Top Message

www.oblik.fi

MATERIAALIVALINNAT / MAKUUHUONE

Viime postauksessa pohdin makuuhuoneen värivalintoja ja uudistusta. Koska remonttimme suurin muutos tulee koskemaan lattiaa (teetämme samassa hartsipinnan myös makuuhunoneen puolelle), tulee nykyisille seinille tehdä jotakin (syitä on pohdittu paremmin tuossa edellisessä tekstissä). 

Lähdin viemään ajatuksia ja suunnitelmia eteenpäin vastakohdat -ajattelulla, sillä betonimainen pinta vaatii rinnaalleen mielestäni jotakin pehmeää.
1. Kalklitir seashell, duo-living // 2. Koko iäksi -matto, Mum´s // 3. Pellavalakanat, By Pia´s // 4. Villapeitto, By Pia´s

Toin kotiin kahden viikon ajan lukuisia värilastuja ja lopulta pääsimme täydelliseen yhteisymmäryykseen taustaseinästä. Betoninharmaan vastapuolella toimii väriympyrästä oranssi/keltainen/punainen. Sitä kohden siis. Tämä varmistaa sen, ettei värisävyt lattiassa tai seinässä vääristy liikaa, eivätkä sävyt ole lähellä toisiaan. Vaikka olenkin kova harmaan ystävä, tulisi huoneesta aivan liian kylmä pelkällä harmaalla värillä seinistä lattiaan. Sopivan murretun oranssin/lohenpunaisen sävyn löytäminen oli kiven alla. Sitten se löytyi. Tikkurilan Omenankukka. Siitä seuraava ongelma olikin, että toivoimme taustaseinään tasaisen pinnan sijaan hieman tuntua, muttemme kuitenkaan kivipintaa. Löytyi kalkkimaali. Mutta niiden sävyt nousivat ongelmaksi. Viime vuoden Kalklitirin värivaihtoehtona oli kuitenkin yksi juuri sopiva ja googlailin pitkään kuvia sävystä eri tiloissa. Ei muuten hurjan monia löytynytkään. Olisin toivonut lisää tilakuvia väristä, jotta olisi helpompi hahmottaa miten eri valoissa ja tiloissa se taittaa mihinkin sävyyn. Kotona ehdoksi oli asetettu tiukasti se, ettei seinästä tulisi vaaleanpunainen. Aprikoosi/puuteri/nude oli toiveemme.

Otin yhteyttä duo-livingiin ja he ystävällisesti selvittivätkin nopeasti valmistajalta saatavuutta, sillä tällä hetkellä kesävärejä ei heilläkään ollut. Näyte kuitenkin löytyi, jota sitten vertailtiin lukemattomia kertoja eri valoissa kotona ja myymälässä. Oli päätöksen aika ja hui että, miten hirvitti. Nyt se on kuitenkin tilattu ja jauhe matkalla Suomeen. Jännittävää! Tämä voi koitua täydelliseksi flopiksi tai unelmien täyttymykseksi. Jäämme siis mielenkiinnolla odottamaan aikaa, jolloin pääsemme seinän kimppuun.

Makuuhuoneessamme ei ole ollut mattoa laisinkaan. Emme oikeasti ole kokeneet juurikaan edes tarvetta sille. Nyt uuden lattian myötä haluan tuoda tilaan lisää pehmeyttä ja haaveissa olisikin Koko iäksi -villamatto.  Tuota uskomattoman kaunista mattoa olen ihastellut monesti. Joskus mietin sen hankkimista olohuoneeseen, mutten ikinä sitä tehnyt. Syyt ovat hyvin yksinkertaiset: arvokas vaalea villamatto koirataloudessa, paikalla jossa kulutus on kovimmillaan. Ei kiitos. Lisäksi tuo suurempikaan koko ei olisi olohuoneeseemme sopivan iso. Matto jäi muhimaan ajatuksiin, kunnes nyt jälleen sen muistin! Sängyn vierellehän se sopisi täydellisesti betonipinnan päälle, eikö totta? Lisäksi kulutus on huomattavasti pienempää ja likaantuminen vähäisempää tässä tilassa, josta ei läpikulkua tapahdu.  Vaikka varmasti matto kestääkin hyvin kulutusta, en haluaisi varoa vaaleaa väriä jatkuvasti olohuone/keittiö -tilassa. 

Lakanatilanteemme kaipaisi myös lisäpäivitystä. Meillä on käytössä yksi yhteinen suuri peitto. Se on todella miellyttävä, mutta tiedän kesän tullen jälleen, että toinen meistä haluaisi nukkua ilman peittoa (pelkällä pussilakanalla) ja toinen peiton kera. Olisi tarvetta saada yksittäispeitoille uudet petivaatteet. Löysin By Pia´s valikoimista kauniit kevyet pellavaiset vuodevaatteet. Vaaleanharmaan sävyssä toisi ne olisivat kuin tehdyt vuoteellemme.

Päiväpeittoa tämä perhe ei omista edelleenkään. Eikä sellaista tule myöskään hankkimaan (käytäntö/arki/todellisuus) sillä kukaan ei käytä niitä. Toisinaan kaipaan kuitenkin jotakin vilttiä tai huopaa, jonka voisi heittää huolettomasti vuoteen päälle petauksessa. Katsellessani lakanoita tuli vastaani aika herkullisen sävyinen muhkea villapeitto. Perfect! Tämä olisi samalla sopiva pari seinälle, jottei sen sävy olisi liian yksinäinen tuossa tilassa. Ensin kuitenkin pitää päästä maalaamaan seinä, jotta todellisuus tulee ilmi mihin suuntaan tuo aprikoosi väriään taittaa meidän alkovissa ja onko sävyt tämän peiton kanssa edes lähellä toisiaan.

Mitäs sanotte - mennäänkö jo liian herkullisen puolelle vai vieläkö pysytään hyvän maun rajoilla? Itselleni tuon aprikoosin käyttö on iso iso askel. Siksi se varmasti pelottaakin. En osaa ajatella seinilläni muuta kuin mustaa, valkoista ja harmaata. Mutta haluan silti kokeilla, muuten en tule koskaan tietämään kuinka kaunis siitä voikaan tulla. ;)

Lauantaiterkuin,
Jutta

 1. Vau mitkä suunnitelmat! tosi ylläri sävyt, mutta vaan hyvällä tavalla. :) Lopputulos on varmasti hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä sävyt olivat kyllä tottapuhuakseni itsellenikin aikamoinen yllätys. Ja vielä suurempi se, että tämä kelpasi myös miehelle. Vaikka todella monta hylkäsikin, sillä vaaleanpunainen tai liikaa siihen taittava oli iso ei :D Toivottavasti sävy on seinässä yhtä hyvä kuin nyt mielessäni sen kuvittelen. :)

   Poista
 2. Älyttömän hyvältä kuulostaa. Tuo on juuri se sävy, mitä mä rakastan yli kaiken :) Mutta ei varmastikaan helpoin löytää se oikea sävy isolla pinnalla. Uskoisin kuitenkin, että Kalklitirin sävyistä löytyy juuri se isonkin pinnan kestävä sävy. Helpommin kuin esim. normimaalisävyistä joita voi käyttää mihin vain.

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa hienolta ja sopii varmasti tilaan täydellisesti. Kalklitirin maali on just sopivan puuterimaista ja mattaa. Kiva seurata projektianne :)

  VastaaPoista
 4. Suunnitelma kuulostaa kyllä super hyvälle :) Eikä tuo aprikoosi harmaan rinnalla ole lainkaan herkullinen. Odotan innolla Kalklitir - postausta, oma tuleva remppa päivittyy ideoiden ja suunnitelmien kanssa vielä pitkään, joten kaikki ihanat vinkit ja kokemukset ovat tervetulleita!

  VastaaPoista
 5. Kiinnostavaa, varsinkin tuo kalkkimaaliprojekti - itselläkin kun on Kalklitiria matkalla, tosin ihan eri värissä. Mitään kokemusta sillä maalaamisesta ei ole, joten jännittäähän se lopputulos. :)

  VastaaPoista
 6. Kaklitir-maali on todella kivaa käsitellä, maalaaminen jopa terapeuttista. Meiltä löytyy kalkkimaalia lastenhuoneesta ja meidän makkarista. Tyttöjen huoneen seinän maalasin tuolla seashell värillä. Väri osoittautui asukkaiden mielestä liian hennoksi. Ostin pussin vaaleanpunaista kalkkimaalia ( muistaakseni antique Rosa) ja maalasin seinän uudelleen liukuvasti..aloitin seashell maalilla ja lisäsin kokoajan hiukan antique Rosa maalia sekaan. Tuli hiukan erilainen seinä ja asukkaat ovat olleet siihen tyytyväisiä. Teille tulee kaunis makuuhuone ( :

  VastaaPoista
 7. Todella ihana suunnitelma!! Voi kunpa itselläkin olisi silmää.. Meillä meni olohuoneen seinän väri ihan pieleen, kun valoja ei vielä ollut silloin kun väri oli "pakko" päättää.. No, onneksi ei vielä ole jalkalistoja, niin on edes hieman pienempi kynnys ruveta uudelleen maalaamaan...

  VastaaPoista
 8. Peukut valinnoille! Koko iäksi -mattoa olen minäkin salaa ihaillut, sopisi teidän kotiin hienosti. Ja tuo seinänsävy se alkoi kiinnostamaankin, vaikka tosiaan onkin aika jännä nähdä se juuri teillä :). Jännityksellä odottelen lopputulosta, kaunis siitä tulee varmasti!!

  VastaaPoista
 9. Kuulostaa todella hyvältä ja varmasti sopii teille. Harmaan lattian rinnalle pehmeät sävyt sopii hyvin ja makkarista tulee varmasti todella hyvä, noilla valinnoilla jopa kutsuva!!

  VastaaPoista
 10. Toimii! Tulee tosi kiva ja rauhallinen!

  VastaaPoista
 11. Upeat suunnitelmat! Yllättävät, mutta jään innolla odottamaan toteutusta :) Teiltä tosin varmasti onnistuu kaikki!

  VastaaPoista
 12. Meillä on Kalklitir maalia olkkarissa ja makkarissa ja olen kyllä tykännyt. Tosin en ole päässyt sieltä musta-valkoinen-harmaa mukavuusympyrästä pois :) Joka tapauksessa hyvältä kuulostaa suunnitelmat ja itsekin kuolaan tuota mattoa ja joskus sen aion vielä omista. En malta odottaa teidän rempan valmistumista!

  VastaaPoista
 13. AAA! Ihania! Liputan täysin näille väreille, sillä puuteriroosa on oma ehdoton suosikki ja vielä harmaaseen ja valkoiseen yhdistettynä! :) Täälläkin on yritetty käyttää päiväpeittoa, mutta aina todennut että ei ole oma juttu :D

  VastaaPoista
 14. Ihanat suunnitelmat, en malta odottaa lopputulosta!! :)

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets