Top Message

www.oblik.fi

POHDINTAA RUOKAILUTILASTA


Ruokailutilassa/keittiössä ihastuttaa eniten valoisuus (mustista kaapistoista huolimatta). Itseasiassa mustat kaapit antavat juuri sopivasti ryhtiä koko tilaan. Pyöreä pöytä on itse suunniteltu ja jalat teetetty metallipajalla ylijäämäpaloista. Pöytälevy on paksua MDF -levyä ja sen kavereina on sekalainen seurakunta kirppareilta ja vinteiltä löytyneitä tuoleja. Tuolit on olleet värikkäät, valkoiset, mustat ja sitten taas valkoiset. Monta maalikerrosta on tarvittu ja näillä on menty jo vuosia. Nyt alkaa kuitenkin käymään niin, että muutama tuoli vetelee viimeisiään ja samalla olisi oiva paikka pohtia koko ruokailutilan "rytmitystä". Olen jo aiemminkin jossain vaiheessa haaveillut uusista keittiön tuoleista, mutta koskaan tilanne ei ole ollut akuutti, joten se on vain jäänyt. 

Jollakin tapaa itseäni on alkanut häiritsemään "sekaisuus" tuolin parissa. Kaunis pöydänjalka jää kaikkien tuolien taakse piiloon ja koska jokaisessa tuolissa on pinnat, tekee se mielestäni koko olemuksen jokseenkin levottomaksi.

Asia on pinnalla etenkin nyt kun saareketta pohditaan tuohon pöydän ja kaapistojen väliin. Ihan hurjan paljon erilaista kalustetta yhteen nurkkaan. Pelottaa ettei yleisilme ole enää selkeä ja linjakas. Lisäksi ainakin pari kappaletta tuoleja kaipaisi kovasti uusimista, sillä jalat notkuvat siihen malliin että joku kerta kuuluu raks. Joukosta löytyy kyllä supervahvojakin, mutta noiden parin osalta istuin on ohutta levyä ja ne vetelevät viimeisiään. Lisäksi tekisi ihan aavistuksen mieli maalata väreillä nuo tuolit. Mutta sitten se vasta sillisalaatti olisikin. 

Mitä mieltä olet, miten tätä tilaa saisi rytmitettyä paremmin ja kannattaako tarttua maalisutiin tuolien osalta, jotka jäävät?

Pohtivin terveisin,
Jutta

 1. Mun silmiin mahdollisimman vähäeleiset, jaloiltaan kevyet tuolit sopisivat parhaiten. Ehkäpa luonnonväristä puuta istuinosa vielä, niin keittiön pöytätaso sais parin samalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä. Luonnoväristä vaaleaa puuta olen itsekin pohtinut ja miettinyt. Ja juuri tuon väriparin vuoksi. Kiitos kommentistasi ja vinkistäsi, se vahvisti omaakin ajatustani :)

   Poista
 2. Täällä niin samat pohdinnat menossa, tai no maalisutiin en tartu meidän tuolien osalta vaan kovasti yritän etsiä selkeämpää ilmettä ja sitä oikeaa tuolia! Jotain kevyttä teille laittaisin minäkin, jos saareke tulee mustana, niin vaaleat tuolit korostuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin, että selkeyttä tämä nimenomaan kaipaa. Vaihdettiin nyt pöytä yläkertaan ja siel´tä kannettiin suorakulmainen tilalle. Se teki kyllä hyvää. Saareke jäi nyt edelleen pohdittavaksi, nyt tämän pöydän kanssa taas tuntuu ettei se oikein sovi tuonne. Täytyy taas miettiä uusiksi :D Mutta tuoliongelma ei hävinnyt mihinkään niiden osalta jotka pitäisi uusia.

   Poista
 3. Minäkin ehdottaisin mahdollisimman vähäeleisiä tuoleja, jolla saadaan ilmavuutta. Kaunis keittiö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sekin auttaisi jos jokaisessa tuolissa ei olisi erilaisia pinnoja selkänojassa. Tai simppelimmät jalat... Ei varmaan auta kuin kokeilla erilaisia komboja keskenään. Ja kiitos kaunis kommentistasi :)

   Poista
 4. Kun nuo tuolit ovat valkoiset, ei ilme minusta nytkään liian sekava ole - mutta samaa mieltä olen edellisten kanssa siitä, että vähäeleiset tuolit toisivat pöydän paremmin esille. Sinulla on sellainen maku, että pieleen ei mene, teet mitä teet!
  Ja asian vierestä: tämä blogisi uusi ilme on hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta. Yhtenäinen väri tuo niihin jo jonkin verran selkeyttä. Ja nyt kun tausta on tumma (keittiön kaapistot) tulevat ne nyt erityisen hyvin esille. Aiemmin valkoisen keittiön kanssa en kokenut mitenkään häiritseväksi tätä tilannetta. Mutta silloin ne ei niin korostunutkaan tosiaan. Ja voi kiitos, nyt tuli paineita - pieleen ei voi mennä ;)

   Poista
 5. Ei mitään lisättävää Lady of the Messin kommenttiin :) Komppaan!!!

  VastaaPoista
 6. Minä tekisin niin, että siirtäisin nuo kulmikkaat tuolit pois ja etsisin pyöreälinjaisille samaa muotokieltä edustavat kaverit. Maalaisin ne ehdottomasti myös, sillä väri niissä ei suinkaan tee sillisalaattimaista vaikutelmaa, vaan nostaa pöydän kiinnostavasti esiin. Ns yksivärisessä sisustuksessa täydellistä väriharmoniaa kannattaa rikkoa korostaen haluttuja kalusteita ja antaen niille näin arvoisensa näkyvyyden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta muuten. Ehkä sekin tekee kun pari näistä on neliskanttisia. Onneksi yksiväristä meillä ei enään niinkään ole, kun taustalla on musta keittiö ja lattiakin on harmaa. Nyt tosiaan pöytä nousee kauniisti esille lattiasta, mitä aiemmin ei tapahtunut. Ehkä siksikin nyt vasta asia alkoi häritsemään kun tuolit ja pöytä oikein korostuvat taustastaan :) Kiitos asiantuntevasta kommentistasi, sinulla on selkeästi homma hallussa :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets