Top Message

www.oblik.fi

VERKARANNAN INSPIROIVA UUTUUSPIZZA

VAASAN haastoi bloggaajat suunnittelemaan omat VAASAN-reseptinsä ja Projekti Verkaranta kilpailee siis Indiedaysin ja VAASAN herkkuhaastekampanjassa kategoriassa Inspiroiva uutuuspizza! 
Pohjana käytimme siis VAASAN Lapin Rilla -pizzapohjia, jotka on leivottu VAASAN Lapin Rieska -reseptillä ja maustettu jo valmiiksi tomaatilla, paprikalla, sipulilla ja yrteillä. Aika helppoa (ja maukasta) pizzan leivontaa, etten sanoisi! Itsetehty pizza on sinänsä kovinkin helppo toteuttaa ja varioida. Mutta. (Aina on se mutta!) Jutta ei niinkään pidä tuosta pohjan leipomiseen liittyvästä härdellistä. Hänet paremmin tuntevat tietävätkin, ettei ole mikään intohimoinen leipoja. Ruokaa laittaa, ja siitä pitää. Mutta se leipominen. Syitä siitä pitämättömyyteen taitaa olla kaksi: ensiksikin se tarkka mittaus ja toiseksi se kaamea sotku kun kaikki mittakulhot, kipot ja kupit on tiskialtaassa metrin korkuisena vuorena. Pekka taas on meillä se, joka leipoo (ja hyvin muuten leipookin). Ei hän kylläkään juuri käytä mittoja tai monia astioita. (Tätä jaksan aina ja vain ihmetellä! Terv. Jutta)

Taisimme jo tässä vaiheessa eksyä aiheesta. Mutta palataan siis siihen, mistä aloitimme. Pizzapohja. Kuinka helpoksi onkaan tämä tehty, ja nopeaakin tämä on. Iso tykkäys! Idea reseptin kokoamiseen lähti puhtaasti meiltä jo valmiiksi löytyneistä parista ainesosasta: mojosta ja pestomausteesta. Meidän inspiroiva pizza sai siis alkunsa lomamatkan tuliaisista ja Granitin kauniin purkin vuoksi ostetusta mausteesta. Näillähän ei ole mitään tekemistä keskenään, mutta Välimeren alueelta kumpikin ainesosa/-t on jokatapauksessa kotoisin.
Ensin pilkoimme sipulit ja tomaatit. Osa sipuleista kannattaa pilkkoa todella pieniksi ja osa vaikkapa renkaiksi. Tämä siksi, että renkaat on tarkoitettu vasta pizzan päälle. Tomaattikastike tehtiin siis itse, ja sipulin lisäksi siihen pilkottiin tomaattia. Sitten smetana, mojo, paseerattu tomaatti ja tämä sipuli-tomaatti-seos kaikki sekaisin keskenään. Levitetään pohjalle ketsupin tai muun tomaattimurskan sijaan. Mojon kanssa kannattaa olla tarkka, ettei tule liikaa. 
Tässä vaiheessa paistoimme kanasuikaleet (tomaatti-sipuli-seos imeytyi(?) sillä välin) ja toinen meistä pilkkoi fetan. Basilika kannattaa myös pestä viimeistään nyt. Sitten ei muuta kuin juuston raastaminen. Itse käytimme paria eri juustoa, kuten usein teemme.
Kaikki valmistelut ovat nyt valmiit ja ei kuin jokainen kokoamaan omaa pizzaansa. Pizzan tekeminen on myös lapsiystävällistä näiden pohjien kanssa, sillä sotkun välttämisen lisäksi pohja on sopivan kokoinen, jotta jokainen voi koota oman palansa miten haluaa. Aikuisten kappaleet sai  fetan, ja salamin/kanan lisäksi päälleen vielä pestokastiketta ja pestomaustetta. Suosittelen muuten käyttämään oreganon sijaan, nam! Lisäksi toiseen pohjaan kokeiltiin tomaattiseoksen tilalle Taco-tuorejuustoa. Hitsit muuten, että sitäkin kannatti kokeilla.
Sitten uuniin (6-8 minuuttia) ja silllä välin pöydän kattaus. Tämä tehtävä osui luonnollisesti äidille. ;). Lopuksi vielä uunista tulon jälkeen päälle tuoretta basilikaa. Ja ei muuta kuin herkuttelemaan!
Siinä meidän kilpailuresepti! Tykkäsitkö? Aiotko kokeilla? Onko sulla joku salainen ainesosa taskussa joka sopisi tähän? 

Reseptit kilpailevat siis kukin keskenään omassa kategoriassaan, joista jokaisesta valitaan voittaja. Muut teemat ovat Gourmet välipala, Energinen aamun aloitus ja Terveellinen herkkuhetkiKannattaa  käydä nappaamassa itselleen herkkureseptit jemmaan ja käydä äänestämässä omia suosikkejaan. Äänestäjien kesken kun arvotaan Day Spa hemmotteluhoito! 

Herkullista keskiviikko -iltaa!
Jutta & Pekka 1. Tykkäsin! Noihin valmispohjiin suhtauden aina varauksella, mutta täytteet vastaavat hyvin meidänkin suosikkeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin itse - pakastepohjat on iso eiei! Mutta täytyy myöntää että joskus silti joitakin valmiita käytetään. Nämä on aivan eri luokassa kuin ne pakastealtaan versiot. :)

   Poista
 2. Näyttääpä herkulliselta. Meillä käytetään aina välillä valmiita pohjia, kun tarvitsee nopeasti saada jotain syötävää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama - kun pohjassa kuitenkin menee aina se suurin aika, niin tämä pelastaa perusarjessa sen vaivan ja ajan. Vaikka ei pizza nyt noin muutenkaan ihan perusarkiruokaa meillä ole :D Mutta toisinaan toki sitäkin listalta löytyy ;)

   Poista
 3. Pohja ja smetanapohjainen kastike tuovat saksalaisen Flammkuchenin mieleen :) Pizzaversionne vaikuttaa kyllä erittäin hyvälle, täytyypä kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, hauskaa miten itse en tullut lainkaan ajatelleeksi :D Toivottavasti kokeilusi onnistuu :)

   Poista
 4. Näyttääpä herkulliselta! Voisinkin joskus kokeilla valmispohjaankin.. Yleensä tehdään pohja itse ja ehkä sen vuoksi meillä ei kovin usein pitsaa syödäkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies on ollut meillä aina "pohjavastaava", joten ensialkuun häneltä tuli iso ei näidenkin käyttöön. Mutta kokeiltiinpa kuitenkin - ja jopa hän - pizzapohjamestari nöyrtyi ja kertoi siitä tulleen oikein hyvää ;)

   Poista
 5. Nälkähän tässä tulee kattelles... :)

  Heiii, mä yritin ettii niitä tän vuoden hienoimpia kortteja.
  Onks niit enää? Saaks niit? Hihihih.

  hexunblogi@hotmail.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Helinä! Enää ei kortteja ole valitettavasti saatavilla. Joitakin ysittäisiä kortteja löytyy, mutta kuoret on myyty loppuun. Jos siis olet kiinnostunut vain korteista, niin laita mailia toimisto@ideacircus.fi :)

   Poista
 6. Nam! Näyttääpä hyvältä! Me ollaan pohjien suhteen sekakäyttäjiä; joskus valmiita pakastepohjia, joskus leipasen omat. Meikäläisen vilja-allergia asettaa omat rajoituksensa valmiille pohjille, niitä gluteenittomia kun ei ole tietääkseni kuin yksi vaihtoehto, pöh. Kastikkeena käytän usein vedellä laimennettua pyrettä, jossa on valkosipulia ja yrttejä. Mun lempparipizzaan tulee parmankinkkua ja mozzarellaa, lurps!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo kyllä tottakai rajoittaa! Onneksi varmasti nekin kehittyy ja varmasti jossakin vaiheessa markkinoille saadaan useampia gluteenittomia tuotteita. Mekin ollaan tuota pyrettä käytetty toisinaan, on todella hyvää. Parmankinkku - ai että se on ihan ehdoton lemppari myös mulle - lapsi ei siitä valitettavasti juurikaan välitä. Tuli ihan uudelleen nälkä kun näitä kommentteja lueskeli ;)

   Poista
 7. Onpas herkullisen näköinen pizza!

  VastaaPoista
 8. Oi nam, minkä näköistä :) mekin kokeiltiin noita tässä taannoin, olivat vähän liiankin hyviä ;). Tämä menee vähän postauksesi vierestä, mutta miten on kestänyt se betolux laminaattilattian päällä, onko tullut jälkiä? Yritän tällä ylipuhua miestä maalaamaan kanssani olohuoneen laminaatin (ainakin, miksei muitakin huoneita) betoluxilla, mutta hän on turhan skeptinen. Epäilee, ettei ole lapsiperheen hommaa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö, ja vähän liiankin helppoa ;).

   Ei haittaa yhtään viereen meneminen! Meillä on lattia kestänyt yläkerrassa hyvin. MUTTA sanoin muistaakseni jollekin jo aikaisemminkin etten ole oikein hyvä antamaan siihen mitään mielipidettä koska meillä tuo maalattu laminaatti on yläkerran TV-huoneessa, eikä sitä käytetä jatkuvasti. Minkäänlaista ohikulkemista tai muuta siellä ei ole lainkaan, joten aika vähällä kulutuksella se siellä on. Meillä toimii hyvin, mutten osaa sanoa toimisiko jos tila olisi yhtä kovassa käytössä kuin esim olohuoneen lattia.

   Meidän Harmoniaa -blogin Minnalla on olohuonetila ja muitakin huoneita maalattu Betoluxilla, ja nimenomaan laminaatin päälle, kannattaa vaikka vielä kysellä hänen kokemuksiaan lisää. Jossakin vaiheessa kysyin itsekin, ja silloin ainakin palaute oli erinomaista.

   Alakerran lattia meillä on myös maalattu, mutta alla parketti - ei siis ihan verrannollinen... Toivottavasti saat miehen suostuteltua - se on luultavasti suurempi homma kuin lattian maalaus ;)

   Poista

 

Newsletter

Widgets