Top Message

www.oblik.fi

SELLAISET NAISET // AJATUKSIA

Viikonloppuna vietettiin naistenpäivää. Tämä viikonloppu sai minut miettimään naisia omassa elämässäni. Heitä kaikkia, joilla on ollut/on edelleen suuri vaikutus myös siihen millainen minä olen juuri nyt. Naiset ympärilläni on ollut erilaisia, kaikki kuitenkin omalla tavallaan osana minuutta.

Lapsuudenystävät. Minulla on paljon ystäviä, jotka ovat tulleet elämääni erilaisina hetkinä. Kaikkia kuitenkin yhdistää se, kuinka helppoa heidän kanssaan on olla. Lapsuudestani minulle on jäänyt kaksi sellaista ystävää elämääni, joiden kanssa on leikitty hiekkalaatikolta saakka yhdessä. Nykyään toinen heistä asuu ulkomailla ja täytyy sanoa, että ihailen suunnattomasti hänen rohkeuttaan tehdä juuri niitä asioita, joista hän tulee onnelliseksi. On ollut aikoja kun olemme olleet vähemmän tekemisissä, kuitenkin aina olen tiennyt että siinä hän on, jos siltä tuntuu. Ennen hänen lähtöään ehkä jopa pelästyen havahduin siihen, kuinka itsestäänselvyytenä sitä joitakin ihmisiä elämässään pitääkään. Heitä, jotka ovat tässä lähellä, ja jotka ovat olleet siinä aina. Yhtäkkiä tuli olo, että hitto - miksemme nähneet useammin, miksi en kysynyt useammin mitä kuuluu. Nyt kun välimatkaa on lentomatkojen verran, sitä huomaa, kuinka paljon kaipaakaan ja miten suuri vaikutus juuri hänellä on elämääni ollut. Lapsuus ja ehkä vielä suuremmin nuoruusvuodet, jotka yhdessä vietimme ja päätimme että me ollaan ystäviä aina, me ollaan toistemme suojelusenkelit! Voi että kuinka onnellinen olenkaan, että teinivuodet sain viettää juurikin hänen kanssaan hyvin tiiviisti.


Toinen lapsuudenajoista jäänyt ystäväni on edelleen yksi aivan käsittämättömän läheisistä ihmisistä ympärilläni. Hän jos joku on osannut auttaa ja tukea hetkinä, jolloin kaikki muut ovat ajatelleet minun tehneen äärimmäisen typeriä valintoja elämässäni. Läheisyys voimistui vielä entisestään silloin, kun meistä molemmista tuli äiti pienelle ihmeelle. Silloin olimme nuoria, ehkä vielä siitäkin syystä toisen tuki oli äärimmäisen tärkeää ja sillä oli iso merkitys siihen kuinka äideiksi kasvoimme. Yhä nykyäänkin tiedän, että hän on juuri se ihminen, jolle voin soittaa koska tahansa ja jolle voin kertoa aivan kaikki mitä mieltä painaa. Hän on myöskin iloinen silloin kun minä olen, aidosti onnellinen. Hänen kanssaan on fillaroitu kouluun, hänen kanssaan on teininä istuttu illat pitkät läheisessä metsässä ja istuttu ja puhuttu siellä vaikka pakkasta olisi ollut kuinka paljon. Hänen kanssaan on käyty erittäin pitkiä puheluita ja autettu toisiamme aina silloin kun tarve on ollut. Hän on niitä ystäviä, joista vanhempanikin kyselevät, ovat kiinnostuneita ja tietävät että hän on minulle hyvin rakas ja tärkeä.  


Äiti, sisko ja täti. Nämä naiset ovat varmasti olleet erittäin suuressa roolissa elämäni aikana. Ja onneksi ovatkin. Kaikki heistä ovat hyvinkin päämäärätietoisia naisia. Vahvoja omia itsejään. Heiltä olen oppinut kuinka tärkeää on osata olla onnellinen juuri niistä asioista jotka itselle on suotu. He ovat toisaalta hyvin harkitsevia, he ovat kuitenkin myös erittäin impulsiivisia omalla tavallaan. Vietin usein nuoruusvuosina kesälomia osittain tätini luona. Se oli upeaa! Niiltä ajoilta muistan saaneeni valtavasti oppeja elämästä, naiseudesta ja siitä kuinka päättäväisyydellä on mahdollisuus kiivetä vaikka kuinka korkealle elämässään. Ihan niin ylös kuin itse haluaa. Tädiltäni olen oppinut myös sitoutumista asioihin, joihin ryhtyy. Aina en ole yhtä hyvin onnistunut, mutta monesti mietin, että hän olisi tämänkin vienyt vaikka läpi harmaan kiven.

Siskoni on omalla tavallaan hyvin erilainen kuin minä. Mutta kuitenkin meistä löytyy pajon samaakin. Hän on paljon harkitsevampi joissakin asioissa ja harvoin tekee päätöksiä ilman kunnon perusteluita. Ainakin siltä minusta usein tuntuu. Itse olen tällainen tuuliviiri joka tekee asioita hetken mielijohteesta ja mutu-tuntumalla; katsotaan mitä tulee. Ihailen hänen tapaansa kuunnella sydäntä ja olla sitoutunut asioihin, joihin on lähtenyt mukaan. Hänelle kun antaisi minkä tahansa asian selvitettäväksi tai hoidettavaksi, hän hoitaisi sen 100% varmasti. Hän on ollut tukenani niinä hetkinä kun on tuntunut, ettei elämä kohtele minua kovin reilusti. Hän on ollut aina valmis auttamaan ja kuuntelemaan. Mieletön nainen!

Äiti. Hänestä olen kirjoittanut ja aikaisemminkin pitkän pätkän. Suuri sydän, ymmärrys ja taito pärjätä elämässä vaikka kuinka tuulet horjuttaisi. Arvostan niin paljon, ettei löydy sanoja.

Sitten on ne kaksi naista, joka ovat tällä hetkellä aivan erityisen tärkeitä. He eivät tosin toisiinsa liity millään tavalla, mutta ovat olleet elämässäni suht saman aikaa läsnä ja molemmille olen ollut kiitollinen samoista asioista. He on niitä läheisiä, jotka ovat olleet nykyisen parisuhteeni aikana mukana jo ensihetkistä lähtien. Se tuntuu merkittävältä asialta. He ovat sellaisia, joille olen eniten onneani hehkuttanut, ja jotka ovat aidosti olleet myös erittäin iloisia puolestani. He olivat siinä hyvin lähellä kun edellinen liittoni päättyi. He ymmärsivät, he eivät kyseenalaistaneet, eivätkä he missään nimessä arvostelleet. Olen näistä naisista todella kiitollinen! Onneksi he molemmat, kuin vahingossa, tulivat tärkeäksi osaksi minua, ja onneksi myös minulla on ollut ilo olla heidän elämässään mukana. Molemmat näistä naisista ovat liittyneet myös työhöni jollakin tavalla ja edelleen samalla alalla työskentelemmekin kaikki. Toisen kanssa tällä hetkelläkin samassa työpaikassa, vaikka hyvin vähän työn kautta näemmekin. Voi että naiset - te olette juuri niitä, joiden kanssa nauretaan niin paljon, että välillä vatsaan sattuu! Pidän heitä myöskin siitä syystä merkittävinä, että harvemmin aikuisiällä (valitettavasti) tulee enää rakennettua näin vahvoja ihmissuhteita, jotka kestävät mitä vain. 

Naiseudessa on voimaa. Voisin jopa sanoa, että näillä naisilla on ollut suurin vaikutus elämässäni  siihen, millaiseksi minä olen tullut. Onneksi olen saanut olla teidän ympäröimänä elämässäni. On myös paljon heitä, joita en tässä erikseen mainitse, mutta juuri näistä mainituista olen erityisen kiitollinen. Naistenpäivä pitäisi olla jokainen päivä! Taidankin siis tästä lähteä yhden maailman ihanimman naisen luoksi. Mummin. Hänestä ei tarvitse erikseen kirjoittaa, hän on lahja meille siskoksille ja äidilleni. Hän jos joku välittää ja hän on niin ylpeä meistä, tyttärestä ja tyttärentyttäristä, että joskus ajattelen, että se on hänen suurin tehtävänsä tässä elämässä. Ehkä se onkin. Mene ja tiedä <3.

Arvon naiset - me niin rokataan!
Jutta

Muistakaa kertoa elämänne naisille, kuinka todella tärkeitä he ovat! 

 1. Kyllä - me naiset rokataa! Ja kyllä kirjoitit kauniisti elämäsi naisista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Ja pitäisi muistaa vain useammin kertoa tämä asia kanssasiskoillemmekin ääneen :)

   Poista
 2. Miten ihana kirjoitus - ja niin totta. Liian usein sitä unohtaa sanoa sen. Naistenpäivä meni, mutta eipä tänäänkään ole liian myöhäistä sitä kertoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaan. On vähän hassua kuinka muistamme äitiä/isää/naisia erityisesti silloin kun sille on varattu kalenterista oma päivä. Toki en tarkoita, etteikö muulloinkin monet muistaisi, mutta vain silloin näistä erityisesti puhutaan. Tärkeintä kuitenkin olisi muistaa näitä ihmisiä ja tärkeitä läheisiä vuoden jokaisena päivänä. <3 Sitä vain helposti tulee pidettyä kaikkea niin itsestäänselvyytenä, vaikkei missään nimessä kannattaisi!

   Poista
 3. Kirjoitat aina niin kivasti tärkeistä ihmisistä lähelläsi. Muistan vieläkin äiti-postauksesi <3 Hyviä naisia tarvitaan ympärille. Minulla on myös onni omistaa heitä äidin, tärkeän mummin ja rakkaiden ystävien muodossa, tytärtä unohtamatta. Hänestä on kasvamassa tunnollinen, omanarvonsa tunteva ja empaattinen nuori nainen. Ajattelen usein elämäni naisia ja olen onnellinen heistä jokaisesta. <3 Hyvä me!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tärkeistä ihmisistä on helppo kirjoittaa jotakin kaunista ja mukavaa, sillä sitä he elämässäni ovat olleet ja ovat edelleen. Ympärillä olevien naisten merkitys varsinkin tyttölapsille on äärimmäisen merkittävä asia. Heiltä opitaan tapoja, itseluottamusta ja he ovat tytön suurimpia esikuvia läpi koko lapsuuden ja nuoruuden. Tämä jatkuu tietysti myöhemmässä vaiheessa ystävien kesken ja omien lasten kautta. Olet onnistunut kasvatustehtävässä erinomaisesti, sillä kuten kerroit - hänestä on kasvamassa tunnollinen, omanarvonsa tunteva ja empaattinen nuori nainen. Nehän ovat juuri ne tärkeimmät opit, joita sinäkin olet tyttärellesi opettanut. Hyvä sinä ja hyvä me!

   Poista
 4. Ihana kirjoitus naisista ja tärkeistä ihmisistä. Naisissa on voimaa <3 Kuinka usein unohtuu kertoa läheisille ystäville, kuinka tärkeitä he ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liian usein sitä valitettavasti tosiaan itsekin tulee pitäneeksi tärkeitä ympärilläolevia ihmisiä itsestäänselvyytenä. Mutta todella; Naisissa on voimaa!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kauniista ihmisistä on myös helppo kirjoittaa kauniisti. <3

   Poista
 6. Muuten ihan pakko tulla tänne sulle kertomaan kun sun syksyllä kertomat kokemukset jotenkin kolahti. Oli itsellä vaikeeta, loppuunpalamista, perhesuhteet jne. Nyt on elämä saanut selkeästi suunnan, olen päässyt puhumaan asioista, niin perhe- ja urasuunnitelmat on selkiytyneet eikä niiden haasteetkaan tunnu enää mahdottomilta. Kiitos vielä siitä vertaistuesta, jota sun kirjoituksista sain. Nyt nautin tästä ilosta (ja 4-päiväisestä työviikosta)! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sonja. Sä teit mun päivästä ihan täydellisen tällä kommentillasi. On ihan mahtavaa, että teksteistä joiden julkaisemista monesti mietin ja pohdin, on ollut sinulle apua. Olen aivan häkeltynyt siitä, kuinka onnellinen olen puolestasi. Vertaistuki, vaikka virtuaalinenkin, on yllättävän tärkeää. Sen huomaa kuinka helposti itse ei näe ihan siihen lähelle ja siitä syystä joitakin päätöksiä ei tule edes ajatelleeksi. Silloin on ihan äärettömän tärkeää tietää, etten ole ainoa. Tekstin kirjoittaminen auttoi myös itseäni. Ja siihen olen pariin otteeseen palannutkin halutessani palauttaa mieliin sen, mistä oikeastaan unelmoin ja mitä halusinkaan tehdä niiden unelmien eteen. Mikä oli riittävä taso ja mihin tilanteeseen en enää ikinä tahdo.

   Ilo kuulla, että olet tehnyt päätöksiä työn ja ajankäytön suhteen. Ja mahtavaa on myöskin se, että nautit ilosta! Kiitos vielä Sonja kun kävit huikkaamassa kuulumisia.

   Poista
 7. Miten ihmeessä multa on mennyt näin monta postausta ohitse! Toistan kai aina itteeni, mutta niin rakastan näitä sun pohtivia kirjoituksia! Ihanasti kirjoitat sun elämän naisista ❤ Ja oon kyllä niin samaa mieltä siinä miten ystävät, rakkaat naiset elämässä ovat muokanneet minuakin. Erityisesti koen että yksi rakas ystäväni on todella tehnyt muutosta kaikessa siinä mitä olen, saanut minut kuorestaan, uskomaan ja rakastamaan itseäni, ja siitä olen ikuisesti hänelle kiitollinen mutta ennen kaikkea olen elämälle kiitollinen hänestä. ❤ Taas mä vollaan! :D Mut ihanaa, ihana Jutta!! ❤

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets