Top Message

www.oblik.fi

LASTENHUONE// VUODEN ENSIMMÄINEN PROJEKTI

Vähemmän juupaseipäs leikkiä, enemmän toimintaa! Siihen kiteytynee meidän koko alkuviikkomme. Lastenhuoneen remppaan lähdettiin mukaan ja vaikka nyt tuntuu toivottomalta, on pieni kutina, että tästä tulee jotain ihan huikeeta!

"Muutamia" ennen kuvia olkaatte hyvät! (Tässä vaiheessa huone oli jo lähes tyhjennetty. Siihen menikin sopivasti kokonainen päivä kun pikkumiehen kaikki tavarat käytiin läpi ja lajiteltiin kasoihin; pienet vaatteet kierrätyslaatikkoon, pienet vaatteet kummipojalle, käyttämättömät lelut vähempiosaisille, vanhat kirjat lastenkoteihin, lelut jotka käytössä, vaatteet jotka mahtuvat, pelit joita pelataan ja pelit jotka laitetaan pois.....)
Lastenhuoneessa tila itsessään määrittelee jo hyvinkin paljon mitä mihinkin voi sijoittaa ja millä tavoin tavarat on olleet siellä tähän saakka. Ehjiä seiniä löytyy hyvin vähän. Tämä on aiheuttanut pientä päänvaivaa. Kiinteät kaapit olivat (ja ovat edelleen) ihan hyväkuntoiset. Mutta - tuo ainoa seinä, joka olisi ehjä, on nyt täynnä kaappeja.... Ne päätettiin purkaa!
Huoneessa on erittäin monta kulmaa. Seinäpätkät ovat juuri ja juuri liian pieniä esim. sängyn sijoittamiseen. Kuten huomaat, tämä 2 metrinen sänky ei oikein mahdu tuohon seinää vasten. Eikä se mahdu myöskään kelloseinälle, se kun on n.5 cm liian kapea. Päätettiin tehdä maja!
Kelloseinää vastapäätä on tällä hetkellä pakosta sijoitettuna pari muuramen lipastoa. Niille kun ei muuta paikkaa kodistamme ole löytynyt. 
Yksi sivu huoneesta on täysin avoin, tästä avautuu näkymä alakertaan. Lasikaiteen eteen en tykkää sijoittaa mitään "kovin suurta" sillä se mielestäni rikkoo kaiken sen avaruuden ja koko homman idean jos se tukitaan jollakin huonekalulla.
Ja sitten kävi niin (kuten meillä yleensä), että kaikki ei mennytkään ihan niin ruusuisesti kuin kuviteltiin. :D Nyt naurattaa, kaappien purkamisen aikana ei naurattanut! Koko asunnon ilmastointivempele sijaitsee sopivasti tällä parvellamme. Tämän tiesimmekin. Mutta ---- en tiedä miksi ajattelimme ettei nuo ilmastoitiputket tuolla myöskin kulkisi... Nythän kun ajattelee, tuntuu asia päivänselvältä, silloin ei tullut mieleen. Eli loistava ideamme kaappien purkamisesta ja sängyn laittamisesta tälle seinälle ei sitten ollutkaan niin loistava. Jep...
Ei me kuitenkaan lannistuttu, vaan me lähdettiin Levy-Jaatille vähän ostoksille. Koska kaapit oli jo poissa ja koko suunnitelma menisi ihan mönkään jos nyt lannistuttaisi. Päätettiin jatkaa!
Eli koko höskä alas, uusi runko paikoilleen, paksua MDF -levyä (16mm), 10 metriä pattinkia, porakone, saha ja pirun taitava mies!
Sillä välin kun tuo taita mies rakenteli lapselle "majapaikkaa", minä ehdinkin sopivasti maalata. ;) Tapetti-idea oli loistava. Mutta - keksin vielä paremman, joten nyt maalattiin ja myöhemmin paljastan mitä tapetti-inspiraatiolle tapahtui ja mihin ihastuttavaa Half moon -kuviota tullaan käyttämään. ;)
Tänään iltapäivällä näytti tältä! Majapaikan etulevyt puuttuvat vielä ilmastointikoneen koteloinnin lisäksi. Sitten koko komeuden saakin maalata. Aika paljon hommaa riittää vielä, mutta parissa päivässä ollaan kuitenkin päästy jo pitkälle. Eilen illalla naureskeltiin kuohuvan kanssa, että taidetaan me olla vähän pöhköjä. Ihan ei viikko sitten ajateltu, että vuosi vaihtuisi remppa-puuhissa :D. 

Pahoittelut muuten surkealaatuisista kuvista, tuolla ylhäällä on hämäräaikaan ihan superhankala kuvata. 

Sillä lailla! Toivottavasti teidän vuodenvaihteenne oli edes piirun verran 
mielenkiintoisempi ja loistokkaampi kuin meidän ;).

Onnellista vuotta 2014 toivottaa,
Jutta & Pekka

 1. Jännityksellä odotellaan lopputulosta, lupaavalta näyttää. Oikein ihanaa ja rakkauden täyttämää Uutta Vuotta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Suunnitelmat on ainakin senverran mieluisat, etten malttaisi odottaa koska päästään jatkamaan ;). Ihanaa kun saa jotakin näkyvää aikaiseksi pitkästä aikaa! Tulee hyvä mieli!

   Iloa ja onnea myös sinun ja Murun Uuteen vuoteen <3

   Poista
 2. vitsit miten inspiroivaa. Tekee ihan hirveästi mieli rempata!
  Tosi kivasti tehty postaus. kiva nähdä projektia eri vaiheissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten ei muuta kuin tuumasta toimeen :) Tää on ihan superkivaa ja innostavaa puuhaa! Tiedän tuon tunteen todella hyvin, inspiroituu-alkaa tekemään mieli-innostuu-miettii-innostuu lisää-pakko aloittaa-ihanaa kun sai tehtyä ;) Niin se ainakin meillä usein menee!

   Mietimme ensin laitetaanko lainkaan välivaihekuvia. Mutta päätettiin kuitenkin laittaa. :) Huomenna taas jatketaan kun lattian ensimmäinen maalikerros on kuivunut :)

   Poista
  2. Juuri tuota lattian maalaamista minäkin olen uumoillut. Olen vaan niin malttamaton, että ei millään jaksaisi odotella niitä kuivumisia.. tai aikoja, joita suositellaan kuivumiseen.
   Meinaatteko vetää huomenna jo toisen kerroksen?

   Poista
  3. Ei me kyllä olla niin pitkiä odotusaikoja koskaan annettu kuivua. Olisi ehkä eri asia jos ei täällä asuttaisi samaan aikaan. Tuo Betolux taitaa vaatia jopa kuukauden, kunnes saavuttaa sen täysin kovan pintansa. Ei voida kyllä sitä aikaa olla ilman jotakin tilaa kokonaan. (Enkä edes malttaisi :D).

   Hyvin on kestänyt, ja kyllä sitä alkuun on hyvä varoa, vaikka huoneeseen jo kalusteitakin kantaisi. Mattoja en suosittele maalatun lattian päälle kovin aikaisessa vaiheessa laittamaan, ettei jää jälkeä. Ja kyllä - vedettiin siis toinen kerros 1,5 päivän kuluttua. :) Tämä ei siis ollut neuvo - vaan meidän tapa toimia :D Joten vastuu on nyt annettu pois :D

   Poista
 3. Upealta näyttää jo tässä vaiheessa! Hyvää Uutta Vuotta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt näyttää jo siltä, että jotain on edes aloitettu, eilen päivällä näytti vain kasalta tavaraa ja epätoivoa :D

   Iloista Uutta Vuotta myöskin sinulle!:)

   Poista
 4. No ei paremmin olisi vuoden vaihdetta voinut käyttääkään. :D

  Mukavaa vuotta 2014 teille!!

  VastaaPoista
 5. Minäkin odotan lopputulosta jännityksellä! Arvaappa montako vappua ja muuta juhlaa meillä on vietetty rempaten :)
  Hyvää uutta vuotta Jutta teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! Ne on hyviä päiviä remppaamiseen, usein kun silloin on vapaata :)

   Oikein mukavaa uutta vuotta myöskin sinne teille :)

   Poista
 6. Tämähän on jännittävää...tuosta tulee varmasti hieno, jään linjoille odottamaan lopputulosta!
  Hyvää tätä vuotta remppareiskoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Nyt näyttää jo siltä, että meillä on lastenhuone - vaikkakin kaikki tekstiilit ja viimeistelyt muutoinkin puuttuu vielä :) Hyvä siitä tulee, kunhan hetken vielä malttaisi odottaa loppuja tarvikkeita :)

   Poista
 7. Te ootte ihan mahottomia ;) mut ahkeria, aikaansaavia ja idearikkaita :) Meillä on myös maja rakenteilla. Huomenna maalaan vanerit ekaan kertaan... Pohjakehikkona on ikean kura-sänky (nimeään parempi :)).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Tekin siis! Pitääpä tulla katsomaan teidän projektia ;)

   Poista
 8. Oikein Hyvää ja menestyksekästä uutta vuotta sinulle ♥

  Mielenkiinnolla odotan lopputulosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ainosofia ja samoin sinulle <3

   Kohtapuoliin olisi suht valmista - ainakin kalusteiden ja pintojen osalta, viimeistely onkin sitten jo toinen juttu ;)

   Poista
 9. Näyttää hyvältä, odotan innolla lopputulemaa!! :) Meillä oli kerran ajatuksena tehdä keittiöön yläkaappeja. No, kävi kuten teille - kämpän ilmastointilaitteen putkethan ne siellä meni, joten kaappi-idea kuoli lähtökuoppiinsa.

