Top Message

www.oblik.fi

HULLUJA HAAVEITA...

Joskus sitä löytää itsensä haaveilemasta mitä erilaisemmista asioista... Tämän kesän jälkeen on muutamana kertana tuntunut pelottavan houkuttelevalta ajatukselta löytää vanha hylätty talovanhus, jossa aikaa ei tunnettaisi ja elämä olisi kaikinpuolin leppoisaa ja kiireetöntä...Haavemaailmassa pihassa olisi oma kivijalkainen navetta, jossa olisi pieni paja sekä puoti. Kesäisin paikka täyttyisi pienistä lapsista ja viikonloppuisin häähumusta. Talvet navetan vintillä tunnelmoitaisiin joulumyyjäisten merkeissä. Uutena vuotena taivas täyttyisi kauniista raketeista ja niitä olisi ihastelemassa lisäksemme suuri joukko ystäviä. Ruoka tuotettaisiin omiksi tarpeiksi pääosin itse ja pihassa vilistäisi vapaita kanoja. Tässä haavemaailmassa kukaan ei kysyisi koskaan "Mitä kello on?". Itku tulisi vain, jos lapsi putoaisi puusta. Ei kiireestä, ei muustakaan paineesta, jonka ulkopuolinen maailma olisi luonut. Tässä haavemaailmassa tehtäisiin hurjan paljon käsillä ja pihassa olisi oma työpaja navetan yhteydessä. Täällä kaikki hulluimmatkin ideat toteutettaisiin heti kun siltä tuntuu ja jokainen aamu alkaisi rauhallisella kahvihetkellä.


Tässä haavemaailmassa kukaan ei soittaisi kysyäkseen voiko tulla. Ovet olisivat avoinna jokaisena hetkenä tärkeille ihmisille, koskaan ei pitäisi siirtää ja suunnitella näkemistä, sillä aina olisi sopiva hetki. Tässä haavemaailman unelmien talossa olisi narisevat puulattiat ja leivinuuni. Täällä kukaan ei olisi kireänä tai väsyneenä sillä iltaisin uni tulisi heti pitkien ulkoiluiden jälkeen. Täällä talossa naurettaisiin paljon ja elettäisiin ihan oikeata elämää. Tässä haavemaailmassa elokuiset illat olisivat täydellisiä tunnelmallisessa puutarhassa pallovaloineen.

Sateen jälkeen paistaa aina aurinko. Niin myös tänään. Sade tuli viimein ja kasteli todellisen maailman parvekelaudoituksen. Se kasteli myös ulos unohtuneet tuolinpehmusteet ja veti koko taivaan synkäksi. Sen jälkeen kuitenkin ilma oli raikas ja happirikas. On aika antaa elokuun tulla. Tervetuloa pimeät illat ja tunnelmalliset yöt. Tänä(kin) vuonna nautimme niistä parvekkeella istuen omien puutarhajuhliemme sijaan. Siitäkin huolimatta, tai ehkä juuri sen vuoksi, olen ikionnellinen tässä ja nyt. 

Jutta

 1. Maalasit täydellisen unelman sanoiksi :)
  Tulisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa! Haavemaailmassa on tilaa ihan jokaiselle :)

   Poista
 2. Mä olen kuule haaveillut samoista asioista! Elämästä, jossa ei olisi jatkuva kiire, stressi ja välillä jopa riittämättömyyden tunne. Elämästä, jossa tuotettaisiin oma ravinto ja ovet voisivat olla lukitsematta aina. Tästä tuli mieleen Olgan kotona -sarja, joka oli aivan ihana! He elävät kyllä Tuukan kanssa monen ihmisen unelmaa :) Ja jostakin luin sellaisesta tutkimustuloksesta, että maanviljelijät ovat työikäisistä onnellisimpia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että tänäpäivänä yhä useampi unelmoi tämän kaltaisista asioista. Olgan kotona sarjaa seurasin joskus aikaisemmin vähän huonosti. Pari jaksoa tuli katsottua kun aina se jotenkin unohtui. Jospa se tulisi uusintana vielä joku päivä niin naulaisin itseni TV:n ääreen unelmoimaan :)

   Poista
 3. Tuttuja haaveita... Tuollainen maailma olisi aivan mahtava. Olen kiihtyvään tahtiin alkanut miettiä, miksi vuodet tuntuvat menevän koko ajan enemmän ja enemmän koohotukseksi ja sille, mitä OIKEASTI haluaisi tehdä ja kenen kanssa oikeasti haluaisi olla ei tunnu rittävän aikaa. Ehkä täytyy ottaa sisäinen kurssi kohti juuri tuollaista henkistä unelmien taloa ja yrittää katkaista kaahotukselta ja koohotukselta sekä itseaiheutetulta ja tehdyltä kiireeltä siivet. Siinäpä tavoite tälle syksylle. Ihanaa sateen puhdistamaa iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano! Ja juuri noin kuin sanoit; mitä OIKEASTI haluaisi tehdä ja kenen kanssa olla.... Omilla ajatuksilla ja päättäväisyydellä on varmasti osansa haaveiden täyttymisessä. Ainakin se olisi alku kun sisäinen kurssi olisi aloitettu. :) Tavoitetta kerrakseen, mutta varmasti kaiken sen arvoista! Ihanaa tiistai-iltaa sinne teille myös <3

   Poista
 4. Luin just omaa haavettani, ainakin hyvin hyvin lähellä omaani 💕 Ehkä joskus ;)

  VastaaPoista
 5. Tätä lukiessa tuli jotekin kevyt fiilis <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava kuulla, se tämän kaiken julkilausumisen tarkoitus olikin <3

   Poista
 6. Haaveita pitää olla ja niiden avulla jaksaa. Oma haaveeni on asuntolaiva, jolla seilaamme maailman meriä, pysähtyen uusissa satamissa, kohdaten uusia ihmisiä ja joskus ollaksemme vain omissa oloissamme. Onneksi sitä täydellistä raakiletta asuntolaivaprojektiimme ei vielä ole löytynyt, koska budjetissa on vielä, eilisestä blogikirppiksestä huolimatta, melkoinen kolo :) Haaveiden täyttämää elokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä! Jos ei olisi haaveita, ei koskaan tuntisi myöskään saavuttavansa mitään. Teidän unelmanne kuulostaa täydelliseltä <3. Voisitte pysähtyä sitten asuntolaivanne kanssa myös meidän satamaan <3.

   Ja uskon myös siihen, että unelmat toteutuvat jos niihin jaksaa uskoa - toivotaan siis onnea ja menestystä sinulle ja miehellesi niin pääsette toteuttamaan unelmaanne! Siihen kannattaa uskoa lujasti, vain siten se voi tulla todeksi.

   Poista
 7. Ihania kuvia. jovelassa(.blogspot.fi) toteutetaan juurikin tuota unelmaa, siellä voi käydä hulluja haaveitaan ruokkimassa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihana kuulla että joku elää tuota unelmaa <3. Pitääkin tulla kurkkimaan!

   Poista
  2. Tarkoitat varmasti mennä, sillä kyseessä ei ole oma blogini :) Toki asumme maalla ja tavoitteenani on tuottaa/ hankkia metsästä niin paljon ruuasta kuin vain voimme, mutta jovela on Johannan blogi, ei minun :)

   Poista
  3. Menin itseasiassa googleen kommentin jälkeen ja tajusin saman. Että sillä lailla. Piti korjatakin tuo, mutta unohtui, kun en heti sitä tehnyt ;)

   Poista
 8. Kaunis teksti, ihanat kuvat! Huokailen ja haaveilen.. Ihanasti osasit pukea sanoiksi näitä haaveita ja mietteitä, joita moni meistä tuntuu nykyään miettivän.. Vuodet vierivät, ja minä vain jahkailen..!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri. Teksti syntyi hyvin nopeasti ja suoraan ajatuksista kirjamiksi ruudulle. Ja silloin/siten ne parhaat tekstit yleensäkin syntyy <3. Tottakai välillä unelmia pitää odotella toteutuvaksi, mutta niihin kannattaa jaksaa uskoa :)

   Poista
 9. Ihana postaus ja ihan alkoi tuntua todelta sitä lukiessa. Oli helppo kuvitella nuo kaikki asiat ja yksityiskohdat ja itseasiassa mikä ettei ? :). Nyt vaan Jutta kohti unelmia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä tavoittelemme. Vielä joskus. Unelmiin haluamme uskoa ja niitä kohdin kulkea. Vielä joskus se haaveilu varmasti palkitaan, jos vain jaksamme odottaa <3

   Poista
 10. Aivan ihanat haaveet! Tätä oli ilo lukea ja samalla antaa haaveille siivet. Voisin kuvitella, että itsekin viihtyisin, elämä on nykyään vähän turhankin hektistä.

  Jatka vain haaveilua, unelmilla on joskus tapana toteutua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että että sain sinut hetkeksi haavemaailmaan <3. Kyllä ne varmasti vielä toteutuu, kunhan jaksamme niihin tarpeeksi lujaa uskoa <3

   Poista
 11. Niin tutun kuuloista :)
  Sunnuntaisin on kiva aina selailla "myytävät maatilat"-linkkejä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, meitä on siis muitakin :). Oi, tuo kuulostaa vaaralliselta selailulta ;)

   Poista
 12. Voi mitä haaveita - ja haaveita pitää aina olla. Joskus ne jopa tuppaavat toteutumaan;)

  VastaaPoista
 13. Ihania haaveiluja... tuollainen elämä kuulostaa MAHTAVALTA! Ihana teksti ja ihanat tunnelmakuvat... tässähän alkoi itsekin haaveilemaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se kyllä kuulostaa, ja ehkä joskus se voisi olla tottakin. Mene ja tiedä. Ihania haaveiluita sinne sinulle <3

   Poista
 14. Voi ihana, mikä teksti taas! Tuollaisesta vanhasta talosta isoine puutarhoineen haaveilen minäkin, ehkä joku kaunis päivä vielä...? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Blondi <3. Suoraan sydämestä ja unelmista kirjoitettu. Varmasti unelmat vielä toteutuvat, kunhan lujasti jaksaa uskoa ja odottaa. Töitäkin sen eteen pitää varmasti tehdä, mutta se on sen arvoista!

   Poista
 15. Ihana kollaasi, ihanat ajatukset! Veit hetkeksi mielikuvitusmatkalle :) Elokuu ja töihin paluu antaa siivet...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti mielikuvitusmatkalla oli mukavaa ja hymy on säilynyt huulilla. <3

   Poista
 16. Oi mikä fiilis! Haavehuumassa on itsekin katsellu tienposken talokaunottaria tuolla peltojen keskellä, ehkä joskus, haaveilu ainakin on ihanaa! Onneksi tässäkin on niin ihana olla kiva kun sielläkin! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne näyttävät kyllä niin ihanilta ja kutsuvilta. Oikein huokuu kaikki eletty elämä ja tarinat. Tässäkin on oikein ihana. Haaveet pitävät virkeänä ja mielen iloisena <3

   Poista
 17. Ihanaa haaveilua ja haaveet ne toteutuu, kun niihin oikein uskoo :)

  VastaaPoista
 18. Oli niin elävästi kuvailtu haaveet, että ihan jo silmissäni näen niiden toteutuvan <3

  (Melkein jo teki mieli vetää kumpparit jalkaan ja tulla emalimukin kanssa poimimaan mustikoita sieltä teidän pihapiiristä :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet aina tervetullut :). Ja kiitos Annukka ihanasta kommentistasi, tulen niistä aina niin hyvälle tuulelle <3

   Ps. Tehdään sitten mustikoista maittava piirakka ;)

   Poista
 19. Tuonne mä muuttaisin teidän kanssa vaikka heti. :D
  PS. Tuon oman teltan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unelmien talossa on aina tilaa vieraille, rakkaille sellaisille - joten jätä teltta vain kotiin, jollet siinä erityisesti halua yöpyä <3

   Poista
 20. Haaveiluhommat on siinä mielessä kivoja, että kuule joskus ne vaan voi yht'äkkiä toteutua, kun joku tietty piste ylittyy :). Ihanasti muuten visualisoitu tämä haave - tuohon voi samaistua aivan täysin.

  VastaaPoista
 21. Itselläni on samanlainen haave. Paikkakin on jo valmiiksi katsottu. Sitten kun kyllästyn totaalisesti muitten minulle sanelemiin aikatauluihin, toteutan tuon haaveen.

  VastaaPoista
 22. Selailin aamukahvin kera blogiasi taaksepäin - olen sitä jo kauan seuraillut, mutta tämä juttu oli mennyt ohi. Lukiessani haavettasi tuli ihana olo - ulkona paistaa lokakuun aurinko - jalkojen alla on lampaankarvamatto ja kädessä kahvikuppi- huomasin, että olen oman haaveeni saanut - se ei ole noin pitkällä kuin sinun maalaamasi, mutta se on kuitenkin toteutunut...eli vihdoinkin olen maalla - minulla on oma piha (pahasti vaiheessa - talo on täynnä haaveita ja suunnitelmia - jotenkin kummasti raha tässäkin tuppaa niiden esteiksi - arvaa vain montako kertaa olen kylmän ullakkomme sisustanut - mutta... minulla on talo maalla -minulla on rauha ja tähtitaivas - syksyn pimeys ja paljon pitää talven aikana kantaa puita ;) mutta kaikki lähti haaveesta. Olen oppinut, että kun ihminen oikein haaveilee ja uskaltaa niin voi yllättäen huomata olevansa keskellä sitä .. kuten tiedätte - niin kaunis on teidän kotinne ja sitkeän haaveen tulos sekin :) Tiedämme, että muutakin tarvitaan kuin haave - mutta sillä haaveella pääsee pitkälle. Aina ei saa, eikä tarvitsekaan saada haaveitaan toteen - riittää kun haaveilee... se on ihanaa. Kiitos tästä haaveesta aamukahville - ihana teksti... en ole vielä avannut tämän päivän sanomalehtiä - jotenkin tuntuu, että en nyt edes halua - antaa maailmalla tapahtua. Tämä hetki ei kaipaa sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihana kommentti. Ihan ensimmäisenä siis kiitos siitä <3. Juuri tuota fiilistä tavoittelin "haavemaailman maalailulla". Uskon itsekin siihen, että haaveista tulee kyllä totta, kunhan niille uskaltaa antaa siivet. Sinun kuvailemasi elämä kuulostaa aivan upealta. Ei raha tietysti kaikkea ratkaise, vaikka antaakin haaveille toisinaan erilaiset mittasuhteet. Minusta tuo rauha ja tähtitaivas - se on parhautta!

   Aamuhetkesi on varmasti taianomainen, ja tuo viimeinen lauseesi - ihana. Tämä hetki ei tosiaan sitä kaipaa, ei ainakaan juuri nyt. Nauti ja kiitos vielä kauniista ajatuksia herättävästä kommentistasi. Ihania lukijoita meillä täällä kyllä on. Teette tästä parasta!

   Poista

 

Newsletter

Widgets