Top Message

www.oblik.fi

MATTOVINKKI

Löysin yllättävän helpolla pari uutta mattoa kotiimme... Ja siksipä haluan jakaa tämän vinkin myös teille. Tutustuin Finarte -yritykseen Habitaressa ja täytyy sanoa, että itselleni tämä oli aivan uusi tuttavuus. Yllättävää sinänsä, sillä yrityshän on toiminut jo kaksikymmentä vuotta markkinoilla. Nyt kuitenkin on otettu iso askel eteenpäin ja sanoisin jopa, että nuorekkaampaan suuntaan. 

Koska perheeseemme kuuluu kaksi koiraa, on mattojen valintaan kiinnitettävä erityistä huomiota. Uuden kodin keittiö ja eteisen jälkeen tuleva käytävä kaipaa ylleen yksinkertaiset ja helppohoitoiset matot. Puurakenteinen talo jopa huutaa kodikkuutta ja mattoja sisäänsä. Jotenkin sinne ne sopivat paremmin kuin tänne tehdasmiljööseen. Lisäksi pohdinnassa on matto myöskin lastenhuoneeseen, joka alakerrassa siellä sijaitsee. Lastenhuoneen muutoksen jälkeenhän mattoa meillä ei huoneessa ole täällä ollut - koska en ole sopivaa löytänyt. Kunnes nyt!



Nämä ylläolevat kauniit kuosit ovat Saanan ja Ollin taidonnäytteitä. Inspiraatio kuoseihin syntyi muuten heidän hankkimastaan vanhasta hirsitalosta, ja sen tunnelmasta. Kuosien nimet ovatkin osuvasti: Piilopirtti, Kievari ja Aitta. Todella onnistunut kolmen kuosin kokonaisuus. Lisäksi tykkään erityisesti näistä neljästä käytetystä sävystä (luonnovalkoinen, harmaa, tummanharmaa ja vaaleansininen/minttu).

Kaikki nämä matot ovat kierrätettyä puuvillaa, joka on tehty tekstiiliteollisuuden ylijäämistä. Tämä on peukunnoston arvoinen juttu minusta! Koska puuvillan kasvattaminen kuormittaa ympäristöämme ja vie paljon vettä alueilta, jossa siitä on muutoinkin pulaa - on hienoa että tätä jalostusta tehdään ylijäämämateriaalista. Näin vältytään turhalta puuvillan kasvattamiselta ja ennenkaikkea kastelulta!

Valintaan vaikutti kuitenkin näiden lisäksi myös helppohoitoisuus ja hinta. Yritys nimittäin haluaa pitää kiinni perinteistä - mattoja tulee voida pestä mäntysuovalla ja juuriharjalla. Mahtavaa! Eli vesipestävät kohtuuhintaiset matot, jotka ovat sopivan kevyitä liikutella - mutta kuitenkin jämäköitä pysyäkseen paikoillaan. Näihin kun lisätään vielä kaikki kauniit kuosit ja värivaihtoehdot niin paketti on valmis. Nyt vain pitäisi vielä päättää näistä väreistä kuoseista ne kaikista mieluisimmat. Mattoja on erikokoisia ja hinnat liikkuvat 22,70EUR - 128,50 välillä koosta riippuen. Jos sinäkin innostuit, suosittelen tutustumaan koko valikoimaan tämän linkin takaa

Toivottavasti tästä vinkistä on apua muillekin! Matot kun ovat ehkäpä yksi vaikeimpia valintoja sisustuksen ja kodin suhteen. Ainakin itselleni ollut tähän saakka :).

Jutta

  1. Nuo on kyllä tosi nättejä! Mietityttää vaan tuo pesuhomma, mitenköhän se printattu kuvio voi pysyä siinä matossa jos harjalla lähtee jynssäämään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tai vaikka pesisi koneessakin, jotenkin kun matoissa on perinteisesti kudottuna se kuvio, niin sitä on tälläien epäilevä Tuomas että ei voi kestää :-D

      Poista
    2. mulla on yksi House doctorin matti jossa painettu kuvio ja ohjeena käsipesu, mutta koneessa olen pyörittänyt eikä ole mennyt miksikään!

      Poista
    3. Kysyin itseasiassa pesusta ja kertoivat että on kyllä testattu värien pitävyys. Sekä koneessa että käsin jynssäämällä. Tottakai aina tekstiilit ajan saatossa jotenkin pehmenevät, mutta itselleni jäi oikein hyvä mielikuva tästä :)

      Poista
    4. Mukava kuulla, että kokemuksia on printtimattojen pesusta, kiitos Rosa! :)

      Poista
    5. Hei, Finartelta vastaan: matot voi pestä käsin harjalla ja miedolla mäntysuovalla, kylmällä vedellä. Printtikuvio matossa, kuten vaatteissakin, voi haalistua hieman pesujen myötä. Toisaalta mattojen luonne on sellainen ettei haalistuminen siinä haittaa, mutta kauneus on katsojan silmässä. Suosittelemme myös mattojen käsittelya tekstiilisuoja-aineella esim. Softcaren-tuotteilla. Näin mattoihin saa likaa ja kosteutta hylkivän pinnan jolloin pesukerratkin vähenevät.

      Poista
    6. Loistavaa, että saimme tähän asiantuntevan vastauksen. Kiitos! :)

      Poista
  2. Oi mitä mattoja!! Siis aivan ihania!! Minusta hyvännäköisiä mattoja on todella vaikea löytää.. Haluaisin että siinä olisi jotain,mutta ei kuitenkaam liian suurta ja hallitsevaa kuviota, jotta ei "sotke" ympärillä olevaa sisustusta.. Ja harmaista plussaa! Ihan vaaleaakaan kun en ensisijaisesti haluaisi.. Ja hei hinnat miellyttävät tosi paljon! Kiitos paljon vinkistä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikö olekin! Olen samaa mieltä, matot on olleet kaikista vaikeimpia hankintoja kotiin. Nyt ja aikaisemminkin. Siksi olin niin fiiliksissä kun löysin tämän :) Sitäpaitsi uskon, että nämä on todella ajattomia ja monikäyttöisiä eri tiloissa kotona!

      Poista
  3. Olisikohan tässä matto meillekin. Upeita mattoja: selkeitä, mutta silti niissä on sopivasti ideaa! Kiitos vinkistä! Täytyy käydä tutkailemaan tarkemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hiplailin mattoja jonkun tovin ja oli muuten yllättävän tukevaa puuvillaa, joten uskon pysyvän myös hyvin paikoillaan. Toki liukkaalla lattialla varmasti stoppari alla vielä parantaa asiaa. Ja vesipesusta todellakin plussaa. Korien lisäksi meillä sotkee myös ihmiset :D Siksi olinkin ihan myyty näihin. Uskon, että sopii tyyliltään hyvin myös teidän kotiin :)

      Poista
  4. Mä oon kanssa joku aika sitten nämä matot bongannut! Tykkään tooooosi paljon ja työhuoneessa olisi juuri sopivasti uuden maton menevä aukko, voi olla, että joutuu jossain vaiheessa tekemään tilausta... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasin muuten että vielä tämän päivän ajan siellä on alennuskin voimassa. Että ei muuta kuin tilausta tekemään ;)

      Poista
  5. Vaaaau! Kiitos vinkistä! Meillä keittiön hakusessa keittiöön se täydellinen matto, ja tuossa näkyy olevan parikin ihanaa. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä! Itse olen kokenut hyvien ja kohtuuhintaisten mattojen löytämisen erittäin haasteelliseksi, joten mahtavaa jos näistä sai muutkin vinkkejä :)

      Poista
  6. Arvaa vaan ihastuinki näihin mattoihin messuille <3 rakkautta ensisilmäyksellä. Olin jo vähällä tilata kotiin tuollaisen, mutta kokoa jäin vielä pohtimaan. Kotona ajattelin heti päästä mittailemaan. Hinnat olivat minusta edullisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin rakkautta <3. Onneksi olin itse myös junalla liikenteessä, ettei tullut heti ostettua kaikkea mukaan. Nyt pitäisi tosiaan päättää noita kokoja ja värejä - siinä tulikin pulma... Vähän tekisi mieli tuota sinistä/minttuakin mutta ehkä harmaa ja valkoinen olisi kuitenkin ajattomammat :)

      Poista
  7. Moikka, ihastuin samoihin mattoihin messuilla. Harmi vain ettei esittelijä osannut kertoa mattojen olevan kierrätyspuuvillasta valmistettuja kun asiaa kysyin. Mutta matot ovat aivan ihania, kuten samalla ständillä olleet ivana helsingin ja Mervi Pesosen matot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on kyllä kauniit. Itse vierailin osastolla silloin kun suunnittelijatkin olivat paikalla (Saana ja Olli) ja he osasivat kertoa paljonkin näistä. Harmi, ettei asiaa osattu kertoa kun kysyit. Tämä oli kuitenkin mielestäni yksi merkittävimmistä asioista ja myyntivalteista mallistossa.

      Tykästyin itse myös esimerkiksi Ivana Helsingin Indian Summer mattoon, se oli jotenkin niin cool, että tekisi sitäkin mieli. Onneksi hinta on kohtuullinen, jotta näitä voi tilailla useammankin ;)

      Poista
  8. Innoissani klikkasin itseni sivuille ja ajattelin että tässä nyt on se paikka mistä vihdoin viimein mattoni löydäm... Pettmys oli kova kun koossa 200x300 ei ollut kuin muutama yksivärinen matto :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, tiedän tuon tunteen! Nämäkin matot olivat tosiaan kaikki pienempiä. Nyt en tullut edes ajatelleeksi, sillä itse haen kerrankin hieman pienempää.

      Poista
  9. Mä ihastuin näihin mattoihin kuvien perusteella ja olin vähän pettynyt kun näin ne luonnossa Habitaressa. Olin oikeastaan jo tehnyt päätöksen, että ostan lastenhuoneeseen luonnonvalkoisen version. Luonnossa se näytti ihan harmaalta. Muut värit näytti paremmilta. Samanlaiset matot kun saisi villaisina, niin ostaisin heti olkkarin Koko Iäksi-maton kaveriksi. Tosin silloin ne kyllä painisi tietysti ihan eri hintaluokassa. Pitääköhän tässä ottaa peruna kauniiseen käteen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai, harmin paikka tuon pettymyksen suhteen. Itse en nähnyt vaaleassa juurikaan harmautta... Olenkohan katsonut kovinkin silmät ummessa näitä :D. Sävy sopii mielestäni todella hyvin meidän Asko Mixed maton ja Koko Iäksi maton kavereiksi. Eivät tosin ihan rinnatusten, mutta kuitenkin :) Villamattoja meilläkin siis muut, mutta nyt haussa vesipestävät kaverit niille :)

      Poista
  10. Bongasin saman osaston, mutta olin vähän puolikuntoisena liikenteessä, enkä jaksanut jäädä kyselemään enemmän. Sen sijaan vierailin eilen Finarten nettisivuilla ja tulen aivan varmasti tilaamaan jonkun noista olkkariimme. Siis heti, kun osaan päättää minkä!! :) Pidän käsinpestävistä puuvillamatoista ja näissä kuosit on tosi kauniit. Mietin pitkään House Doctorin Blockia, mutta näiden vaaleampi ilme taitaa viedä pidemmän korren...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Messut oli kyllä niin täynnä kaikkea, ettei millään varmasti ehtinyt joka paikkaan. Siksi itsestäni ainakin on kiva lukea muiden vinkkejä, koska on jäänyt minultakin paljon katsomatta ja sen paremmin tutustumatta. Joo - mä annan ääneni näille! Vaikka Block on myös kyllä kaunis!!!

      Poista
  11. Ai että tommonen mintunvihreä olisi söpö! Mutta. Meilläkin on kaksi koiraa, joten maton on oltava tumma.

    VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets