyssä G467 (Herkkusieni). Joku saattaa muistaakin, että olohuoneemme seinät ovat täysin samansävyiset. Se ei suinkaan ollut sattumaa, vaan näiden kalusteiden värivalinnan jälkeen teimme tietoisesti saman valinnan alakertaan. Näin saatiin koko kodin värimaailmaa sidottua yhteen ylä- ja alakerran välillä. Olen täysin rakastunut tuohon sävyyn ja jaksan ihastella sitä päivittäin kotonamme!

Lundian Classic -hyllyjen oviin ja laatikoiden etusarjoihin on mahdollista valita Tikkurilan värikartasta useita eri vaihtoehtoja. Päävärejä on kahdeksan, ja niistä löytyy myös mallipalat jokaisesta myymälästä. Lisäksi valittavana on 18 "ekstrasävyä", joiden tarkempia tietoja saa aina kysyttyä lähimmästä liikkeestä. Vain osa on tällä hetkellä esillä verkkokaupan puolella, joten jos joku suosikkisävy mietityttää, kannattaa rohkeasti kysyä josko sellainenkin löytyisi. Lisää väriovista kannattaa lukea täältä. Tämä on juurikin yksi niistä hyvistä puolista, joiden avulla kalusteista saa persoonallisia. Ei tarvitse tehdä kompromisseja (ja tyytyä siihen ihan-kivaan), ja se onkin näissä elämänmittaisissa kalustehankinnoissa oikeasti ehdoton juttu. 

Ensialkuun pohdimme männyn ja maalatun ovipinnan yhdistämistä. Ajatus oikein kiva, mutta jotenkin itsestäni tuntui, että siihen tulee vähän liikaa "hässäkkää". Lisäksi ajatus oli työtason liittämisestä kokonaisuuteen - ideana mainio, joten sen laitoin korvan taakse. Jatkoimme kuitenkin pohdintaa etusarjoista...
Täysin avonainen kokonaisuus olisi ollut ilmava, mutta mihin sitten laittaisin ne askartelu- ja muut tilpehöörit jemmaan?

Puolet ja puolet.... Ilman työtasoa. Jotakin ikäänkuin puuttuu...

Nyt alettiin olemaan lähellä... Mutta onko vähän liian vähän avohyllyä...?
Ja palattiin avohyllyjen lisäämiseen. Ehkei sittenkään näin paljoa... (Voitte kuvitella kuinka kärsivällinen pitää olla kun suunnittelee minun kanssani näitä - koska mielipide muuttuu suhteellisen tiheään :D.

Ja sitten. Olimme löytäneet mielestäni täydellisen combon... Mäntyiset rungot, herkkusienen sävyiset ovet, yksi täysin avohyllykkö ja yksi puoliksi avoin osa. Sopivasti symmetriaa ja sopivasti ovia/laatikoita.

Ja tähän viimeiseen me myös lopulta päädyimme. Sain siis toteutettua seuraavat toiveet: mäntyiset rungot (koska kasarikoti!), pastelliset etusarjat (koko asunnon yhteneväinen värimaailma), sopivasti avohyllyä kauniille tarvikkeille ja runsaasti kaappi- laatikkotilaa koulu-, työ- ja askartelutarvikkeille, joiden en toivoisi olevan koko ajan esillä. Olen tyytyväinen!  

Loppuun on pakko laittaa vielä pari kuvaa tästä tilasta pintojen uusimisen jälkeen (paitsi, että portaat odottavat edelleen maalausta...) ja ensimmäisten osien kokoamisesta. Tästä tulee huikea <3.


Jutta

 1. Enpä olisi uskonut sanovani tätä, mutta onpa freesin näköinen mäntyinen(!) Lundia, wow!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei - eikö ookin! Lundia on jotenkin onnistunut freesaamaan koko yritysilmeensäkin supertyylikkääksi :)

   Poista
 2. Tästä tulee kyllä niin huikea kasarikoti, I just <3 it.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tulee. Sopivasti kasaria, mutta kuitenkin modernisoitua. Pikkujutuilla saa sitä fiilistä aikaan :)

   Poista
 3. Hyvä Lundia ja hyvä sinä! Olen ollut tosi iloinen nähdessäni kuinka Lundia nostaa itsensä takaisin markkinoille! Meilläkin marinoitiin vintillä -70 luvulla kovassa käytössä olleet Lundiat, ties kuinka monta vuotta. Nyt olemme kasaamassa niitä uudestaan ja katsomme mitä hankkisimme niihin lisää. Nuo värilliset ovet ja laatikot kiinnostavat tällä kertaa, piristäisivät mäntyä kovasti. Teitte oikein hyvän ostoksen hankkiessanne, ekologisen, kauniin ja vielä suomalaisen tuotteen! On todella kutkuttavaa seurata kotinne valmistumista, mukavia hetkiä teille, nauttikaa päivistänne, tämä on ihan parasta aikaa, vaikka välillä vähän väsyttäisikin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kanssasi täysin samaa mieltä! Hienosti monien hiljaisten vuosien jälkeen on alkanut jo jokin aika sitten näyttämään siltä, että Lundia rokkaa! Piti vain kulua tarpeeksi aikaa, että nämä näyttää jälleen kuluttajien mielestä hyvälle :) Väriovilla saa kyllä vanhatkin Lundiat näyttämään tosi freeseiltä!

   Poista
 4. Tosi hyvännäköinen. Laatikoihin on ilmeisesti tullut ponnahdussalvat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Karin! Ei tullut ponnahdussalvoja, vaan hidastinsysteemillä olevat etusarjat. Mutta siis vetimet on edelleen hakusessa (ajatus on, mutta vielä ei päätöstä :D).

   Poista
 5. Oh wau! Siis upeat ja niin magee yhteistyö <3

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets