Top Message

www.oblik.fi

NE PIENET JUTUT / ARJEN HAASTEET

On päiviä ja on... noh, toisenlaisia päiviä. Tällä viikolla mikään ei ole oikein onnistunut, tuntuu että kaikki takkuaa. Kiire ei tunnu helpottavan millään ja viimeiset kouluviikot on edessä ennen lomaa. Päätin maaliskuussa tehdä sellaisen ratkaisun, että jään syksystä alkaen pois työstä. Ainakin joksikin aikaa. Koko mennyt lukuvuosi on lentänyt kuin siivillä, ja aikaa ei tunnu jäävän yhtään mihinkään työn ja koulun jälkeen. Tuntuu pahalle antaa lapsen kasvaa vierellä niin nopeasti etten ehdi edes sitä huomata. Vaikka kuljen kohti unelmiani, en halua tehdä sitä perheen kustannuksella. Toukokuun alun jälkeen lähitunteja ei enää ole ja tämän jälkeen seuraavan kerran koulun alkaessa syksyllä olen jo poissa työstäni. Tuntuu hyvälle.

Pääsiäisenä aion nukkua univelat pois ja siivota kotia. Ehkä viimeiset laatikotkin saataisiin purettua ja keittiön hyllyt laitettua seinälle. Odottelen jo kovin, että näitä kuppeja ja pieniä keittiötavaroita saisi pinottua pois työtasoilta.

Sitten lupaan etsiä kameran jalustan ja kuvata teille tätä upeaa hartsilattiaa. Ollaan oltu kyllä kovin tyytyväisiä valintaamme, myös tällä viikolla kun tiskikone heitti vettä pihalle - onneksi alla ei ollut parketti. Luoja mikä hermoromahdus siitä olisi tullutkaan kun puu olisi kastunut. Nyt uusiksi ei mene kuin alasokkeli ja itse kone toivottavasti saadaan kuntoon takuukorjauksella. Voisin sanoa vihaavani vettä. Ei taida oikein olla meidän juttu.

Onneksi edessä on useamman päivän vapaat. Nautitaan niistä!
Jutta


 1. Voi että teillä on huonoa tuuria ollut! Mutta onneksi taisitte selvitä säikähdyksellä. Onnea rohkealle päätökselle ja rentouttavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on kyllä. Mutta taidetaan ainakin suuremmalta väännöltä säästyä. Onneksi! Ja kiitos, pääsiäinen oli oikein rentouttava, toivottavasti myös sinulla!

   Poista
 2. Oho, kylläpä kurja että taas kävi vesimurheita! Varmasti muuten hyvä ratkaisu heivata töistä ainakin joksikin aikaa. Elämäntilanteet muuttuvat, ja hyvä että on muita mahdollisuuksia.. Ihanaa, kun voi keskittyä vain yhteen asiaan! Jestas mä muistan että se oli raskasta, kun oli sekä töitä että opintoja, tai gradun deadline jyskytti takana.. Aika aikansa kutakin, ja hyvä että nyt vähän helpottuu sinullakin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano! Uskon tämä ratkaisun olevan oikea. Jo pelkkä koulussa oleminen vie aikaa arjesta, jonka lisäksi en malttaisi tehdä tehtäviä lainkaan. Aina se on jostakin pois. Yhtäkkiä huomasin miten jo ensimmäinen lukuvuosi vetelee loppuaan ja haluaisin ihan oikeasti hieman enemmän paneutua uusiin asioihin. Näin uskon oppivanikin enemmän. :)

   Poista
 3. Liian kovasta tahdista on parasta hypätä pois ajoissa. Ihminen ei kuitenkaan ole kone ja kai meistä jokainen tahtoo pois siitä "huono omatunto kotona/ huono omatunto töissä" -rumbasta. Äidit ainakin ovat mestareita kehittämään näitä huonon omantunnon aiheita :D

  Leppoisaa pääsiäistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä! Hetken aina jaksaa, mutta kenelle siitä lopulta hyvä maku jää? Ei itselle ainakaan, eikä myöskään läheisille ihmisille. Tuntuu, että ystävätkin on jääneet aivan huomiotta kun mitään ei koskaan ehdi. Se on pidemmän päälle todella ikävä tunne.

   Ja olet niin oikeassa tuosta äiti -jutusta. Tunnustan! ;)

   Poista
 4. Ainiin, ja aurinkoista pääsiäistä :)

  VastaaPoista
 5. Rohkeat päätökset ovat yleensä niitä parhaita. Hienoa, että voit tehdä noin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin uskon. Ja sitäpaitsi, sitten on taas virtaa töissäkin enemmän pienen opiskelupuuskan jälkeen. :)

   Poista
 6. Täällä myös alkaa vesi muuttumaan hankalaksi elementiksi kun vuoden aikana ollut kolmesti makuuhuoneen katossa ontelolaattavuoto. Tsemppiä sinne ja rentouttavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi inhottavaa tuollainen! Toivottavasti nyt sitten loppuisi tuo sinunkin huono tuuri! Pidän peukkuja paljon :). Oikein aurinkoista alkanutta viikkoa Irina sinulle :)

   Poista
 7. Teillä ei meinaa olla nyt oikein tuuria tuon veden kanssa :/ toivotaan jatkossa parempaa onnea!

  Töistä pois jättäytyminen kuulostaa hyvältä ratkaisulta jos haluaa opiskeluun kunnolla keskittyä! Itse olen nyt viidettä vuotta työn ja pienten lasten ohessa jatko-opiskellut ja kyllä se vaan välillä on rankkaa ollut! Ja samalla myös hidasta. Nyt minulla on tarvittavat opintopisteet kasassa ja homma diplomityötä vaille valmis ja se on tarkoitus nyt vielä kevään aikana puristaa kasaan. En edes uskalla ajatella sitä huojennuksen tunnetta mikä sen jälkeen koittaa ja kuinka paljon minulla on sen jälkeen aikaa vaikka mihin, sekä yksi iiiiiso stressin aihe vähemmän. Mutta sitä ennen vielä paljon töitä edessä eli ei nuolaista ennen kuin tipahtaa !;) Pointti kuitenkin, että varmasti oikea ratkaisu! <3

  Mukavaa pääsiäisen aikaa!
  -piia

  -piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei kyllä. Peukut on pystyssä, että se olisi nyt sitten tässä.

   Nimenomaan tuo oli myös yksi syy siihen, miksi päätöksen tein. En haluaisi vain hutaista kaikkea läpi hosumalla, vaan myös oppia jotakin ja keskittyä siihen. Sulla onkin ihan valtava urakka myös takana ja voi että kohta myös ohitse (vaikka tottakai iso homma vielä onkin!).

   Tsemppiä hurjasti loppurutistukseen - kyllä sä vaan olet kova mimmi! :)

   Poista
 8. Onnea päätökselle ja kiireetöntä pääsiäistä kunnon unien kera ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tullut kyllä nukuttua. Ja tehnyt muuten hitsin hyvää pitkästä aikaa. Kroppa vaati tän pitkän viikonlopun ja mieli samoin. Nyt on akkuja onneksi latailtu :). Aurinkoa Kati sinulle alkaneeseen viikkoon!

   Poista
 9. Hienoa että teet ratkaisuja, etkä vain elä elämää, joka ei tyydytä ja tuntuu pahalle. Teillä on kyllä ihan uskomattoman huono karma ton veden kanssa. Leppoisaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus vain tulee vahva tunne siitä mihin suuntaan haluaa kulkea ja kuinka lujaa. Onneksi kotona ollaan kannustavia asian suhteen, kuten myös työssä. Ja kyllä vain - en haluaisi enää kuulla kertaakaan sanaa v*vahinko :D

   Poista
 10. Teillä oli kyllä niin huono tuuri tuon koneen kanssa. Oikein kunnolla koettelee, onneksi tuo selvisi pienillä jutuilla. Nyt rentoilet pääsiäisen ja sitten taas arjen pariin. Varmasti hyvä idea jäädä hetkeksi pois töistä. Saa antaa hieman aikaa perheelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tosiaan huomattiin tämä nyt, eikä kuukausien päästä... :D On kyllä rentoiltu, oikein urakalla :). Toivottavasti teillä on myös ollut mukavaa siellä lomaillessa <3

   Poista

 

Newsletter

Widgets