Top Message

www.oblik.fi

KEITTIÖN AVOHYLLYT

Kuten entisessä keittiössämmekin, on myös nyt ratkaisuksi valikoitunut avohyllyt yläkaappien sijaan. Erityisesti nyt kun alakaapit ovat mustat, en kaivannut mitään raskasta katsekorkeudelle. Teetimme tutulla metallipajalla keittiöön kaksi U-mallista hyllyä. Ja kyllä vain, VIPP -hyllyt olisivat olleet valintamme, mikäli niiden mitoitus olisi täsmännyt. Mutta kun ei. Sitten meni hetki, ennen kuin hoksasin että nämähän voi varmasti myös teettää. Itseasiassa idea sai tulta alleen vielä lisää eräästä Maijun heittämästä kommentista instagramin puolella. 

Hyllyt ovat 3mm:n alumiinia, jottei kokonaispaino nouse kovin raskaaksi. Vaikka jokin muu metalli olisi ollut aavistuksen kovempaa, niin painoa olisi astioiden kanssa tullut liian paljon. Pituutta hyllyllä on 125cm ja korkeutta sekä syvyyttä 25cm. Nyt mahtuu jopa kolme rivistöä laseja peräkkäin kun saatiin reippaampi syvyys kuin valmishyllyillä olisi ollut tarjota. Yhteensä hyllytilaa tuli lisää tällä ratkaisulla jopa 500cm. Tämä ratkaisi loistavasti mukien ja lasien säilytyksen, vaikka osa edelleen laatikoston sisällä onkin (niin juuri - ne eriparilasit ja muovimukit :D). 

Toiselle seinustalle on pohdinnassa vielä hyllysysteemi tai sitten jotakin ihan muuta. Säilytystilan vuoksi hylly ei olisi välttämätön, mutta allasseinä näyttää jotenkin todella kolkolta tyhjänä. Makustelemme kuitenkin asiaa vielä ajan kanssa, ettei tule tehtyä huti-päätöstä.

Ollaan kyllä äärettömän tyytyväisiä tähän ratkaisuun, käyttöastiat ovat kätevästi saatavilla ja toimivat yhtäaikaa katseenvangitsijana koko keittiössä. Kokemuksesta osaan välttää "koristeastioiden" säilytystä hyllyillä, vaikka kauniita olisivatkin. Mikäli avohyllyjen astiat eivät ole jatkuvassa käytössä - joutuu aivan turhaan pyyhkimään pölyjä kristalleista, joita käytät vain harvoin. Ne eivät ole ikinä silloin puhtaana kun niitä ottaisit käyttöösi. Siksi on kätevää, että nämä liikkuvat jatkuvasti arjessa, eivätkä ehdi pölyttymään hyllyillä. Muuttuvat asetelmat saavat siis jatkua myös keittiön puolella. :)

Iloista lauantaita!
Jutta

 1. Tyylikkäät hyllyt! Itsekin vierailin eräällä metallipajalla muutama viikko sitten. Kummasti laski kynnys teettämiseen, kun tajusi mitä kaikkea sitä voikaan saada juuri niillä parhaiten sopivilla mitoilla.

  VastaaPoista
 2. Mä en kestä! Nää on ihanat... niin sun näköiset, senkin huippu-muotoilija:)

  VastaaPoista
 3. Ihan mielettömän hienot hyllyt! Tuli heti vaan mieleen, että kirpaisiko kovasti lompakkoa?

  VastaaPoista
 4. Niin kauniit ja koruttoman yksinkertaiset. Ja noilla sun höysteillä niin ilo silmälle!

  VastaaPoista
 5. Todellakin täydelliset <3 Vinkkaan jos löydän ne silikonit jostain...

  Rentoa pääsiäistä :)

  VastaaPoista
 6. Oi, oi, ihanat hyllyt! Miten ne on kiinnitetty seinään?

  VastaaPoista
 7. Hyllyt passaa tosi hyvin paikallensa ja näyttää NIIIIIIIN hyvältä. Kynnys teettämiseen asiassa kuin asiassa on usein ihan turhan korkealla. Vähemmän jatkuvaa shoppailua ja enemmän sitä, mitä todella tarvitsee ja haluaa :)

  VastaaPoista
 8. Ihanat hyllyt! Heti mietin kyllä että miksiköhän ei ole tullut itselle mieleen, minulla kun on peltiseppäkin ihan perhepiirissä :-) Pitääpä laittaa idea korvan taakse.

  VastaaPoista
 9. Kyllähän nuo on vaan upeat ja sopivat täydellisesti teidän keittiöön! <3

  VastaaPoista
 10. Upeat - niinkuin koko keittiökin! Mutta kun tuleva muotoilija on asialla, mitä muuta voisi odottaakaan?
  Oikein hyvää pääsiäistä teille uudessa vanhassa kodissa <3

  VastaaPoista
 11. Voi hitsi, kun näyttääkin hyvältä! Jotenkin ensiajatus mustasta keittiöstä on todella synkkä, mutta synkkyys on kyllä kaukana teidän köökistä. Älyttömän tyylikästä ja kaunista!

  VastaaPoista
 12. Uusi keittiö on ihan mielettömän upea! Ihan kateeksi käy :)

  VastaaPoista
 13. Tää on kyllä niin upea, istassa jo hehkutinkin! Siis hyllyt on täydelliset ja äkkiseltään voisi luulla niiden painavan ja paljon. Stailauskin on niin siisti! WAU!

  VastaaPoista
 14. Ihana keittiö ja ihanat hyllyt!! Juuri sopivan yksinkertaiset mutta kuitenkin hyvä katseenvangitsija! Tykkään ihan mielettömästi :)

  VastaaPoista
 15. Siis upeat hyllyt ja koko keittiö!

  VastaaPoista
 16. Saako tiedustella paljonko noin tällaisten hyllyjen teettäminen maksaa? Itselläni kun ei ole mitään hajua hintatasosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Riippuu pitkälti metallin vahvuudesta ja materiaalista ylipäänsä (mitä metallia siihen valitaan). Uskoakseni hinta liikkuu siinä noin 100€ paikkeilla per kpl. Koolla on tietysti myös merkitystä. Hintaeroja on varmasti paljon metallipajasta riippuen.

   Poista
  2. Moi!Upea keittiö👍🏻Mikä metallipaja kyseessä?

   Poista
 17. Moi! Maalasiko teidän peltiseppä hyllyt vai hoiditteo sen puolen itse? Millä hyllyt on maalattu? Entäpä kiinnittäminen seinään? Kiitos kovasti vastauksesta ja aurinkoista kesää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Hyllyt maalattiin peltisepän toimesta ruiskulla :). Hyllyjen taustassa on ruuvien reiät, joista ne sitten ruuvattiin seinään kiinni. Kiva kun kysyit, ja pahoittelut, etten huomannut heti vastata <3

   Poista
 18. Moi!Upea keittiö👍🏻Missä metallipajassa hyllyt teetetty?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitos kaunis. Kyseessä on vanhan asuntomme keittiö, jonka hyllyt valmisti kummipoikani isä paikallisella metallipajalla. Kannattaa kysyä omasta lähimmästä liikkeestä, josko sieltä saisi tilata myös kuluttajat. Useimmissa paikoissa se onnistuu :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets