Top Message

www.oblik.fi

11 ASIAA MINUSTA // HAASTE

IMAGE black and white heitti Verkarantaan hasteen. IMAGEn tavoin olen tainnut tarttua tähän aikaisemminkin, mutta se ei haittaa! Uusia lukijoita tipahtelee matkallemme mukaan koko ajan, joten on varmasti ihan paikallaan pysähtyä hetkeksi ja kertoa hieman siitä, millainen minä olen.  Kauniit kiitokset IMAGELLE! Näitä haasteita on aina ilo toteuttaa, jossa joutuu hieman miettimään ja kaivelemaan asioita pään sisältä. Sitten asiaan.

1. Kolme suosikkiblogiani
Kolme on hyvin hyvin vähän. On kausia, jolloin seuraan hyvin aktiivisesti tiettyjä blogeja, ja sitten taas toisena hetkenä joitakin muita. Kommentointi on jäänyt hävettävän vähälle, mutta kyllä minä jatkuvasti teidän muidenkin blogeja seuraan, vaikken itsestäni mitään ilmoittelekaan. 

Tämän hetken TOP3 olkoon siis:

2. Viimeisin kirja, jonka luit
Minulla on myös kirjoissa hyvin paljon erilaisia kausia. Nämä vaihtelevat äärilaidasta toiseen. Lomalla joulu-tammikuussa luin 5 kirjaa. Tämän jälkeen en ole lukenut kokonaan ainuttakaan. Anna-Leena Härkönen on aina vakuuttanut, ja jokainen kirja, jonka häneltä olen lukenut, on koukuttanut mukaansa. 

3. Mitä aiot tehdä isona

Hyväntekeväisyyttä. Niin paljon kuin maalliset asiat vain antavat myöden. Haaveilen kehitysyhteistyöstä, haaveilen pienten lasten auttamisesta, unelmoin myös meidän suomalaisten lasten avustuksesta. Moni lapsi olisi ikionnellinen saadessaan rakastavan perheen ja turvallisen kodin.  Siitäkin huolimatta meillä on aivan liian paljon laitoksissa asuvia lapsia ja nuoria, joille turvallinen aikuinen on jatkuvasti vaihtuva sellainen. 

4. Minkä neuvon antaisit itsellesi, jos palaisit ajassa taaksepäin ja tapaisit itsesi 17-vuotiaana
Usko itseesi! Elämä kantaa, ja kantapään kautta oppii. Asuin omillani, eikä huolta huomisesta tainnut juuri olla. Nopeasti kuitenkin tämän vuoden jälkeen minulle tapahtui isoja asioita, jotka ovat suuressa osassa sitä minuutta, jota olen juuri nyt. Neuvoisin itseäni noina vuosina varmasti kuuntelemaan ihan oikeasti sydäntäni, ja olemaan välittämättä siitä, mitä minulta odotettiin. Näiden vuosien jälkeen aloin tavoittelemaan vääriä asioita (jälkikäteen mietittynä) tai en ehkä vääriä, mutta väärästä syystä. Tavoittelin niitä siksi, että niin kuului tehdä, ja niin kaikki odotti minun tekevän. Halusin istua normeihin, vaikken ollut siihen valmis. Mitään en kuitenkaan kadu ja onneksi näin! 

5. Kuka henkilö inspiroi sinua ja miksi


Monetkin asiat ja ympäristöt. Mutta että henkilö? Vastaan puolisoni. Hän tekee minusta kokonaisen ja jalostaa minun keskeneräisiä ideoitani todeksi. Hän myös kyseenalaistaa ja ehdottaa, ja tästä syntyy pienimuotoinen "ajatusriihi", johon mielestäni hän on syypää tai oikeammin hänen ansiostaan ajatusriihet syntyvät. 

6. Unelmien matkakohde
Malediivit, Mauritius, Uusi-Seelanti, Bahama.... Onhan noita. Vaikka muille jakaa. Tällä hetkellä matkakohdelistalta (siltä todennäköisemmin ja nopeammin toteutuvalta listalta) löytyy kuitenkin kohteita hieman lähempää, eteläisestä Euroopasta. 

7. Mitä muuttaisit kotimaan politiikassa tällä hetkellä


Vaarallinen kysymys. Aikanaan olen hetken politiikassa mukana ollutkin. Sitten elämä heitti toiseen suuntaan, ja tällä hetkellä seuraan päätöksiä objektiivisemmin kuin ennen. Lähipolitiikassa etusijalle nousee tällä hetkellä koulut ja päiväkodit. Liian läheltä seuraan tälläkin hetkellä kunnallista päätöksentekoa, jolla ei ole kovin pitkät jäljet. Tehdään päätöksiä joiden päällä ei ole ajatustakaan istua kahta-neljää vuotta pidempään..... Näissä tilanteissa karmivinta on se, kuinka lapsemme kestävät näitä päätöksiä ja joutuvat pakosta elämään niiden kanssa, sellaisessa ympäristössä, jossa inhimillisyys on erittäin kaukana. Mutta tämä riittänee politiikasta. Tätä aihetta ei varmasti tulla käymään tämän enempää blogissamme. Mielipiteemme jääköön meidän yksityiseen tietoomme. 

8. Parhaat vinkit millä näyttää hyvältä
Usko itseesi! 

9. Miten flirttailet
Öhöm. No tuota ehkä sitten katseella?

10. Kolme paikkaa kotikaupungissasi, jotka haluaisit näyttää vierailijoillesi
Asumme n.8km Turusta Helsinkiin päin ja Turussa tietysti on paikkoja vaikka ja kuinka. Mutta jos ihan tästä nurkilta jotakin esittelisin, olisi ne ehdottomasti; 
- Järvi,ranta ja metsä tässä takapihalla.
- Yksi ihan mahtava lenkkireitti, jota juuri tänä aamunakin kuljin. Se vie piilossaolevan asuinalueen läpi ja näyttää Littoisista aivan eri puolen kuin ohikulkemalta osaisi arvatakaan.
- Niin suloinen kirkko, ettei ole toista. Pieni, puinen, tunnelmallinen ja todella kaunis. Aikanaan tehtaan työntekijöille tehty ja sittemmin nykyiseen ulkomuotoonsa kunnostettu.

11. Tärkein esineesi

Käsilaukku ja sen sisältö.


Siinä muutamia asioita minusta, naisesta ruudun takaa, joka on edelleen kovin hämmentynyt siitä, kuinka paljon teitä oikeasti siellä puolen vieraileekaan. Lämpimästi tervetuloa kaikille uusille, toivottavasti saitte ajatuksen päästä kiinni, kuka täällä oikein kirjoittelee. Kiitos myös teille jo pitkän matkaa mukanamme kulkeneet, olette tämän kaiken suola ja pippuri!

Kenelle sitten haasteen laittaisin eteenpäin? Tiistaiterkuin,
Jutta 1. Kiva kun kirjoitit, oli mukava tutustua haasteen kautta sinuun vähän paremmin <3

  VastaaPoista
 2. Paljon hyviä ajatuksia ja viisaita vastauksia!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kivasta haasteesta! Hahaa, keksinkin just tässä yhtenä päivänä vastauksen kysymykseen numero 3! Pitkään sitä on mietittykin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, loistavaa! Tuohon ei moni nimittäin taida löytää vastausta välttämättä koskaan :)

   Poista
 4. Olipa ihana lukea sun vastauksia, ja tuo hyväntekeväisyys - sulla on iso ❤. Ja juuri tuota samaa haluaisi sanoa itselleni 17 vuotiaana, usko ja pyri niitä haaveita kohti. Mutta vaikka unelmat ovat vasta viime vuosina täysin muotoutuneet, on matkalla ollut tarkoituksensa juuri näin kypsyä :) Kiitos haasteesta, nappaan sen ilolla! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon tuohon samaan! Ei unelmat olisikaan niin tärkeitä, jos ennen niiden hahmottamista ei olisi kulkenut erilaisia polkuja. Kaikella on varmasti tarkoituksensa tässä maailmassa <3. Ihanaa, että nappaat tämän mukaasi, pitää pysyä kuulolla aktiivisesti, ettei mene vastauksesi ohi :)

   Poista
 5. Voi kiitos Jutta! <3 Olipa mahtava lukea, että olemme sinun tämän hetkisessä blogi top-kolmosessa! Ja kivoja nämä haasteet, joissa pääsee aavistuksen kurkistamaan bloggaajan ajatuksiin.

  -piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein oikeutetusti siellä olette :) Paljon hyviä ideoita olen teiltä napannut ja kuvianne on todella ilo katsella. Samaan malliin vain jatkossakin! :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets