Top Message

www.oblik.fi

HÄÄT ULKOMAILLA // SUUNNITELMIA

Muutaman viikon aikana on tainnut vahvistua se alkuperäinen haave ja ajatus siitä, että häitämme tullaan viettämään muualla kuin Suomessa (pidätämme oikeuden tässä kohtaa vielä suunnitelmien täydelliseen muuttumiseen ;)). Miksikö sitten naimisiin haluamme ulkomailla? Syitä on monia joista ensimmäinen lienee kuitenkin jo monille läheisillemmekin selvää; rakastamme matkustamista. Kumpikin meistä pitää Etelä-Euroopan kiireettömästä fiiliksestä ja siitä tunnelmasta joka siellä vallitsee (ja siis kohdettahan ei oltu vielä päätetty!). Lisäksi ajatus siitä, että juhlisimme yhden illan täällä vs pidempi aika läheisten kesken auringon alla - ei ollut kovin vaikeaa tehdä päätöstä.

Mutta mitä pitäisi ottaa huomioon kohteen valitsemisessa taikka valmisteluiden aikataulussa? Siitä meillä on tietoa vielä aivan liian vähän. Kokemuksia häistä auringon alla kyllä löytyy. Mutta lähes poikkeuksetta tämä on ollut tilaisuus jossa ei välttämättä morsiusparin ja todistajien lisäksi muita ollutkaan. Sellaisten järjestäminen olisikin ehkä(?) melko vaivatonta. Mutta entäs sitten jos mukaan kuitenkin toivottaisiin myös ne läheisimmät ihmiset? Tämä alkaakin jo näyttämään melko haastavalta. Tai ehkä se tuntuu haastavalta nyt, kun tietoa on vasta aavistus kerätty... 

Kohteen valitsemisen lisäksi päässä pyörii kysymyksiä kuten; 
- Matkanjärjestäjä! (Järjestetäänkö se itse, vai valitaanko jokin matkatoimisto tähän mukaan.  Ikäviltä yllätyksiltä kun haluttaisiin mahdollisuuksien mukaan välttyä, jolloin helpointa olisi jos koko jutun takana pyörisi jokin luotettava järjestäjätaho joka hoitaisi käytännön asiat kuntoon niin meidän kuin vieraidenkin osalta)
- Majoitus! (Missä ja millainen, hotelli vai villa)
- Lentomatka! (Kuinka kauas voi vieraita kutsua, jos sinne jonkun haluaa myös osallistuvan)
- Virallisuus! (Voiko valitussa kohteessa mennä virallisesti naimisiin, vai tehdäänkö paikanpäällä vain siunaus)
- Siunaus-/vihkitilaisuus! (Missä, kehen ottaa yhteyttä, pieni juttu vai koko päivän "retki")
- Vieraat (Ketä kaikkia paikalle halutaan, keiden oletamme osallistuvan vaikka matka on pitkä tai kannattaako ylipäänsä olettaa yhtikäs mitään)
- Hääsuunnittelija! (Palkatako sellainen vai ei ja mitä kaikkea haluaisimme hänen hoitavan ennen meidän saapumistamme paikalle). Tähän täytyy lisäksi todeta, että Suomessa tuskin edes asiaa ajattelisin, mutta koska kohde ei ole lähellä, ei itse pääse valmistamaan yhtikäs mitään ja lisäksi uskomme, että esimerkiksi paikan ja valokuvaajan etsiminen saattaisi olla itsellemme liian suuri murheenkryyni jollei mitään etukäteistietoa tai suositusta olisi.
- Kustannukset! (Kuka vastaa mistäkin, voiko vieraat maksaa itse jostakin)

Oletko sinä ollut joskus häissä ulkomailla, ja jos niin missä? Tai oletko kenties järjestänyt/ollut mukana järjestämässä sellaisia itse? Minkälaisia kokemuksia sinulla olisi kertoa ja osaatko antaa jotakin vinkkiä josta olisi hyvä lähteä liikkeelle? Kaikenlaiset plussat ja miinukset otetaan kiitollisina vastaan!

Entäpä mitä ajatuksia hääkutsu ulkomaille sinussa herättäisi? Joidenkin kanssa tästä keskustelleena tiedämme jo, että ajatus herättää kovin ristiriitaisia mietteitä.. Toiset eivät koskaan milloinkaan pitäisi tällaisen kutsun saamisesta ja toiset olisivat ikionnellisia... Olisikin siis erittäin hienoa kuulla mielipiteesi siitä mitä jos saisit kutsun lämpimään - mitkä olisi ensimmäiset ajatuksesi? Ja ehkä suurimpana, mitkä asiat vaikuttavat mielipiteeseesi, ovatko ne jotakin jota mekin jo mietimme (aiemmin lueteltuja mietteitä ja kysymyksiä) vai jotakin ihan muuta? 

Maanantaiterkuin,
Jutta
(Joka muuten odottaa jo kuin kuuta nousevaa koska pääsee sormustansa sovittamaan! Tällä viikolla pitäisi kultasepän soittaa ja odottaminen tuntuu ikuisuudelta. Itse kun suunnittelimme, emme lainkaan tiedä mitä lopputulos tulee olemaan livenä, sillä ne on nähty vasta paperilla... Mutta luottamus on kova, kyllä niistä varmasti ihanat tulee! <3)

 1. Mulle tulis paniikki kutsusta ulkomaille!
  Pitää(kö) lentää, paljonko maksaa..
  Toisaalta ihanaa ja erilaista, ikimuistoista varmasti.

  Ehkä sit jäis ainakin "turha" lahja ostamatta hääparille! <3

  Jossu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin varmasti jotkut muutkin ajattelee. Itse näkisin asian siten, että hiphei - hyvä syy matkustaa ja saada lisää kokemuksia. Haluaisimme kuitenkin kovasti saada myös niitä muita mielipiteitä (sillä tuskin kaikki kutsutut ajattelevat kuten me :D) jotta pystyisimme omalta osaltamme vaikuttamaan niihin asioihin, jotka vieraista tuntuisi pelottavalta/kummalliselta/paniikilta yms :)

   Poista
 2. Hei - ihan pikaisesti täältä löytyy jotakin: http://evl.fi/ulkosuomalaiset/evl_Content435AFA itse tuosta toimituksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon olemme lukeneetkin jo. Lähinnä pohdinnassa tuo virallisuus siltä osin, että meillä on muutama TOP -kohde tällä hetkellä ja kaikissa paikoissa se ei taida olla mahdollista uskonnollisten syiden vuoksi.

   Mutta sekin tosiaan pitää ottaa huomioon - onko se meille tärkeä asia saada se virallisesti loppuunsaatettua paikanpäällä vai ei... :)

   Poista
 3. Ois kyllä ihana kokemus jos vaan saa onnistumaan :) Ja varsinkin jos pitää suhteellisen pienet ja intiimit häät niin helpostihan kaikkien kanssa voisi saadakkin sovituksi aikataulut ja kustannusjutut sun muut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienet ja intiimit näistä jokatapauksessa tulee :). Aikataulujen kanssa ei liene ongelmaa, kunhan on ajoissa liikkeellä. Lähinnä mietityttää juurikin se kun asioita hoitaa täältä käsin, että voiko kaikkeen luottaa (vertaus esim. kun katsoo hienoa lomahuvilaa netistä, jonka sitten vuokraa ja toteaa paikanpäällä että yksi makuuhuone on liian vähän ja paikka todella epäsiisti tvstvs...).

   Eli käytännön asiat eniten juuri nyt pohdituttaa. :)

   Poista
 4. Me menimme naimisiin kahden kesken Mauilla. Yksi syy oli se, että koimme koko tilaisuuden olevan niin intiimi ja henkilökohtainen, että sen merkityksen ymmärsi vain me kaksi. Tietyllä tavalla vähän epäreilua, sillä tietysti esimerkiksi vanhemmat olisivat halunneet olla mukana mielellään.

  Siksi meille olikin erittäin tärkeää että saimme mahdollisimman hyvän hääkuvaajan paikalle. Kuva ovat kuitenkin olleet se tärkein muisto jaettavaksi muille. Voisin hyvin kuvitella vuokraavani jonkun sopivan villan Toscanasta, jonne mahtuisi myös muita, ja järjestäväni häät myös siellä, mutta tämä oli nyt se tapa jolla me asian toteutimme.

  Suosittelen kyllä lämmöllä ulkomaita. Vihkikaava oli niin koskettava ja puitteet mahtavat, etten ole koskaan sellaista Suomessa kokenut, vaikka väistämättä aina häissä liikutunkin.

  Liitto piti myöhemmin käydä paperiläystäkkeen kanssa virallistamassa maistraatissa - ei siis mitään uusittavaa tilaisuuttaa, vain ilmoitus siitä että näin on käynyt. Neiti B:n ristiäisissä siunasimme sitten liittomme kaikkien läheisten läsnäollessa ja vietimme pienimuotoiset bileet.

  En tiedä innostuisinko lähtemään ulkomaille toisten ihmisten häihin, sillä kustannukset väistämättä nousevat korkeaksi ja järjestelyjä pitäisi aina tehdä + mahdollisesti käyttää osa vuosilomastaan tuohon matkaan. Periaatteessa kyllä ihana ajatus.

  Tehkää te kaksi silti juuri kuten teistä tuntuu oikealta ja punnitkaa mitkä asiat teillä painaa vaakakupissa eniten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upea kuulla, että kokemusta löytyy sieltäkin aiheesta! Kuulostaa ihan täydelliseltä tavalta solmia avioliitto <3.

   Miten päädyitte kuvaajaan jonka valitsitte ja kuinka hänet löysitte? Tätä nimittäin mietimme todella paljon myös (kuvaaja-asiaa). Täältä Suomesta kun ei ihan viitsi kuvaajaa paikalle lennättää ;) Mutta kun sillä on mielestäni vieläkin suurempi merkitys jos juhlia pidetään muualla.

   Villan vuokraus on vähän niin ja näin. Toisaalta ajatus tuli meille molemmille mieleen heti ensimmäisenä ja se tuntuu hyvälle. Mutta sitten on se epävarmuus siitä, odottaako paikanpäällä sitten oikeasti sitä mitä kuvittelimme... Siksi jokin paikallinen apu olisi kyllä hyvä, että pääsisi vähän nuuskimaan meidän puolestamme asioita ;)

   Puitteet ja tunnelma ne meitäkin ulkomaille ajaa... Ja siitäkin huolimatta ymmärrän ja ymmärrämme asian, ettei se kaikista välttämättä niin mahtavalta kuulosta. Tai vaikka kuulostaisi, vaatii se aika paljon enemmän järjestelyitä koko perheeltä jos pesueen pitäisi lentää häihin tuhansien kilometrien päähän kotoa. Ja juurikin lomat yms mitä pitäisi sen vuoksi järjestellä...

   Siitä syystä juhlat ja avioliittoon astuminen tapahtuu varmasti melko pienellä porukalla, mutta sitäkin rakkaammalla. Paljon pähkittäviä asioita ja joitakin perusjuttuja pitäisi varmasti jo päättääkin jos n. vuoden päästä meinaa juhlan pitää. Jos nyt se kohde vaikkapa ensin :)

   Kiitos todella paljon kommentistasi ja kokemuksistasi!!!

   Poista
  2. Me otimme Mauilta hääjärjestelijän, joka fiksasi paikalle papin, kukat, suositteli vihkipaikkaa ja jonka kautta valokuvaaja tuli. Itsekin toki olisi voinut järjestellä, mutta helpompaa se näin oli. Valokuvaajien saitteja käytiin todella tarkasti läpi ennen kun tehtiin valinta. Portfoliot kyllä kertovat aika paljon siitä mitä voi odottaa.

   Kuvia (joskaan ei hääkertomusta) löytynee ainakin näistä kahdesta postauksesta:

   http://mustikkasmoothie.blogspot.fi/2014/01/tyyli-tanaan-on-kayta-haapukuasi-paiva.html

   ja

   http://mustikkasmoothie.blogspot.fi/2013/10/rakkaus-exat-ja-nyksat.html

   Ulkomailla järkättävissä häissä on aina riskinsä kun ei tiedä tarkkaan puitteita. Loppujen lopuksi häät ovat kuitenkin teidän ja suurin osa tunnelmasta tulee teistä kahdesta ja miten te suhtaudutte asioihin ja tilanteisiin. Suurin kysymys lienee kai juuri se kenet haluatte ehdottomasti paikalle ja mietitte sen mukaan mitä teette. Meitä kun oli vain kaksi, niin teimme juuri kuten me kaksi halusimme. Ja vastalauseilta välttyäksemme emme edes kertoneet asiasta kenellekään etukäteen vaan ilmoitimme tekstareilla & meilillä. :)

   Helppo valinta lienee juuri varma rantakohde ja ranta, tai sitten useamman suosittelema villa tai kartano, josta löytyy tarpeeksi kuvia. Toscanassa nyt ylipäänsä oli niin ihania paikkoja ja viinitiloja, että tuskinpa sieltä esimerkiksi mitään huonoa vastinetta rahoilleen saakaan. Hyvä järjestelijän löytäminen lienee myös avain onnistumiseen.

   Intuitio ja sydän kertonee mikä valinta on oikea. ♥

   Poista
  3. Kiitos jälleen tästä kommentistasi! On hienoa kuulla konkreettisia kokemuksia asiasta! Mun täytyy kyllä lukea nuo postaukset oikein ajan kanssa!

   Kyllä tästä varmasti hyvä tulee, kunhan saadaan jostakin lähdettyä liikkeelle :)

   Poista
 5. Mina menin naimisiin ulkomailla,mutta kaikki oli helpompaa,silla asuin jo taalla Israelissa,joten saimme jarjestaa kaikki asiat itse paikan paalla(hotellin yhteydessa oleva haasali,kuvaukset,asut,kukat ym)
  Haamme oli takalaisittain "pienet",vain noin 300 vierasta,joista suurin osa mieheni puolelta.Kutsuin Suomesta kaikki,jotka halusin muutenkin kutsua ja heita saapui reilu 20.Heille olimme varanneet hotellit ja bussin pienille matkoille.Vieraat maksoivat matkansa itse,mutta samalla saivat olla haissamme mukana,mika oli heille varmasti ikimuistoinen kokemus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä juhlista olen kuullut ja lukenutkin (siis että asutaan tai edes toinen asuu kyseisessä maassa, jossa tarkoitus olisi naimisiin mennä). Järjestämistä koitan suurelta osin itse välttää (koska alunperin ajatus ulkomailla vihkimisestä lähti meillä juurikin siitä, ettei liikaa järjestämistä ja häsäämistä ympäriinsä vaan se tärkein juttu olisikin nauttiminen), mutta siitä huolimatta paljon pitää tässä alkuvaiheessa jo miettiä. Ja juuri noita samoja asioita kun sinäkin olit; hääpaikka, kuvaus, asu, kukat...

   Parisenkymmentä on varmaan meilläkin aika realistinen määrä - ne läheisimmät! Varasitte siis hotellit vieraille - eli maksoivatko vieraat lentonsa itse vai myös hotellin? Itse en pitäisi sitä kummallisena jos maksaisin itse matkani, sillä saisinhan minä samalla siitä lomankin itselleni... Mutta tiedän ettei kaikki ajattele samoin.

   Suuri kiitos kommentistasi! :)

   Poista
  2. Olin Suomen päässä Lisayn häämatkan järkkääjänä ja kerron siis jotakin lisää.
   Jokainen vieras maksoi oman lentonsa, hotellimajoituksen ja kaikki yhteiset retkemmekin.
   Minulle ja miehelleni se tuntui lähinnä työmatkalta, rahastimme ja opastimme joukkoa ympäri maata, mutta hauskaa se oli. Ja monet ovat muistelleet matkaa vieläkin ja haluaisivat sinne uudelleen!
   Tiedän kyllä sellaisiakin häitä, esim. Bulgariaan jossa hääpari maksoi kaiken. Parillekymmenelle sukulaiselle lennot ja hotellimajoitukset.

   Poista
  3. Hienoa, että kerroit kokemuksistasi! Tämä oli kullanarvoista lisäinfoa ja ajatuksia omiin häihimmekin!

   Uskon, että teillä oli hauskat juhlat, vaikkakin hieman työläät. Mutta siitä huolimatta oli varmasti hyvä, että oli "nimetyt" henkilöt käytännön asioita järjestämässä, sillä iso porukka on aina helpompi pitää ajantasalla jos tietyt henkilöt pitää ajantasalla ja hoitaa opastuksen yms. Tuo kuulostaa ihan upealta jutulta, että vieraat olivat myös tyytyväisiä. Ja se kertoo minusta kaiken oleellisen - juhlat olivat siis varmasti ikimuistoiset niin hääparille itselleen, kuin vieraillekin :)

   Kiitos vielä kun jaoit tämän kokemuksen meille!

   Poista
 6. Me vietimme veljeni häitä Aurinkorannikolla pari vuotta sitten. Paikalle saapui noin 30 henkeä, lähisukulaisia ja lähimmät ystävät pääasiassa. Hääpaikkana oli vuokrattu villa vuorilta, jonka puutarhassa vihkiminen järjestyi suomalaisen papin toimesta sekä itse juhla villan allas-alueella. Oli kyllä ikimuistoiset juhlat ja omalla laillaan mieleenpainuvat paikkansa ja 35 asteen lämpötilakin puolesta. Itse ilahtuisin kyllä kutsusta ulkomaille jatkossakin ja pyrkisin varmasti järjestämään ajan ja rahan häihin matkustusta varten. Erityisesti hyvän ystävän kohdalla. Samallahan se olisi kiva syy lähteä lomalle. Mutta kannattaa varmaan varautua siihenkin, että jotkut ei välttämättä pysty ottamaan vapaata tai rahoittamaan matkaa. Mutta senpä te nyt varmasti ootte hoksannutkin :). Ihana seurata täällä blogissa teidän suunnittelua!! Omat häät vietettiin 7 vuotta sitten perinteiseen malliin isolla porukalla Suomessa, vaikka yhtä ihana olisi ollut mennä naimisiin kaikessa rauhassa jossakin paratiisissa tai sveitsiläisessä pikku kappelissa Matterhorn-vuoren juurella :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän samankaltaisia suunnitelmia (pl. kohde) eli läheisimmät ystävät ja ihan se lähin suku. Villa jostakin, jossa aikaa saisi viettää yhdessä enemmän kuin sen yhden illan! Jotenkin siihen ajatukseen tiivistyy se kaikkein oleellisin hääjuhlien pidossa ylipäänsä.

   Ja ajattelen samoin kuin sinä - ilahtuisin kutsusta ja ajattelisin sen nimenomaan siten, että olisin kokemusta rikkaampana ja saisin samalla loman jonka joku on jo valmiiksi järjestänyt. :) Vaikka kyllä jonkun tutuntutun kohdalla tosin itsekin ehkä miettisin haluaisinko siihen aikani ja rahani käyttää mutta hyvän ystävän ja sukulaisteni osalta en miettisi hetkeäkään!

   Ihana kuulla, että suunnitelmat kiinnostavat, niitä tullaan varmaan täälläkin näkemään. Onhan se kuitenkin oleellinen ja isokin osa tulevaa vuottamme. Ja lisäksi meillä on niin upeat lukijat, että täältä saa jos jonkinlaista vinkkiä ja kokemusta aiheesta! Kuten nyt sinulta!! :)

   Meistä kumpikin on tahoillaan naimisissa ollut, joten perinteiset häät täällä Suomessa isolla porukalla ei oikein tunnu meistä juuri nyt kiehtovalta... Ehkä siksikin halusimme jotakin, joka näyttää enemmän meiltä :)

   Olen superiloinen, että kommentoit ja kerroit kokemuksesi, kiitos!!

   Poista
 7. Meillä ili alun perin tarkoitus mennä Italiassa naimisiin, ja jotain ehdimme jo selvitelläkin. Sitten päädyimme kuitenkin häihin kotimaassa ja teimme matkan. Varmasti olisi upea kokemus, ja mahdollisuuksia tuntui olevan paljon ja hintahaitari laaja :) Mielenkiinnolla seuraan valmisteluja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin kyllä olemme pidättäneet itsellämme oikeuden muuttaa mieltämme. Tämä on kummankin haave ja unelma, mutta nähtäväksi jää miten suunnitelmat etenee. Kovasti töitä tämän eteen haluamme kyllä tehdä, mutta millaiseksi itse vastaanotto sitten lopulta auringon alla muodostuu ja millä porukalla, siihen varmasti tulee vielä selvennystä kunhan osaamme päättää onko kohde jo jokin rakas meille (yhdessä käyty ja johon liittyy muistoja) vai joku, johon meistä kumpikin kovasti haluaisi mennä...

   Hienoa, että valmistelut kiinnostaa - niitä varmasti täälläkin tullaan näkemään :)

   Poista
 8. Me menimme heinäkuussa naimisiin Barcelonassa <3 Oli aivan mahtava kokemus, en vaihtaisi sitä mihinkään <3
  Tässä lisää meidän häistä ja voin kertoa lisää jos haluat :)

  http://www.coconutwhite.com/2013/08/haakertomusta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multa onkin mennyt tuo ihan ohi. Kävin lukaisemassa tuon tekstisi. Sait kaiken vaikuttamaan niin helpolta että alkoi jo hetken muhimaan päässä ajatus jos siellä olisikin vain me kaksi.... Pitänee pohtia asiaa :)

   Kiitos tuhannesti kun kävit vinkkaamassa! Saatankin laittaa sulle jossakin vaiheessa postia aiheesta, kunhan saadaan tosiaan ensin kohdetta yms päätettyä :)

   Poista
  2. Laita vaan, vastaan ilomielin! :) Meillä kaikkioli tosi tosi helppoa ja ei ollut sitä kuuluisaa häästressiä ja -paniikkia ;)

   Poista
 9. Meillä vietettiin häitä Lontoossa. Mentiin tosin salaa naimisiin, joten suurempaa porukkaa ei tarvinnut paikalle rahdata ;) Selvittelin asiaa ja pari vuotta sitten virallisesti naimisiin pystyi menemään juuri Lontoossa, New yorkissa ja Espanjassa, missä on suomalaiset kirkot. Nyt en muista oliko vielä joku muu paikka. Lontoossa meidät vihittiin ev.lut-kirkossa, joten liitto oli virallinen suomessakin (pystyivät vihkimään kirkon sisällä normaalisti kirkon tiloissa, sen ulkopuolella ei olisi onnistunut). Monessa paikassa saa sen siunauksen ja pitää joko mennä suomessa naimisiin tai sitten paikalliseen tapaan, mikä vaikutti meistä todella hankalalta. Varmasti on monia vaihtoehtoja, joita kannattaa kysellä paikalliselta suomalaiselta seurakunnalta. Itse kyselin asioita sähköpostilla eri maiden papeilta ja kaikki vastasivat ja olivat todella avuliaita. Hauskoja hääpohdintoja teille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomalaiset papit olemmekin jo ehtineet selvittämään. Harmi vain, että niistä kohteista, jotka tällä hetkellä eniten kiinnostaa, ei heitä löydy. Mutta ehkei se virallinen asia ole maatakaatava, jos edes siunauksen paikanpäällä saisi... Voisi sitten täällä päässä käydä asian virallistamassa.

   Paljon tosiaan pohdintoja on vielä täysin auki, mutta onneksi meillä on aikaa vielä vaikka kuinka paljon :)

   Kiitos todella paljon tästä kommentistasi, on supermukavaa kuulla elävästä elämästä erilaisia kokemuksia häiden järjestämisestä ulkomailla :)

   Poista
 10. Oi miten kivat suunnitelmat ja ajatukset! En ole itse ollut ulkomailla häissä mutta olisin ikionnellinen jos kutsun saisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanja! Niin meistäkin <3.

   Ja samaa mieltä - olisin todella iloinen saadessani kutsun, mutta ymmärrän senkin, ettei kaikki sitä välttämättä olisi. Pitänee siis vedellä joitakin rajaviivoja asian kanssa. :)

   Poista
 11. Siskoni meni viime vuoden marraskuussa naimisiin Meksikossa. Olisihan se ollut kiva lähteä, mutta olemme mieheni kanssa molemmat opettajia, joten ei keskellä koulujen toimintaa ole mahdollista lähteä pariksi viikoksi pois. Ja toisaalta rahakin oli "pieni" este. Kaksi ihmistä 2 viikkoa palkattomalla = 1 kuukauden palkka pois sekä reissu ois maksanut yli 5000€ meiltä kolmelta eli minun 3 kuukauden palkka. Nyt sitten vaan on pitänyt katsella kaiholla toisten ottamia kuvia reissulta :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Henna! Juuri nämä ovat niitä asioita, joita meidänkin tulee pohtia ennen kuin kohdetta päätämme jne. Joitakin asioita voi mielestäni vierailta odottaa, mutta ehkä tuo 5000EUR matkakustannukset ovat jo tosiaan senverran korkeat, että miettisin itsekin kyllä todella todella tarkkaan asiaa jos noin kauas kutsun saisin. Lisäksi 2vk loma alkaa olla aika hankala järjestää kaikille. Siitä syystä luulemme että meidän häämme jäävät lyhyemmän lentomatkan päähän Suomesta, jottei kaikkia lomia tarvitse meidän häiden vuoksi kulutaa/palkattomia päiviä kovastikaan kenenkään ottaa.

   Hyviä pointteja siis, kiitos suuresti kommentistasi! Ja harmi tosiaan, että nyt häiden tunnelma on jäänyt vain kuvista ihasteltavaksi.

   Poista
 12. En ole ikinä ollut naimisissa enkä koskaan mene , mutta joskus mietin että haluaisin mennä rannalla valkoisissa bikineissä , just me and him.
  Olen saanut pari kutsua häihin ulkomaille ja yhtiinkään en ole päässyt. Paniikki iskee. No money. Jne. Mutta varmasti ihana kokemus <3.

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets