Top Message

www.oblik.fi

O-OU! REMPPAKUUME NOUSEE!

Tämä lomahan oli etukäteen ajateltuna niin superihana juuri siksi, että tällä kertaa ei ole mitään pahasti keskeneräistä projektia aloitettuna, eikä muutenkaan menoa sovittuna mihinkään. (Nojoo, listat ja sensemmoisethan puuttuu edelleen....) Mutta jotenkin tämä 1,5 viikkoa on tehnyt varmaankin tehtävänsä, sillä remppakuume alkoi nousemaan. Ja tässä kohtaa mainittakoon, että varmaankin vain minulla, Pekka voi olla toista mieltä? ;)

Lastenhuone ja TV-huone vaihtoivat paikkaansa aiemmin tänä vuonna. Silloin TV-huoneen lattiat maalattiin ja seinät samoin. Kalusteet paikoilleen ja se oli siinä. Lastenhuone jäi vähän niin ja näin.. Vanha sänky on nyt myyty ja kalusteen on kyllä suurinpiirtein kasassa. Lattioista en pidä, en sitten yhtään. Kirsikan värinen laminaatti - not my style! Ehkä senkin voisi maalata... Portaat samoin, ne kun jäi aikanaan vähän kesken (maalaus). Seinille pitäisi keksiä jotakin ja ilmettä muutoinkin saada "valmiimmaksi". Kaikki (ne vähäiset) tekstiilit yms on vain kerääntynyt huoneeseen, eikä sen suuremmin niiden yhteensopivuutta olla mietitty...

Muutamia inspiskuvia olen keräillyt Pinterestin puolelle... Vaarallista puuhaa!


Eli... Lattiat, seinät, säilytys, tekstiilit, lelujen karsiminen (olisi edessa muutoinkin)... Niillä nyt ainakin pääsisi sopivasti alkuunsa ;). Pulmaksi näyttää nouseva seinät - pitäisikö vain maalata (musta tai valkoinen), vai uskaltaisiko tapetoida? Tällä hetkellä eniten suosikiksi on nousemassa Ferm Livingin tapetti Half Moon. Mutta mietityttää vain onko liian lapsellinen? Toisaalta minusta tuo tapetti (näkyy kollaaseissa, esimerkiksi alimmaisen kollaasin ylärivin keskimmäinen taustaseinä) sopisi jopa aikuisille/työhuoneeseen tvs, jos joskus huonejärjestystä pitäisi muuttaa.. Mitä mieltä olet? Isketäänkö muutoskohteeseen kiinni vai lomaillaanko rauhassa? ;)) 

Ja mitä mieltä on Pekka, uhrataanko tämä(kin) loma rempan aloittamiselle?
Jutta
(huomaattehan kuinka kätevää on kommunikoida puolison kanssa blogin kautta? :D)

 1. Minä olen niin menettänyt sydämeni tuolle Half Moon -tapetille <3 En pidä sitä yhtään lapsellisena, vaan kelpuuttaisin mihin huoneeseen vain. Ehkä sen tekee tuo mustavalkoisuus :). Yks ääni siis rempan aloittamiselle, vaikka lomalla, sorry vaan Pekka ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen kuvio ja tyyli on ihan täydellinen! Sitä tullaan varmasti näkemään lastenhuoneessamme, vaikkei nyt lopulta kuitenkaan tapetin muodossa ;)

   Poista
 2. Minusta tuo tapetti on kaunis:)
  Sopii kelle vaan, ei ole ollenkaan lapsellinen.
  Lomailuhan on kuin pistäisi rahaa pankkiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että muutkin ovat yhtä mieltä siitä, että tämä kuosi sopii myös muihin tarkoituksiin kuin lastenhuoneeseen. En nimittäin halua millään "pakottaa" huonetta olemaan nimenomaan lastenhuone, sillä joskus mieli saattaakin muuttua ja tilan tarkoitus myöskin. Siksi "autonallespaidermän"yms.tapetin on täysin poissuljettu. Ja tietysti jo pojan iänkin vuoksi. :)

   Poista
 3. Ihania kuvia. Ja tuo half moon tapetti on ihana.

