Top Message

www.oblik.fi

UNIIKIT KIHLASORMUKSET TITAANISTA


Kihlasormustemme takaa löytyy muutamia meille tärkeitä asioita. Valmiina sellaisia ei löytynyt. Ei meidän näköisiämme, eikä siitä materiaalista, jota toivoimme. Päädyimme siis lopulta teettämään sormukset, jotka merkitsevät meille lupausta olla tässä ja nyt, toisen rinnalla.

Materiaaliksi kumpikin meistä halusi titaania. Miksikö? Titaani materiaalina on hyvin kestävää, kestävämpää kuin muut korumetallit. Titaanisormus on erittäin kevyt ja tuntuu käteen jopa lämpimältä. Päätös materiaalivalinnassa tehtiin edellämainittujen faktojen ja ulkonäöllisten seikkojen lisäksi myös siksi, että halusimme sen osoittavan toisillemme symbolisesti sitä, mitä suhteesta ajattelemme. Meillä molemmilla on takanamme entistä elämää, sellaista joka ei päättynyt kuten ajattelimme. Ne eivät kestäneet. Titaani onkin meille merkkinä siitä, että tämän vahvempaa sidettä emme voi toisillemme antaa. 


Ensialkuun teettäminen tuntui jopa hieman liioittelulta. Mutta sitten taas toisaalta... Nämä ovat sormukset, joita pidämme päivittäin. Nämä ovat merkkinä toisillemme siitä että minä olen sinun. Siispä uskaltauduimme ottamaan yhteyttä muutamaankin kultaseppään niin Turun suunnalta kuin pääkaupunkiseudultakin. Kun ensimmäistä kertaa istuimme Mika Mäkisen luona kertomassa toiveistamme, tuli meille molemmille välittömästi tunne siitä, että hänen haluamme sormuksemme tekevän. Syytä ei osaa selittää, eikä yksittäistä syytä valinnalle kai taida ollakaan. Kokemus tästä nimenomaisesta materiaalista, työnäytteet, kyky kuunnella ja antaa lisäksi ideoita omien toiveidemme jalostamiseksi... Näistä se yhteisesti varmasti lopulta muokkaantui. Päätös oli kuitenkin mielestämme merkittävä, sillä meidän oli voitava luottaa siihen, että näkemyksemme on kultasepän kanssa yhdenmukainen. Istuimme noin tunnin Mikan luona ensimmäisellä kerralla ja kerroimme toiveistamme. Sen pohjalta valittiin yksityiskohtia myöden kaikki kuntoon ja sovitus olikin jo pari viikkoa ensitapaamisen jälkeen.


Sovitusvaiheessa kaikki oli kuten pitikin, joten enää puuttuivat kaiverrukset. Olimme ja olemme edelleen todella tyytyväisiä valintoihimme ja siihen millaiset itsesuunnittelemistamme sormuksista lopulta tuli. Kiiltävä pinta karhennettiin ja pintaan tehtiin "luistinrataa" muistuttava kuviointi/karhennus. Sisäosa ja reunat ovat edelleen kiiltävät. Kummankin sormus on hyvin yksinkertainen ja flakka (ei siis puolipyöreä). Oman sormukseni timantti on istutettu keskelle siten, ettei sormus kierrä aivan ympäri saakka. Kivi yhdistää sormuksen yhdeksi ja tekee siitä valmiin. Myös tähän liittyy meille tärkeä asia: lopulta ympyrä sulkeutuu ja siitä tulee kokonainen, puuttuva palanen on löytynyt. Yhdessä olemme kokonaisia ja suhteemme on ainutlaatuinen, kuten päällä oleva timantti. 

Kaiverruksissa lukee perinteisten nimien sijaan meille tärkeä lause: NOW A PROMISE LIVES WITHIN US. Lause on merkityksellinen, sillä yksi meille tärkeimmistä kappaleista päättyy näihin sanoihin. Sellainen kappale, jota kuunnellessa on istuttu purjeveneen kannella katselemassa auringon laskua välimerellä.  

Sormuksiin liittyy paljon tunnetta, ja niillä on mielestäni suurempi merkitys kuin vain koru muiden joukossa. Siitä syystä nämä on suunniteltu itse ja tehty juuri sellaiseksi, jotka kuvastaa meitä ja tunteitamme kaikista eniten. Mikäli pohdit joskus sormusten teettämistä kultasepällä, uskallamme suositella lämpimästi! 

Sellaiset on meidännäköisemme kihlat <3
Jutta

Mikäli asia on sinulle ajankohtainen, löydät Mika Mäkisen yhteystiedot ja näytteitä tehdyistä töistä osoitteesta www.vihkisormus.com. Selventääkseni kuitenkin asiaa, tämä ei missään nimessä ole pyydetty mainos. Suositus tulee täydestä sydämestä ja täysin pyyteettä, ilman että asiasta on edes tekijälle etukäteen kerrottu. Mielestämme kuitenkin hän ansaitsee kaiken kunnian ja ansaitsee tulla mainituksi tämän tekstin yhteydessä.

 1. Upeat ja persoonalliset sormukset. Sormukseen panostaminen on varmasti sen arvoista. Yksityiskohdat viimeistelevät ainutlaatuisen hetken, ja sormus kulkee kuitenkin mukana päivittäin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olimme itse hieman vääränlaisessa käsityksessä teettämisen hinnasta. Ehkä siksi se alkuun hieman mietityttikin. Ajattelimme, että "perussormuksen" hintaan lisätään tyyliin yksi nolla perään kun se on yksittäiskappaleena valmistettu. Olimme siinä kyllä täysin väärässä. Ja positiivisessa mielessä yllätyimme siitä minkä hintaista sormus on itse suunnitella ja teettää. Emme voisi olla tyytyväisempiä!

   Ja kuten sanoit - meistäkin asialla on iso merkitys, sillä se on ainoa materiaalinen merkki siitä sitoutumisesta ja lupauksesta jonka toisillemme olemme antaneet. :)

   Poista
 2. Aivan ihanat sormukset! Meidän kihlat teki myös seppä meidän toiveiden mukaan ♡
  Ja vaikka ollaankin oltu naimisissa jo kohta kaksi vuotta niin edelleen kihlat sormissa :D Pari raskautta mahtunut tuohon aikaan joten ootellaan, että sormet palautuvat ;) Kirjoitit niin kauniisti teidän sormuksista, että tuli vähän itku :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä tuli kyllä juuri eikä melkein sellaiset mitä ajattelimmekin. Hyvää kannattaa odottaa, joten mikäs kiire sillä sormuksella vielä olisikaan ;). Ja vakavasti ottaen, eihän siinä oikein järkeäkään ole "ottaa vain jotakin" ja sitten uusia/muokata kun sormet jälleen palautuneet. Viisas päätös siis!

   Ja suuri kiitos kauniista sanoistasi. Meillä sormuksiin liittyy hyvin paljon tunnetta, ja se varmasti kuvastuu myös tästä tekstistä läpi... <3

   Poista
 3. Ihanat sormukset ja kauniita ajatuksia ja periaatteita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Meille näillä on valtava merkitys. Ja niihin liittyy hyvin paljon ajatuksia sekä periaatteita. Ehkä juuri siksi näistä tuli meidännäköisemme. :)

   Poista
 4. Wau, upet sormukset syntyi! Jotain samanhenkistä voisin hyvin itsellekin kuvitella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Meistäkin lopputulos oli aivan täydellinen <3

   Poista
 5. Todella, todella kauniit! Ja voin uskoa, että aivan teidän näköisenne♥

  VastaaPoista
 6. Wow, todella kauniit. Ihania aikoja siellä eletään ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos S! Ja olet oikeassa, ihan täydellistä aikaa elelemme juuri nyt <3

   Poista
 7. Niin kauniit sormukset! Meillä teetettiin miehen kihlasormus ja mun vihkisormus, sit taas mun kihlasormus ostettiin valmiina. Ja suosittelen kyllä kans teettämistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin meistäkin :). Ja teettäminen oli kyllä täydellinen juttu. Turhaan sitä alkuun mietimme (lähinnä utopistiset kuvitelmat järkyttävästä hinnasta). Vaikka tietysti riipppuu paljon omista toiveistakin. Saisi siihen kymppitonninkin uppoamaan jos kovin yrittäisi ja sormukset olisi täynnä suuria arvokkaita kiviä ;). Mutta silloin ne eivät olisi olleet edes meidännäköisemme :).

   Poista
 8. Melko ihanat <3. Ja ihan teidän näköiset.
  Vähän toista kuin mun vihkisormus, jossa oli jo ennestään oranssi hintalappu, mutta mies vielä tinki vähän lisää. Ja sanoi vielä lähtiessään kauppiaalle, että "nyt oli niin hyvä palvelu, että tuun aina ostamaan vihkisormukset täältä" :D.
  No, hyvin on kestänyt kohta 21 vuotta ja rakas se on silti, vaikka niitä tarjoustimantteja joutuukin mikroskoopin läpi katseleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta tietkö mitä Annukka? Myös sinun sormukseesi liittyy tarina, jonka edelleen muistat. Silloinhan sillä on ollut suuri tunnearvo läpi näiden vuosien.

   Meidän sormuksemme eivät olleet arvokkaat ja vain yksi kivikin löytyy :). Eikä minusta sillä, paljonko euroja käytettiin, ole minkäänlaista arvoa tai merkitystä. Suurin merkitys on sillä, että ne ovat meidän näköisemme ja erittäin tärkeät.

   Liian usein minusta sormuksia ihastellaan tyylillä "mitä enemmän kiviä ja euroja, sen upeampi". Itse en voisi esimerkiksi kuvitella kädessäni valtavaa jalokiveä siroon "runkoon" laitettuna, sillä se ei ole tyylistäni. Toiset tykkää, toiset ei, ja onneksi näin. Enkä siis usko, että monikaan valitsisi myöskään tällaista minunlaistani sormusta - toisista se näyttää varmasti ihan palalta mutteria ja kaikkea muuta kuin naiselliselta leveytensä vuoksi. Ja ihan suotavaa sekin mielipide, onneksi itse siitä pidän.

   Ja mikäköhän mun pointti olikaan? En muista enää :D. Ei pitäisi koskaan ajautua aiheesta sivuraiteille kun pointti katoaa siinä samasa :D.

   Poista
 9. Voi Jutta, niin ihannasti kuvailit sormuksien tarinaa, että ihminen joka ei edes katsonut Putousta, sanoo: " Mie en kestä, mie romahan"...

  Vannon, että tämä oli ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun edellä mainittu lause tulee suustani ulos, mutta nyt en kyennyt muuhun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua niin alkoi hymyilyttämään siun romahan kommentti :)

   Ja kiitos - meillä näihin on piilotettuna monen monta tarinaa sisälle, se tekee niistä myös äärettömän tärkeät itsellemme. <3

   Poista
 10. Vastaukset
  1. <3 Kiitos!! Tuli juuri sellaiset kuin toivoimmekin. Se on tärkeintä.

   Poista
 11. Nyt mä sit vollaan täällä, kun luin tuon rakkauden täyteisen kirjoituksen ja katselin kuvia, sekä mietin teitä. Mutta onnen itkut on ihan parhaita. Onnea rakkaat, te kuulutte toisillenne. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että sinua <3. Tekstiin ja kaikkeen sen takana liittyy paljon tunnetta, sitä on vaikea olla tuomatta ruudullekaan. Onneksi, kuten sanoit, ilon kyyneleet on parhaita!

   Tule pian Turkuun niin saat nähdä livenäkin nämä <3

   Poista
 12. Oi miten kauniit! Ja ihana materiaali!

  PS: Meillä on teräksiset rungot sormuksissa. Nekin sormukset on teetetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Teräs oli itseasiassa toinen materiaali, jota pohdimme. Edelleen tuntuu, että on paljon ihmisiä jotka kuvittelevat kullan oleva ainoa "sallittu" tai "tarpeeksi arvokas" kihla- ja vihkisormuksien materiaali. Se on todella kummallista. Tärkeämpää minusta on ne omat mieltymykset, eikä vain se yleinen mielikuva. Onneksi maailma on kuitenkin jo muuttunutkin, ja niin titaania kuin terästäkin näkyy jo hieman enemmän.

   Katsotaan sitten miten vihkisormuksen käy, tai millaiseksi se lopulta muotoutuu :).

   Poista
 13. Vastaukset
  1. Kiitos mama! Niistä tuli juuri sellaiset, mitä toivoimmekin.

   Poista
 14. Voi miten kauniit sormukset! <3 Ja miten ihania ajatuksia niiden takana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näihin sormuksiin liittyy tosiaan hyvin paljon tunnetta. Ja juuri siksi ne ovatkin täydelliset <3

   Poista
 15. Ihana rakkauden täyttämä kirjoitus, kauniita ajatuksia sormuksienne takana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatukset ovat mielestämme ne parhaat asiat näissä. Se tunne... Kun kuuntelee sydäntä, pystyy suunnittelemaan jotakin näin kaunista <3

   Poista
 16. Ikeat ilmiannettu: http://kotiaurorassa.blogspot.fi/2014/03/ilmianna-kotisi-ikeat.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa! Kokoilen jossakin vaiheessa pientä koostetta näistä :)

   Poista
 17. Kaunis tarina ja kuniit sormukset :-)
  Tuo pinta on hyvä, siinä ei näy naarmut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinta on itseasiassa miehen toive. Tämä toteutettiin ja täydellinen tuli. Sileä pinta ei mielestäni ollut lainkaan yhtä kaunis kuin tämä. :)

   Poista
 18. Myös meidän vihkisormukset suunniteltu itse ja teetätetty Mika Mäkisellä 2007. Aivan huipputyyppi ja ammattilainen. Eikä teettäminen ole kallista: itse voi vaikuttaa mikä siinä maksaa. Esim. itse halusin timantteja x määrän y kokoisena, joten hinta pumpsahti siitä syystä puoleentoista tonniin. Suosittelen Mikaa lämpimästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava kuulla, että myös te olette olleet tyytyväisiä! Ja samaa mieltä - kuvittelimme ensialkuun että teettäminen olisi ollut paljon arvokkaampaa. Yllätyimme positiivisesti! Ja tosiasia on tietysti myös se, millaisen sormuksen haluaa, sen verran euroja pöytään laitetaan. Vihkisormusta sitten seuraavaksi meilläkin päästään suunnittelemaan. Ja aivan varmasti Mika saa myös sen tehdä!

   Poista
 19. Eikä!!! Meillä on myös Mikan tekemät sormukset ja samasta materiaalista <3 Teettiin aikoinaan kihlasormukset ja mulle vihkisormus Mikalta ja palvelu oli nin erinomaista! Titaani on ollut loistava valinta ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä. Sormukset ovat olleen nyt käytössä 6,5 vuotta ja ovat edelleen hyvässä kunnossa. Nappivalinnan olette tehneet!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo totta! Mikä sattuma :). Todella hienoa kuulla, että titaani on kestänyt hyvin ja olette olleet tyytyväisiä. Palvelu ja asiantuntemus oli ihan äärettömän hyvää. Ja tällaisessa tilanteessa sille kyllä antaa erittäin paljon arvoa. Itse kun ei asiassa mikään ammattilainen kuitenkaan ole :). Piti oikein lukea heti Pekalle tämä ääneen, niin iloisena tätä kommenttia luin!

   Poista
 20. Kauniit sormukset ja ihana tarina niiden luomisesta <3 Meillä oli tosi samanlaisia ajatuksia sormuksia miettiessä ja teetimme omamme damastin teräksestä. Kuuden vuoden jälkeen rakastan edelleen tuon samuraimiekkamateriaalin elävää ja uniikkia ilmettä. Meiltä jäi silloin kaiverrukset kiireen vuoksi teettämättä ja sittemmin on tuntunut mahdottomalta antaa sormusta päiviksi pois kaiverrusta varten...

  Pahoittelut pitkästä hiljaisuudesta! Selailen blogit nykyisin miehen ipadilla enkä oikein viitsi hänen tunnuksillaan kommentoida... ;) Nyt piti tsempata puhelimella, kun niin on nää teidän sormukset jääneet mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ollaan todella tyytyväisiä siihen, millaiset näistä lopulta tuli. Itseasiassa tuo damastin teräs oli meilläkin yhtenä vaihtoehtona.

   Samaistun tuohon sormuksen poisantamiseen kyllä täysin! Jätin yhtenä päivänä sormuksen vahingossa kotiin ja kuinka alaston olo heti olikaan, saatikka että nyt pitäisi se antaa muutamaksi päiväksi pois kokonaan. Auts! Tunne on ihmeellinen, sillä eihän se ole sormessakaan vielä kovin kauaa ollut. Mutta erityisen tärkeä siitä kuitenkin on ehtinyt muodostumaan.

   Ei tarvitse pahoitella, samassa veneessä ollaan kommentoinnin suhteen ;)

   Poista
 21. Oi kuinka ihanat sormukset! Haluatko kertoa mitä nämä loppujen lopuksi tuli maksamaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkkaa summaa emme valitettavasti yhteisestä päätöksestä tule kertomaan. Jäimme kuitenkin hyvin kohtuulliseen kustannukseen mielestämme. Olimme varautuneet suurempaan. Yhteensä kummatkin sormukset jäivät kuitenkin kustantamaan alle 1000EUR. :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets