Top Message

www.oblik.fi

SININEN ON IN! // SISUSTUSSininen. En olisi kuuna päivänä uskonut, että vielä joskus lumoudun sinisestä väristä. 2000-luvun taitteessa kaikki oli sinistä. Meillä oli plyyssipäällysteiset siniset sohvat, pieniä sisustusesineitä, juomalaseja, mattoja, tauluja. Ja sitten vielä kermaksi päälle kirsikan väriset lattiat ja kalusteet. Ai että kun oli nättiä. Not. Kuten arvata saattaa - sinisen lumo meni överiksi. Sen jälkeen päätin etten enää milloinkaan tuo sinistä väriä kotiini. Tuli poikalapsi, ja hänen huoneessaan tein pienen poikkeuksen. Mutta vain pienen. Taitoimme puhtaan sinisen turkoosin suuntaan, eikä ollut lainkaan niin paha. Sininen jäi kuitenkin lastenhuoneeseen, josta se lapsen kasvaessa poistui pikkuhiljaa. 

Mutta nyt. Voitteko uskoa, olen myyty. Sininen ihastuttaa jälleen. Kaikissa puhtaissa ja myös murretuissa haaleissa sävyissään. Olen kuitenkin tällä erää viisaampi. Kokosinistä sisustusta ei meillä tulla näkemään. Mutta voi että kun tekisi mieli lisätä sitä kotiimme edes hieman. 

Entä sinulle - Mitä mielikuvia ja muistoja sininen väri sisustuksessa tuo mieleen? Näetkö sinisen uutena trendinä? Uskotko kokeilevasi tätä omassa kodissasi? Vai vieläkö joku muukin kammoksuu tätä aiempien kokemusten perusteella?

Sinisten haaveiden keskeltä toivotan oikein kivaa keskiviikon iltaa,
Jutta

 1. Mä en oo koskaan tykännyt sinisestä, ainoastaan farkkujen muodossa sietänyt :) Eikä meiltä kyllä mitään sinistä löydykään - paitsi että asutaan vaaleansinisessä talossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja tuli mieleen jälkeenpäin, että onhan meillä vessassa ihanat siniset lattialaatat... Oon kerran jos toisenkin ehdottanut miehelle, että maalattaisiin ne valkoiseksi - tuloksetta... Ehkä teen sen joku päivä salaa!

   Poista
  2. Vähän sama homma. Paitsi sitten oli se överikausi. Joka todellakin meni överiksi. Ehkä siksi se oli pitkään inhokkivärien listalla :). Odota vain vielä hetki laattojen kanssa, kun silmä alkaa tottumaan uuteen sinisen nousuun, voi olla että mieli muuttuu ;))

   Poista
 2. Kuulostaa niin tutulta: sekä siniset överit, että sinisen uusi houkutus.;) Eurokankankaassa oli aivan ihana, marokkolaishenkinen kangas myynnissä, ja kävin sitä viimein viime viikonloppuna kyselemässä. Yllätys, yllästys, sininen versio oli ihan lopussa. Ostin kuitenkin toisessa värissä, sillä se näytti erittäin hyvältä...Rakensimme loppukesästä kesähuoneen kotipihaamme, ja sinne sininen sopii minusta loistavasti! Pienessä määrin.:) Farkkumatto oli edullinen ja minusta juuri oikea tuonne. Käypä kurkkaamassa, jos kiinnostaa!:)
  Kesähuone, ei ihan valmiiksi sisustettuna:
  http://mansikkatilanmailla.blogspot.fi/2014/09/kesahuoneen-sisustus.html
  ja se ihana sininen kangas:http://mansikkatilanmailla.blogspot.fi/2014/07/sinisen-lumoa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihanaa! Meitä on siis muitakin. Tuo marokkolaishenkinen kangas kuulostaa uskomattoman hyvältä - sinisenä. Joku muukin on siis hurahtanut siniseen, jos loppu jo oli... Höh! Mun pitääkin tulla kurkkimaan teidän kesähuonetta, kiitos kun vinkkasit :)