  VastaaPoista
 4. Kannatan mustavalkoisuutta (lisättynä sun tavaramerkillä eli nahkamatkalaukun ruskeilla ykistyiskohdilla :)), mutta näin vanhalla Half moon vilistää silmissä ja voisin kuvitella, että alkais pää särkeä. Eli tästä vois päätellä, että nuoremmille sopii oikeinkin hyvin. Mulla vaan on menny jo paitsi ulkonäkö, myös näkö :D

  Ja mitä remontin aloittamisajankohtaan tulee, niin olisin sillä kannalla, että Pekka saa päättää. Sori :)
  Sitä vaihtoehtoa teidät tuntien kun tuskin on, että remonttia ei tehdä ollenkaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JEE! Päätimme (yhdessä!) että remontti aloitetaan nyt kun vielä lomaillaan. 20 päivän lomasta raaskii juuri ja juuri lahjoittaa viikon remppaamiselle ;) Saapahan ainakin suurimmat hommat ennen töiden alkua tehtyä. Sisustusta yms voikin sitten jatkaa sopivasti töiden ohella :)

   Poista
  2. Ja piti vielä lisätä että ihan hymyilytti tuo kuvaus mun tavaramerkistä ;) Aloitan itsekin tästä lähtien käyttämään tuota ilmausta ;)

   Poista
 5. Half moon on kyllä kiva, toinen vaihtoehto voisi olla myös Fine Little Day kuusikuosin harmaa tapetti...se on ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihastelin tuota itseasiassa itsekin! Se on kyllä myöskin ihan täydellinen. Siitä vain ehkä jäi sellainen olo, että kyllästynköhän siihen talven jälkeen. Ehkä en kyllästyisi, mutta päätin ottaa "varman päälle". Tuosta kuosista olisi tyynyt niin upeat!

   Poista
 6. Joillain on jatkuva matkakuume, teillä taitaa olla sit jatkuva remppakuume ;) Muutosta kehiin vain, kivempi kaikille asukkaille että huoneet on viimeisteltyjä ja ne miellyttävät sekä silmää että oloa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! Näin taitaa olla :D Ja olet oikeassa, tuo ainoa huone, joka ei ole "meidän näköisemme" häiritsee pikkaisen kokonaisuutta. Se kun on ihan eri maailmasta kuin muu asunto :) Joten ei muuta kuin tuumasta toimeen!

   Poista
 7. Tapetti on kaunis! Anna palaa vaan! :) Mä oon ennen itse vähän tapetteja varonut, pelkään, että kyllästyn liian nopeasti. Meidän kotona on kaikkien vuosien aikana ollut vain yhden kerran tapettia, se on makkarissa nyt kolmatta vuotta ja vielä ei kyllästytä. Ehkä sitä voisi muuallekin siis ajatella...? :) Mikähän siinä muuten on, että kaikki rempat aina tehdään lomalla vaikka väkisin?! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama homma! Jotenkin olen tosi arka tapettien kanssa, vaikka niillä saisi niin kivasti uutta ilmettä eri tiloihin. Päädyimme lopulta maalaamaan seinät, mutta luomaan Half moon -tapetin innoittamana jotakin ihan muuta siitä kuviosta tuonne huoneeseen ;)

   Ja ihmettelen samaa - miksei vain voisi lomailla? Vaikka me on kyllä onneksi lomailtukin tänä vuonna aika paljon. Nyt oli sopivan pitkä loma, jotta siitä raaski napata päiviä myös remontille. Viime viikko kun kului yöppäreissä haahuillen oikeastaan kokonaan :D

   Poista
 8. Onko maalattu lattia edelleen pysynyt ok?
  Vähän tuo remppahammas kolottaisi täälläkin. Ja olen varma, että jos aloittaisin jonkin ison projektin, kuten lattioiden maalauksen soisi puhelin ja mulle tarjottaisiin töitä. On nimittäin vauvarintamalla ollut ihan älyttömän hiljaista.

  Ihania suunnitelmia. Ja peukku remontin aloittamiselle. Ei se ole lomailua, jos koko ajan miettii, että pitäisi remontoida ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ainakin tuo lattia on edelleen hyvässä kunnossa. Tosin sitä tilaa ei käytetä jatkuvasti, eikä siinä ole minkäänlaista "ohikulkua", joten en osaa sanoa kuinka kovaa käyttöä se kestäisi. Päätimme kuitenkin ottaa riskin ja kokeilla samaa myös lastenhuoneeseen. Siinä se kestävyys tullaan varmasti punnitsemaan :D. Toisaalta, jos ei kestä, ei sitten kestä. Sitten mietitään jotain muuta - pahempaan suuntaan tuo lattia ei voi enää mennä :D

   Toivottavasti saisit vauva-rintamalle vipinää. Teet todella arvokasta työtä, enkä voi kuin vain kuvitella millaista on elää tuollaisessa odotus-tilassa pitkiäkin aikoja. Tsemppiä odotteluun ja myös remonttiin, jos sellaista päädytte teillä aloittelemaan :)

   Poista
 9. Täälläkin kohtalotoveri, kamala remppakuume iskee heti kun saa lomailla kotona :)

  Tuo tappeti on kyllä kiva, ei minusta yhtään liian lapsellinen. Innolla odotan mitä saatte aikaan tällä kertaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli meitä on muitakin, loistavaa! Emme siis ole yksin ;). Remppa on nyt polkaistu käyntiin, katsotaan mitä siitä lopulta tulee :D

   Poista
 10. Sama juttu meilläkin, jokainen loma viime vuosien aikana on muuttunut lopulta remonttilomaksi. Tai ehkä ei voi kutsua remontiksi, pikemminkin talon valmiiksi tekemiseksi ; ) Ens viikolla ajattelin kans aloittaa yläkerran aulan seinien maalauksen, maalikin on jo ostettu. En osaa nyt ollenkaan kommentoida teidän lastenhuoneen suunnitelmia, kun oon vieläkin ihan pökertynyt aivan ihanista Verkarannan joulukuvista (tapaninpäivän postaus)! Aivan valtavan kaunista teillä ja ihana oli nähdä alakerta kokonaisuutena : )

  Iloista vuodenvaihdetta teille ja remonttitsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kovin tutulta tuo! :) Mutta toisaalta - se tuo ainakin rauhallisen ja hyvän mielen (ainakin meille) kun saa jotain aikaiseksi ja tehtyä.

   Jes, sielläkin päästään siis remppapuuhiin ja touhuamaan :) Mukavia maalaupäiviä ja iloa myöskin teidän uuteen vuoteen!

   Poista
 11. Ihania ideoita, löydät hyvällä maullasi takuulla oikean teidän näköisen ratkaisun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Kyllä tästä varmasti hyvä tulee, kunhan nyt loput jutut menisi kuten on ajatellut. Ihan aina (eli ei juuri koskaan) ei onnistu :D Kuten taas tuli todistettua. Mutta se ei pelaa joka pelkää. Tulipahan harjoiteltua sokkelin/rungon rakentamista ;)

   Poista
 12. Kivoja ideoita. :) Älkää nyt koko lomaa rempatko. ;) Ihanaa Uutta Vuotta 2014 Verkarantaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä ideoista saa kyllä sopivasti inspistä jatkaa puuhia tuolla ylhäällä vaikkei juuri nyt kovin valmiilta ja hienolta vielä näytäkään :D. Onneksi saatiin viime viikko löhöillä koko porukka. 20 päivän lomasta päätettiin nyt muutamia käyttää remppaankin. Se on kivaa, silloin kun ei ole mikään pakko. Ja juuri nyt on sellainen olo, että tekee mieli puuhata. :)

   Onnea ja iloa myöskin teidän uuteen vuoteen! :)

   Poista
 13. Laitoin meille 11-vee pojan makkariin juuri tuota tapettia ja olen erittäin tyytyväinen valintaani. Livenä ei tosiaan ole lapsellinen, eikä pompi silmissä, eikä tule mikreeni ;) Voin suositella! Sitä olis vuotaa vaille vajaa rulla jäljellä, joten jos kiinnostaa niin ota yhteyttä. Halvalla lähtis. :)

  http://omallatavalla.blogspot.fi/


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistava kuulla, ettei kuosi tunnu 11 -vuotiaankaan mielestä lapselliselta! Ehkä vain olen nähnyt tämän silmissäni niin lastentapetiksi etten osaa kuvitella muuta. Mutta tämä vain vahvisti valintaa, että kuosia tullaan meidän lastenhuoneessa näkemään. Vaikkakaan ei nyt lopulta tapetin muodossa. Joten tällä hetkellä ei siis tarvetta tuolle rullanlopulle. Mutta uskon, että saat sen menemään kyllä johonkin muualle/toiselle - se kun on niin ihana kuosi!! :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets