Top Message

www.oblik.fi

KODIN LAIMINLYÖNNIT - TÄTÄ ET OLE ENNEN NÄHNYT!

Jokaisessa kodissa taitaa olla paikkoja, jotka on joko luvalla tai huomaamatta jätetty vähemmälle huomiolle. Ne on ne sellaiset paikat ja tilat, joihin ei oikein mielellään katso, jotka ovat (liian) usein epäjärjestyksessä ja ne, johon kertyy aina huomaamatta kasa tavaraa. Tunnistatko? 

Meillä tällainen on ehdottomasti kylpyhuone/kodinhoitohuone/sauna -osastomme. Kompaktin kokoinen, mutta todella pimeä. Lisäksi aivan liian helposti suljettavan oven takana. Blogissamme ei ole koskaan näytetty kuvia tästä tilasta. Ja siihen on syynsä. Mies himoitsee remonttia tuohon tilaan, mutta kun siinä on se pikkupikku mutta... Tai kaksi. Aika ja raha. Kylpyhuoneremontti vie aikaa aavistuksen kauemmin kuin jonkun huoneen seinien maalaus. Tällöin olisi lisäksi lähdettävä evakkoon, sillä muuta suihkutilaa meillä ei kodista löydy. Ja sitten se raha. Epäilen, että remontti tulisi lisäksi maksamaan satakertaisesti seinämaaleihin verrattuna ;). Eli ihan nopeasti ei laattoja ja kaakeleita lähdetä tuolta alas repimään.

Mutta sitten asiaan. Miltä siellä sitten näyttää?
Lattiassa perus kymppi kertaa kymppi laatta. Ihan jees, mutta vähän nuhjuinen. Onneksi sentään maltillisen värinen. Seinissä tuollaiset ihastuttavat pikkulaatat, joiden saumoja on muuten ihan äärettömän mukava hangata puhtaaksi ;). Ja sitten nuo kalusteet. Allaskaappi on minusta aivan liian lähellä tuota suihkua, tai sitten seinän tulisi olla kiinteä, jottei tuolta seinän ja lasiseinän välistä pääsisi vettä roiskumaan allaskaapin reunoille. 

Allastaso, samoin kuin ihanan harmaan wc-pöntön puupinnat on armottomasti pilalla. Ne oli jo ennen kuin me tänne muutettiin. Ne kyllä olisi varmasti helpohkoa vaihtaakin (hiomisesta ja lakkaamisesta ei taida olla enää apua ja lisäksi wc-pöntön kansi on rikki), mutta kun on sitten jostakin syystä jäänyt tämä tila aina vähän vähemmälle huomiolle... Peilikin on tuollainen tosi jees 90-luvun lastulevykamaa, josta näkee myös edessä seisoen kuinka rumasti viereinen suihku ja sieltä lentänyt vesi on sitä kohdellut. 
Sauna. Tai voisi myös puhua varustehuoneesta. Kuvaushetkellä kamat oli kyllä erittäin nätisti sinne laitettuna. Näin siistinä varusteita (niin ison kuin pienenkään pojan) ei juuri koskaan meillä nähdä! Yleensä osa varusteista kuivuu saunan lauteille levitettynä ja kylppärin puolelle on tuotu kamat, jotka ei mahdu saunaan. Ne on sellaista kuin sählymaila, lätkämailat, jalkapallo, kerrastot, nappikset, sisäpelikengät, kiekot, sählypallot, kypärät, juomapullot ymsymsyms... Nämä edellämainitut tekevät tästä huoneesta/tilasta juurikin sen paikan, johon ei tee mieli tehdä yhtikäs mitään! Ja siitä yksinkertaisesta syystä se jää lähes aina myös täysin laiminlyödyksi. 

Jos jotakin saisin meille siis toivoa, olisi se erillinen kodinhoitohuone/varustehuone. Ehkä sitten tänne ei tulisi tungettua kaikkea sitä sinne kuulumatonta kamaa? Se kun on esteettisyyden lisäksi melko käytännöllinenkin seikka, sillä hoksasit varmaan, että tämä tavaramäärä on aina myös kannettava ulos saunomisten ajaksi :D. Huomaa myös kätevä säilytyspaikka parvekkeen kesäpehmusteille. Ei vielä ole kerinnyt vintille asti säilöön viime kesän jäljiltä :D
Se siitä. Sellainen on meidän kodin laiminlyöty "monitoimitila", jota tuskin kovin useasti tästä eteenpäinkään tullaan blogin puolella näkemään ;)). Miksi nyt sitten sen paljastin? Sain ihastuttavalta Fridalta (Koti Kaupungin laidalla, klik) haasteen, jossa oli tarkoitus paljastaa kodin laiminlyöntejä. Haasteessa oli myös toinen osa. Kysymysosa. Tämä oli allekirjoittaneelle huomattavasti helpompi osio ;).

1. Lempiväri sisustuksessa
Musta ja valkoinen. Kuinka pettämätön yhdistelmä. Lisäksi meidän kodissa nähdään ripaus kuparia ja puuta. Yllättyikö joku? :D
2. Design esine- tai huonekalu, joka ei ikinä tule meille
Hmm. Ehkä Artekin koivureunaiset huonekalut noin ylipäänsä. Ja tässä vaiheessa olen jo vaarallisilla vesillä sanoessani tämän, sillä olen useammin kuin kerran muuttanut mielipidettäni tällaisissa asioissa ja alkanutkin yhtäkkiä ihastelemaan joitain inhokkejani. Se olkoon naisen etuoikeus!
3. Hurmaavimmat henkilöhahmot TV:ssä
En osaa kyllä lainkaan vastata. Ehkä Paanasen Marko. Ihan huikea tyyppi! Hänen naurunsa on vain niin tarttuva!
4. Suosikki leivonnassa
Juustokakut, ehdottomasti!
5. Blogit, joille pistän haasteen eteenpäin

Että sellaista tällä kertaa. Onko teillä muilla muuten vastaavia kodin laiminlyöntipaikkoja kuin meillä?

Herttaista keskiviikkoiltaa Verkarannasta,
Jutta


 1. O-ou. Nyt pistit meikäläisen pahaan tilanteeseen :D. Ei muuten, mutta tulee kauhee valinnanvaikeus, kun meillä ei tällä haavaa muuta olekaan kun noita laiminlyöntejä..
  Että siihen nähden pidän tota teidän kylppäriosastoa kyllä ihan väärässä sarjassa painivana. Itse olisin moisen ylpeänä esitellyt :)
  Katotaan, kestääkö mulla kantti ruveta tähän. Kaikkoaa pian viimeisetkin lukijat.. Mutta kiitti kumminkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. O-ou itsellesi! Ei meillä todellakaan aina tältä täällä näytä! Älä huoli. Kuten tuossa laitoinkin, etten juuri ikinä ole nähnyt varusteita tässä kunnossa siistissä pinossa tuolla. ;) Useammin ne siis levällään on koko kylppärissä. Ja se jäähallin pukukopin tuoksu. Ai että! Onneksi sitä ei saa vangittua kuviin. Ja pitää kyllä myöntää, että kuvat kyllä otettiin pikasiivouksen jälkeen (purkit ja purnukat äkkiä peilin edestä veks ja kaappeja en todellakaan tule täällä kuvailemaan ikinä) :D

   Oleppas siis hyvä vain. :)

   Poista
  2. Ei haittaa, vaikkei ollu tuoksulisää. On niin tuttua (tässäkin talossa 3 kiekkomiestä..). että liitin sen jokatapauksessa tohon sunkin kuvaan :D. Mutta voiskohan sitä enää edes elää ilman, en usko.

   Poista
 2. Kiitos haasteesta! :) Meillä taitaa kans olla kodari laiminlöynnin kohteena. ;) Sinne on niin helppo piilottaa kaikki rojukasat eikä sitä ole sisusteltu sen kummemmin. Mutta aika pahan pistit! :D Kuuluuko noihin kysymyksiin myös vastata? Mun mielestä teidän kylppäri/kodari on oikein kivan näköinen. :) Ei ollenkaan paha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa oikein hyvä! Kodari taitaa olla monen muunkin kipupiste. Näin ainakin haluan uskoa ;)). Ja juuri siksi, että ovi on niin helppo vetää kiinni.

   Luulisin, että kuuluu vastata, itse niin tein ainakin. Kuten parhaaksi näet! :)

   Poista
 3. Kiitos haasteesta! Tää onkin mielenkiintoinen haaste:D Meiltä löytyy useampikin laiminlyöty tila, joten haastepostaukseen löytyy takuulla materiaalia:D

  Tuo teidän kylpyhuone/kodinhoitohuone ei näytä ollenkaan pahalta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kuvissa ehkä näytäkään, mutta kun tarkastelee esim allaskaappia lähempää ja laattojen saumoja niin terve vain :D

   Ja tosiaan varusteet sattui olemaan juuri kasattuna tuonne kasseihin - yleensä kun ovat levällään :D.

   Ja mielenkiinnolla odottelen sinun vastaustasi aiheeseen ;)

   Poista
 4. Mun mielestä kylppärikin näytti tosi kivalta..
  Ehkä kuvat olivat vaan hyvin onnistuneet? ;)

  Jossu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ok tuo tila kyllä onkin, muttei mikään "meidän lempipaikkamme". Tänne kun kertyy kaappeihin ja muutoinkin aina ne kamat, jotka heitetään pois silmistä. Eikä tarkoitus varmasti ollutkaan mitään sotkuja kuvailla, vaan ehkä ennemminkin sitä tilaa joka jää usein laiminlyödyksi. Sitä tämä kyllä todella tekee :D

   Poista
 5. Jaa meillä vai... ei kai sentään? NO ON! Ja miljuunatsiljuuna pahemman näköisiä kuin tuo teidän kylppäri =D) Sehän näyttää kuvissa ihan hyvältä :) Kohta niitä parvekepehmusteita muuten tarvitaan - enää ei kannata viedä vintille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Hassua, jotenkin voin kyllä kuvitella että useimmista kodeista tällainen paikka löytyy. Voin myös olla väärässä ;). Eikä kuvausta tosiaan suoritettu sinä kamalimpana päivänä, vaan pikajärjestelyn jälkeen ja silloin kun harrastekamat oli kasassa ;)

   Ja ei muuten kannatakaan. Samaa settiä taitaa olla nuo parvekkeella edelleen olevat viimesyksyiset syyskukat. Ne ei taida enää nousta. Mutta kun se talvi yllätti ja mullat jäätyi jajajaja... Kyllä selityksiä ainakin löytyy! ;)

   Poista
 6. Ja toisaalta, vaikka esteetikkoja ollaankin ;), niin kyllähän kodissa pitää elämä näkyäkin. Ja luulenpa, että joka kodista löytyy jokin vastaava tila, tai sitten väitän että siellä ei eletä, vaan siellä vain siivotaan ja järjestellään. Meillä kasaantuu myös tavaraa kodariin, pyykkiä lähinnä, työhuoneeseen sitten kaikkea muuta sälpettä, mille ei muuta paikkaa keksi ja eteiseen sitä jokapäiväistä ovesta sisään ja uloskulkeutuvaa kassia, vaatetta sun muuta.

  Teidän kylppärihän on ihan inhimillisen värinen! Meillä se sentään on räikeän turkoosia mosaiikkia lattiasta ja suihkuseinästä. Oh dear. Seinät ovat sentään valkoiset (pieniä turkooseja tehosteneliöitä lukuun ottamatta..) Muutaman kerran olen manannut kylppäriremppojen hintaa. Muuten olisi jo mennyt vaihtoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa. Olen myöskin melko varma asiasta, että joka kodista vastaava tila löytyy. Pyykkiä meillä myöskin tuonne kertyy, ja pyykkipäivänä lattian valtaa muutama erivärinen kasa vaatetta ja muuta pyykkiä :D.

   Nuo tilat on pahoja, joihin kertyy sitä sälpettä ja tavaroita joille ei ole paikkaa. Meillä se on tuon toisen parven seinä, joka on siis täynnä kaappeja. Huhhei, mikä homma ne olisikaan katsoa kaikki läpi :D. Kauhean ansan sitä itselleen onkin virittänyt!

   Värimaailma kylppärissä onkin ihan ok. Ei pistä silmään ainakaan. Mutta jos itse valitsisin nyt uutta en ottaisi pieniä laattoja, vaan ennemminkin jotakin hyvin paljon kookkaampaa kaakelia niin seinään kuin sitten lattiaankin.

   Laatat kuitenkin on aivan hyvässä kunnossa, joten tuskin menee vaihtoon vielä pitkään pitkään aikaan. Jokin kuitenkin vähän tökkii eikä olla jaksettu alkaa tätä tilaa sen enempää sisustamaan/pintaremppaamaan. Ehkä vielä tästä kevään korvilla se innostus saattaisi noustakin ;)

   Poista
 7. Tää oli kiva :) Kylppäreitä näkee kuitenkin suhteellisen harvoin blogeissa. Ja ne vasta niitä paikkoja olisivatkin, johon niitä säilytysideoita kaipaisi. On myös jokseenkin lohduttavaa nähdä muiden tilanne ;)

  Hyvä, että sulla on noi pehmusteet tuossa jo valmiina ;) Älä enää suotta vie pois. Se on kohta kausi taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Harvoin itsekään olen blogeissa kylppäreihin törmännyt. Ja mielellään niitä itsekin kyllä katselisin, sillä niistä saattaisi saada erityisen paljon vinkkejä nimenomaan säilytykseen yms.

   Ja ei, ei enää kannata pehmusteita pois korjata, hyvässä tallessa odottelee jo kevättä ja kesää :)

   Poista
 8. Ei tuo minunkaan mielestä näytä ollenkaan pahalta. Minunkaan blogissani ei ole vielä kodinhoitohuonetta nähty, koska se on aina kaaoksen vallassa. Se on minulla väliaisesti ompeluhuoneena ja kankaat, ompelukone ja saumuri vievät siitä ison tilan huoh...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on juurikin se syy, miksei meilläkään aiemmin kylppäriä olla esitelty! Suuri kaaos valtaa sen useammin kuin tämä siisteys ;). Kuvat lisäksi näyttävät mielestäni vähän paremmalta kuin mitä todellisuus on. Esimerkiksi tuo pöntön kansi on livenä ihan kaamean näköinen, näissä kuvissa se näyttää lähinnä "sopivasti elämää nähneeltä". :)

   Poista
 9. Miten tilava kylpyhuone, ainahan täytyy olla niitä tulevia projekteja tiedossa ;) Vaikkei tuo nyt minustakaan niin pahalta näytä, johtuuko siitä, että täälläkin asustellaan 90-luvun kylpyhuoneessa, mikä on ikuisesti kaaoksessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulevia projekteja kyllä löytyy! :D Ja tämä niistä varmaan yksi. Suurta remonttia tila ei kaipaa, mutta muutamat "pikkuasiat" pistää itselleen niin kovin silmään ja lisäksi käytännöllisyyttä olisi hienoa saada esteettisyyden lisäksi pikkaisen lisää. Ehkä keväällä vielä innostutaankin ;)

   Poista
 10. Meidän sauna näyttää aivan samalta - täynnä urheiluvaatteita. Sitten kun suunnittelen meille talon, niin siihen tulee ehdottomasti urheiluvälineidenkuivatus-/säilytyshuone.

  Onpahan saunassa jo valmiina hien katku. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JEE! Jollakin muullakin sama tilanne! Ja kuten tuossa ylempänä totesinkin, todella harvoin nämä varusteet on näin nätissä pinossa tuolla. Mutta muutakaan paikkaa ei oikein meiltä löydy kuin nämä kylpytilat. Onneksi on sentään erillinen wc tämän lisäksi olemassa :)

   Poista
 11. Miksi ette maailaisi kylpyhuoneen seiniä (ja kattoa) valkoisiksi? Kun lattialaatat ovat ihan ok (eikä niitä uskalla kulutuksen takia malata), niin asiahan on erittäin helppo.

  Raikastaa ilmettä nimittäin ihan mielettömästi. On hieman työlästä, muttei supertyölästä. Tietysti siihen menee rahaa, muttei ihan superpaljoa.
  Itse olen maalannut kahdessa edellisessä kodissa kylpyhuoneen ja wc.n kaakelit sellaisella kirkkaan valkoisella. Ja ah, tilat muuttuivat nuhjuisista luolista ihaniksi moderneiksi tiloiksi. Maalasin sillä kaakelimaalilla, mutta se on vähän kökkö tuote. Parempi ja kestävämpi lienee Miranol-maali..mikä on superliimaa ja pysyy missä vaan.

  Puuosat (tasot) voisi halutessaan käsitellä vaikka mustaksi. Ja vetimet vaihtaa eleettömimmiksi.

  Helppoa kuin nakki sanoisi poikani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katon maalaus on kyllä ollut mielessä. Nyt se on valkolakattu (ilmeisesti), joten pitänee testailla onnistuisiko päällemaalaus, vai pitäisikö tuo lakka hioa pois. Se ei taida olla kovin ihana homma ;). Kaakeleiden maalausta en ole edes ajatellut. Olen jostakin lukenut, että huonosti suihkutiloissa kestää. Ja voin siis olla olettamani kanssa aivan väärässäkin. Erillinen wc ja sen laatat on itseasiassa maalattu joskus viime vuonna, se teki hyvää koko tilalle!

   Saunaa ollaan myös mietitty vahattavan mustalla tai valkoisella, sillä livenä nämä ovat todella kellertävät..

   Sait kyllä minut ihan pikkaisen innostumaan tämän projekti aloituksesta ;). Vaarallista! Mutta jos se kerran olisi helppoa kuin nakki, niin mikäs siinä sitten ;).

   Poista
  2. Tosiaan se kaakelimaali on ihan kakkaa. Kun vähän kolhii maalattua seinää, irtoilee maali. Muuten ei kyllä suihkutilassa ollut mitään ongelmaa maalin pysymisessä.
   Mutta jostain sisustuskirjasta tosiaan luin, että Miranol on hyvä tuote kaakelien maalaamiseen. (Miranolilla ollaan maalattu keittiön kaappeja yms. ja tarttuu kyllä niin kovaa kiinni, että siinä on ja pysyy..ei lohkeile eikä halkeile eikä kolhut riko maalin pintaa).

   Kaakeleiden maalaamisessa on erittäin tärkeää, että pinnat on hyvin puhdistettu (jotta maali tarttuu hyvin). Silikonin päälle maali ei tartu. Ja jos tiedät, miten silikonia sen laittovaiheessa tehdään (tasoitetaan ja silikonia voi levitä kevyt näkymätön pinta silikonisaumojen lähistölle).. niin tiedät, että silikonia tosiaan on silikonisaumojen lähelläkin. Silikonin täydellinen irroitus ja pois peseminen tärpätillä on ehdoton, jotta maali tarttuu.

   Mä vetäisin samalla Miranolilla kattopaneelit rohkeasti vaan ;) tarttuu varmasti.

   Toisissa paikoissa neuvotaan vetämään kerros Otex.ia pohjalle. Ei varmasti tee pahaa sekään.. ja joka tapauksessa maalikerroksia täytyy vetää 2-3, jotta kaikki peittyy kunnolla.

   Joo mä mietin kanssa, että saunahan siinä pitää seuraavaksi värjätä :)

   Mahtavaa. Mulla alkaa sormet syyhyämään. Voisin tulla kylään vähän remonttipuuhiin :D

   Poista
  3. Muistan hyvin tuosta wc:n maalauksesta kuinka vähättelin itselleni sitä pesun osuutta. Ei olisi kannattanut :D. Katsotaan, ehkä seinät saavat vielä olla (toistaiseksi) mutta innostuimme kyllä ihan täysillä nyt miettimään näitä muita juttuja. Ja taidamme ensitöiksemme (kun tästä kerkiämme) vetäistä tuon katon Miranolilla! Kiitos vinkistä!

   Heh, ei muutakuin tänne vain, kaikki apu otetaan varmasti vastaan! ;)

   Poista
 12. Käyhän se noinkin! Ellei sitten halua saunoa joka päivä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän on tosiaan epäkäytännöllistä :D. Joka kerta nuo saa raahata pois sieltä kun saunotaan. Ja usein enemmän kuin kerran viikossa. Yksi iso varustehuone olisi niin täydellinen lisä tähän kotiin!

   Poista
 13. Meilläkin kodin pahin ongelmakohta on kodinhoitohuone/pukuhuone. Erittäin kaaoksessa aina, ja yksi ainoista remontoimattomista kohteista talossamme. Jotenkin tuntuu, että sisustuksellisesti rumaa huonetta ei edes viitsi pitää järjestyksessä. Siisti tai ei, rumalta näyttää silti:D

  Meillä on suoraan lasiliikkeestä tilattu kiinteä suihkuseinä (eli määrämittaan leikattu palanen karkaistua (?) lasia. On kiinni seinässä/lattiassa hyvin ohuilla ja huomaamattomilla alumiinilistoilla. Alumiinilistat/lasi on kiinnitetty silikonilla. Voin suositella lämpimästi tuollaista, oli todella edullinen ja helppo ratkaisu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että se on melko monella sama homma. Ja allekirjoitan täysin tuon "sisustuksellisesti rumaa huonetta ei edes viitsi pitää järjestyksessä". Ja ehkä juuri siksi meillekin tänne kertyy liian usein kaikkea sinne kuulumatonta. Ja sellaista, jolle ei muuta paikkaa ole (harrastevälineet yms).

   Tuo suihkuseinän kiinnitys alumiinilistoilla kuulostaa hyvälle! Meillä kiinnitys on ns.pikakiinnikkeillä (tai jotain sinne päin), josta lasin saa nopeasti irti. Mutta kun samalla se aiheuttaa ne suuret raot seinän väliin. Lasi kun on ihan käyttökelpoinen niin mietin, voisikohan siihen teettää tuollaiset listat.. Ainoa mietinnän aihe on lattian kaadot, miten lasin saa suoraan? Nyt jos lasin laittaisi ikäänkuin suoraan lattiaan kiinni tuolla systeemillä, se jäisi seinästä irti yli puolelta matkalta. Miten tämä teillä on hoidettu, vai onko lasiseinä sellaisessa kohdassa, jossa lattia on suora?

   Poista
  2. Lasi on leikattu kaadot huomioiden. Mulla onkin ollut suunnitteilla kylppäripostauksen tekeminen. Vinkkaan sulle jos kuvamateriaalia näistä meidän suihkuseinistä blogiini ilmestyy. Meillä on samanlaiset lasiset suihkuseinät sekä mökillä että kotona, eli ihan mahdoton homma tuo kaatojen mukaan leikkaaminen ei ollut, koska molemmat seinät saatiin ihan sujuvasti asennettua:)

   Poista
 14. Ihan mielettömän kivan näköinen, tilava kylppäri :)
  Mun ongelmakohta kämpässä on mun makuuhuone. Siellä on lapsen pieneksi menneet vaatteet kolmen kuution röykkiössä lattialla, enkä saa mitään aikaiseksi, että saisin ne myytyä veke. Pakkausmateriaalit ovat sitten toisessa nurkassa, kuution vie nekin. Huoh...se on niin työläs tuo huutonet-homma....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos! Vaikka itseäni siellä moni asia häiritseekin, ja siitä syystä tila ei oikein inspiroi muutoksia tekemäänkään - olen siihen periaatteessa melko tyytyväinen. Ei siis mitään superkamalaa laattaa tai muutakaan hankalasti vaihdettavaa juttua.

   Kuulostaa tutulle tuo lasten pienet vaatteet yms. Meidän toisen parven kaapit on juuri tuollaista "sitten kun" -tavaraa pullollaan. Ja niiden rinnalla sitten ne "näille ei ole mitään paikkaa" -kamat. Vielä ne mahtuu - kohta ei enää :D.

   Poista
 15. Kiva postaus. Juustokakut ovat ihan herkkua täälläkin ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu! Helppoa ja vaivatonta kun ei tarvitse uuniakaan :)

   Poista
 16. Heh, olipas tutun näköinen sauna :)) Kyllä joku välinevarasto tms. olisi todella tarpeellinen, mutta eipä sellainen tullut mieleenkään kun taloa rakensi. Nyt kun on miehen harrastustavaroiden lisäksi kahden lapsen tavarat ja kun niitä harrastuksiakin on useita!

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets