Top Message

www.oblik.fi

DIY // TV-TASO

Kuinka parhaat ideat syntyvät? Selkeä tarve, oma näkemys, ylijäämätavaroita/-palasia tvs joille et ole keksinyt käyttöä ja luovaa ajattelua. Niin myös tällä kertaa.

Mitä tarvittiin? Lastenhuoneen sänkyrakennelmasta kaksi MDF-levyä, jotka lojui tv-huoneen nurkassa odottamassa kaatopaikkakuormaa ja neljä kappaletta kalkkitiiliä. 

Miten tehtiin? Alimmaisten tiilien alle laitettiin huopatarraa suojaamaan lattiaan, pinottiin tiilien päälle levy, jonka päälle tiilet ja niiden päälle jälleen levy. Valmis!
Näin saatiin TV-huoneen kalustus pyöritettyä ympäri. Kokonaan ei tosin huone vielä valmis ole, joten pysykäähän linjoilla. Ja tässäkään projektissa ei tulla käyttämään mitään uutta, kunhan järjestellään hieman uusiksi tämän idean vuoksi :) Kuinka sopivasti sattuikaan olemaan juuri passelin kokoiset levyt inspiraatiota odottelemassa! Mietinnässä vielä on maalataanko niitä. Alunperin oli tarkoitus kyllä, mutta kun koepinosimme tämän, se olikin aika jees ihan tuollaisenaankin. Mutta saa nyt nähdä, ehkä se maalataan, jotta pinta saadaan pyyhittävämmäksi. 

Kustannukset olivat hurjat 4,40EUR (1,10EUR per tiili) sillä levyt oli tosiaan menossa kaatopaikalle kun jäivät yli, eikä niille ollut mitään ajatustakaan käytöstä. Ideointi kesti kokonaiset 15 minuuttia (ensin mietittiin jalkoja, sen jälkeen Pekka jo ruuvasi kiinni Jutan toivomia pyöriä, jotka löytyi kaapista ja lopulta päädyttiin tiiliin). Sitten K-rautaan ja n.45 min ajatustyön aloittamisen jälkeen koko komeus olikin jo valmis. Tässä ajassa tehtiin suunnittelu, tarveainehankinnat ja valmistus. Tehokasta sanoisin!

Ai että, elämä on pieniä iloja täynnä! 
Neljästä tiilestä se oli sitten kiinni tällä kertaa. 
Jutta & Pekka

 1. No onpas hauska idea:) Ihan kuin meidän olkkarista -tv-taso vain puuttuu vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö, nopeasti syntyy parhaat ideat. Vai miten se meni :D

   Poista
 2. Tosi hyvä idea! Ja erittäin onnistunut lopputulos! Tykkään paljon! Pienillä investoinneilla voi tosiaan saada vaikka mitä aikaiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli se todellinen tarve joka ajoi tekemään erikoisen ratkaisun. Ei sen vaikeaa tarvitse aina olla. Saatikka kallista ;)

   Poista
 3. Voi vitsi miten hyvä idea! Näppärän näköinen taso!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja juuri sopivan kokoiset levyt! Tiiletkin oli juuri ja juuri sopivan korkuiset että vempeleet mahtui tuonne väliin. Yksi piti asettaa TVn "taakse", mutta väliäkös tuolla :)

   Poista
 4. Ihan törky cool! Just maailman parasta sisutelua on TrashDesign. <3
  Täällä olen ihaillut sun edellisiäkin postauksia ja tuunauksia. Aika vain on niin kortilla, että kommentointi on jäänyt. :(
  Mutta haastanpas sut/Pekan:
  http://www.imageblackwhite.com/2014/03/haaste-11-asiaa-minusta-taas.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja hei - melkein ilmaista ;). Kuinka sattuikaan olemaan tuollaiset levynpalaset vielä roskakuormaan pakkaamatta ja ollaan mietitty millainen TV-taso tuohon kulmaan edes mahtuisi. Ei olla löydetty joten on ollut pakko pitää sitä toisella seinällä. Nyt saatiin tällä ihan hitokseen paljon enemmän tilaa koko huoneeseen kun pyöritettiin kalustus ympäri :)

   Ja kiitos kaunis haasteesta, tartumme siihen mielellämme <3

   Poista
 5. Oooh. Diy parhaasta päästä. Kekseliäs, simppeli ja halpa.
  Se on kaunis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos ja kiitos :) Se näyttää kuin se olisi siihen vartevasten tehty vaikka sattumalta mitatkin vain osuivat kohdilleen :)

   Poista
 6. Tosi hyvännäköinen, istuu kuin nenä päähän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä kyllä! Yllättävistä asioista sitä huonekaluja rakenteleekin. Ja yllättäen. :D

   Poista
 7. Tykkään juuri tällaisista ideoista: helppo, toimiva ja tyylikäs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mekin. Eikä tarvittu ainoatakaan työkalua edes :D Pelkkää pinoamista päällekkäin.

   Poista
 8. Toimii! Hieno älynväläys ja toteutus! Siis kaikki kohdillaan ellei enemmänkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia suuresti. Se oli se hetken päähänpisto, josta kylläkin tuli pikkaisen isompi kun piti kaikki kalusteet pyöritellä ympäri. Mutta nyt viimein se Tv saatiin tähän nurkkaan joka helpotti muiden kalusteiden asettelua. Oikein edelleen ihmettelemme miten se nyt keskellä kirkasta päivää iski tuollainen inspis :D Onneksi on rautakauppa lähellä ja toteutus vei vain muutaman minuutin ;)

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Niin meistäkin, ollaan ihan ylpeitä itsestämme miten niin hauska sattuma levyjen kanssa kävikään. Eikä ollut edes aiemmin tullut mieleen mitään käyttökohdetta niille, roskiin kun olivat vain odottamassa. Aikamoinen tuuri ettei kuormaan ollut vielä ehtinyt ennen kuin inspiraatio iski :)

   Poista
 10. Tosi hyvä keksintö ja kaunis lopputulos - HYVÄ TE :)

  VastaaPoista
 11. Mielettömän kiva ja hieno! :) Ja näyttää kuin levyt olisi nimenomaan mitoitettu telkkarin kanssa yhtä leveiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan. Se tästä hauskan tekeekin. Levyt kun olivat valmiiksi ylijääminä tämänkokoiset ja tiiletkin juuri sopivan korkuiset että välitilaan mahtui digiboxia ja muuta :)

   Poista
 12. Vastaukset
  1. Kiitos, ollaan kyllä itsekin aika super-ylpeitä kuinka pienestä sitä huonekalujakin voi taikoa :D

   Poista
 13. No wau! Kerrassaan kekseliäs ja hieno! Minusta nuo levyt on just hyvät tuollaisena, ainakin värinsä puolesta. Joten jos ne käsitellä haluatte käytännön syistä, niin ehkä joku puuvaha tai kuultomaali sopisi tähän tarkoitukseen? Siis sellainen, joka antaa alkuperäisen värityksen ja mahdollisten luonnollisten kuvioiden päästä läpi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä. Luulen että tuohon MDF levyyn ei vaha ole paras, vaikken kyllä ole varma siitä... Mutta totta, kuultomaali varmasti toimisi. Kuvioita ei pinnassa ole, mutta minusta sävy on kyllä tuollaisenaan todella kiva. Ehkä annamme sen olla ainakin nyt näin ja katsomme kuinka käytännössä toimii (pölyjen pyyhintä yms). :)

   Poista
 14. Ihan mahtavan hyvännäkönen! ja just presiis teän näkönenki :) Voisin ottaa tuommosen ittellekki ihan millon vaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos! Sitten ei muuta kuin kokoilemaan itsellekin tällaista, ei ole vaikeaa. Voin vaikka vannoa ;)

   Poista
 15. Aivan sairaan hieno, siis kerrassaan upea! Sopii tosi hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika cool tällainen pikasuunnittelu ja -toteutus myös. Tarpeesta syntyy parhaat ideat. Näin se vain on :)

   Poista
 16. Ihan huippuhyvä idea. Ei sisustamisen tarvi aina olla kallista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naulan kantaan! Meillä harva juttu kalliita onkaan. Mutta tämä saattaa olla jopa edullisin kaluste ;)

   Poista
 17. Upea! Ja niiiin teidän tyylinen.

  VastaaPoista
 18. Aivan mahtava!!! Luova ajattelu on parasta, ihan huikea toteutuskin!! Ootte kyllä ihan huippuja näissä tuunauksissanne!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin meistäkin! Ihan superkivaa saada tehtyä jotakin näin pienellä vaivalla :)

   Poista
 19. On kyllä upea ja niin sopii teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Marru! Tykätään tästä itsekin hurjasti :)

   Poista
 20. Kiitos mahtavasta blogista! Täältä on tarttunut monia ideoita matkaan ja keväällä onkin iloisten sattumusten summana tarkoitus muuttaa myös Verkarantaan. Edessä on ensimmäisenä lattiaremppa ja laminaatin maalaus kiinnostaisi. Kyselisin, miten maalattu laminaatti on teidän (ja koirien) käytössä kestänyt? Muistatko millaisen kuivumisajan Betolux vaati maalauskertojen välissä ennen huonekalujen laittamista paikoilleen? Meillä pohditaan, millaisella aikataululla maalaus + muutto onnistuu vai joudutaanko sittenkin naksuttelemaan uusi laminaatti. Meillä on siis kyseessä alakerta ja n. 40 neliötä (eteinen, olkkari, pieni avokeittiö) eli tila on suuremmalla käytöllä kuin teidän tv-huone. Kiitos jo etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, ihana kuulla, että täältä on tarttunut ideoita mukaan! Se on bloggaamisen parasta antia :). Ja oikein lämpimästi tervetuloa Verkarantaan! Täällä on erittäin hyvä asua ja elää. Taidat olla jo toinen tuleva naapuri, joka lukee blogiani ;)

   Laminaatti on meillä tosiaan tuolla yläkerrassa Betoluxilla maalattu (sillä tujummalla, ei vesiohenteisella). Me ollaan oltu vähän pikaisia ja hätäisiä kuivumisaikojen suhteen. Suunnilleen reilu vuorokausi annettu kuivua ennen uutta kerrosta. Huomaat kyllä kun pinta ei enää ole ns. tahmea. Suositushan on itseasiassa useita viikkoja huonekalujen suhteen. Sitä aikaa me ei olla taidettu missään huoneessa odottaa. Pari viikkoa taisi olla tämän alakerran osalta ensimmäisellä kerralla tuo aika ja yläkerrassa kummassakin huoneessa vajaa viikko.

   Kestävyydestä en uskalla luvata. Meillä kun tosiaan melko vähällä käytöllä molemmat parvet. Siellä on kestänyt hyvin. Parketti alhallaa on kylläkin maalattu samaisella betoluxilla ja pinnassa todella huomaa, että taloudessa on koiria. Ensialkuun sitä varoo ihan hullun lailla, mutta jossakin kohtaa unohtaa koko jutun. Helposti jää jälkiä tuossa alkuvaiheessa, mutta sen jälkeen vähemmän. Kolme kerrosta maalasimme itse ja se kannattaa tehdä. Kaksi on vähän turhan vähän. Tai riippuu tietysti myös pohjan väristä. Meillä se oli melko tumma...

   Meidän Harmoniaa -blogin Minna on maalannut oleskelutilan lattiat (laminaatti) betoluxilla ja ollut kovin tyytyväinen. On myöskin käsitykseni mukaan kestänyt hyvin. :)

   Remppailoa ja ennenkaikkea tsemppiä muuttoon! Nappaa hihasta kun törmäät :)

   Poista
 21. Joo kiitti paljon!!! Järkyn hyvä idea koska kaivattiin meillekin juuri yksinkertaista ja pientä ratkaisua:) Hyvää syksyä!!!

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets