Top Message

www.oblik.fi

UUDEN KODIN VÄRIMAAILMAOlen etsimällä etsinyt sopivia sävyjä ja oikeasti niiden tuomaa fiilistä, jota haluan uudessa kodissa olevan. Tutustuessani 80-luvun väreihin, vastaan tuli monessa paikassa pastellisävyt. Vuosikymmenen alkupuolella tosin värit olivat hyvinkin tummia ja ruskeaa väriä käytettiin paljon. Puolivälin jälkeen värit vaalenivat ja lähestulkoon jokakodissa nähtiin pastellivärejä. Ennenkaikkea vaaleaa vihreää ja usvaista roosaa. Muistan muuten meilläkin kotona olleen kaikki tekstiilit (kukkakuosiset sellaiset) näiden sävyjen mukaiset. Verhot ja päiväpeitot lisäksi samaa settiä. Vaalea pastellivillitys jatkui yhdeksänkymmentäluvun alkupuolelle saakka.

Mustavalkoista ja kromia nähtiin myös jossakin vaiheessa vuosikymmentä, ja oikeasti onkin melko vaikeaa hahmottaa mitään "ainoaa vallalla ollutta trendiä" tuolle kyseiselle aikakaudelle. Kysyessäni asiaa useammaltakin ihmiseltä, on melkein kaikki sanoneet, että tuo vuosikymmen oli sekoitus vähän kaikkea. Siksi selkää muistikuvaa "the tyylistä" ei ole oikein kenelläkään. Tuotteissa kuitenkin löytyy niitä, joita on ollut jokatoisessa kodissa, ikäänkuin hittejä. Puuta käytettiin myös paljon (erityisesti mäntyä) ja seinäpaneelit olivat viimeistä huutoa. Näistäkin koitan ammentaa joitakin erityisiä yksityiskohtia kotiimme ;)

Jokin linja ja tyyli olisi kuitenkin valittava ennen kuin viemme suunnitelmiamme sen pidemmälle ja eniten juuri nyt itsemme näköinen on tämä usvainen pastellimaailma. Sillä mennään. Kotimme on rakennettu kuitenkin aivan kahdeksankymmentäluvun lopussa ja niiden vuosien mukaisesti olen koittanut hakea myös sävyjä. Itseasiassa samat sävyt toistuu tällä hetkellä todella trendikkäänä mm. Muuton mallistossa ja lifestylekuvissa. Poimin muutaman myös teille, sillä minusta näissä kuvissa ja värisävyissä on jotakin taikaa! Eikö olekin herkkuja?

Inspiroivaa torstain iltaa!
Jutta

Kaikki kuvat lainattu muuto.com ja värisävyt poimittu Pantonen värikartasta

 1. Vau miten upeita inspiraatiokuvia. Voin vain kuvitella miten upea teidän uudesta kodista tulee. Sun on ehkä pakko kutsua minut teelle kun tullaan taas Turkuun <3 Jännityksellä odotan uuden kodin ilmettä kaikke mitä ihanaa se tuo tullessaan. Tuhannesti onnea Styleroomiin pääsystä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen ihan fiiliksissä näistä väreistä. En tiedä mikä on tullut kun ne on alkanut kiinnostamaan askeettisemman sisustuksen jälkeen :) Ehkä se on se tulevan kodin tunnelma joka vie tähän suuntaan :)

   Ja kiitos onnitteluista <3

   Poista
 2. Ihania sävyjä ja tunnelmia!! Totta muuten - minunkin on vaikea saada kiinni kasarista, mutta pastellit ja kukat nousevat aika paljon.. Ja se mänty. :) onnittelut uudelle Styleroomilaiselle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalusteista muistan ja olen kuullut myös monen muistavan juurikin mäntyhyllyt ja Lundia oli iso juttu silloin! Vaatetuspuolella kasarityyli on ollut todella tunnistettava ja hyvin muistissa, mutta kodeissa... Ehkä silloin ei mikään noussut niin paljoa muiden yli... Mene ja tiedä. Mutta näillä nyt mennään eteenpäin ;)

   Poista
 3. Mielettömän herkullisia sävyjä! Mukana on monta omaa lempparia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään myös hurjasti! Nämä sävyt löytyvät itseasiassa jo jonkin verran meiltä myös nyt, mutta huomattavasti pienempinä kokeiluina (makuuhuoneen yksi pastelliseinä ja lastenhuoneen vihreät yksityiskohdat). Nyt haluaisin enemmänkin testata värien käyttöä. Katsotaan kuinka käy :D

   Poista
 4. Musta on huippua, että kunnioitatte alkuperäistä tyyliä. Kasarin pastellit taisivat olla puhtaampia, mutta itse kyllä tykkään noista vähän murretuista enemmän. Ysärin alussa tuli TV-sarja Ruusun aika, jonka sisustus oli juuri tuollainen pastellinen. Se on jäänyt niin mieleen, kun heidän keittiökaappinsa olivat tismalleen samaa kuin mitä meidän 91-rakennetussa talossa on. Paitsi Ruusun ajassa ne olivat vaaleanpunaista ja minttua, meillä tylsää valkoista =D

  Pienikuvioiset tapetit olivat myös se juttu! Ja kaikki ne "roiskejutut", mitä nyt on ollutkin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti ainakin yritetään :) Totta, ei ollut ihan näin murrettuja kuin nykyisin. Mutta toisaalta - samaan suuntaan jokatapauksessa. Pienikuvioiset tapetit! Niitä en muistanutkaan, sait minut niin innostuneeksi tällä ;) Jes!

   Ihana muistikuva! Vaaleanpunainen ja minttu, ai että miten herkullinen combo :)

   Poista
 5. Vaikken vihreän ystävä olekkaan tuo oikean yläkulman kuva vei kyllä mukanaan. Niin makeelta vihreät yksityiskohdat näyttivät. Kyllä on niin jännää nähdä mitä ihanaa taas loihdit uuteen kotiinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin vihreä tuo mun mieleeni puhtauden ja maanläheisyyden. Ja juurikin tällaisessa sävyssä, ei kirkkaana tai liian vaaleana/tummana. Näistä kuvista löytyi monen monta muutakin kaunista asiaa, joista saisi hyvin inspistä enemmänkin ;) Mutta värit nyt ainakin kolahti lujaa!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Olen niin totaalisen ihastunut näihin sävyihin. En malttaisi millään odottaa että pääsisi jo tositoimiin :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets