Top Message

www.oblik.fi

SÄILYTYSTILAA PORTAIDEN ALLE

Ruokailutilan ja olohuoneen freesauksen yhteydessä väistyi loistavasti palvelleet Ikean kenkälaatikot toisen parvitilamme portaiden alle. Muutos tuli sattuman kautta ja toimii yllättävän hyvin. Ensimmäisessä ruokailutilan/olohuoneen muutos -postauksessa siis asiaa säilytyksestä.
Ikkunaseinällä olleet laatikot oli asetettu aiemmin neliön muotoon ja koska seinä piti maalata ja paklata (lattialistojen irroituksen jälkeen), otimme laatikot alas. Kannoimme ne väliaikaisesti portaiden alle pinoon ja samantien oivalsimmekin, että tässä ne olisivat itseasiassa todella kätevät. Portaiden alunen on muutoin hankala paikka kalusteille ja se on aiheuttanut päänvaivaa aiemmin... Tyhjänä taas koko portaikon seinä näyttää tyhjältä.

Huomaa muuten uusi hauska koirien leluboxi vanerista, joka on alunperin makuuhuoneen kube -valaisimen pakkauslaatikko. Laatikon kansi taas nojaa alimpien kenkälaatikoiden päällä suuren klipsin puristuksessa toimien muistitauluna.Moni on aiemminkin kysynyt, mitä laatikoissa säilytämme. Kenkiä siellä ei siis ole, vaan kaikkea  muuta säilytystarpeisiimme paremmin sopivaa. Yksi laatikko toimii apteekkina, toinen johtojen ja latureiden säilytyspaikkana, kolmas postiboxina jne. Tällaisille pientavaroille järjestelmä on loistava ja toiminut meillä ainakin hurjan hyvin!  Lisäksi plussaa siitä, että hyllyjen päälle saa tehtyä vaihetelevia asetelmia. :)

Jos siis etsit kapeaan tai muuten haastavaan tilaan säilytysratkaisua, voin suositella vastaavanlaista lämmöllä!

Leppoisaa lauantain iltaa sinulle,
Jutta

 1. Tämä oli kyllä niin super hyvä idea ja tosi hauskan näköinen :)). Yes!

  Oikein mukavaa iltaa Jutta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin! Ja edullinen ratkaisu myös :) Toimii!

   Kiitos samoin, nautitaan tästä hetkestä <3

   Poista
 2. Aivan kuin olisivat aina olleet tuossa rappujen alla !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö vain. Tuli ihan hassu olo, miten tätä ei aiemmin tajuttu kun olivat koko ajan tuolla vastapäisellä seinällä :D

   Poista
 3. Todella hyvältä näyttää. Loistoidea, ja tehokasta tilan käyttöä, todellakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaiset hankalammat paikat vaatii astetta enemmän pohdintaa kalusteiden ja muiden osalta. Tai sitten tuuria, kuten nyt meillä - kuin itsestään siihen lopulta päätyivät :)

   Poista
 4. Tulikohan kommenttini jo kertaalleen... Mutta piti sanomani, että törkeän hyvä idea ja todellakin varastan tämän jos löytyy koti, jossa on rappuset. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan vapaasti saa kopioida, hyvä jos tulee käyttöön :). Sopii tietty myös seinälle ilman portaita, mutta tässä alla ne on kyllä jotenkin superhauskat - ja hyödylliset!

   Poista
 5. Ihanaa kaikki - taas! ♡
  Jossu

  VastaaPoista
 6. Aivan loistava paikka noille laatikoille, jotka ovat muutenkin ihan loistavat. Nuo Kuben laatikot on kyllä kätevät koiran leluille ja miten ihana idea laittaa tuo kansi muistitauluksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kyllä itsekin. Ja kätevät ne on myös siksi, että eivät ole kovin syvät - ei siis tuki kulkuväylää. :) Kuben laatikko on kyllä kätevä, ja niiiiiiin kaunis :)

   Poista
 7. Komppaan Idis & Interiööri:ä ja tokaisen, että aivan kuin olisivat aina olleetkin tuossa! Harmi kun IKEAn toinen vastaavanlainen RETUR-järjestelmä katosi ykskaks suomesta myynnistä, olisin kaivannut sitä uuteen kotiin! :C

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä samaa mieltä! Ja ihan hassua miten me ei olla aiemmin näitä hoksattu siirtää, kun tuohon niin hyvin sopivat :). Ikealla on monia käteviä juttuja, ja edulliseen hintaan - nämäkin on kestä'nyt hyvin aikaa ja käyttöä!

   Poista
 8. Ihan mahtava idea, meillä on ihan samanlainen aukko käytävällä rappusten alla. Miten tuo laatikon sisus toimii tavaran säilytyksessä, siitä olisi kiva nähdä kuva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä kätevä, ja säästää tilaa! Katsotaan josko joskus innostun kuvaamaan laatikoitamme sisältä :D.

   Mutta näin heti ainakin voin todeta että meillä toimii siis hyvin tarkoituksessaan. Riippuu varmasti paljon siitä, mitä sisällä säilyttää. Lehdet ja muut pysyy tuollaisessa todella hyvässä järjestyksessä, samoin kuin kehykset yms. :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets