Top Message

www.oblik.fi

ALKAVAN SYKSYN TUULIA // AJATUKSIATämä syksy tuo perheellemme tullessaan monia uusia asioita ja mahdollisesti myös valtavasti uutta opeteltavaa. Osa asioista tai niiden toteutuminen on vielä epävarmaa, mutta sen tiedän - tätä syksyä tuskin tulemme unohtamaan. Elämässä puhaltaa monia tuulia ja vaikka suunta onkin selkeä, on se kuitenkin samalla myös pelottava tie kulkea. Uusi ja arvaamaton kuvaavat meneillään olevia asioita parhaiten.

Mieli on kuitenkin levollinen. Juuri näinhän kaiken piti tapahtua. Ehkä edelleen kuitenkin mietin, oliko aivan kaiken nyt osuttava tähän ajanjaksoon. Mutta olihan niiden. Itsehän näitä päätöksiä olen osittain ollut tekemässäkin. 

Menneen kesän suurin opetus lienee hetkessä eläminen. Alkukesästä huomasin siirtäväni monia asioita eteenpäin ja jätin joitakin asioita elämässä jopa tekemättä (tekosyyllä; Mutta jos kuitenkin? Entä sitten kun? Enhän minä nyt voi millään?). Sitten tapahtui jotakin. En tiedä mistä se ajatus tuli, tai mistä se juurensa lopulta juonsi. 

Tein yhden ainoan päätöksen; Aina on hyvä aika tehdä jotakin sellaista, josta nautin ja joka tekee minut onnelliseksi. Tämän päätöksen jälkeen tein isojakin ratkaisuja ja otin suuria askeleita. Se tuntuikin aika vapauttavalta - antaa unelmille siivet. Kukaan ei tiedä, kantavatko ne, mutta entäs sitten jos tipahdankin? Ei elämä siihen lopu! Aina voi nousta ilmaan uudelleen. Monien asioiden summana huomasin koko viimeisen vuoden eläväni unelmiani todeksi todella varovaisesti. Jos jälleen siirrän haaveitani eteenpäin - tiedän viiden-kymmenen vuoden kuluttua sitä harmittelevani. Tekosyitä on aina. Oikeita syitä unelmien esteenä harvemmin. Vaikka kaikki ei aina itsestään olekaan kiinni, haluan voida ajatella tein kaiken voitavani!

Kahden viimeisen viikon aikana olen myöskin huomannut pohtivani blogin tulevaisuutta. Mihin suuntaan se on menossa, vai onko se menossa mihinkään? Kesän aikana postaustahti on hiljentynyt reippaasti ja juuri nyt tuntuu, ettei se siitä virkoa ainakaan syksyn osalta lainkaan. Toisinaan tuntuu siltä, että pitäisikö reilusti pitää paussia ja toisena hetkenä ajatus tuntuu utopistiselta. Päätöstä tuskin teen edelleenkään tässä ja nyt. Mutta tiedätte - en ole kadonnut, vietän vain tällä hetkellä vähän enemmän aikaa pilven reunalla, johon unelmat minut ovat vieneet.

Katsokaa tuota ensimmäisen kuvan leppäkerttua, jonka eilen linssin läpi pihanurmelta ikuistin. Kyllä sitä varmasti pelotti kun tällainen valtava otus siinä vierellä zoomaili ja otti käteenkin monen monituista kertaa. Pieni ja hento, silti niin kaunis. Pitää viimeisillä voimillaan kiinni ruohonpätkästä, eikä silti lennä pakoon vaikka hyvin voisi sen tehdä.

Tuo punainen olento elää varmasti niin, että ottaa jokaisesta hetkestä onnen ja ilon irti. Ei se tiedä muusta. Eikä sen tarvitsekaan.

Jutta

 1. Tähän voisin sanoa samoin kuin kirjoitin evästyksen tyttärelleni keväällä hänen valmistujaispäivänään: älä pelkää vaikka pelottaakin. Tuon ajatuksen lausui eräs puhuja hänen päättäjäisjuhlassaan ja minusta se on niin hieno, että aion sitä viljellä jatkossakin.
  Rohkeus tehdä isojakin ratkaisuja on elämän suuria lahjoja - kun sen omaa, voi sanoa jonakin päivänä: olen elänyt!
  Onnea ja onnenpotkuja, voimia sinne pilven reunalle teille♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella hieno ajatus puettu sanoiksi! Ja juuri noinhan se on - jos pelkää, tuskin uskaltaa tehdä elämässä valintoja ja päätöksiä, jotka saattavat epäonnistua. Mutta jos ei ikinä epäonnistu, ei ole voinut elää täysillä.

   Juuri tuon haluan itselleni juurruttaa vieläkin isommin; olen elänyt, olen uskaltanut. Eikä kaikki uudet asiat pelottavia ole, eikä missään nimessä huonoja, mutta kyllähän se jännittää. Tuttu ja turvallinen saattaa jäädä. Tilalle voi kuitenkin saada mitä hienoimpia kokemuksia!

   Kiitos onnenpotkuista, niitä tarvitaan :)

   Poista
 2. Niinhän se on, että usein tekemättä jättämisiään katuu myöhemmin enemmäin kuin tehtyjä asioita. Myötäisiä tuulia ja rohkeita päätöksiä päiviinne! Ihan mahtavaa, että olet uskaltautunut elämään unelmiasi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! Joskus olen ehkä enemmänkin tehnyt päätöksiä intuitiolla, mutta viimeaikoina erinäisistä syistä olen huomannut varovani enemmän. Toisinaan sekin on hyvä, mutta useimmiten se ensimmäinen fiilis on kuitenkin se oikea. Eli se, josta tulee paras mieli. Kiitos onnentoivotuksista, niitäkin tullaan syksyn mittaan varmasti tarvitsemaan. <3

   Poista
 3. Blaah! Iso päätös? Eli mikä? Kauhea nostatus...ja sitten ei kuitenkaan kerro. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso päätös oli oppia elämään intuition varassa enemmän. Henkilökohtaisen elämän päätöksistä kerron jos se tuntuu oikealta. Osa unelmista on vasta haaveiluasteella, enkä edes tiedä toteutuvatko ne. Pahoittelen aiheuttamaani turhautumista. Tekstin tarkoitus oli kuitenkin kertoa oivalluksesta ja tunnetilasta. Ei niinkään yksittäisistä asioista. Sillä mistään yksittäisestä ei edes ole kyse :). Mukavaa illanjatkoa sinulle :)

   Poista
 4. Go Jutta go :)
  Hieno homma -en malta odottaa kuulla mitä se on!

  terkuin. Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kaikenlaista tapahtuu tänä syksynä ja olen itsekin ihan innoissani :) Kerron varmasti kun aika on sopiva niin hieman lisää suunnitelmista :)

   Poista
 5. Rohkeasti kohti unelmia. Rohkeus ei ole pelon puuttumista, vaan asioiden tekemistä pelosta huolimatta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinka osuvasti sanottu! Laitan tämän lauseen talteen itselleni :)

   Poista
 6. Ihana postaus! Haaveet, oivallukset, pienet riskit, hetkessä eläminen, hyvää mieltä itselle ja läheisille tuovien asioiden tekeminen, kenties myös unelmien toteutuminen; elämää parhaimmillaan♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin noin. Elämän parhaita puolia, joista kannattaa ottaa ilo irti! <3

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Näin juuri. Välillä kannattaa ihan pysähtyä miettimään kaikkea sitä, mikä tekee onnelliseksi. Vain itseään tarkkaan kuuntelemalla voi löytää perille kohti unelmia <3

   Poista
 8. Kyllä! Mahtavaa, itsekin tehnyt viime vuoden aikana useita päätöksiä, jotka vievät uusiin suuntiin :) Terkkuja ja go go!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Arvostan suuresti. Vain uskomalla unelmiin voi päästä perille. <3

   Poista
 9. Ihana tuo kuvaus leppäkertusta!! <3 kaunis kirjoitus, ihania oivalluksia ja upeat kuvat.. Toivon kaikkea hyvää syksyynne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri! Samaa mekin toivomme, osa asioista on niin ihania, jännittäviä ,pelottaviakin ja ennenkaikkea meille täysin uusia - että ihan hirvittää. Mutta toisaalta se pitää jalat maassa <3.

   Poista
 10. Rohkeutta kulkea kohti unelmia, hyppy tuntemattomaan, todeta jalkojen kantavan, koidenkin päätösten olleen vääriä, oppia ja elää. Jossittelu ei ole meitä varten vaan eläminen. Rohkeutta Jutta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamen <3. Ja kiitos! Ilman rohkeutta ei näitä polkuja pääse eteenpäin.

   Poista
 11. <3 <3 Ihana postaus ja kauniisti puit sanoiksi. Kiitos. <3 <3

  VastaaPoista
 12. Ihana postaus ja jotenkin tuli vaan mieleen sanoa onnea, ja ihanaa aikaa:)

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets