Top Message

www.oblik.fi

UNELMIEN HARTSILATTIA

Vesivahingon sattuessa itkin vuolaasti valkoisen maalatun parketin perään. Silloin en tiennyt miten upea lattian voimmekaan tilalle valita. Emme olleen kovinkaan paljoa ehtinyt miettiä vaihtoehtoja kun päätös piti jo tehdä. Lattian valinta oli ensimmäinen, jonka ratkaisua meiltä odotettiin. Googlettelun ja useiden erikoisliikkeissä vierailuiden jälkeen päädyimme lopulta hartsiin. Ensialkuun ajatus betonimaisesta pinnasta herätti pelkoa kylmyydestä. Tämä on nyt todettu turhaksi huolenaiheeksi. 

Asumme siis ylimmän kerroksen kerrostaloasunnossa, joka on aikanaan toiminut tehtaan työsalina ja sittemmin saneerattu asuinkäyttöön. Vaikka olisimme voineet luulla, ei parketin alapuolelta löytynytkään pelkkää betonia vaan lattialevyjen alle on jätetty n.20 cm välipohja, jonka päällä on lattiaparrut ja vasta sitten lattiakipsilevyt. Eli mikään puhdas valu ei olisi tullut kysymykseenkään.
Kyselimme muutamasta eri paikasta kommentteja ja ideoita betonimaisen pinnan valmistamiseksi. Hartsiin päädyimme useammastakin syystä, joista elastisuus ei ollut lainkaan vähäisin. Vaikkemme asu maanpinnalla, elää vanha tiilirakennuskin lämpötilojen mukaan. Lattialevyjen saumakohdat olivat suurin murhe, ja vaikutti eniten siten myös päätökseemmekin. Emme halunneet ensimmäisten lämpötilavaihdosten yhteydessä katsella pitkiä halkeamia lattiassamme, vaikka ne siihen jollain tapaa tottakai myös kuuluvatkin. Lisää lattiamateriaalin valinnasta kerroin aiemmin myös täällä

Pinnasta ei olla yritettykään tehdä tasaista ja kiiltävää, vaan lastan jälkiä on ronskisti jätetty näkyviin. Silti jälki on niin hienoa, ettei se aiheuta hankaluuksia siivouksen suhteen. Kerroksia lattiassamme on nyt useita ja päällimmäisenä suoja-aine, joka nimensämukaisesti suojaa koko lattiaa suuremmilta naarmuilta ja estää lian ja kosteuden imeytymistä.

Olen pessyt nyt useamman kerran uutta lattiaa ja en voisi olla tyytyväisempi. Saumaton ja listaton koko alakerran peittävä lattia on uskomattoman helppohoitoinen. Siihen ei todella imeydy lika, eikä jälkiä tarvitse hinkata pois. Tahrat lähtevät kevyesti pyyhkäisemällä ja koirien juomakulhon ympäriltä vesipisarat eivät imeydy mihinkään vaan jäävät "kellumaan" pinnan päälle. Remonttimiehemme ehdotti meille lattian nostoa seiniä pitkin, jotta saisimme vieläkin helppohoitoisemman lopputuloksen. Onneksi näin, sillä itse emme olisi ehkä hoksanneetkaan että tuota massaa voi myös tällä tavoin nostaa ikäänkuin listoiksi. Kokonaisuus on todella kaunis ja eri valoissa lattia muuttaa väriään juuri sopivasti. Luonnonvalon tulviessa ikkunoista näyttää lattia hyvinkin vaalealta, kun taas varjokohdissa ja ilta-aikaan näkymä on enemmänkin harmaa. Sekoitimme värin kahdesta eri värikartan sävystä, sillä pelkäsin kuollakseni harmaan olevan liian sininen. Perusharmaan kylkeen laitettiin siis myös hiekan sävyä, jotta lopputulos olisi täydellinen. Sadat värivaihtoehdot kuitenkin ovat varmasti oikein kattavia jo itsessäänkin, vaikka itse päädyimmekin sekoittelemaan näitä kahta erilaista.

Kiitos vielä superpaljon taitavalle asentajallemme Ristolle, joka toteutti tämän upean lopputuloksen. Vaikkei vahinkomme vaatinutkaan lattian vaihtoa makuuhuoneen osalta, päätimme tehdä sen tässä samalla. Kokonaisuus on nyt täydellinen ja harmoninen. 

