Top Message

www.oblik.fi

SISUSTAJAN TURKU // MEIDÄN VINKIT SINULLE

Jokin aika sitten saimme toiveen koota meidän vinkkimme sisustajalle ja siitä kiinnostuneille - jotka suuntaavaan nenänsä kesälomilla kohti Turkua. Helpommin sanottu kuin tehty. Tekisi mieli laittaa jokainen liike ja putiikki tähän listaukseen, sillä jokainen olisi sen varmasti omalla tavallaan ansainnut. Päätimme kuitenkin pysyä realisteina (eli olla väsyttämättä teitä kilometripostauksella) ja valita listaan vain ne kaikista houkuttelevimmat, joissa itse vierailemme. Tässä ne nyt ovat, meidän vinkkimme ja omat suosikkimme Turun ja lähialueiden sisustustarjonnassa. Olkaa hyvät! 

1. SISUSTUKSEN KOODI


Upea liike sijaitsee aivan keskustan tuntumassa, osoitteessa Linnankatu 6, 20100 Turku. Tuotemerkkejä, joita löydät täältä on esimerkiksi Muuto, Saana ja Olli, Vipp, BEdesign, Kartell, Hay, Artek, Vitra... Koodista löydät siis kaikki skandinaavisen sisustamisen helmet. Liiketila itsessään on jo hyvin inspiroiva esillepanon ja somistuksen suhteen. Plussaa myös siitä, että kalusteiden lisäksi liikkeestä löytyy piensisustustuotteita ja tekstiilejä. Saat täältä myös sisustussuunnitelupalveluita sekä aivan takuuvarmasti apua tekstiileiden ja materiaalien valintaan kodissasi. VAROITUS! Täältä on vaikeaa astua ulos ilman ostoksia!

MISSÄ Linnankatu 6, 20100 Turku
MITEN AUKI ma 11-17, ti-pe 10-17, la 11-14

Kollaasin kuvien lähteet: 1. 2. 3. 4.

2. DUO-LIVING

Ydinkeskustasta, osoitteesta Kauppiaskatu 11, 20100 Turku löydät tunnelmallisen lifestyle -myymälän nimeltä duo-living. Tuotemerkkejä, joita liikkeessä on esillä on muun muassa Tine K home, Bruka Design, House Doctor, Nicolas Vahé, Kalklitir... Duo-livingin suurin plussa on mielestäni palvelu. Astuessasi sisään sinut toivotetaan varmasti lämpimästi tervetulleeksi ja tiiviissä myymälätilassa ei tule sellainen olo että henkilökunta hengittäisi niskaan koko ajan. Apua saat tarvittaessa, mutta aivan yhtä varmasti saat katsella ja ihastella upeita tuotteita rauhassa niin halutessasi. Piensisustustuotteet ovat tämän putiikin pääosassa, mutta löydät lisäksi täältä vaatteita, asusteita sekä joitakin kalusteitakin. Herkkusuille täältä kannattaa kotiinviemisiksi ostaa Nicolas Vahén tyylikkäitä tuotteita. Myymälällä on myös verkkokauppa, jonka osoitteen löydät alta.

MISSÄ Kauppiaskatu 11, 20100 Turku
MITEN AUKI ti-pe 11-17.30, la 11-15
Kollaasin kuvat 1-6.

3. PILIPALIPAJA

Meidän kotinurkilla sijaitseva second hand -putiikki kutsuu käymään pitkänkin matkan takaa. Littoistenjärven tuntumassa (n.8km Turun keskustasta) oleva omakotitalo on asukkaiden kodin lisäksi myös myymälä ja vanhan tavaran aarreaitta. Pihalta löytyy myös vanha puurakennus, joka kätkee sisäänsä lisää ihastuttavia löytöjä. Putiikin valikoimiin kuuluu pääosin kotiin ja arjen käyttötarpeisiin liittyviä vanhoja tavaroita ja kalusteita. Mutta kuten tämäntyyppisen aarreaitan henkeen kuuluu - löytyy täältä myös muita yllätyksiä. Valikoima vaihtelee aina hurjan paljon, ja esimerkiksi viikko sitten saapunut uusi kuorma saattaa olla myyty jo näillä hetkillä. Persoonallisia vanhaa henkiviä kalusteita ja puulaatikoita täältä löytyy lähes jokaisella kerralla - ja niitä tullaan hakemaan, kuten aiemmin todettu - kauempaakin. Plussaa myös siitä, että hinnat ovat pääosin maltilliset, eikä näihin aarteisiin ole tungettu "vanhantavaranlisää" vain siitä syystä, että esine on oikeasti vanha. Arvokkaita tuotteitakin löytyy, mutta mielestäni ylihinnoittelua ei olla harrastettu, kuten monissa tämäntyyppisissä paikoissa saattaa olla. Huomaa! Pilipalipaja järjestää toisinaan myös huutokauppoja, kannattaa katsoa ajankohtaisia tietoja kotisivuilta taikka pajan FB -sivuilta.

MISSÄ Vanha-Littoistentie 63, 20660 Littoinen 
MITEN AUKI ti 10-18, ke 14-19, to 12-18, la 9-16
Kollaasin kuvat 1-3.

4. SISUSTUSLIIKE AVELIA

Avelia on suhteellisen tuore tuttavuus itselleni. Käsityöläiskadulla sijaitseva myymälä on kuitenkin lunastanut paikkansa tämän sisustajan sydämessä. Aveliassa materiaalit ovat "just eikä melkein". Liikkeen omistajan tyyli ja maku tuntuu siis olevan kovinkin lähellä omaani. Betoni, lasi, puu, pellava, metalli... Liikkeestä löytyy tekstiilien lisäksi valaisimia, piensisustustavaroita sekä myös kalusteita. Tuotemerkkejä, joita täältä ainakin löydät; Balmuir, Beach House, Bloomingville, Tolix, Linen Me, HK Living... Liiketilassa vallitsee mielestäni todella kaunis ja seesteinen tunnelma. Mitään ei ole liikaa, eikä mitään liian vähän. Se, jos jokin inspiroi tällaista sisustajan sielua kuin itsekin olen. 

MISSÄ Käsityöläiskatu 7 b, 20100 Turku
MITEN AUKI ma-to 10.30-17.00, pe 10.30-15, kesälauantait suljettu
VERKOSSA www.avelia.fi

5. TURKU DESIGN NOW

Tämä kahdeksan turkulaisen itsenäisen design-yrityksen ryhmä avasi oman yhteisen kauppansa viime vuonna Fortuna kortteliin. Aikaisemmin ryhmä piti erilaisia POP UP -tapahtumia/shop tempauksia ja tuotteita myytiin eri jälleenmyyjien kautta. Vihdoin kuitenkin saimme tälle joukolle oman kaupan, ja mihin paikkaan! Tunnelmallinen miljöö kutsuu ostoksille ja putiikissa vallitsee rento fiilis. Tuotemerkkejä, joita löydät kaupasta; Kui Design, Klo Design, Tonfisk Design, Kotona Design, Punainen Norsu, Terraviiva, Woodloop, Woodoo Design. Sisustamisen tuotteiden lisäksi kaupassa on paljon tekstiilejä, asusteita ja vaatteita. Turkulaisten suunnittelijoiden tuotoksia - tottakai!

Kesän ajaksi ryhmä on avannut POP UP -kaupan myös Naantaliin. Tämä putiikki palvelee läpi kesän joka päivä klo 10-18.30.

MISSÄ Läntinen Rantakatu 13 A, 20100 Turku
MITEN AUKI ma-pe 11-18, la 11-16

*****************************************************************************
Siinäpä meidän TOP5 suosikit! Jos siis kesälomareissusi hakee yhtä kotimaankohdetta - suosittelemme vierailemaan Turussa. Kesäkaupunki on kaunis kuin kukkanen ja jokivarresta löydät kymmenittäin ihastuttavia ruokapaikkoja/kahviloita/terasseja, joissa voit kerätä voimia ostosten lomassa. Tervetuloa!

Jutta

 1. Kiitos tästä - olipa tässä myös kaarinalaiselle, Turussa töissä käyvälle ihan uusia tuttavuuksia;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä kyllä itsestänikin tuntuu, että olen missannut vaikka mitä ihanaa omassa kotikaupungissani (tai naapurikaupungissame). Toivottavasti tästä löytyi mieluisia uusia tuttavuuksia siis myös sinulle :)

   Poista
 2. Jahas, pitääköhän tässä lähteä käymään Turussa lomalla. Kiitos tärpeistä!

  VastaaPoista
 3. Ihania sisustusmyymälävinkkejä, Pilipalipaja ja Avelia minulle täysin uusia tuttavuuksia. Sisustuksen Koodi on lempparini, skandinaavisen selkeä sisustus kolahtaa just nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisustuksen Koodi onkin aivan uskomattoman ihana! Kannattaa vierailla täällä Littoisissa jos yhtään "eilisen esineet" kiinnostavat. Toisinaan olen itse ainakin tehnyt täältä ihan mahtavia löytöjä!

   Poista
 4. Kiitos paljon Jutta :) oli ilo olla listallanne!
  Pitääpä ehdottomasti tehdä retki tuonne pilipalipajaan. Avelia on aivan ihana ja nyt taidan kyllä käydä ostoksilla Duolivingissä, Nicolas Vahea on saatava taas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon itsellenne, että saamme pitää näin upean liikkeen meillä täällä Turussa! Vahen tuotteet ovat kyllä ilo silmälle ja ehdottomasti myöskin herkullisia noin muutoinkin, kannattaa siis piipahtaa kauppiaskadulla - nämä tuotteet menevät usein todella nopeasti!

   Poista
 5. Kiitos vinkeistä! Ainakin yksi lähialueen kesälomaretkikohde lyöty lukkoon, nimittäin Littoinen ja Pilipalipaja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että sait meiltä vinkin! Suosittelen tutustumaan, valikoima tottakai vaihtelee ihan jatkuvasti ja joskus sattuu tekemään löytöjä, toisinaan taas ei. Mutta sitä se aarteiden metsästys usein on :)

   Poista
 6. KIITOS! Tosin mä tahtoisin kyllä teidät (ja Rintsikat) meille oppaiksi, kun ensiviikolla suuntaamme sinne... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta sehän varmasti onnistuu! Eiköhän lyödä sitten päivä lukkoon! ;)

   Poista
 7. Hei,

  Löysin blogiinne duo-living -sivuston suosituksen kautta, ja olette hienosti tänne koonneet Turun sisustusliikkeiden helmiä. Itselleni 1, 2 ja 5 olivat tuttuja, ja oikein ilolla otin uudet vinkit vastaan.

  Kaunista kesää!

  -P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että sait tätä pari uutta vinkkiä itsellesi! Toivottavasti niistä on iloa sinulle myöhemmin :).

   Oikein mukavaa kesänjatkoa myöskin sinulle, toivottavasti se jatkuisi edes hieman vähempisateisena!
   Jutta

   Poista

 

Newsletter

Widgets