Top Message

www.oblik.fi

MAKUUHUONEEN SUUNNITELMIA

Koska nyt on hyvä aika (hah!) pysähtyä pohtimaan kodin materiaaleja päätin tehdä sitä huone kerrallaan. Koko alakerran lattiavalinta hartsi tuo mukanaan joitakin muutoksia muihinkin materiaaleihin ja pintoihin. Esimerkiksi makuuhuoneen ihastuttava betonia jäljittelevä taideteos tullaan varmasti korvaamaan jollakin tapaa. Kun lattia on betonimaista (ja aavistuksen lämpimämmän sävyistä kuin tuo seinä ja seinät) täytyy noille pinnoille tehdä jotakin. Ja kyllä - tiedän.... Harmitus sinänsä tuon peittämiseen on suuri, mutta näen kokonaisuuden todella epämiellyttävänä jos koko makuuhuone on kovaa pintaa/sellaista jäljittelevää. Värimaailman haluamme kuitenkin pysyvän rauhallisena ja seesteisenä. Tyhjä tila on äärettömän inspiroiva, eikö totta? Itselläni on jo värikarttaan ideoita valmiina, mutta ennen kuin niitä paljastan - haluaisin kuulla lisää ajatuksia  nimenomaan teiltä!

Lattian sävy kun on harmaa, toivoisin rinnalle jotakin pehmeää tehosteväriä. En innostu kirkkaista ja räikeistä sävyistä, sensijaan murretut pastellit, utuiset sellaiset ihastuttavat kovastikin. Olisiko tässä vaiheessa makuuhuone testauksen paikka uusille sävytuulahduksille? ;)

Jutta

ps. portaikko, joka sijaitsee tämän huoneen vieressä saatiin onneksemme jättää paikoilleen. Se olisi ollut iso homma uusia. Makuuhuoneen perältä pääsee portaiden alle, jonne kosteus oli myös keittiöstä lattiaa pitkin levinnyt... Kuivurit huutelee nyt myös tuonne rakoon ja tällä hetkellä tämäkin huone on pussitettuna. Aika kaamea oli se näky lauantaina kun asunnolla kävin. Mutta työt on siis käynnissä :)

 1. Moi! Jostain syystä en pysty enää seuraamaan blogianne bloglovinin kautta. Oletteko tehneet jotain muutoksia vai onko ongelma täällä päässä..? Mielelläni jatkaisin seuraamista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja nyt toimii taas, mitä lie häikkää ollut, joten jes, jatkan blogin seuraamista normaaliin tapaan :)
   Ja tsemppiä tulevaan!!

   Poista
  2. No enpäs ehtinyt vastaamaankaan ajoissa. Muttei tosiaan mitään muutoksia olla tehty. Hyvä, että jälleen pelittää :)

   Poista
 2. Heti tuli noista kuvista ja pastelliväreistä puhuessasi mieleen tämä Sandbergin tapetti http://www.sandbergab.se/en/products/wallpaper/Gryning/sort/texture/6 Olen sitä pitemmän aikaa ihastellut, mutta en ole keksinyt mihin se kävisi, kunnes nyt! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tää olis ihana!! Itsekin oon tuota ihaillu, ollaan vaan paikkaa vailla ;) Sopis teille!

   Poista
  2. Jaana K - sä niin luet mun ajatuksia ;)

   Poista
  3. Tuo on kyllä ihastuttava tapetti Anna minunkin mielestäni. Todella kaunis. Valitettavasti tuo koko hieman huono meidän makkariin..... Mutta värisävyt olivat kyllä täysi kymppi ja arvaus osui oikeaan niin puitteissa ;)

   Poista
 3. Vaalean harmaan kaveriksi sopisi vaikka utuinen laventeli, tai hyvin vaalea taivaan sininen, semmoinen vähän farkun siniseen vivahtava. Sininen vois mennä miehisempäänkin värimaailmaan...laventeli voi olla ehkä liian tyttömäinen. Toki nämä kaikki aina makuasioita, joista tietty ei pidä alkaa kinailemaan. Myös hyvin vaalea keltainen, semmoinen sitruunan (ei kuoren vaan hedelmälihan) värinen sopii mielestäni hyvin vaalean harmaa pariksi. Tässä muutama ehdotelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sininen olisikin ollut yksi vaihtoehto, ja juuri sellainen vaalea sininen. Mutta pelkäsimme, että se taittaa lattian väriä väärään suuntaan, kun ovat niin lähellä toisiaan. Luulen, että hieman beigemmän harmaa lattia olisi äkkiä näyttänyt aavistuksen "likaiselta" sävyltä. Tai sitten ei. Pastelliväreissä ja vaaleissa kuitenkin pysytään ;) Uusimmassa tekstissä lisää siitä :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Ei huono lainkaan! Mutta tälläkertaa valinnaksi osui jotakin hempeämpää ;)

   Poista
 5. Oi ihanan inspiroiva tila tosiaan tyhjänä :) Mulla tuli heti mieleen sellainen denim sininen, hyvin haalea ja murrettu sävy. Toisena kävi mielessä sellainen utuinen ruskean sävy. :) Odotan innolla mitä värejä olette ajatellu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö totta! Utuinen sävy tulikin valittua, mutta hieman toiselta puolelta värikarttaa ;)

   Poista
 6. Tsemppiä remonttiin, lopputulos palkitsee aikanaan. Olen varma että löydät juuri tähän sopivaan matskun. Kivaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Luulen, että löysin nyt sen oikean. Lopputulosta odotellessa. Ei malttaisi tosin millään ;)

   Poista

 

Newsletter

Widgets