Jutta


 1. Tuli kyllä niin hiano <3 Minua haluttas vetää kodinhoituoneen lattiaan uusi pinta laattojen päälle. Täytyy saada ensin joku virtapiikki !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä on mahdollista asentaa myös suoraan vanhojen laattojen päälle, ja on kyllä älyttömän helppohoitoinen. Voin lämpimästi suositella :) Toivottavasti virtapiikki löytyy ;)

   Poista
 2. Näyttää niin hyvältä!! Ja kuulostaa myös todella käytännölliseltä. Saumattomuus, listattomuus, jne- voi miten hyvältä se kuulostaa tosissaan! Ja tuo yhtenäinen ilme. ♥

  Ps. Piti ihan näyttää tämä postaus miehelleni, koska olen yrittänyt perustella miksi meidän joskus (jos/kun me joskus pääsemme laittamaan/rakentamaan uutta asuntoa) pitäisi valita hartsi tms. lattiapinnaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heh, mun pitää tehdä sama... näyttää tämä postaus miehelle :)

   Poista
  2. Jenni: Sitä se myös tosiaan onkin. Ja yhtenäinen ilme sitoo koko alakerran yhdeksi tilaksi tehden kokonaisuudesta sopivan harmonisen. :)

   Heh, hyvä idea näyttää miehelle myös, josko saisi lisää vakuutettua ;)

   Poista
  3. Laura: Kerro sitten kuinka käy ;)

   Poista
 3. Kiitos tästä! On kyllä hyvän näkönen lattia ja mahdollisiin uusiin projekteihin tää vois sopia tosi hyvin. Ja niinkun Jennillä niin meilläkin piti heti kiikuttaa tietokone Miehelle että luepas toi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykätään kyllä ihan hulluna tästä ja sopii moneen tilaan! Täällä on sitten miehet saaneet aimoannosta blogikirjoituksia lukea kun jo kolmas vie näyttämään puolisolle ;) Hyvähyvä!

   Poista
 4. Vaikuttaa hyvältä vaihtoehdolta! Mainitsit ainoastaan lattian asentajan etunimen, mistä yrityksestä lattian hankitte? Kiitti vastauksesta jo etukäteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelemme lämmöllä! Asennuksen toteutti tmi Risto Tanninen, yhteystiedot löytyvät suoraan yrityksen tiedoilla. Olemme itse olleet kovin tyytyväisiä ainakin. :)

   Poista
 5. Teidän lattia on kyllä nyt aivan unelma!!! Voisin niiiiiin ottaa tuollaisen itsellenikin, ehkä siis joskus kipitän teille sitä ihiastelemaan <3 rakkautta jo näin kuvien kautta, ah!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onkin! Tervetuloa vain, lupaan keittää kahvia :)

   Poista
 6. Kaunis lattia ja näyttää sekä kuulostaa nappivalinnalta! Neliöhinta kiinnostaa :) Lattianpesu on taatusti nautinto ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme olleet kyllä supertyytyväisiä. Ja siitä tietää, että on onnistunut valinta kun arkiset asiatkin tuntuvat mukavalle (kuten se lattianpesu juuri). :)

   Poista
 7. Niin kaunis! En sano että kateeksi käy - mutta melkein;)
  Iloa juhlapyhien jälkeiseen arkeen - ja lattianpesuun<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos paljon Lady :) Ei kannata kadehtia, vaikka onhan tää..... ihan huippuihana!

   Poista
 8. Vau! Aivan upea lattia ♥ Sopii teille todella hyvin.

  VastaaPoista
 9. Kiitos!! :D Tämä tuli kuin tilauksesta. Teemme vähitellen remonttia omakotitaloomme, jossa on puurunkoinen lattia, ei siis valettua lattiaa. Meitä on askarruttanut juurikin lattiamateriaali, joka kävisi sekä kuivaan kodinhoitohuoneeseen että kylpyhuoneeseen, koska lattian joustavuuden vuoksi laatat eivät tule kysymykseen. Nytpä se taisikin löytyä :) Oliko asentajanne nimenomaan kyseisen tuotteen asennukseen koulutettu vai ylipäätään erilaisia lattiapinnoitteita tekevä? Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Hartsista meillä on ainakin näin puolen vuoden jälkeen vain hyviä kokemuksia. Vaikka varmasti jokainen tila on erilainen ja elää eri tavoin.

   Asentajamme oli tehnyt näitä ennenkin, mutta liikkeestä kerrottiin että periaatteessa jos vesieristysten tekemisestä on kokemusta tai jostakin muusta vastaavan materiaalin työstöstä, tämän pitäisi onnistua hyvin. Pohjatyöt on ne kaikista aikaavievimmät, mutta tärkeimmät. On hyvä että on ammattilainen asialla, ettei tule myöhemmi tylsiä yllätyksiä. :) Toivoittavasti tästä vastauksesta oli teille apuja :)

   Poista
 10. Moikka! Upea lattia! Itse mietin hartsilattiaa ja rouheusastetta ja kuinka kiiltäväksi lattian kolmesta eri vaihtoehdosta tekisimme. Muistatko miten teillä? Onko tuo se Toscana? Miten kiilto?
  Kiitos vastauksesta jo etukäteen! Ja vielä kerran upea lattia seinälle nostoineen kaikkineen!
  -Maria-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Maria! Ja kiitos kommentistasi :). Lattia oli kyllä kaikkinensa todella upea. Olemme muuttaneet tuosta asunnosta jo pois, joten valitettavasti en muista millä kiiltoasteella tuo toteutettiin, mutta muistelen pinnan olleen himmeä. Ei siis missään nimessä ollut ainakaan se kiiltävin. Toivottavasti tästä vastauksesta oli edes hieman apuja :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets