Top Message

www.oblik.fi

SÄHKÖKAAPIN TUUNAUS ETEISKÄYTÄVÄSSÄ

Korosta sitä, mitä et voi piilottaa. Näinhän sitä sanotaan ja näin myöskin päätimme tehdä. Kodistamme löytyy vielä vanhanmallinen melko suuri sähkökaappi, joka sijaitsee suoraan kuistilta eteiskäytävään tullessa. Kaikki käytävän seinät olivat tapetoitu ja ne tietysti poistettiin heti ensimmäisenä. Itse sähkökaappi oli perinteisen harmaa ja pomppasi silmille rumana möykkynä. Pinta oli myöskin jonkin verran kulahtanut, eikä siis hivellyt kovastikaan visuaalista silmääni. Kaappia ei kuitenkaan voitu tässä yhteydessä siirtää tai piilottaa, joten jotakin piti keksiä... Jotakin hauskaa jujua, johon katse kiinnittyisi.
Tilasin jo viime vuoden puolella ihanasta Riemupuodista nämä hauskat vanerimagneetit. Jo silloin tiesin, että ne tulevat tähän tarkoitukseen, vaikkemme edes täällä tuolloin asuneet... Ja nyt olen niin iloinen, että ne löysivät viimein omalle paikalleen. Mitä siis sähkökaapille tehtiin?

- eteiskäytävän kaikki seinät tasoitettiin, hiottiin ja maalattiin Remontti Ässällä (sävy höyhen F487)
- sähkökaapin ovi irroitettiin ja ovi + kehikko pestiin maalipesulla
- kaikki metalliosat maalattiin liuotinohenteisella Empire -maalilla (sävy höyhen F487)
- ovi asennettiin takaisin ja sen pintaan kiinnitettiin hauskat magneetit ja Jaana K:n kauniita kalenterikortteja

Nyt kaappi itsessään häivyttyy paremmin taustaansa ja pintakin näyttää melkein kuin uudelta maalipinnan ansiosta. Lisäksi se näyttää nyt (ainakin omasta mielestäni) paljon enemmän harkitulta yksityiskohdalta/muistitaululta, kuin pakolliselta "sähkökaapin rotjakkeelta". Ja nämä magneetit - ah <3.

Eteiskäytävän ilme tulee muuttumaan aika tavalla, sillä kuvissakin näkyvä ovi vaihtuu lasiruutuiseen malliin. Lisäksi yhdessä kuvassakin näkyvä kahvinkeitin (keittiön pistorasiat uupuvat vieäl :D) ja lipasto tulee siirtymään pois tuosta omille paikoilleen. Mutta silti - tykkään jo nyt tästä näkymästä paljon enemmän kuin aiemmin. Loppuun vielä pari kuvaa tästä nurkasta ennen seinän puhkaisua ja sen jälkeen. Kuvat ovat näemmä hieman eri kulmista otettuja, mutta jotakin osviittaa näistä saattaa saada. Toivottavasti ;).


Suloista sunnuntaita!
Jutta

Jos muuten et vielä ole muistanut osallistua LifeSaver Helsinki tuotesetin arvontaan + kyselyyni, niin vielä ehtii - osallistumiseen on nimittäin vielä tämä ilta aikaa. Kiitos jo nyt hurjasti teille kaikille, jotka olette ottaneet tähän osaa. Ihana on ollut lukea kommenttejanne. Arvonnan ja kyselyn lisätiedot löydät tästä postauksesta.

 1. Nuo sähkökaapit on aina niitä murheenkryynejä!!! Hienosti sait häivytettyä maisemaan :)

  Täytyypäs kurkata kysely...on mennyt ohi. Mukavaa sunnuntaita Jutta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin kyllä on. Pieni maalaus ja kivat magneetit tekivät kyllä hurjan paljon kokonaisilmeelle :)

   Poista
 2. <3 älyttömän kauniit kuva Jutta! Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi kun olet näin kauniita magneetteja suunnitellut ja valmistanut <3

   Poista
 3. Näyttää todella hyvältä! Mulla on myös sähkökaapin tuunaus käynnissä:) Vähän samantyylistä tuunailua meneillään...saas nähdä, milloin meidän kaappi on esittelykunnossa:)

  VastaaPoista
 4. Johan muuttui kaapin ilme! Näyttää nyt ilmoitustaululta ja on edukseen. :) meillä sähkökaappingelma ratkaistiin peittämällä se mattamustalla dc-fixillä ja maalaamalla seinä sen takana mustaksi - häivyttyi lähes näkymättömiin saman tien!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska sitä ei tosiaan voinut piilottaa, niin totesin että parempi ottaa hyötykäyttöön moinen kapistus :) Ja tuo sinun ratkaisusi kuulostaa myös oikein loistavalta!

   Poista
 5. Kivan näköinen tuli :) Ihanat magneetit! Meillä kanssa samalla paikalla vielä isompi sähkökaappi, päällystin sen liitutaulutarralla ja laitoin magneetteja. Nyt on muistitaulu heti eteisessä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo magneetit ovat kyllä superkivat. Ja niistä saa muunneltua erilaisia kuvioita. Hauskaa! Liitutaulutarra kuulostaa myös mainiolta ratkaisulta :)

   Poista
 6. Sähkökaapit ovat kyllä aikamoisia rumiluksia. Ja miksi ne usein ovatkin vielä niin keskeisellä paikalla? :) Hyvältä näyttää sinun tuunaukset. Kivaa pian alkavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimenomaan! Edellisessä kodissa sellainen oli toisessa wc:ssä, joten ei ollut näkösällä koko ajan. Tämä taas on oikein paraatipaikalla, joten pakkohan sille oli jotakin keksiä ;)

   Poista
 7. Ou jee, tätähän pitääkin koittaa! Ja hei aivan ihanat nuo magneetit!!

  VastaaPoista
 8. Oh teillä on niin kaunis sähkökaappi! Meillä tuli putkirempan yhteydessä uusi muka hieno, moderni (muovinen, sini-valkoinen) sähkökaappi :< Tai oikeestaan kaksi.. Vielä on mietinnässä, että miten niitä saisi häivytettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts! Sinivalkoinen muovinen ei kuulosta kyllä myöskään kovin esteettiseltä vaihtoehdolta. Toivottavasti löydät niille kivan häivytysratkaisun :)

   Poista
 9. Kiva tuunaus, täältä löytyy vielä vanhempaa mallia oleva, missä ei ole mitään ovea ollenkaan, eli sulakkeet on suoraan näkyvillä...argh. Onneksi jää vähän oven taakse. Ovi ei tietenkään avaudu sen takia kokonaan, ja kovin haaveilenkin haitariovea siihen joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ou! Ei ovea lainkaan. Kuulostaa tosiaan vieläkin harmillisemmalta. Toivottavasti haitariovi löytyy ja toteutuu vielä joskus :)

   Poista
 10. Sähkökaappi, tuo talojen mörkö. Mutta korostamalla saa siitäkin kauniin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piiloonkaan sitä ei saa, joten ainoa keino oli ottaa se muistitaulukäyttöön ja näin korostaa sitä :)

   Poista
 11. Tosi kauniit ja vitsit sait ihanasti tuon Jaanan kalenterin siihen! Beautiful!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalenterikortit oli ajateltu alkuun työpisteelle, mutta en kyllä raaski ottaa niitä pois tästä enää :) Kiitos <3

   Poista

 

Newsletter

Widgets