   Poista
 3. Sinisestä hiipii aavistuksen mieleen wc-tilat, juurikin historian vuoksi... Siniset laatat ja boordilaatat.. Kammottavaa! Mutta kollaasi saa kyllä nuo muistot katoamaan, upea kollaasi <3 Aivan mahti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kumma, miten jotkut tyylisuunnat tai värit saa aikaan kammottavia väristyksiä historian vuoksi. Pitäisi varmaan useammin antaa niille uusi mahdollisuus. Ainakin siis itseni. Olen melko ehdoton, jos joskus olen vetänyt överit :)

   Poista
 4. YÖK! Mä kanssa fanitin sinistä ekassa kodissamme vuonna 2001. Tekstiilit, kipot/kupit ja jopa kahvinkeitin oli sininen. Hyi että... :D
  Eli ei, edes yli 10 vuotta eivät ole saaneet mua palaamaan millään tasolla siniseen. Vaikka se olisi maailman ainoa trendi tai jopa maailman ainoa väri, niin mielummin asuisin nakussa talossa, kun ottaisin mitään sinistä meille. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HAH :D Ihana Jonna! Mä aion käännyttää sut vielä ;) Naku talokin kuulostaa aika coolilta. Omalla tavallaan ;)

   Poista
 5. Vaatteissa aina käyttänyt sinistä, sisustuksessa en niinkään. Mutta nyt se on hiipinyt viimeisen vuoden aikana meille,makuuhuone on nimittäin hyvinkin sinisävytteinen ja niin rauhallinen. Pojan huone on tosin 4 vuotta ollut legonsininen, mutta hän saikin itse valita seinänsä värin ja siihen ei ollut mitään sanottavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sininen on kyllä todellakin rauhoittava väri! Ehkä siksi, että siitä tulee mieleen taivas ja vesi... Rauhoittava, mutta suuri voima. Lastenhuoneessa itsekin kunnioitan nappulan omia toiveita. Se on kuitenkin heidän oma juttunsa, joten minusta on tärkeää että on saanut sen sisustukseen myös osallistua :)

   Poista
 6. Hyvänen aika Jutta! Sininen on aina IN! Ainakin meillä Pikkutalossa ;) Ruudut, raidat, sinivalkoiset kukat. Carl Larssonia ja kustavilaisuutta. Nam! Eikä pisaraakaan sitä s....nan sähkönsinistä lasia jolla Iittala rankaisi meitä jo 90-luvulla! Yhdistettynä lasipöytään ja kiiltomustaan! Y.Ö.K! Hyvän modernin kollaasin olet tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JEE! Ja olet oikeassa - itselläni vain tulee melkoiset värinät vieläkin tuosta 2000 -luvun taitteesta... Se oli KAMMOTTAVAA. Ja tuo sähkönsininen lasi, ou mai gaad! Onneksi se aika on kuitenkin jo ohi. Siitä ei tule uutta ihastusta. Lupaan! ;)

   Poista
 7. Sininen sohva, sininen matto, sinisiä koriste-esineitä, sinisiä juomalaseja - ja juu, sitä kirsikkapuutakin ja Sannan lasipöytä ja kivaa kromia... Niin tutulta kuulostaa. Kuten sekin ajatus, ettei ikinä enää sinistä minun kotiini. Mutta niin se vain on alkanut uudelleen miellyttää silmää ja varmasti meille tulee jotain sinistä (tyynyjä olen jo katsellut sillä silmällä). Vannomatta paras olisi siis ollut tämäkin juttu, mutta ei koskaan enää tuossa aikaisemmassa mittakaavassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa Anu! Ollaan siis samoilla linjoilla. Kokosininen ei taida tulla kysymykseenkään (meilläkään), mutta jos ihan pikkuisen? Ja sillä tavalla hillitysti? Yeah - näin ainakin toivotaan! :)

   Poista
 8. Voi apua, kuvailit juuri meidän kotia vuonna 2001-2002. Sinistä ja kirsikka. Yäh.;) Kesällä sinistä voi ajatella. Mökillä. Serveteissä. Turkoosi käy hyvin, petrolissa vedän rajan. Ei enää ikinä sinistä kotia. Tai laseja. Mattoa. Verhoja. Mitään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Buah! Naurattaa! Tämä tyylikausi taisi olla melkoinen hitti tuolloin ;). Mutta vannomatta paras. Onneksi sinisen sävyjäkin on useita - kuten turkoosikin. Jokainen löytää varmasti mieluisensa :)

   Poista
 9. Koko sinisen sisustus kanssa eläneenä never say never. Sinisestä sisustuksesta mulla on edelleen jäljellä astiasto; lautaset ja lasit siniset, joista olen pikkuhiljaa yrittänyt päästä eroon siinä onnistumatta. :)
  Mutta olen kyllä ostanut ihanat siniset pullot/maljakot kesällä. Ja poikien huoneessa meiltäkin löytyy sinistä, mutta siihen saa jäädäkin.
  Tuossa sänkykuvassa tuo seinän väri, niiiiin ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :D. Ihana! Kohta sun ei tarvitsekaan yrittää päästä niistä eroon - tai sitten saat niistä ainakin hitosti kovemman hinnan huutonetissä tvs kun sininen alkaa olla taas pikkuhiljaa uudelleen in ;). Seinän sävy on kyllä tuossa ihastuttava. Suorastaan koukuttava...

   Poista
 10. 2000-luvun taitteessa olen itse ollut ihan lapsi vielä ja muistankin äitipuoleni sisustusmieltymyksen olleen tuolloin erittäin sinisävyinen ja keittiön ruokaryhmän kirsikkainen.. :-) Niistä "ihanista" sohvista vanhempani pääsivät eroon vasta muutamia vuosia sitten.. hyi olkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo sohvaryhmät olivat kyllä ihan kammottavia. Meilläkin sellaiset oli. Ihan järkkyä. Kollaasin kuvissa näkyy yksi ihan potentiaalinen sohva, tykkään siitä. Mutta en ole varma olisinko valmis ihan noin suureen kalusteeseen sinistä (ainakaan vielä) laittamaan. :)

   Poista
 11. No sinisestä tulee ihan samanlaiset muistot överikaudesta mieleen kuin sullakin :D

  Keittiön verhot, tabletit, matot, juomalasit, lautasten kuviot, käsipyyhkeet, saippuat........ Kaikki oli sinistä, kun se oli niin nättiä. (Ja juu, meillä on edelleen pyökkilattiat, joka nyt on melkein sama kuin kirsikka, mutta niistä ei nyt vaan pääse eroon vaikka haluaisikin, koska mies sattumoisin tykkää niistä).

  Ja nyt kun oikein pinnistelen muistiani, niin ei taida yhden yhtä sinistä esinettä löytyä meiltä tällä hetkellä. Ja mieli tekis sanoa, ettei myöskään tule, mutta kuten tiedetään, se on vaarallista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ou jee. Eli muitakin meitä löytyy. Monia :D

   Kuvailit niin hyvin kaikkea sitä, mitä jokaisesta (tai ainakin jokatoisesta) kodista tuolloin löytyi. Ja kohta voi kuule olla, että pyökkilattiatkin tulevat uudelleen. Sitten et kadu lainkaan ettette niitä vaihtaneet. Ja silloin miehesi varmasti jaksaa muistuttaa miten vain odotteli pyökin uutta nousukautta :D.

   Noin itsekin olen sanonut sinisestä - never! Mutta niin vain pää alkaa kääntyä... Vaarallista. :D

   Poista
 12. Meillä on sinistä monissa astioissa ja ehkä pienenä ripauksena tyynyssä ja matossa. Upeita kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli olet hyvinkin edellä aikaa ja trendeissä mukana! Tekee niin mieli tuoda tuota väriä meillekin :)

   Poista
 13. Niin älytöntäkuin se onkin niin vähän samanlaista kaipuuta olen huomannut. 2000 alussa oli vaaleansinisiä voileeverhoja ja tummansinisiä satiinilakanoita ja kaikkea yhtä kauheaa ja kun niistä eroon pääsin tein saman lupauksen. Vaatteissa ihastuin tänä syksynä siniseen, mutta kotiin sitä ei tule vielä sen enempää kuin muutakaan väriä. Jos kuitenkin tulisi niin siniharmaa tai murrettu tummansininen olisi ihana esimerkiksi astioissa ja petivaatteissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes! Mutta ehkä se onkin nuo kaikki materiaalit yhdistettynä tuohon väriin. Ja siihen, että silloin sinisellä kuorrutettiin kaikki paikat. Petivaatteissa näkisin hyvinkin siniharmaan tai murretun sinisen, astioissa sanoin. Huomasin itsekin nappaavani viimeksi mustan paidan sijasta tumman sinisen. Tästä se lähtee ;)

   Poista
 14. No mutta...mä alan vasta lämmetä kuparille...eeeh!! Oon aina niiiiin jälkijunassa ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :D. Musta tuntuu, että sen kanssa mulle meinasi tulla liikaa-efekti. Onneksi ei ehtinyt. Nyt sitä on juuri sopivasti. Tykkään siitä, mutta helposti innostun aina liikaa :)

   Poista
 15. Mulla jokseenkin samanlaisia muistikuvia :) Ja vahva tunne, että ei enää sinistä. Mutta hitsit kun olitkin löytänyt kivoja sinisiä kuvia. Joten never know..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano. Noita kun katselee, ei voi olla ihastumatta uudelleen. Minä ainakaan :)

   Poista
 16. Siis kuvailit täysin samaa sisustusta ja tunteita mitä itsellä on joskus ollut, sinistä löytyi sohvasta, verhoista ja matosta. Sen jälkeen sininen on aiheuttanut puistatuksia. Mutta olen myös huomannut ihastelevani sinisiä juttuja nyt pieninä annoksina ja ainakin olit tähän postaukseen löytänyt todella kauniit kuvat. Tässä sininen tosiaan lumoaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinisen lumo on valtava, ja huomaan perustelevani itselleni koko ajan miksi pitäisi antaa siniselle uusi mahdollisuus. Liika on liikaa - värissä kuin värissä. Luulen että ainakin omalta kohdaltani tuo inho liittyy siihen, että väriä oli aivan joka paikassa. Ei mitään rajaa asiassa. Toivottavasti nyt osaan olla hillitympi ;)

   Poista
 17. Näissä kuvissa sininen näyttää kyllä kauniilta, mutta en kyllä edelleenkään osaa kuvitella sitä meidän kotiin ilman, että se tekee mut hulluksi: assosioituu vissiin liikaa ikean sinisiin kasseihin ja lidlin vaniljajäätelöpurkkien väreihin, niin näppäriä apulaisia kuin nuo ovat jos on jotain raivattavaa tai pientä maalattavaa ;). Mut yleensähän pieni poikkeus vahvistaa hyvin säännön: yks iittalan kivituikku, rasia ja mariskooli löytyvät sinisinä ja niistä saakin sopivan sinisen asetelman vaikka itsenäisyyspäiväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuokin on muuten totta - IKEAn jälkeen sininen on saanut vahvan mielikuvan... Mua oikein harmittaa, etten ole säilyttänyt mitään sinisiä juttuja. Pitänee lähteä vinttikierrokselle penkomaan laatikoita, jos sieltä vielä löytyisi :). Ja olet oikeassa, poikkeus vahvistaa säännön ;)

   Poista
 18. Kauniita sinisiä juttuja kollaasissa:)! Sininen on ollut munkin yksi inhokkiväreistä pitkään, mutta itsekin olen hieman jopa jo lämpenemässä sille; se ei enää näytäkään aivan yhtä kamalalta kuin vielä jokin aika sitten. Mä oon niin iloinen, jos sininen oikeasti taas jälleen tulee ns. trendiväriksi, koska ehkäpä vielä sen myötä opin tykkäämään meidän kylppärin ja kodinhoitohuoneen sähkönsinisistä lattialaatoista:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viivi. Minustakin näissä sininen pääsee oikeuksiinsa todella hyvin. Ihmeesti se mielikin muuttuu ajan kanssa. Mutta kauan siinä kyllä menikin. Että ihan tuuliviiriksi en itseäni tunnista tuon värin kanssa ;). Siniset laatat tulevat varmasti vielä nousemaan uudeksi hitiksi, joten odotahan vain! :)

   Poista
 19. Muutin tähän kotiin 90-luvun lopulla ja edelleen kylppärissäon silloin valitsemani siniset laatat. Jospa ne tulisikin uudelleen muotiin ja jopa tykkäisin niistä uudelleen????

  Muuten olen aikalailla päässyt sinisestä eroon sisustuksessa.Onnekseni se meillä näkyi pöytäliinoissa,päiväpeitoissa, liinavaatteissa, astioissa, tauluissa, yksi mattokin oli. Ei niinkään huonekaluissa.

  Ja poikavauvalla meilläoli vaaleansinistä vielä 5 vuotta sitten ja siitä tykkäsin. Hiukan on vaaleansinistä jäänytkin pojan sisustukseen.

  Kivituikku, yhdet lasit, vieraiden varalakanat/pussilakanat ovat vielä jäänteitä sinisestä menneisyydestä.Ja joissain tauluissa sinistä sävyä,mutta en ostakaan sisustustauluja sävysävyyn, vaan taulut ovat taiteilijoiden tekemiä eikä niitä vaihdeta sohvatyynyjen tapaan vuosittain tai edes vuosikymmenessä (ehkei koko elinaikana).

  Jos parveke kaipaisi uudistusta voisin ajatella "meriteemaista" sinistä. Ehkä. Mutta ei kaipaa. Onneksi!

  Mutta minäpä olen uskaltanut ottaa vihreää väriä sisustukseen, vaikkakin pieninä määrinä (eikä seole sitä takavuosien myrkynvihreää!).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti tulevat, hetki vain niin huomaat olevasi trensikkään kylppärin omistaja ;).

   Kuulostaa tutulta tuo, että sinistä oli jokapaikassa, siis aivan jokaikisessä. Jotenkin silloin se tuntui todella hyvälle. En tiedä miksi. Sininen väri oli kuumimmillaan kun muutin pois vanhempien luota, kaikki mitä hankittiin - oli sinistä. Tai punaistakin jossakin vaiheessa. YÖK! Mutta jotenkin tosiaan nyt ne muistot alkavat hälventyä ja tuntuu että sen värin aika voisikin taas olla meidän kotona. Vaikka niin kovasti vannoin ettei ikinä.

   Olisi itsekin pitänyt säilyttää edes jotakin sinistä, niillä voisi nyt ruokkia tätä sinisen lumoa. Mutta vahva tunne oli, etten pääse enää koskaan tuohon kiinni. Olin väärässä.

   Meriteemainen parveke kuulostaa houkuttelevalta, kuten myös vihreä. Siitä itsekin olen alkanut pitämään. Mutta tällä hetkellä vain todella pieninä annoksina (pari lasipulloa ja viherkasveja).

   Jos jotakin siis olen oppinut, niin kohtuudella kaikkea. Värejäkin. Sitä itseni näemmä kannattaa ainakin noudattaa :) Kiitos paljon kommentistasi!

   Poista
 20. Minulla ei ole koskaan oikein ollut sinistä ... hetkinen - oli tapetti - sellainen 1800-luvulta malli - voi että siitä tykkäsin. ..tapetteja ei kuitenkaan saa muutossa mukaan ja sen jälkeen ei juuri ole sinistä kuin vähän ripauksia siellä täällä. Nyt on alkanut houkuttaa ... tänään viimeksi suunnittelin vanhan ison kaappini maalaamista siniseksi- kunhan vain sävy löytyis... mutta siihen se sitten saa jäädä - sininen on kiva vain ja ainostaan pieninä annoksina - suorastaa ihana niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä onnekas! Et siis ole ylikuormittanut itseäsi tuolla aiemmin. Itselläni vahvat mielipiteet juontavat juurensa tuonne taaksepäin kun tungin väriä jokapuolelle. Sinistä siis nimenomaan :). Tapeteissa sininen myös ihastuttaa! Pieninä annoksinä täälläkin tästä unelmoidaan, ei enää övereitä ;)

   Poista
 21. Kiitos näistä kuvista. Sain vähän inspiraatiota meidän sinisen makkarin sisustamiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa kuulla! Sininen on kyllä makuutiloissa parhaimmillaan rauhoittavan vaikutuksensa saattelemana :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets