Top Message

www.oblik.fi

INSPIRAATIOTA UUTEEN KOTIIN


Tein kokonaan uuden inspiraatiokansion uudelle kodille ja sen suunnitelmille. Kansio pitää sisällään fiiliskuvia ja pieniä ideoita, joita voisi jalostaa tulevaan kotiimme sopivaksi. Olen jotenkin ihan ihmeissäni tästä tunteesta, sillä nyt...
1. Kalusteet - kaikki valmiitkin kalusteet ovat oikean kokoisia tilaan (ne eivät ole liian pieniä)! Toisaalta joudumme laittamaan kiertoon osan nykyisistämme, jotka eivät sinne kertakaikkiaan mahdu.
2. Tila - joudun pohtimaan täysin erilaisia ratkaisuja, sillä nyt kotimme on hyvin avara ja korkea. Tulevassa kodissa huoneet ovat pieniä ja erilaisia tiloja ja nurkkia on enemmän.
3. Verhot - meillä ei ole ainoitakaan verhoja tällä hetkellä, emmekä sellaisia myöskään omista. Uuden kodin ikkunat kaipaavat eteensä kuitenkin jotakin.
4. Kattovalaistus - ei, meillä ei ole ainoatakaan kattovalaisintakaan, sillä nykyisessä kodissamme kaikki on integroituna (pl. pöytä yms valaisimet).
5. Tyyli - se on aivan jotakin muuta, mitä nykyinen kotimme edustaa. Ja tärkeintä on minusta tehdä koti rakennusta ja sen tyyliä kunnioittaen. Sisustusta myöden.

Uusi koti tuo mieleeni iloisen huvikummun, jossa villasukat on eriparia keskenään ja aamukahvit juodaan rennosti terassilla. Tuosta kodista huokuu jo kuistilta alkaen iloinen fiilis, ollen samalla seesteinen ja rauhallinen. Ulkoverhous on vaaleansininen ja pihapiiri tuntuu olevan piilossa kaikelta. Vaikka oikeasti emme ole kaukana mistään.

Tuleva kotimme on rakennettu 80 -luvulla ja tätä vuosikymmentä ja sen tyyliä tullaan varmasti myös näkemään sisustuksessamme ja muissakin remonttiratkaisuissa. Ei siten, että asunto palautettaisiin tuolle vuosikymmenelle, mutta parhaita ideoita ja pieniä juttuja aion ehdottomasti hyödyntää! Puutalorakennus on myöskin tunnelmaltaan toisenlainen kuin vanha tehdas, jotenkin nyt se tuntuu äärettömän hyvältä. Lämpimältä ja kodikkaalta. Eniten taidamme kuitenkin nyt innostua omasta pihasta. Se tuo arkeen ja kotiin aivan uudenlaisen ulottuvuuden.

Mitä kasarijuttuja sinulle tulee mieleen sisustuksen saralla? Onko suosikkeja tai inhokkeja?
Venetsiatuolit on nyt ainakin ensialkuun löydettävä jostakin (kuka on muka innoissaan) :D.
Leppoisaa lauantaita,

 1. Voin vain kuvitella miten kauniilta uusi kotinne tulee näyttämään. Kuulostaa niin ihanalta kaikki tuo mitä kerroit.
  Mukavaa lauantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä kaikki on täysin mielikuvien varassa, ja ehkä hyvä että hetken joudummekin asioita pohtimaan, ettei tule tehtyä hätiköityjä ratkaisuja. Mutta tunne on vahva. Mielikuvia myöden <3

   Poista
 2. Nyt kyllä menen selailemaan aiempia postauksia, rn olekaan kuullut, että olette löytäneet uuden kodin <3 paljon olet asiasta puhunut ja haaveillut. Tuleeko nyt haaveista totta?

  Ihanaa viikonloppua teidän poppoolle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Sellainen pääsi käymään, että uusi koti löytyi ihan naapurista. Joskus asiat vain tapahtuvat nopeasti, kuten nyt.

   Poista
 3. Ihanaa päästä seuraamaan projektianne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parasta on, että te tulette mukana uuteen projektiin. Yksin sitä olisi tylsä viedä eteenpäin ja suunnitella <3

   Poista
 4. Mieleen tulee palapeilit, kullitetut yksityiskohdat ja mustavalkoisuus, marmori, viherkasvit... Noin niinkuin alkuun :D Niin ja iso valkoinen paimentolaismatto. Joo, synnyin 80-luvun alkupuolella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen viettänyt lapsuuttani 80 -luvulla ja mieleen tulee juurikin palapeilit ja marmori. Tuolla vuosikymmenellä oli paljon hassuja kalusteita yms, ja jotenkin muutoinkin paljon kaikkea "eriparia". Uskon, että sieltä on helppo napata ne parhaat palat ;)

   Poista
 5. Hyvältä näyttää. Kiva kuulla uudesta projektistanne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toteutukseen menee kyllä vielä aikaa, mutta en malttanut millään olla jakamatta fiiliskuvia jo nyt :)

   Poista
 6. Ihanalta näyttää ja siitä tulee varmasti herkku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos JohannaL :) Ja toivotaan, että löydämme juuri sopivasti kasarihenkeä kotiimme ;)

   Poista
 7. Minä kummajainen, tykkään niin kasarista kuin muiden inhoamasta ysäristäkin. Molemmista löytyy omat puolensa, vaikken nyt ihan kaikkea "ostaisikaan". Ihan huippua päästä seuraamaan seuraavaa projektianne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi jes! Moni kummastelee satavarmasti ajatusta 80-luvun jutuista uuteen kotiimme, mutta ah, niin pidän siitä tunteesta kun saa tuoda jotain talon aikakaudelta nykypäivään :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets