Top Message

www.oblik.fi

400 EUROA JOULULAHJOIHIN? TARJOLLA ARJEN SÄÄSTÖÄ LUKIJOILLEMME!

Suomalaiset arvioivat käyttävänsä tänä vuonna n. 400 euroa joululahjojen hankintaan! Se on minusta aika iso luku se! Vai onko? Laskin teille muutamia ideoita auki ja jos luet tämän loppuun, huomaat myös kuinka voit itse ihan pikkaisen säästää!

Bongasin Hesarin verkkosivuilta artikkelin meidän suomalaisten kulutusaikomuksista ja esille nousi muutamia pointteja lahjojen hankinnasta (tuon euromäärän lisäksi):

* Yli 70% kertoo suosivansa suomalaisia lahjoja. Hienoa! Olen vilpittömästi sitä mieltä, että tämä on loistava uutinen. Tämä kertoo jotakin myös meidän arvostuksestamme suomalaista työtä ja osaamista kohtaan.
* Tänä vuonna miehet arvioivat käyttävänsä lahjoihin enemmän euroja kuin naiset. Suosituimmiksi lahjoiksi listattiin korut, kellot ja hemmotelulahjakortit. Peukutan! Nämä lahjat ovat jotakin ihan muuta kuin kertakäyttökulttuuria ja lisäksi jokaisessa näissä korostuu mielestäni muisto - joka jää varmasti mieleen myös joulunpyhien jälkeen. 
* Lahjoja hankitaan enenevissä määrin verkkokaupoista. Ja jos suomalainen saa valita - hän valitsee ennemmin kotimaisen verkkokaupan. Tottakai. Samaistun täysin - toppatakki, kuuma, tungosta ja kärttyisiä ihmisiä. Nauttiiko joku siitä ihan oikeasti? 
* Miehet toivovat usein lahjaksi elektroniikkaa, musiikkia, elokuvia, harrastevälineitä. Yllättyikö joku? :D
* Naiset puolestaan toivoisivat pukin tuovan heille hemmottelulahjakortteja, kotiin ja sisustukseen liittyviä lahjoja, koruja ja kelloja. Huomasiko joku? Niin, juuri niitä mitä miehet tulevat todennäköisesti ostamaan. Hienoa, naisten ääni on siis kuultu! ;)


Tein muutamia laskelmia, ja kokosin esimerkinomaisesti yhden HerraX/RouvaY :n aikeet tuon 400 euron käyttämiseen. Samalla laskin, voisiko näissä edes ihan pikkaisen säästää! Otin huomioon keskivertokulutuksen, toiveet  ja asiointikanavat, let´s start!

Hankittavat lahjat:
1. Kirjalahjat (isälle, äidille) 50e - Akateeminen kirjakauppa
2. Vauhtikokemukset, yhdessä tekeminen (veljelle, lapselle) 100e - Elämyslahjat
3. Kodin sisustus, design tuotteet (siskolle, ystävälle) 100e - Katoko
4. Korut, kellot (puolisolle) 100e - 21Diamonds
5. Urheilua, elokuvia (puolisolle, perheelle) 14,95e/kk - PlusTV

KOKONAISHINTA 350e + kanavapaketti valitsemallesi ajanjaksolle! Arvaa mitä? Voit saada rahaa takaisin näistä ostoksistasi 29,75 euroa!! Oletko kuullut sivustosta nimeltä ostohyvitys? 
Ostohyvitys.fi on ensimmäinen suomalainen palvelu, jonka avulla voit saada rahaa takaisin verkko-ostoksistasi. Paljon ostoksia verkossa tekevät voivat säästää palvelumme avulla jopa satoja euroja vuodessa.

Alennukset euroina ja prosentteina:
1. Akateeminen kirjakauppa verkossa; 1,50e ostohyvitystä (3%), Elämyslahjat: 5e ostohyvitystä (5%), Katoko: 5,25e ostohyvitystä (5,25%), 21Diamonds: 5,50e (5,50%), PlusTV: 12,50e ostohyvitystä (per tilaus).

Ja oikeasti - jo pelkissä joululahjoissa voit säästää noin paljon ja saada selviä euroja takaisin! Kuulostaa aika mageelle, eikö? Projekti Verkaranta -blogin lukijoille on lisäksi tarjolla sananmukaisesti makea etuTästä linkistä liittymällä, klik, saat ilmaisen Fazerin suklaalevyn, mikäli kokeilet palvelua bonusten keräämiseen verkko-ostoksista vuoden loppuun mennessä. Ei sitten muuta vain kun joululahjoja hankkimaan, ja bonuksia kerryttämään! ;)

Miten muuten on, kulutatko sinä tuon keskivertomäärän lahjoihin, meneekö paljon yli tai alitetaanko summaa huomattavasti? Ja tunnistatko itseäsi hesarin artikkelista - toiveista, kulutustottumuksista sekä asiointikanavien valinnassa?

Makeaa keskiviikon iltaa!
Jutta

Postaus sisältää mainoslinkkejä ja on toteutettu yhteistyössä ostohyvitys.fi -sivuston kanssa.

 1. Mun täytyy nolona (?) myöntää, että meillä menee tuo summa ja luultavasti enemmänkin. Täytyy ottaa toki huomioon, että omassa perheessäni meitä on 5 lahjansaajaa, lapsuudenperheessäni ja miehen lapsuudenperheessä monenmonta, 4 kummilasta, ystäviä...

  Yritän lahjoissa panostaa laatuun, kestävyyteen ja ajattomuuteen. Tykkään myös tehdä itse juttuja, joten kaikkea ei varmastikaan tarvitse ostaa kaupasta:) Netin kautta hankin varmastikin suurimman osan lahjoista. Nuo Hesarin artikkelin lahjatoiveet taitaa mennä juuri noin meillä:D

  Mielenkiintoinen postaus:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on kyllä totta - että tuonkokoisessa perheessä yhteensä varmasti rahaa kuluu paljon. Ymmärsin kuitenkin, että tässä puhutaan euromääristä per nenu, joten myös teidän perheessä sitä menisi sitten kaksin verroin, 800 euron edestä... Huih! Mutta on kyllä totta kun kaikki ottaa huomioon - sitä vain hurjasti kertyy sitä ostettavaa.

   Pyrin itse myös samaan. Ainakin nykyään. Viime vuonna en tavaroita juuri ostanut (taisin kaksi tai kolme ostaa), sillä vietimme myös silloin aineetonta joulua. Läheiset saivat lahjaksi konserttilippuja, teatteri-illan, yhdessäoloa ja sensemmoista. Oli ihan parasta, muistoja ja hetkiä joulun jälkeen porukalla :)

   Ja netti on helppo - en millään jaksaisi itse enää työpäivän päätteeksi mennä jonottamaan ruuhkaan toppatakki päällä, kuuma, ahdistus ja kaikkea muuta jota tuo aiheuttaa. Helpommalla (ja stressittömämmin) pääsee kun klikkailee vain kotona ;)

   Poista
  2. Aa, okei:) Siis per nenä tuo 400 euroa. Noh, voi olla, ettei sekään kaukana ole. Hurjia summiahan nuo on! Teidän aineeton joulu kuulostaa ihan mahtavalta♥ Tuollaiset lahjat ovat monesti niitä, jotka jäävät ihanana muiston mieliin loppuiäksi:)! Voisipa itsekin ainakin osan lahjoist toteuttaa tänä jouluna aineettomana!

   Netti on kyllä joskus vähän liiankin helppo ja houkuttava. Sieltä on niin helppo, joskus liiankin, klikkailla ostoksia koriin. Mutta toisaalta taas onhan siinä hyvätkin puolensa, kun ei tarvitse ruuhkaan mennä jonottelemaan:)

   Ihanaa loppuviikkoa!

   Poista
 2. Meillä ei juuri lahjoja ostella, ehkä vähän suklaata tms;)
  Tai ehkä joululahjoiksi voi laskea sen, että maksoin lapsille lentoliput Barcelonaan, tosin he tulevat tänne jo parin viikon päästä viikoksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta tuo onkin ihan paras lahja, saa rakkaat kotiin käymään :)

   Poista
 3. Hui mikä summa, meillä ei todellakaan mene noin paljoa joululahjoihin! Toivomme tästäkin joulusta aikuisten kesken lahjatonta, ehkä jonkin lahjakortin annamme toisillemme (minä ja mies) ja jotain yhteistä perheelle hankimme. Kummilapsia haluamme toki ilahduttaa lahjoilla (oman lapsen lisäksi). Lapsuudenperheessäni minua ahdisti se tavaran ja krääsän määrä, joten sellaista en ainakaan halua. Hankimme tarpeeseen, kuten juuri nyt tuli hankittua kamera ja objektiivi, vaikka olisi voinut odottaa jouluun ja hankkia "joululahjaksi". Eli periaatteessa se sama raha menee varmaan pitkin syksyä, mutta varsinaista joululahjahärdelliä ei ole! :) Ihan kivalta vaikuttaa tuo ostohyvitys, sitä on nyt paljon mainostettua, en ole vain ehtinyt/jaksanut perehtyä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samoilla linjoilla kanssasi! Kummilapset ja omakin lapsi lahjoja toki saa, vaikka viime vuonnakin koitin mahdollisimman paljon antaa lahjaksi elämyksiä tavaroiden ja lelujen sijaan.

   Mulle tämä ostohyvitys on myös aika tuore tuttavuus, mutta oikein kannattavalta vaikuttaa (varsinkin näin verkkokauppojen suosijana). :)

   Poista
 4. Kirjoitin juuri muutama päivä samasta aiheesta (löydettyäni saman summan).
  Meillä aiotaan käyttää joululahjoihin reilu 100e. Kaikkinensa.

  Mielestäni kyse on paljon myös asenteesta. Siis onko kaikessa mitään järkeä. Aikuinen kertoo mitä tahtoisi lahjaksi. Toinen aikuinen kertoo mitä hän tahtoisi lahjaksi. Sitten molemmat aikuiset kävelevät kauppaan ja ostavat toisen toiveen ja vaihtavat lahjan. Joo o.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että meillä päädytään samanlaiseen summaan. Noin suurinpiirtein.

   Mua naurutti tuo viimeinen kappale :D Oikeasti - ei siinä olekaan mitään järkeä! Mieluummin tarpeeseen ja vaikka yllättäen ;)

   Poista
 5. Se on tosi iso luku, Asialla on myös kääntöpuolensa, mielestäni tuotteiden hinnat ovat nousseet pilviin. Ei tarvitse puhua kuin vaikka hieman laadukkaamasta valaisimesta niin siihen saa helposti uppoamaan 100 e ja paljon paljon enemmänkin. Verkkokauppa on ihan parhaita oivalluksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa - samalla rahalla ei todellakaan saa enää samaa määrää tavaraa. Jokavuotinen inflaatio nostaa hintoja asteen ylöspäin. Ajatuksena olikin lähinnä miettiä sitä kuinka paljon kokonaisuudessaan me suomalaiset jouluna rahaa kulutamme. Tämä on minusta tällaisina taludellisina aikoina aika yllättävä summa. Yllättäväksi siitä tekee ehkä senkin, että summa oli noussut edellisvuodesta noin satasella. Aika iso nousu.

   Ja verkkokaupat kyllä pelastavat montakin asiaa. Ei täältä meiltä Turusta ainakaan ihan kaikkea edes löydy, joten on kätevää kun joitakin tuotteita voi tilata muualta. Ja lisäksi säästän rutkasti aikaa.

   Poista
 6. eikö muuta tykkää tehdä itse lahjoja? itse teen usein, ja haluaisin lahjaksikin mieluummin omatekoisia juttuja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti tykkää! Minäkin tykkään kovasti. Nyt oli kyse tuosta artikkelissa esitettyyn summaan takertumisesta, joka oli mielestäni aika paljon. Mutta se on kuitenkin ihan totta.

   Elämyksiä ja itsetehtyä, niistä on tämän vuoden joululahjat meidän perheessä tehty :)

   Poista
 7. Meillä mennään onneksi pienemmissä summissa. Usein aikuisten kesken ei aineellisia lahjoja vaihdeta, kun kaikilla on kaikkea. Lapset ovat sitten erikseen. Nyt meillä on miehen kanssa tulossa 2,5 viikon matka karibialle, joten täytyy hieman säästää jouluostoksissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös meillä mennään huomattavasti ali. Ihana matka teillä tulossa, sitä varten varmasti ihan hyvillä mielin pitääkin jouluna kukkaron hieman kireämmällä :)

   Poista
 8. Täytyypi tulla kurkkaamaan :) Kiitos!

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets