Top Message

www.oblik.fi

INSPIRAATIO // ITSETEHTY JOULUKALENTERI

Muutamia ideoita itsetehtyyn joulukalenteriin. Kaikki ihastuttavia, omalla tavallaan erityisiä. 

Tänä vuonna vietämme aineetonta joulua. Siitä varmasti myöhemmin vielä lisää. Mutta. Tämä tarkoittaa myös mahdollisimman aineetonta joulun odotusta. Toivomme, ettei mitään joulutarpeita olisi välttämätöntä ostaa, vaan koti muuttuisi jouluiseksi olemassaolevilla tarpeilla sellaisenaan, tai hieman tuunaten. Joulukalenteriin olisi tarkoitus sujauttaa joka päivälle pieni kirje, joka aamupalapöydässä yhdessä luettaisiin. Jokaiselle perheenjäsenellemme on jaettu 8 päivää, eli 8 kirjettä. Omana päivänään saa kirjoittaja lukea muille oman juttunsa. Olkoon se sitten vain pieni lause, taikka pidempikin tarina.

Tiedättekö mikä on vaikeinta? 


PÄÄTTÄMINEN!
Millaiseen pussiin/kuoreen/rasiaan kirjeet laitetaan. 

Tehdäänkö muuten kalenterit teillä tänä vuonna itse, vai ostetaanko valmiina? Tai onko muuten niin, että joka kodista joulukalenteri ylipäänsä löytyy? Hyvin varmasti pärjäisimme myös me ilman, mutta jotenkin siitä on muodotunut perinne. Se liittyy isosti joulun odotukseen ja tunnelman keräämiseen. Entä teillä?

Touhukasta tiistaita,
Jutta

 1. Meillä on sama vanha kuusen mallinen kalenteri, kissä on taskuja joka päivälle. Olemme toteuttaneet osan päivistä niin, että olen laittanut lapsille lappusen, missä vinkkaan, mistä löytyy seuraava vinkki ja sen löydyttyä taas seuraava vinkki, vähän niin kuin aarteen etsintää :-) viimeisessä paikassa on sitten jotain pientä, karkki, kynä, kumi tms.
  Edelleen teineinä lapset pyytävät tekemään samaisia lappusia kalenteriin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on muuten hyvä idea - ehkä nappaan tuon käyttööni, ainakin niihin omiin päiviini jotka sain :). Ihan innostuin kun luin tämän kommentin ja tajusin kuinka hauskaa tästä voikaan tulla ;)

   Poista
 2. Ihana ideaa, tuo kirjeet...:)
  Meilläkin, ainakin yritettään, tehdä joulu kaikella mitä meiltä jo löytyy...ei aina tarvitse ostaa uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niin totta - että tuota krääsää löytyy (ainakin meiltä) ihan tarpeeksi ilmankin tätä joulunaikaa. Paljon voi tehdä itse vanhaa hyödyntäen, ja tykkään paljon erityisesti jouluna siitä, että oman kodin persoona näkyy! Ja ennenkaikkea asujiensa persoona :)

   Poista
 3. Meillä on ollut jo monena vuonna itsetehtyjä kalentereita. Milloin pussukoita, milloin laatikoita… :)
  Tänä jouluna ajattelin, että ehkä Pikkuinen ei enään välitäkkään kalenterista, ehkä en siis sellaista tee. MUTTA hän tuli kysymään tuossa muutama päivä sitten, että millaisen kalenterin teen tänä vuonna. Eli kalenteri on tulossa, ja ihan sama ongelma täällä, millainen. :D

  Kiitos siis ihanasta ideakollaasista. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, oleppa hyvä! Kiva jos näistä mun haaveilukuvista oli apuja myös sulle :)

   Kuulostaa ihan huipulta, että hän kyseli ITSE millainen siitä tulee, siitä tietää että jotakin perinteitä on synnytetty ja mukavia sellaisia. <3

   Poista
 4. Oi ei pitäisi niin saada aikaiseksi tehdä, joku helppo itsetehty on tänä vuonna se ainoa ratkaisu :) Anoppi kyllä muisti meillä kumpaistakin suklaakalentereilla ;D Äidit on äitejä vaikka 30 on lasissa :D Kuva ideoista ihastelen eniten tuota hengarikalenteria, laitetaan mietintään sellainen!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suklaakalenterit on pop! :D Muistan pienenä kun luukkuja avattiin ja suljettiin, ettei vanhemmat näe että sieltä on jo ryövätty seuraavienkin päivien suklaat herkkuhimossa etukäteen :D Eikö kaikki lapset tee niin? :D :D

   Tuo hengarijuttu on kyllä niin mielenkiintoisen näköinen, että tuo voisi hyvin olla esillä myös joulun jälkeen :)

   Poista
  2. :D :D :D Minä ainakin tein, tosin lapsuudenystävä aina tuhahteli, hänellä kun suklaat saattoivat unohtua kalenteriin moneksi päiväksi. :D

   Poista
 5. Itse pitäis tehdä, lasten pyynnöstä ;) Hieman jo stressaa koska kolme neitiä ja pussukoita tulee yli 70....ja vielä pitäis olla hieman erilainen kuin viime vuonna! Viimevuotista voit käydä kurkkaan mun blogista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AUTS! Yli 70! Huh. Meille tullee yksi ja sama koko perheelle, joten onneksi vain 24 pussukkaa/kuorta/boxia pitäisi väsäillä :)

   Poista
 6. Toi hengarissa roikkuva mun suokkari, kiva kun jaoit nämä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on yksi munkin lemppareista! :) Ole hyvä vain, hienoa jos sait täältä ideoita!

   Poista
 7. Ihania toteutusideoita! Minä tein kolme vuotta sitten kalenterin, jossa on erilaisia huopaisia pusseja, ja se on ollut lapselle tosi tärkeä. Nyt haluaisin tehdä uuden, paremmin sisustukseen sopivan, mutta en raaskisi jättää tuota tunnelatautunutta kalenteriakaan kaapin perukoille! :) Aineeton joulu kuulostaa hyvältä - me pyysimme viime vuonna, että aikuiset eivät antaisi lahjoja toisilleen ja se toivottavasti on sukulaisilla muistissa vielä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän tuskaasi täysin! Varsinkin kun sitä on kätetty jo useampana vuotena. Toivottavasti keksit jonkin hyvän ratkaisun - voisiko sitä vaikka joltain osin käyttää uudelleen/tuunata sopivammaksi sisustukseen?

   Aineetonta joulua vietettiin meillä myös viime vuonna. Se oli ihan huippua! Kaikki sai kuitenkin elämyksiä ja muistoja roppakaupalla. <3

   Poista
 8. Kiitos JuttaEmilia ihanista ideoista, näistä joku toteutetaan (jossain muodossa) vaikken mikään askartelija olekaan ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain :) Loistavaa, että sain inspiraatiota levitettyä :)

   Poista
 9. Meillä on kyllä paljon samoja ajatuksia. Samaisia kuvia ihaillut ja juuri eilen Murun kanssa puhuimme, että kirjoittamisimme vuorotellen jotain toisillemme tai tekisimme asioita toisillemme. Meillä on pieni lokerikko mihin sujautamme lappusemme. Tosin mietin sen tuunaamista, mutta nuo ideat on kyllä niin ihania.

  Aineeton joulu, aivan ihana. Kaapeista ja metsästä löytyy vaikka mitä aarteita, tuunaamalla saa ihmeitä aikaan. Mielestäni joulu on rauhoittumista, yhdessäoloa ja kiireetöntä. Se unohtuu helposti kaiken kaupallisen hössötyksen takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihastuttava idea myös tuo toisille tekeminen. Ja paljon varmasti antaa enemmän tämä yhdessä tekeminen/kirjeet toisille - sillä siitä jää pysyvästi mieleen muistot! <3

   Kaapeista löytyy, metsästä saa, itse voi tehdä ja elämykset + kokemukset taitaa jäädä paremmin mieleen myös tulevaisuudessa kuin yksittäiset tavarat. Liputan tämän puolesta jälleen tänä vuonna!

   Poista
 10. Kivoja kalentereita. Meillä on myös kalenteriperinne - valmiita ja kotona valmistettuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että kalenterista on tullut monelle muullekin perinne. On niin mukava kun jotkut asiat vain säilyy vuodesta toiseen ja se herättää muistoja :)

   Poista
 11. Mä sain juuri omani neidille valmiiksi. Sitä oli kyllä tosi hauska tehdä! Askarteluiloa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin katsomassa, se oli ihana!!! Itsetehdyt on aina. :) Ja iloa varmasti riittää :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets