Top Message

www.oblik.fi

TÄRKEÄT IHMISET KOOLLA // AJATUKSIA

Äitienpäivää vietettiin edellisviikolla perinteisin menoin. Olemme siitä onnellisessa asemassa, että meitä on tällä hetkellä neljä sukupolvea viettämässä tärkeitä hetkiä. Tästä on syytä olla hyvin kiitollinen. On paljon asioita, jotka Äitini ja Mummini on minulle elämästä opettaneet. He ovat äärimmäisen huolehtivia ja kannustavia meitä siskoksia kohtaan. Tämän haluaisin jakaa myös omalle lapselleni ja saada hänet tuntemaan, että hän on juuri ihana sellaisena kuin on. Mitä ikinä hän elämässään haluaa toteuttaa - haluan kannustaa menemään kohti omia unelmiaan. 

Tämä on piirre, jota eniten Mummissani arvostan. Hän jos joku, ansaitsi iloisen yllätyksen äitienpäivänä. Hän, joka ei koskaan laita itseään tai tarpeitaan muiden edelle. Hän ajattelee aina ensin meitä muita. Jo vuosia on hänen toiveissaan ollut ettei lahjoja annettaisi, vaan käyttäisimme rahamme johonkin meille tärkeään. Oli kyseessä sitten joulu, syntymäpäivät, äitienpäivä tai muu juhlan aihe. Olemme pyrkineet siis antamaan hänelle yhdessä äitini ja siskoni kanssa jotakin käytännöllistä ja sellaista, josta Mummille on iloa pitkäksi aikaa. Onhan Mummini käytännön ihminen ja äärimmäisen perinteinen samalla, jotta kaikki humputukset voimme suosiolla ihan unohtaa. Lahja, jolla ei olisi käytännön kanssa mitään tekemistä, saisi hänet vaivautuneeksi ja ensimmäiset ajatukset olisivat suurinpiirtein tämänlaisia; "hirvittävää tuhlausta", "en raaski kyllä tällaista käyttää", "olisittepa laittaneet rahanne johonkin muuhun, vaikka itseenne", "en minä kyllä tällaista oikeasti tarvitse"... 

Vaikka ainainen toive onkin, ettei lahjoja jaeta, olemme halunneet muistaa häntä jollakin pienellä. Ja ihan vain siksi, että myös me siskokset tulemme iloisiksi siitä, että saamme olla avuksi, antaa jotakin, jonka hankkimista mummi olisi venyttänyt vielä pitkälle eteenäpäin, tai sitä ei olisi hankittu lainkaan. Siksi päädyimme valitsemaan hänelle jotakin kestävää, jotakin käytännöllistä, ja jotakin joka on valmistettu Suomessa. Viimeinen kriteeri on tärkeä myös siksi, että tiedän hänen arvostavan suomalaista käsityötä todella korkealle. Halusimme ottaa tämän huomioon ehdottomasti!

Äitienpäivänä lounastimme koko porukan voimin paikallisessa uudehkossa ravintolassa, josta sitten lähdimme Mummin luokse kahvittelemaan. Jännittyneenä äitini ja isoäitini istahtivat sohvalle kuuntelemaan pienen poikani lukemia kortteja. Sitten halattiin ja vielä halattiin uudelleen.
Mummille ojennettiin suuri lahjalaatikko, johon olimme lahjamme pakanneet. Sisältä paljastui Kangastukselta saamamme keittiötekstiilit ja villamatto. Tokaluokkalaisen mielestä patakintaat sopivat loistavasti nyrkkeilyyn ja essu mekoksi :). Paketista paljastui yksi toisensa jälkeen ihastuttavia tuotteita ja kun paketti oli avattu kokonaan oli aika kertoa mummille mistä oikein on kysymys ja mitä lahjaksi saikaan. Isoäitimme ei tiennyt miten päin olisi ollut ja haukkoi henkeään useampaan kertaan onnesta. 

Saimme alkukeväästä mielenkiintoisen yhteydenoton Kangastukselta, jossa ehdotettiin yhteistyötä. Yhteistyöstä teki mielenkiintoisen se, että ajatus olisi tuoda iloa ja uutta ilmettä valitsemallemme ystävälle tai läheisellemme heidän tuotteillaan. Idean takana on varmasti ollut suurisydämiset ihmiset. Sydämelliset kiitokset siis tämän mahdollistaneelle Kangastuksen väelle. En ollut aiemmin yrityksestä kuullutkaan, joten ensimmäisenä klikkasin itseni heidän kotisivuilleen. Täydellistä! Vastasimme pyyntöön hyväksyvästi ja tiesin jo tässä vaiheessa, että tulemme antamaan tuotteet äitienpäivänä mummilleni. Tarkkana naisena hän käyttää kaikki keittiötekstiilit alusta loppuun, eikä niitä vaihdella huvin vuoksi uusiin. Ihailtavaa säästeliäisyyttä! Tästä syystä kestävyydellä ja kotimaisuudella on hänelle todella suuri merkitys. 

Kangastus on Kangasalla toimiva tekstiilialan yritys, joka toimittaa tuotteita useille eri jälleenmyyjille (kangas- ja mattokaupoille, sisustusliikkeille, kauppaketjuille...). Kattava jälleenmyyntilistaus onkin päivittymässä kotisivuille aivan tuota pikaa. Varastolla on järjestetty myös ystävämyyntejä. Kangastuksen omat painokuosit ovat pääosin kotimaisten suunnittelijoiden käsialaa ja tuotteet pirkanmaalaisten käsityötaitajien valmistamia. Yritys on halunnut ja haluaa edelleen olla lähellä kuluttajaa, josta syystä he ovat kokeneet, että paikalliset suunnittelijat ja tekijät ovat avainasemassa tuotteiden valmistuksessa. Näin laatua ja työtä on myös helpompi valvoa. Samalla toki varmistutaan siitä, että työllistetään kotimaisia tekijöitä. Hienoa ajattelua! 

Vaikka Tampereella ja Kangastuksella onkin pitkä tekstiilialan historia takanaan, on yritys tänäpäivänä mielenkiintoisempi kuin koskaan. Kuosien takaa löytyy niin uusia mielenkiintoisia nimiä kuin myös ennestään tuttuja suunnittelijoita. 
Valitsimme keittiötekstiileihin yllä olevissa kuvissakin näkyvän sipulikeitto -kuosin, sillä vaivihkaa mummilta kyseltiin kevään aikana suosikkeja ja väritoiveita jos joitakin tekstiilejä uusisi. Hämmästyneenä saimme vastauksia puristettua ulos, vaikkakaan ihmetyksiltä ei vältytty; "mitä sinä nyt tuollaista kyselet" ;).

Sipulikeitto kuosin takaa löytyy hyvinkääläinen Liina Blom. Liinan tyyli osui itseeni, sekä nähtävästi myös isoäitiini. Eniten itseäni ihastuttaa Liinan kädenjälki ja maalaukselliset, selkeät muodot tekstiileissä. Ei liian romanttista, tyyliltään sopivan rentoa ja kuitenkin mielenkiintoista katsottavaa. 

Esiliinaa oli päästävä heti kokeilemaan ja hyvältähän se näytti. Myös allekirjoittanut kokeili tuotteita ja harmitteli, miksei itse omista essua. Asiaan pitänee tehdä muutos! Kaikenkaikkiaan sekä Mummi että minä itse olimme kovin tyytyväisiä Kangastuksen tuotteiden laatuun. Keittiötekstiileiden lisäksi valitsimme mummille villamaton, jonka lopullista sijoituspaikkaa ei hämmentynyt lahjansaaja osannut vielä päättää. Samalla hän alkoi kuitenkin jo pohtimaan verhojen vaihtamista mattoon ja keittiötekstiileihin sopivaksi. Saan kuulema osallistua suunnittelutyöhön myös minä :).Villamatto on puuvillan ja villan sekoitusta. Se on todella pehmoinen ja kaikessa yksinkertaisuudessaan kaunis. Samalla kun valitsimme mummille luonnoväristä mattoa, valitsimme itsellemme mustan samanlaisen. Joku on jo saattanut huomata maton jossakin aiemmassa tekstissä, sillä se vilahteli ainakin Roskalavalöytö postauksen kuvissa. Kun olen matosta saanut vielä hetken käyttökokemusta, kirjoittelen teille, miten se on käytössä kestänyt.

Jos jostakin olen onnellinen, niin siitä, että olen saanut paljon paljon oppeja isoäidiltäni. Sellaisia, jotka kestävät äidiltä tyttärelle, tyttäreltä omalle tyttärelle ja nyt minulta omalle lapselleni. Nämä ovat elämän arvokkaimpia asioita. Samalla tavalla toivon näiden tekstiilien kestävän aikaa. Ja tuovan paljon paljon iloa mummille. Hän on sen todella ansainnut <3.

Loppuun vielä sattuman kautta löydetty tapahtuma! Turussa tapahtui viime viikolla kaikkea hauskaa sisustuksen parissa. Nyt Tampereen lähiseutu hoi - Kangastuksen OUTLET-VIIKKO jatkuu vielä tämän viikon, lisätietoja täältä.

Jutta

 1. Voi, mikä ihana postaus♥ Oikea hyvänmielen teksti ja kuvat! Mummot ovat tärkeitä (itselläni tosin molemmat ovat jo kuolleet, mutta rakkaissa muistoissa kyllä ovat)! Ja näyttääpä kyllä kauniilta nuo tekstiilit! Ja voin uskoa, että laatu niissä on todellakin kohdallaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viivi. Hienoa, että sain tekstilläni hyvää mieltä aikaiseksi. Tekstiilit ovat todella kauniita ja materiaali laadukasta. Oli iloinen yllätys Mummille <3

   Poista
 2. Ihanalla mummille ihana lahja! Voi olisipa minullakin mummi vielä, polvenkorkuisena olen joutunut mummistani luopumaan.Toivon kovasti, että omat lapseni saisivat nauttia isoäitiensä seurasta vielä pitkän aikaa.

  Kiitos kutsusta blogitapahtumaan. Osallistun suurella mielenkiinnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä onkin ainoa elossa oleva meidän kummankaan puolelta enää, joten kannattaa iloita hänestä <3.

   Ja ihan mahtavaa, hienoa nähdä sinuakin livenä!! :)

   Poista
 3. IHANA postaus. <3 Ja tyylikäs mummi muuten! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenna. Ja kyllä - hän on kyllä erittäin tyylikäs! :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Hän oli kyllä todella iloinen avatessaan pakettia. Tuli käyttöön ja vielä kauniita :)

   Poista
 5. Aivan mieletön postaus. <3 Ja ihana mummi. <3 Ja tuo kakku. :D Ja sinä. <3 Ja koko kööri. :D

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets