Top Message

www.oblik.fi

ENSIMMÄINEN ASKEL // KOHTI UNELMIA!
Minua pitkään seuranneet tietävätkin, että olen koittanut viimeisen vuoden ajan kulkea päämäärätietoisesti kohti unlemiani. Välillä se on kantanut hedelmää ja vienyt askeleen lähemmäs maalia. Toisinaan taas on tuntunut että on tullut myös takapakkia ja olen alitajuntaisesti unohtanut ne seikat mitä oikeastaan tavoittelinkaan. Alkavan syksyn tuulia -postauksessa kerroinkin, kuinka paljon asioita täällä tapahtuu juuri nyt. Yksi niistä, ehkä eniten arkipäiväisiin asioihin vaikuttava on se, että aloitan huomenna koulun. 

Meni kauan, ennen kuin uskalsin hakea, meni sitäkin kauemmin että ylipäänsä päädyin itseni kanssa johonkin lopputulokseen, mitä haluaisin elämälläni tehdä. Puhuin, toivoin, ajattelin ja vielä kerran toivoin, että jonakin päivänä teen juuri sitä mitä eniten rakastan. En kuitenkaan kovin hartaasti antanut näille ajatuksille valtaa, sillä "järki" pakotti jatkamaan valittua tietä tai ehkä ennemminkin tuttua ja turvallista arkea. 

Herään aamuisin ja menen työpaikalle, jossa ihmiset, työt, rutiinit ja tehtävät ovat minulle tuttuja. En juurikaan joudu astumaan ulos mukavuusalueeltani tai kohtaamaan vieraita asioita joita en osaa lainkaan. Palaan töistä kotiin, teen tuttuja ja turvallisia asioita, ja olen tuttujen ja turvallisten ihmisten ympäröimänä. Ja kyllä - se on äärimmäisen ihana tunne. 

Arkipäiväni koostuvat enemmänkin rutiineista kuin jännittävistä uusista jutuista, ja sen tuoma turvallisuuden tunne taas on estänyt minua ottamasta askelta kohti tuntematonta. Tuli pelko siitä, että astun liian suuriin saappaisiin, otan turhan suuren riskin, etäännyn turvallisesta arjesta, tapaan uusia ihmisiä, opettelen uusia asioita, palaan takaisin kouluun, jossa en ole ollut viimeiseen kymmeneen vuoteen. 

Heräsi kysymys; jaksanko, pystynkö, uskallanko, haluanko? Mitä sitten, jos epäonnistun?

Päätin kuitenkin hypätä kohti tuntematonta ja kokeilla siipiäni. Huomenna tiistaina astun sisään Ammattikorkeakouluun ja kuulen mitä seuraavat 3-4 vuotta minulla on lupa odottaa. Tapaan luokallisen uusia, minulle vielä vieraita ihmisiä ja opettelen minulle täysin vieraita asioita. Ennenkaikkea opettelen oppimaan uutta. Kuka tietää onnistunko - eikä se ole juuri nyt merkittävä asia. Merkittävämpää on se, että uskalsin yrittää. Jatkan edelleen myös työssä, joten aikaa, jaksamista ja organisointikykyä hyppy tuntemattomaan kyllä vaatii. 

Toivon todella, että kannatti ja joidenkin vuosien kuluttua olen vastavalmistunut Muotoilija.

Unelmien täyttämää uutta viikkoa sinulle,
Jutta


 1. Vastaukset
  1. Turussa ei enää ole kuin yksi aloittava linja nuorille ja yksi aikuisille. Ei siis enää erillisiä pääaineita. Valinnaisten kautta sitten oma suuntautuminen tapahtuu :)

   Poista
 2. Onnea ja tsemppiä opin tielle! <3 Itse aloitan viikon päästä sisustusalan artesaanin opinnot ja olen niin innoissani. Muotoilijaksi ei täällä ihan lähellä pystykkään enää opiskelemaan. Harmi. Mutta kahden vuoden yo-artesaanin opinnot ovat minulle juuri sopiva irtiotto työelämästä ja askel kohti unelmaani. <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jemina <3. Kävinkin lukemassa sunkin koulutiestä! Ihan huippua!!! Uskon, että olet niin omimmillasi tuolla. Askeleita kohti unelmia. Kuulostaa täydelliseltä <3

   Poista
 3. Onnea ja menestystä "koulutielle"!

  VastaaPoista
 4. Hienosti se menee!!! Itsekin viimeiset kaksi vuotta viettäneenä ei niin turvallista kotielämää (koulu ja vaihtelevat työt) ja koko ajan tulee jotain uutta, vaikka välillä vielä vähän jännittää niin silti en vaihtaisi näitäkään hetkiä pois mistään hinnasta. Onnee matkalles, siitä tulee varmasti upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, pelottava ajatus, mutta omia rajojaankin on opeteltava koettelemaan. Se on varmasti todella opettavaista aikaa kaikinpuolin. Hienoa kuulla, että olet ollut rakaisuun tyytyväinen! Ja kiitos tsempistä :)

   Poista
 5. Hieno juttu! Kiva saada uusia tuulia elämään! Ihanaa teroittaa kynät ja rustata muistiinpanoja.. Oi, opiskelu on mukavaa ja tuo niin paljon uutta elämään. Onnittelut, että uskalsit poistua mukavuusalueeltasi! :) antoisaa syksyä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri! Mukavuusalueelta pitää välillä irtaantua. Vaikka se on kovin vaikeaa ja haastavaakin. Mutta usein kuitenkin äärimmäisen palkitsevaa. :)

   Poista
 6. Menestystä tulevaan ja tsemppiä koulunpenkille! Kohti unelmia ja hyppy uuteen - rohkeutta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rohkeutta jo pelkkä hakeminen itseltäni vaati. Sitten tuli pelko ja nyt jo vähän helpottaa. Ensimmäiset päivät takana ja huomaan olevani elossa. Se on aika siisti fiilis. ;) Nyt innostunein mielin kohti uusia juttuja!

   Poista
 7. Tsemppihaleja täältä. Sä pärjäät missä vain, sun asenteella ja tahdolla, persoonalla ja hymyllä. Kolme vuotta on lyhyt aika elämässä. Hyvä sinä. <3

  VastaaPoista
 8. Hienoa! Kannattaa mennä kohti unelmiaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minäkin uskon. Ei sitten vanhana kaduta ettei edes kokeillut :)

   Poista
 9. Onnea opiskelupaikasta ja onnenpotkuja uudelle tielle!
  Jos nyt ei lähde unelmiensa perään, niin koskas sitten? Nyt on juuri oikea aika - ja tuo ala on niin sinun juttusi kuin vain olla voi!
  Huomenaamulla ehkä vatsanpohjaa hieman jännityksestä kipristelee - mutta anna kipristellä, se on hyvä tunne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaa. Aina on hyvä hetki, vaikka tekosyitä usein huomaan viljeleväni itselleni. Toivon pääseväni nyt näkemään alaa paljon monipuolisemmin kuin täältä katsottuna. Paljon uutta ja jännittävää, mutta varmasti todella antoisaa <3. Ihana kipristely tosiaan vatsassa oli, onneksi nyt jo helpottaa :)

   Poista
 10. Huippua! Onnittelut opiskelupaikasta. Olen ollut samojen ajatusten äärellä, mutta nyt käynnistyy jo neljäs eli viimeinen opiskeluvuosi. Kyllä kannatti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihana kuulla että olet sitä mieltä ja hyppy on kannattanut. Harvemmin sitä tällaisia asioita elämässään jälkikäteen katuu, enemmänkin tekemättä jättämisiä. Mutta silti se vain tuntuu kovin vaikealta kokeilla. Kiitos onnitteluista :)

   Poista
 11. Onnea opiskelupaikasta Jutta <3.

  Oli ihan varmasti oikea päätös, vaikka omasta tuoreesta kokemuksestani voin allekirjoittaa sen, että ihan kevyttä hommaa ei kokopäivätyön ja opiskelun yhdistäminen kaikkine etätehtävineen ollut ja lopputöineen ollut, mutta sitäkin tyytyväisempi sitä voi olla itseensä, kun voi lopuksi todeta, että onnistui :)
  (Ja siis mun tapauksessa ei ollut kyseessä sen kummempi kuin sisustusalan ammattitutkinto eli ei muotoilijaa nähnytkään, mutta kyllä siinäkin oli ihan täydet käsissä.)

  Ja ihanaa, kun oot vielä niin nuori, että ehdit myös täysillä hyödyntää oppimaasi! Olen kyllä ihan vilpittömän innoissani sun puolesta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka <3.

   Ei varmasti ole kevyttä, mutta olen ilolla seurannut sinuakin! Kuinka haaveista tulee totta. Ja vaikka onkin ollut varmasti haastavaa, samalla kuitenkin aivan takuuvarmasti palkitsevaa! Ihailen sitkeyttäsi :)

   Ihan todella ihana tsemppikommentti. Iso kiitos Annukka <3

   Poista
 12. Onnea ja menestystä koulutiellesi :)

  VastaaPoista
 13. Ihania hetkiä uuden oppimisen tiellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia :) Uskon, että tulee olemaan huippujuttu!

   Poista
 14. Ihan mahtavaa! Onnea ja mukavia koulupäiviä <3 <3
  "There's only one person who can change your life. Guess who that is?"

  VastaaPoista
 15. Onneksi olkoon!! Uskon ettet tule katumaan! Tsemppiä!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minäkin uskon. Pois mukavuusalueelta nouseminen taisi olla se suurin este aloittamisessa ;)

   Poista
 16. Hienoa! Onnea ja menestystä :)

  VastaaPoista
 17. Aivan samoja mietteitä, mitä itselläni joitakin vuosia sitten. Ja nyt on opintoja takana vuosi, enkä päivääkään vaihtaisi pois! Onnea ja menestystä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla monien mietteitä näistä hypyistä koulunpenkille, ettei kaduta. Ja näin itsekin uskon. Sitä vain maalailee kaikenmoisia piruja seinille tekosyiksi olla aloittamatta jotakin uutta ja jännittävää :)

   Poista
 18. Oiii, tsemppiä uusiin tuuliin:)!!! Mukavia koulupäiviä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksi tsemppitoivotuksista. Tästä tulee kyllä superkivaa! <3

   Poista
 19. Oi! onnea opintoihin! <3

  VastaaPoista
 20. Onnea!! Hienoa että uskalsit! Ehkä itsekin vielä jonain päivänä uskallan lähteä toteuttamaan omaa suurta haavettani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kannattaa! Vaikka muita onkin helppo objektiivisesti neuvoa, niin itsellä se on kuitenkin vaikea päätös. Siksipä annankin virtuaalipotkun sinulle ja kehoitan seuraamaan unelmia :)

   Poista
 21. Tsemppiä opintoihin! Sinä pärjäät missä tahansa <3

  VastaaPoista
 22. Itse tein saman päätöksen vuosi sitten, nyt käynnistyy toinen opiskeluvuosi muotoilua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava kuulla! Toivottavatsi ensimmäinen vuosi oli antoisa!

   Poista
 23. Opiskelu kannattaa aina. Toivottavasti opetuksen taso ei ole kauheasti laskenut leikkausten takia Sepänkadulla, ainakin Taideakatemian puolella se näkyy melko selvästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Toivotaan. Paljon ollut leikkauksia ja säästöjä. Jää nähtäväksi mihin suuntaan säästöt kohdistuu. :) Peukut pystyssä olen, ettei kamalasti tälle puolelle...

   Poista
 24. Hienoa Jutta, mitään ei saa jos ei uskalla, täytyy uskaltaa ottaa rohkeita askelia. Sinä olet sen tehnyt, ottanut askeleen kohti unelmaasi ja tärkeintähän ei ole päämäärä vaan matka. Tsemppiä opiskeluun ja arkeesi, olet takuulla oikealla tiellä. Ihailen rohkeuttasi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AMEN <3.

   Matka tulee varmasti olemaan huikea. Olen jo nyt parin päivän jälkeen aika innoissani odottamassa koska pääsen oppimaan uusia ihania juttuja joita meille vähän on jo näytetty sisällön muodossa... :)

   Sinä olet minun rohkaisijani. Yksi niistä. Joten kiitos kuuluu paljolti myös teille supernaisille ;)

   Poista
 25. Onnea ja tsemppiä opintoihin - aivan varmasti kannattaa tämä satsaus, saat siitä uuden suunnan, koska olet hyvin lahjakas :). Kivaa ja energistä syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihana tsemppikommentti! Energiaa tuntuu ainakin toistaiseksi olevan. Katsotaan kun deadlinet paukkuu miten suu pannaan ;). Vielä kaikki tuntuu kuin sadulta. Toivon, että tämä polku avaa uusia ovia. Ainakin se vie lähemmäs unelmia <3

   Poista
 26. Onnea ja tsemppiä! Olen myös tehnyt tutkinnon työn ohessa. Välillä on iltaisin nukahtanut kirjan kanssa, mutta silti se on kannattanut. Aikuisena on myös moneen asiaan perspektiiviä ja se auttaa opinnoissa :) Kohti unelmia kannattaa mennä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianne N! Hienoa kuulla, että olet tyytyväinen päätökseesi opiskella töiden ohessa. Tuskin vapaa-ajan ongelmia ilmenee, mutta kaikki on sen arvoista. Ja tuokin on varmasti totta - elämää ja arkea nähneenä on erilainen ote asioihin kuin 10 vuotta takaisin kun maailma oli vielä avoinna kaikelle. Vaikka mitäs siitä- onhan se sitä vieläkin. Kunhan muistaisi käyttää näitä mahdollisuuksia. Tai ehkä ennenkaikkea uskaltaisi! Hyvä sinä! Ja hyvä me aikuisena oppijat!

   Poista
 27. Onnea opiskelun aloittamiseen! Toivottavasti tänne blogin puolelle päivittyisi jotain opiskelusta ja siihen liittyvästä. Itsellä on ollut haaveena tuo muotoilu ala, mutta vielä pitää odottaa tovi että olisin edes valmis hakemaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos HePe! Varmasti aihetta tullaan täällä käsittelemäänkin ja opintoja muutoinkin. Niistä kun tulee iso osa omaakin arkeani seuraavat vuodet :). Tsemppiä odotteluun, kyllä se varmasti palkitaan!

   Poista
 28. Onnea ja tsemppiä opintoihin! :)) Täällä kanssa yksi AMK- opiskelija ( avoin amk ) ja pikkuhiljaa opiskelen tutkintoa itselleni :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Hyvä sinä ja hyvä me! Ollaan me aikamoisia sisupusseja ;)

   Poista
 29. Vastaukset
  1. Niitä kaikkia varmasti seuraavien vuosien aikana tarvitaan ja koetellaan. Mutta niin olen iloinen että uskalsin. Se varmasti kantaa hedelmää :)

   Poista
 30. Onnea ja iloa opintoihin Jutta -tosi hieno homma!

  terkuin.Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Sanna kannustuksesta. Se tulee tarpeeseen :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets