Top Message

www.oblik.fi

TUUNATAAN IKEA MOPPE!

Viikko sitten sunnuntaina intouduin siistimäään työpistettä ja sen pienesineitä melko suurella kädellä. Mitään uutta ei hankittu, vaan kaikki siihen päätyneet esineet löytyi kotoa jo entuudestaan. Lähinnä suurimman muutoksen teki tavaroiden uudelleensijoittelu ja toisen tuolin vaihto. Jotakin piti kuitenkin päästä tuunailemaankin ja silloin kun inspis iskee, ei paljoa mietitä ja harkita. Pöydän maalaamisesta jäänyt tilkka valkoista maalia, kaapista pieni ylijäämäpala mustaa kontaktimuovia ja se oli siinä. Syntyi tuunattu IKEA MOPPE.
Työpisteemme taitaa olla se paikka kodissa, jonka ilmettä tulee useimmiten muutettua. Syitä lienee useampia. Ensimmäisenä toki sen helppo muunneltavuus ja pienesineiden/tavaroiden määrä. Näillä on helppo luoda pientä piristystä, vaikkei tosiaan mitään uutta edes pisteelle tuotaisi. Toisena syynä olettaisin olevan työpöydän sijainti. Tämä tila näkyy ensimmäisenä ovesta sisään astuessa ja lisäksi tätä ei voi olla huomaamatta, eikä sitä voi piilottaa. 

Samasta syystä aikanaan emmimme kovasti haluammeko laittaa työpöydän näin keskeiselle paikalle kodissamme. Mutta onneksi laitoimme. On pakko pitää pöytä suht siistinä ja lisäksi siinä tulee oikeasti myös tehtyä jotakin, kun ei tarvitse erikseen siirtyä tilasta/kerroksesta toiseen. Ja tekemisellä tarkoitan muutakin kuin koneella istumista ;). Lapsi työskentelee oikealla puolella lähes päivittäin läksyjen parissa ja oikea puoli on myöskin äidin suuressa käytössä. Ainoastaan Pekka taitaa olla meillä se henkilö, joka on käyttänyt pelkkää "tietokonepuolta".
Mitä muuta vasemmalle puolelle sitten tehtiin kuin näytettiin maalisutia ja kontaktimuovia pienelle laatikostolle? Lampaantalja vaihdettiin harmaaseen istuintyynyyn ja pärekori napattiin pois pöydän alta. Sille on nyt uusi paikka ja käyttötarkoitus olemassa kodin toisella parvella. Ei siis juuri mitään muutoksia, mutta silti olen niin iloinen että pikasiistiminen ja pienet muutokset teki taas työpisteestä äärimmäisen inspiroivan ja jopa kutsuvan :).

Aurinkoista alkanutta viikkoa!
Jutta

PS. Viikonloppuna tehtiin 10 minuutin harkinnan jälkeen yläkertaan uusi tv-taso. Ihan itse ja kustannukset kohosivat rajuun 4,40 euroon. Tästä varmasti tällä viikolla lisää!

 1. Teidän työpiste on niin kaunis ja varmasti myös tosi toimiva. Ja kiva tuunaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se kyllä onkin! Ja hetken mielijohteesta syntynyt idea maalata tuo laatikosto ja teippailla siihen pikkaisen viirintynkää - toimii ainakin juuri nyt omastakin mielestäni mukavasti :)

   Poista
 2. Just naulankantaan. Teidän työpiste tosiaankin on äärimmäisen inspiroiva ja kutsuva.
  (Jos nyt laittaisin kuvan täältä, missä itse teen töitä, niin siinä oliskin sitten ihan täydellinen vastakohta :D. Olkoonkin, että on työtyöpiste, eikä kotiversio. Olen tullut siihen tulokseen, että mitä suurempi pöytä, sitä suurempi sotku).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! Usein se varsinainen työpiste duunipaikalla ei näytä ihan tältä. Mikäköhän siinäkin on? :D Jos näkisit mun työpisteen päivän päätteeksi aina, niin huhhuh. Siis sen työpöydän, jossa käyn arkisin muutamana päivänä tekemässä töitä. Meillä on käytössä "yhteinen tiimi-/toimistotila", jolloin omaa varsinaista työpistettä ei ole vaan kaikki tekee isossa yksikössä töitä ja liikkuu päivien mukaan vähän eri paikoissa. Ei siinä muuta, mutta kun ne kamatkin pitäisi aina kantaa sinne kaappiin päivän päätteeksi mitä on kerinnyt siihen levittelemään :D Ei sisustuksesta siis tietoakaan. Ei tarvitse paljon tavaroita asetella pöydille ;)

   Poista
 3. Alko tekeen mieli itellekin omaa työpistettä, ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä sitten vain palanen levyä ja pukkijalat alle. Helposti syntyy! :)

   Poista
 4. Tää teidän työpiste on kyllä niin mun unelmien työpiste <3 Nyt aloin jopa miettiä, josko heivaisin makkarista lipaston pois, niin saisin tilalle kunnon kokoisen työpisteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Ja saahan tällaisen pidemmän työpisteen alle lipastonkin laitettua, johon saisi tavaroita säilöön. ;)

   Poista
 5. Työpisteenne on varmasti inspiroiva, ihanaa se on tilassa, missä kaikki voi yhdessä puuhastella. Tuo teidä tapa tehdä asioita viehättää suuresti, pienellä saa isoa aikaan. Kun vielä omaa todella hyvä maun, tuloksena aina täydellisiä tuunauksia.

  Ihanaa alkanutta viikkoa Verkarantaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Minna! Ihana kommentti <3. Pienellä mennään ja on menty tähänkin asti. Minusta ilo on sitäkin suurempi, mitä pienemmällä päästiin ja silti ilme on uusiutunut. Minä kun olen tällainen tuuliviiri ja kovasti aina ilostun kodin fiiliksen muutoksista, niin on pakko tehdä sitä vähän pikkuisemmalla kädellä toisinaan. Täällähän saisi muuten koko ajan laittaa kaiken uusiksi, eikä sekään ole tarkoitus. Pohja on rakkenneltu kodissamme siten, ettei suuria muutoksia ole tarvetta koko ajan tehdä, vaan somistelemalla ja pienillä tuunauksilla saa aikaan isoja juttuja!

   Aurinkoa myös Harmoniaan uuteen viikkoon!

   Poista
 6. Mulla odottaa melkein samanlainen vanerilaatikosto hiontaa ja maalausta. Voi kun tulisi jo lämpimämmät kelit, että pääsisi hiomaan. Teidän työpiste on tosi toimivan näköinen ja miellyttää silmää kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olin siitä vähän malttamaton, että pienenpieni läpikäynti pintapuolisesti kevyellä paperilla ja eikun maalaamaan. Muutama spraymaalaus idea minullakin päässä raksuttaa, mutta sitä virhettä en enää toiste tee, että kylppärissä suihkuttelen :D. Joten on parempi odotella vähempituulisia ja kuivempia kelejä että voi pihassa puuhastella. :)

   Poista
 7. Näyttää kyllä tosi kivalta! Mua myös arveluttaisi laittaa työpiste olkkarin puolelle, mutta meilläpä ei ole ihan noin ruhtinaallisesti myöskään tilaa kuin teillä :) Pienellä tuunauksella saa ihan uutta aikaan aina! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihan ensialkuun mietinnässä, että työpiste sijoitetaan toiselle parvelle. Sitten istuttiin alas ja mietittiin mitä siinä oikeasti on tarkoitus tehdä. Ja kenen kaikkien työskennellä. Tulisiko siis oikeasti kiivettyä erikseen tuonne tekemään askarteluja, läksyjä tvs. En usko. Uskon, että työpöytää käytettäisiin huomattavasti harvemmin ja keittiönpöydälle levitettäisiin yhä useammin nämä jutut. Nyt kun saa silti oleilla samassa tilassa ja jättää vaikka keskenkin jotakin, eikä tarvitse siivota heti pois vaikkapa lounaan tieltä, niin kynnys aloittaa asioita on matalampi. Luulisin. Tosin kokemusta siitä toisesta ei ole..

   Hieman toisinaan on mietityttänyt myös tilanjako, kun kaikki samassa tilassa, mutta tämä meidän iso yksi tila kätkee nyt sisäänsä kaiken oleellisen, keittiön, ruokailutilan, oleskelutilan ja työskentelytilan. Kokonaisuudessaan meillä ei kuitenkaan ole alakerrassa kuin 92 neliötä. Ja se on yhtiöjärjestyksenkin virallinen lattiapinta-ala (tai oikeammin 92+32). Parvitilat kun ei täyskorkeita ole, vaikka nekin neliöissä erikseen mainitaan + kohdalla. Mutta hyvin mahtuu meidän perhe täällä asustelemaan ja siitä syystä yhtenäiset tilat onkin olleet hieno homma, ettei tätä 92 ole jaoteltu erillisiin pieniin laatikoihin. Tulipa pitkä sepustus :D.

   Ja kyllä, pikkutuunaukset on ihan parhaita :)

   Poista
 8. Teidän työpiste on niin ihana! ♥

  VastaaPoista
 9. Ihana työpiste teillä :) En malta odottaa uuden tv-tason näkemista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt se löytyy tosiaan jo esiteltynäkin. Aika siistiä muuten tehdä jotakin alle viidellä eurolla ;)

   Poista
 10. Tämä onkin vähän vanhempi postaus, mutta voisitko kertoa pöytälevyn pituuden ja leveyden? Tarkoituksenani olisi tuunata kirjoituspöytä kahdelle hengelle. Jäänkin odottamaan postauksia uudesta kodistasi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Pöytä on tehty kahdesta 120 cm pitkästä pöytälevystä, joiden syvyys on 55cm. Näin siis kokonaisuudessaan pituus yltää 240cm. Toivottavasti tästä oli apuja :)

   Poista
  2. Oli kyllä, luulenpa ettei 2 x 100 cm riitä välttämättä. Teillä nuo mittasuhteet ovat kauniit! Suuret kiitokset vastauksesta :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets