Top Message

www.oblik.fi

TEHDÄÄN KÄSITÖITÄ!Pimenevät illat houkuttelevat kaivamaan kynttilät esiin ja etsimään kaapista pölyttyneen virkkuukoukun. Trikookudetta kävin ostamassa kesäkuussa ja pääsinkin hyvään alkuun säkkituolinpäällisen kanssa. Sitten tuli helle ja koko työ unohtui sen siliän tien. Nyt tekee taas mieli jatkaa, ihanaa ja niin rentouttavaa puuhaa. Josko tuon mustan säkkituolin saisi valmiiksi ennen joulua. Siinäpä tavoitetta kerrakseen. 

Hurahdatko sinä syksyn tullen käsitöihin ja millaisia projekteja siellä päin on meneillään uuden sesongin vallatessa?


Tunnelmallista sunnuntain iltaa,
Jutta

 1. Kivoja kuvia! Mulla houkuttelisi alkaa mattoa virkkaamaan, mutta ei oo vielä päässyt lankakauppaan.
  Kivaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mattoa minäkin itseasiassa viimeksi aloitin. Piti oikein suurikin matto tehdä. Mutta sitten se jäi. Nyt se on tuollainen pieni 80cm halkaisijaltaan oleva rääpäle eikä itsestään tahdo kasvaakaan. Noh, ehkä sitäkin voisi joskus innostua jatkamaan. Tämän jälkeen :D

   Poista
 2. Ihania kuvia. Täällä on pidetty pari kuukautta virkkaustaukoa. Eiköhän sitä taas pian jaksa kaivaa koukun kaapista ja aloittaa uuden projektin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna! Sama homma, kesällä ei oikein helteiden aikaan tehnyt mieli kaivaa koukkuja esiin. Mutta arvaahan sen, kun nämä sateet alkoi kuinka kävikään ;)

   Poista
 3. Kivoja kuvia! Mä en saa itsestäni irti että alkaisin neulomaan. Höh! Kiireinen arki vie mennessään!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa vikaa täälläkin. arjen kanssa. Siksi nämä projektit on minulla usein toooooosi pitkiä ;). Mutta onneksi tämä on mukavaa vastapainoa muulle kiireelle kun vain malttaa istahtaa :)

   Poista
 4. Joskus aikaisemmin tuli virkattua ja kudottua paljon, mutta hartiat eivät jotenkin oikein tykkää siitä. Siksipä onkin mukavaa ihastella blogien ihanuuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomaan itsekin että pitäisi kovasti kiinnittää huomiota miten istuu yms. Sillä yllättävän rankkaa tuo on hartioille, vaikken heti tullut sitä aikanaan ajatelleeksi.

   Poista
 5. Ihanat virkatut mustat pyöreät matot löysin yhdestä käsityöläisten tapahtumasta jokaisen kolmen pojan huoneeseen :) Ison ison virkkuukoukun hankin vuosi sitten, mutta kyllä dreijan ympärillä oleminen vie niin kaiken ajan että se on valitettavasti jäänyt.

  Kiva inspiroiva kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaatii minultakin usein monia hetkiä ennen kuin jaksan aloittaa. Sitten saattaakin mennä monta tuntia koukkujen kanssa. Vaihtelevalla menestyksellä jatketaan. Toivotaan että tämä saadaan joskus valmiiksi ;)

   Mustia pyöreitä mattoja olen itsekin ihastellut. Saisipa aikaiseksi sellaiset!

   Poista
 6. Kauniita kuvia. Tuli lämmin, syksyinen olo, kun katselin niitä. Itse kaivelin tänään myös lankakasoja ja pohdin kutomisprojetien aloittelemista taas kesän jälkeen. Pipoja nuoriso kaipaili. Virkkaaminen on taito, jota en osaa ja haluaisin kovasti oppia, virkkaamalla saisi kaikkia ihania juttuja, mitä kutomalla ei saa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pipoja voisikin tehdä! Itse taas en osaa kutoa juuri lainkaan. Suoraa riviä vielä menee, mutta ne päättämiset... Huoh. Kuvioista puhumattakaan ;) Pitäisi varmaan ottaa joku kurssi!

   Poista
 7. Kyllä vain, syksyn tullen tekee todellakin mieli kaivaa puikot ja koukut esiin. Pari vuotta sitten virkkasin ontelokuteesta kivan säilytyskorin langoille. Nyt haaveissa olisi tehdä toinen samanlainen, pitäisi vain käydä ensin lankakaupoilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olekaan koskaan kokeillut ontelokudetta. Hypistellyt kyllä kaupassa ja miettinytkin että se on varmasti paljon tasaisempaa ja "jämäkämpää" materiaalia kuin tuo trikoo. Harmillisen hintaista se vain on jos jotain suurempaa meinaa tehdä. Siksi olenkin päätynyt aina trikooseen... Jotain pientä voisikin siitä tänä syksynä/talvena kokeilla tehdä! :)

   Poista
 8. Kyllä. Villasukkia syntyy taas :)) Kesällä ei tehnyt mieli neuloa. Oli niin kuuma, että lanka tarttui nihkeänä käsiin. Nyt on taas sen aika :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, villasukkia! Niitä haluaisin osata kyllä tehdä. Mutta kantapäät! Ja muutenkin kutominen... Oi että, harmittaa miksen enää yhtään muista miten se luonnistuu. Siksi virkkaankin, jotenkin tuntuu iisimmältä. :)

   Poista
  2. Sun pitäis hankkia itsesi mukaan johonkin sellaiseen "Mummokerhoon" (käsityökerhoon), kun meillä. Siellä sujuu kantapäät, kun on tukijoukkoja ympärillä :) Muutenkin epäsosiaalisesta harrastuksesta tulee silloin hauska ja sosiaalinen :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets