Top Message

www.oblik.fi

MEIDÄN KOTI // MISSÄ ME OIKEIN ASUMME?

Viikonloppu, paljon valoa ja aurinkoa! Tästä innostuneena päätin pitkästä aikaa napata kameran lenkille mukaan. Usea(hko)sti blogiimme eksytään googlen kautta vanhoja tehdasmiljöitä etsien. Sen suuremmin tehtaan historiaa en nyt tässä ala oikokirjoittamaan, vaan totean vain ääneen, että tämä on parasta uusiokäyttöä, jota vanhalle, jo vuosia käyttämättömäksi jääneelle rakennukselle saatettiin keksiä. Asumme siis kerrostalossa. Vaikkemme ihan perinteisessä sellaisessa. Meillä ei ole omaa pihaa, mutta parveke sentään löytyy :). Ympärillämme on virallisten papereiden mukaan 92 neliötä, vaikka todellisuudessa niitä onkin 124. 

Asuimme täällä jo ennen nykyisen kodin löytymistä. Silloinen kotimme ostettiin kuitenkin vain itselleni ja pikkunappulalle. Kun elämäämme astui yksi mies ja koira lisää, loppui tila auttamattomasti kesken. Siispä yhteisen, suuremman kodin hankinta oli ajankohtaista. Sain kuin sainkin puolisoni ihastumaan tähän alueeseen, jossa nyt asumme. (Ei se oikeastaan ollut edes homma eikä mikään). Uutta kotia päätettiin siis etsiä samasta talosta. Onni oli myötä kun noin 6kk etsinnän jälkeen myynti-ilmoitus pamahti vahtiviestillä sähköpostiin. Pääsimme onneksi ennen ensimmäistä näyttöä katsomaan tulevaa kotiamme ja se olikin sitten siinä. 

Peruskuntoinen asunto vaati "pientä hienosäätöä" ja ehostusta. Muttei mitään sen suurempaa. Tai niin ainakin silloin ajattelimme. Ykskaks kuitenkin huomasimme kuinka kodin lähes jokainen pinta on käyty läpi. Nyt ollaan tässä, reilun vuoden kodissamme asuneena huokaisen ilosta ja helpotuksesta - onneksi uusi koti löytyi nimenomaan täältä. Parempaa paikkaa en osaisi kuvitellakaan. 
Parasta kodissamme on ehdottomasti tunnelma. Valoisuus, suuret ikkunat ja korkeat huoneet. Vaikkakin mitä kauemmin alueella on asunut, sitä vakuuttuneempi olen myös siitä että ympäristö on yksi upeimmista asioista täällä! 100m pieneen lähikauppaan (juuri sellaiseen, jossa kauppias tuntee jo kaikki asiakkaat :D), 400m kouluun, 150m jalkapallokentälle, 200m luistelukaukaloon, 200m järvenrantaan ja venepaikoille. Loputtomasti metsää ympärillä ja vanhoja puutaloja maisemaa kaunistamassa.  Hiljaista ja rauhallista - vanhaa yhteisöllisyyttä... Voi että - niin rakastan tätä paikkaa, tätä kotia <3

Koti merkitsee ihmisille erilaisia asioita. Moni kokee sen paikaksi johon on ihana kutsua vieraita. Toiset taas mielellään viihtyy siellä oman porukan kesken, hiljaisuudesta ja rauhasta nauttien. Joku muu pitää sitä välttämättömänä asiana, jossa tavaroita säilytetään ja välillä nukutaan. Erille se on tapa ilmaista itseään ja joillekin jopa työpaikka. Yhteistä kuitenkin lienee se - että siellä sydän lepää. <3

Jutta

 1. iiks miten ihana. tuollainen miljöö on kyllä ollut itselläkin haaveissa. aika ihanaa, että joillain on mahdollisuus asua tuolla tavoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä todellinen löytö ihan kaupungin lähellä. Ihana rauha ja silti kaikki niin lähellä. Muutoinkin tietysti rakennus tuo kotiin upeat puitteet.

   Poista
 2. Verkarannan miljöö on kyllä kaunis - ja kauniita ovat koditkin siellä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä. Ennen kuin tänne aikanaan muutettiin, en oikein osannut edes ajatella mitä kaikkea tämä rakennus pitääkään sisällään. Todellinen aarreaitta :)

   Poista
 3. Upea miljöö asua, kauniita kuvia. Tuollaista täälläkin haaveillaan. Koti, siellä mieli ja sydän lepää <3

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Johanna :) Sellaista täällä on myös asua :)

   Poista
 5. Olen joskus muussa yhteydessä nähnyt teidän kotitalon kuvia ja huokaillut ihastuksesta. Noin kauniissa ja erilaisessa talossa on varmasti upeaa laittaa omaa kotia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa - täällä on suorastaan ihanaa asua ja laittaa asuntoa kodiksi. Rakennukset itsessään muodostavat jo todella näyttävän kokonaisuuden. Kaiken kruunaa varmasti se, että jokainen asunto yksilöllinen. Rakenteita kunnioittaen kun tehdas asunnoiksi on muutettu. :)

   Poista
 6. On kyllä tosi hyvällä paikalla, ei oo keskustaan pitkä matka :) Ja muutenkin kaunis miljöö!

  VastaaPoista
 7. Teidän koti on todellinen kaunotar - niin sisältä kuin ulkoa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Marjukka! Persoonallinen miljöö totta tosiaan, ja monia haaveita tässä kodissa on myöskin tullut todeksi. Niitä, joita en koskaan uskonut kodiltani löytävän. :)

   Poista
 8. Tampere on ihana kaupunki, siellä sydän ikuisesti, olenhan seudulta kotoisin <3. Kotinne on ihanan uniikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tampere kyllä varmasti myöskin on. Ja verkatehtaan alue sielläkin upea! Me kylläkin asustamme Littoisissa, tässä 7-8km Turun keskustasta Helsinkiin päin :).

   Poista
 9. Oi oi oi oi mikä paikka ...aaah, kyl tuola asuis <3

  VastaaPoista
 10. Unelmamiljöö, kateellisena katselen aina ohi ajaessa.. Kaveri asui ennen siinä vieressä Isossa Punaisessa ja toisella on kesämökki siinä rannassa niin on tullu ne paikat tutuiksi. Terveisiä tästä ohikulkutien toiselta puolelta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaaa, tuolla rannassa on muutamia ihastuttavia mökkejä :) Tuli yhtäkkiä sellainen sattuma mieleen, että saattaa olla yhteinen kaveri... Minä en niinkään tunne, mutta tuon miehen nuoruudenaikaisia kavereita... Tuossa rannassa nimittäin kovin montaa mökkiä ei ole... Jäi oikein nyt mietityttämään ;) Maailma on pieni :D

   Poista
 11. Verkahovi on niin kaunis rakennus ja paikka upea. Moni ystävä on katsellut sieltä asuntoa ja siinä samalla olen niitä ihastellut. Ja tietty nykyään ihanan blogisi kautta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verkahovi itseasiassa sijaitsee Turun keskustan liepeillä. Tämä meidän Verkatehdas taaskin 7-8km Turusta Helsinkiin päin, Littoisissa. :) Mutta moni kyllä tätäkin on Verkahoviksi sanonut :)

   Täällä on kyllä ihastuttavia asuntoja. Ei tunnu ihan perus kerrostalokodilta vaikka sitä periaatteessa kuitenkin on :)

   Poista
 12. Oivoi, oih ja voih, kuinka kaunis alue, kotinne on sekä ulkoa että sisältä ihastuttava!

  VastaaPoista
 13. Kaunis miljöö todellakin. Huokuu vanhaa aikaa ja historiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä tekee kyllä :) Ja ihan hirmuisen paljon täällä tykätään asua.

   Poista
 14. Tuo teitin miljöö on kyllä tultava tsekkaamaan seuraavalla Turun reissulla. Voi kuinka upealta näyttää tuo alue. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viestiä sitten heti vain kun tänne päin suuntaatte!! :)

   Poista
 15. Meidän tuttavat asuivat ennen juurikin samassa talossa ja silloinkin huokailin aina vain ihastuksesta!! Ihan mieletön rakennus ja ihanasti laitettu asumiskuntoon! Onnea on ihana oma koti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakennus on todella monimuotoinen, joka tekee kokonaisuudesta minustakin erittäin mielenkiintoisen. Erilaisia, erikokoisia ja täysin erityyppisiä asuntoja kodeiksi laitettu.

   Ja sitähän se on - onnea! <3

   Poista
 16. Upea paikka! Unelmissani mäkin asustan tuollaisessa miljöössä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on vain todella vähän laitettu asumiskuntoon. Tai en tiedä vähän ja vähän, mutta liian moni on ajan saatossa annettu rapistua tai purettu uuden alta pois. Onneksi tämä aikanaan säilyi purkuaikeilta :)

   Poista
 17. Todellakin kaunis ympäristö! <3

  VastaaPoista
 18. Siis aivan unelma paikka asua :) Ja mitkä ikkunat teillä onkaan jne.
  Mukavaa viikkoa ja auringonpaistetta
  t.Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kyllä on! Ikkunat ovat ihan parhaita (vaikkei ikkunanpesuaikaan koskaan muista sitä) ;).

   Kivaa viikkoa myöskin Sanna sinulle :)

   Poista
 19. Litsa on maailman napa, helmi paskan keskellä <3 ihana koti teillä ja ihanan inspiroiva blogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan kotoisa toteamus. Taidetaan käydä samassa putiikissa ostoksilla ;)

   Ja kiitos ihanasta kommentistasi, se sai minut hymyilemään!

   Poista
 20. Mä poden taas pitkästä aikaa asuntokuumetta ja nakkasin vahdin teidän kulmille. Vaikka meidän piti kyllä muuttaa lähemmäs keskustaa, mutta mä vaan rakastan tuota miljöötä. Saattaa kuitenkin olla, että käväistään ensin vielä Turun syvimmissä riveissä ja tullaan vasta sitten litsan rauhaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne vain, täällä on hyvä olla ja elää. :) Etsittiin itseasiassa silloin nappulan kanssa keskustan liepeiltä(kin) kotia, mutta kun kerran kävi täällä näytöllä - ei enää oikein päässyt irti vaan pakko oli kytätä jatkuvasti tulisiko jotakin uutta myyntiin. No sitten tuli - ja olen edelleen tyytyväinen että tein päätöksen intuitiolla. Enkä ole päivääkään katunut :)

   Poista
 21. Mun työpaikka on melkein identtisessä miljöössä, joten kodikkaalta näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa! Hauska sattuma. Musta alkaa tuntumaan, että meillä on hyvinkin paljon erilaisia sattumia elävästä elämästä jotka menee yksyhteen ;)

   Poista
 22. Kelpaa tuommoisessa kerrostalossa asustella! Olen vaikuttunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä ihana - eli kyllä ehdottomasti kelpaa :)

   Poista
 23. <3 home is where your heart is <3

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets