Top Message

www.oblik.fi

JOULUKORTTI PAPERIPILLEISTÄ / DIY LOKAKUU

Näin jossakin ihan hullun hauskan idean paperipillien käyttämisessä jouluaskarteluissa. Siitä se idea sitten lähti. Paperipillejä löytyikin sopivasti kaapista muutamia kappaleita ja korttipohjia samoin... Ja taas mennään. Piti testailla miten tämä idea toimii käytännössä ja pysyvätkö pillit kunnolla pahvissa kiinni. Pysyihän ne! Liimaksi käytin ihan perus paperiliimaa ja jalaksi+ tähdeksi leikkasin palan punaista teippiä. En ole kovin hyvä tarkkojen askarteluiden kanssa (kärsivällisyys ei vain yksinkertaisesti riitä), joten idea on hyvinkin simppeli toteuttaa. Leikkaa vain pillistä erimittaisia palasia ja liimaa kiinni. Avot!


Vinkki! Samalla idealla voi taiteilla vaikkapa joulupöydän paikkakortit tai pakettikortit lahjojen päälle. Tämä taisikin muuten olla ensimmäinen ihan virallinen jouluidea tälle vuodelle. Aiempiakin ideoita toki voi käyttää jouluaskarteluissa, mutta ne ovat käyttökelpoisia myös ennen ja jälkeen joulunajan.

Joko siellä muuten on jouluaskartelut aloitettu?

Jutta

Kurkkaa myös aiemmat DIY LOKAKUU juttusarjan ideat:


- -

Translate: DIY Christmas card. So easy to do!

 1. Onpa kiva malli! Itse olen tehnyt samalla tyylillä joulukortteja, mutta laittanut pillien tilalta teipin pätkiä ja paperisuikaleita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teipillä minäkin olen kortteja koristellut. Ne on kyllä hauskoja - ja nopeita toteuttaa! Pillit taas tuovat vähän kolmiuloitteisuutta kortteihin. Joka vuosi valinnanvaikeus miten tänä vuonna kortit toteuttaisi. Pakettikortit ainakin, niille tulee uhrattua paljonkin aikaa :)

   Poista
 2. Ihana :) Mä tein teipillä meidän viime vuoden joulukalenterin :)).Siitä tuli aika magee!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon! Washiteippi on kyllä mainio apu kaikissa jouluaskarteluissa. Viime vuonna itsekin käytin sitä häikäilemättömästi monessakin pikkutuunauksessa :)

   Poista
 3. Kaunis idea joulukortteihin! Varsinaisiin jouluaskarteluihin en ole vielä kerennyt paneutumaan, mutta suunnitellut senkin edestä (glögilasin ääressä) ;P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta ensinhän se vaatii nimenomaan sen kahden kuukauden glögi-illat, että inspiraatio lähtisi kasvuun ;)

   Poista
 4. Kiva idea. Meikän kärsivällisyys riittää vain valmiskortteihin. Tai mitä mä valehtelen, mä edes saa lähetettyä mitään kortteja :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah :D Ihana! No mutta pakettikorteiksi käy myös hyvin ;)

   Poista
 5. Ihan huikea idea!! Mun kärsivällisyys on samaa luokkaa.. Mut tätä on kokeiltava! Luulen kyllä et jaksan just ehkä kolme-viis korttia tehtailla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama! Monesti olen laittanut valmiit kortit viimevuosina menemään, mutta paketointiin olenkin sitten panostanut, ja siihenkin tämä sopii mainiosti :)

   Poista
 6. Vitsit miten kiva idea! Täytyykin aloittaa joulukorttien suunnittelu kohtapuoliin, niin saan ne ajoissa valmiiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan näin. Jos aloittaa edellisenä iltana (kuten yleensä aina käy) ei siitä tule yhtikäs mitään :D Jos nyt aloittaa, niin voi tehdä muutaman viikossa. Sitten ne ois joulukuussa valmiit ;)

   Poista
 7. Tosi söpö idea. Kiitos kivasta vinkistä!

  VastaaPoista
 8. Me käytettiin viime vuonna samaa tekniikkaa joulupakettien koristelussa. Kauniilta näyttävät myös korttimuodossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli monikäyttöisiä ovat nämä paperipillit :) Täytyykin muuten tulla kurkkaamaan teidän viimevuotisia juttuja, niistä saa taas varmaan lisäinspistä tähän(kin) jouluun !

   Poista

 

Newsletter

Widgets