  Täälläkin syyhyää sormet - remppapuuhiin pitäisi päästä! Olen jo väsymykseen saakka höpissyt blogissani remppapuuhista, mutta kun tässä pitäisi vielä ensi kesään asti odottaa! Pitäis ensin suorittaa opintoja loppuun, tehdä yksi rahaa reippaasti syövä reissu välissä ja sitten kesäloma käyttää paljon puhumaani remppaan. Meillä lähtee vaihtoon lattiat, seinäpinnat, huonekalut ja ja ja... onhan siinä! Pari muutakin olen listaan kerryttänyt, en vaan ole tuolle remppa-reiskalle kaikkea suunnittelemaani vielä uskaltanut paljastaa... :)

  Hyvää vuodenalkua sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaiset yllätykset ovat kyllä aika tylsiä - kuten teilläkin. Mutta koskaan ei tiedä, jos ei kokeile ;)

   Huh, teillä onkin suuri urakka edessä, mutta ihanaa kun on aikaa sitä suunnitella :) Eikä kaikkea kannatakkaan heti paljastaa remppa-reiskalle, ne kun saattaa silloin tällöin pelästyä työn määrää. Pikkuhiljaa listaan vain juttuja, niin tuntuu maltillisemmalta :D

   Tsemppiä odotteluun ja suunnitteluun - kesä on nopeammin kuin huomaammekaan :)

   Poista
 10. Huippualku vuodelle, tosi energisiä olette. Mahtavaa, että ette lannistuneet ensimmäisestä vastaantulleesta esteestä. Remppahommissa olen itsekin huomannut, että aina kun luulemme jonkun homman olevan "pikkujuttu", löytyy joku ylläri, joka vaatii lisähommaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinkin voisi sanoa :D. Harvoin me heitetään hanskat tiskiin - oikeastaan se taisi vain motivoida meitä enemmän ;). Ja kyllä - tiedän niin tuon tunteen; "tuohan on ihan pikkujuttu. Eikun...." ;)

   Poista
 11. Vautsi mikä prokkis, voikun osattaisi mekin itse rempata :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tämä hirveästi taitoa vaadi, ennemminkin intoa ja motivaatiota opetella :D Sitäkin kertyy ajan kanssa kun vain uskaltaa aloittaa :) Joten tsemppaan teitäkin eteenpäin - jos mekin osataan, osaatte varmasti tekin! Pienenä paljastuksena voin kertoa, että meistä kumpikin on töissä aivan toisella alalla ja kun remppaa aloiteltiin, ei meillä ollut muita työkaluja kuin vasara ja ruuvimeisseli. Niilläkin pääsi jo pitkälle ;)

   Poista
 12. Te ootte kyllä niiiiin aikaansaavia!! Voi kun meillekin sais edes 1/3 teidän energioista!! :) Innolla odotan mitä tuleman pitää :) ja aivan ihanaista uutta vuotta teille!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaansaavia tai ei, mutta aikaa tämä tuntuu aina niin kovasti vievän. :D Mutta rutistuksen jälkeen on aina hitonmoinen voittajafiilis! :) Oikein upeeta tätä vuotta myöskin Jenni sinne teille!

   Poista
 13. Tila näyttää kyllä haastavalta, mutta jään innolla odottamaan lopputulosta! Upeahan siitä varmasti tulee, sitä en epäile hetkeäkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se kyllä todentotta onkin. Ei ehjiä seiniä, lasikaide, matala huonekorkeus ja kattopalkit. Siinä sitä jo onkin rajoitteita yhdelle tilalle :D. Mutta onpahan ainakin haastetta ;)

   Poista
 14. Vau näyttää hyvältä jo nyt! Ihanaa alkanutta vuotta teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siitä vielä upea huone tulee - kunhan hiukan saadaan hommia eteenpäin :) Ja kiitos, samoin myöskin sinne upeeta alkanutta vuotta! :)

   Poista
 15. Näyttääpäs hyvältä, innolla odottelen lopputulosta! ;) Iloista uutta vuotta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! Hyvä tästä tulee, jollei huippu ;). Vaikka aina tässä puolivaiheilla ei ihan siltä tunnu kun kaikki opetellaan taas kädestäpitäen itse tekemään. Sokkelia ei ollut kumpikaan tehnyt ennen, tai tuollaista kotelointia. Mutta kummasti ne levykaupan tyypit aina auttaa (rautakaupasta tosin ei niin ruusuisia kokemuksia olekaan....). Lisäksi tuttavapiiristä löytyy pari huippuosaajaa, joita puhelimitse monta kertaa ollaan näiden projektien aikana konsultoitu ;)

   Poista

 

Newsletter

Widgets