Top Message

www.oblik.fi

KEITTIÖN PÖYTÄ //ASKELEEN LÄHEMPÄNÄ

Jo muutosta saakka hankintalistalla on ollut uusi keittiön pöytä. Kohta vuosi ollaan täällä asuttu, eikä pöytää edelleenkään olla hankittu. Syitä on monia, mutta suurimpana niistä taitaa olla meidän sille asettamat kriteerit. Ei ole löytynyt valmiina sitten mistään toivotunlaista. Elokuussa kerroinkin jo teille, millaista pöytää etsiskellään (Pyöreän pöydän dilemma). Ja ei - etsintä ei ole tuottanut minkäänlaista tulosta. KUNNES.... 
Omistan hyvän ystävän... Hän on naimisissa käsistään erittäin taitavan miehen kanssa... Mies on töissä metallialalla.... Ja meillä oli sopivasti pieneksi käyneitä lastenvaatteita menossa kiertoon..... Eilen FB-sivuilla jo vilautinkin mistä on kyse! Joko arvaatte? 

Jo vain - nyt on pyöreälle pöydälle täydellinen jalka valmiina! Olipa kätevä vaihtokauppa juniorin lastenvaatteista tähän uniikkiin itsesuunnittelemaani pöydänjalkaan. Se on just eikä melkein sellainen, kuin toivoimmekin. Ensimmäisestä kuvasta saa parhaiten selkoa millainen jalka todellisuudessa on. Halkaisijaltaan tämä kokonaisuus on 80cm ja korkeutta sillä on 70cm. Päälle ruuvataan kiinni vain pöytälevy ja se on sitten siinä! Levy tosin on vielä kaupassa :D. Valittuna on jo kyllä, mutta aiheuttaa pientä päänvaivaa saada se mahtumaan autoon. Pitänee odotella vielä hetki, kun saamme pakettiautolla sen kotiin. 

Ai miksikö päädyimme ristikkoratkaisuun? Siitä yksinkertaisesta syystä, että halusimme jotakin meidän näköistä, hieman tavallisesta poikkeavaa. Ikeasta olisi löytynyt samantyylisiä tolppajalkoja, ja olisihan se neljällä sellaisella pystyssä pysynyt. Mutta jotenkin ratkaisu ei sytyttänyt. Ikean jaloissa ei siis ole mitään vikaa, ei todella - meillä on itseasiassa sellaiset työpöydän keskellä tukemassa pitkää pöytälevyä. Mutta jotakin erilaista haluttiin. Värivalinta on selkeä - ei liian erottuvaa, mieluummin jopa sellainen, joka saattaisi hukkua lattiaan. Jos tiedätte mitä tarkoitan.  

Pari tuolia tarvittaisiin vielä lisää. Kirpparilta, osto- ja myyntiliikkeistä, sekä sukulaisten vinteiltä on rakentunut pöytämme ympärille sekalainen kokoelma vanhoja puisia tuoleja. Jokaisen niistä olemme maalanneet samanvärisiksi keskenäään - mattamustiksi. Tuoleja on yhteensä nyt viisi, joten kahta tai kolmea huutaa vielä pyöreä pöytä ympärilleen.

Tästä uniikista pöydästä saattaa tulla jopa lempparihuonekaluni (eikä vähiten siksi, että täysin samanlaista ei ole kenelläkään ja hintakin jää kokonaisuudessaan vain kuudenkympin kieppeille)! Ai että, joko se levy nyt vaan voisi itsekseen juosta kotiimme, niin saisi kattaa ruoan jo uudelle, ihanalle ruokapöydälle?? ;).

Mukavaa maanantaita,
J

 1. Ruokapöydän hankkiminen on yllättävän vaikeaa. Olen ajatellut itsekin teettää metallijalat stten joskus ja hankkia siihen sitten kansi. Kaikki kivat, mitä valmiina olen löytänyt, maksaa sen n. 2000 e, joten uskon pääseväni näin kyllä huomattavasti halvemmalla. Pöytänne kuulostaa kauniilta, toivottavsti kansi sieltä nopeasti kotiutuu, koska odottaminen on ainakin minulla aina vaikeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä oikeasti ihan hirmu vaikeeta! Yllätyin itsekin, kun ajattelin että onhan niitä sellaisia varmaan kaupassa vaikka kuinka ja paljon. Ei ollutkaan :(. Ja odottaminen on kyllä minunkin heikkous - kuinka raskasta se voikaan olla :D

   Poista
 2. Kuulostaa ihanalta pöydältä! Tykkäisin itsekin varmasti juuri tuollaisesta! Kiva nähdä sitten lopputulos, kun pöytänne on ihan valmis:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä lopputulosta odotellaan kuumeisesti itsekin. Toivottavasti pyöreä pöytä on sitten valmiina ja luonnossa yhtä hyvä, kuin mitä olemme sen päässämme ajatelleet :D

   Poista
 3. Voin kuvitella miten malttamattomana odottelet pöytälevyn kotiutumista, kun en mäkään meinaa malttaa odottaa lopputuloksen näkemista =) Tulee varmasti tosi hieno, jalat lupaa jo niin paljon! Mahtavaa kun löytyy osaavia ystäviä, jotka pystyy tälläisessä pulmassa auttamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että siitä tulee juuri sellainen, mitä toivottiin. Tosiaan ilman tätä osaavaa ystävää ja hänen miestään olisi projektista tullut aivan liian arvokas meidän osaltamme. Onneksi apu löytyi läheltä :)

   Poista
 4. Mikä on pöytälevyn halkaisija? Mahtuuko pöydän ympärille siis 7-8 tuolia siten, että tuolit ovat siististi pöydän alla silloin, kun niitä ei käytetä? Pöytäratkaisunne vaikuttaa tosi kivalta ja itsekin haaveilen pyöreästä pöydästä, mutta usein niissä on mielestäni vaikea saada tuolit siististi sopimaan pöydän alle, koska pöydänjalat tai viereiset tuolit ovat tiellä. Tai siis 4 tuolia mahtuu yleensä siististi, mutta jos enemmän tarvitaan niin tulee ongelmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöytälevyn halkaisija on 150 cm. Näinollen jalka kun on tuon 80, jää ympärille tilaa laittaa tuolit pöydän alle :) Jos jalka olisi ollut saman 150 halkaisijaltaan kuin levy, ei olisikaan mahtunut. Siitä syystä mittoja muutettiin alkuperäisestä suunnitelmastamme. Kun pöytä on kasassa ja paikoillaan, näkee sitten varmaan todellisuuden montako tuolia ympärille menikään. Useimmiten nuo valmiit pyöreät pöydät (jotka meidän silmiimme sattui) oli halkaisijaltaan 100-120cm, eli liian pieniä meille...

   Poista
 5. Oikein kivalta vaikuttaa, pöydänjalka on upea! Maltan tuskin odottaa valmista pöytää, niin omaa mieltäkin kutittaa tuo pyöreä muoto ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkään on ollut haaveissa, mutta käytännön syistä ei ole löytynyt mistään valmiina. Meille kun ei tähän tilaan voida kovin pientä pöytää laittaa, jottei näytä hassulta. Onneksi keksimme ratkaisun :)

   Poista
 6. Oijoi, kivalta näyttää, odotan että pian saadaan nähdä valmis pöytä!
  Sulle olis muuten haaste:
  http://littlebigthings-littleb.blogspot.fi/2013/10/minun-matkakarttani.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan tosiaan! Olen hiukan huono odottelemaan, joten jospa se sieltä pikaisesti kotiin jo tulisi, toivotaan!

   Tuunkin kurkkimaan. Mulla on tuolla pari haastetta jonossa oottelemassa, pitää hiukan ryhdistäytyä niiden kanssa ;)

   Poista
 7. Ihanaa kun pääsee itse alusta asti luomaan omanlaisen, ja jalka näyttää upealta. Kivaa nähdä millainen pöytä on valmiina!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä parasta. Kun itse suunnittelee, saa just sellaisen kun haluaa :)

   Poista
 8. Pyöreä pöytä on siitä ihana, että sen ympärille mahtuu paljon porukkaa! Ja tuo teidän pöytännehän on ISO ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin, ja jokainen näkee toisensa istui missä tahansa puolen pöytää :) Uusi pöytä on halkaisijaltaan tosiaan sen 150cm, joten melko monta meitä siihen sitten mahtuu! :)

   Poista
 9. Ai että! Tuo on upea jalka ja lopputulos tulee olemaan ihan huikea. :)
  Haaste sulle muru:
  http://www.imageblackwhite.com/2013/10/haaste-mita-laukustani-loytyy.html

  Tai siis voihan hra P. myös tuohon tarttua... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Toivotaan, että osuu näkemys ja toteutus kohdilleen ;)

   Taidamme tehdä haasteen tämän yhdessä - MIEHEN pyynnöstä, ajatella :D

   Poista
 10. Voi vitsit ja wautsit. Tuosta tulee varmaan aivan mahtava. Eikös olekin ihanaa, kun saa sellaisen huonekalun, mitä ei ole kenelläkään muulla. Hianooooo:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihan superhienoa! Mä olen niin vastarannan kiiski, että haluan usein (tai silloin kun mahdollista) sellaista, jota voin katsella ajatellen, että tuossa on jotain meidän omaa näkemystämme, tai kädenjälkeä. Se on niin mahtava tunne! :)

   Poista
 11. Löysin tänne blogiisi juuri... kiinnostuin blogin nimestä, koska isukki perheineen asustaa ihan siinä jossain teidän vieressä. Todella hyvät "lehmänkaupat" pöydänjaloista onnistuit ystäväsi kanssa tekemään. Siitä saa kyllä ihan omanlaisensa kiksit, kun saa jotain uniikkia ja massasta poikkeavaa... ja vielä, jos sen onnistuu tekemään itse murto-osalla siitä hinnasta, mitä kaupasta hankittuna tai teetettynä olisi joutunut maksamaan. Mielenkiinnolla odotan hienoa lopputulosta:). Kotinne on kaunis ja siitä tulee jotenkin ihanalla tavalla kotoisia muistoja ja tunnelmia edellisestä kodistamme, jossa oli myös valkoiset seinät ja lähes viiteen metriin yltävä katto. Rakentamamme uuden "kermakakkutalon" eräs innoittaja löytyy itse asiassa ihan siitä porttienne ulkopuolelta. Arvannet, mistä talosta puhun;) Mukavaa viikon jatkoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, ja lämpimästi tervetuloa! Hauska sattuma tämä paikka ja sinun muistot aiemmasta kodistasi :).

   Onnistuimme kyllä todella hienon diilin tekemään ja kaikki oli tyytyväisiä :). Paljon koitetaan tehdä itse, mutta nuo eivät varmasti olisi meiltä näin hyvin onnistuneet. Parempi antaa ohjat ammattilaisille ;). Onpahan kuitenkin itse suunniteltu, ja kuten totesit - erottuu massasta!

   Arvannen kyllä, mistä puhut. Se on kyllä niin upea ja kaunis talo! Monesti itsekin miettinyt ja jäänyt pohtimaan millaista siellä sisällä mahtaakaan olla. Tunnelmallista on ainakin pihapiirissä, uskon että myös sisällä :)

   Mukavaa kun eksyit meille, ja kiitos kun jätit jäljen käynnistäsi. Kiva kuulla palautteita siitä, miten kukakin meidän matkaan on aikanaan päätynyt. Toivottavasti viihdyt mukanamme myös jatkossa :)

   Poista
 12. Näyttää jo nyt niin kivalta, voin vain kuvitella kuinka kiva pöydästä tuleekaan! Varmasti tosi hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon kyllä, että tästä tulee ihana! Meidän näköinen ja meidän tarpeisiimme täydellinen :)

   Poista
 13. aivan mahtavaa, vau! Minäkin haaveilen isosta pyöreästä pöydästä, mutta totisesti; semmoinen on kai tehtävä itse. :) Kiitos inspiraatiosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä isompia pyöreitä pöytiä oli oikeasti todella vaikea löytää... Yllätyin siitä kyllä itsekin. Ja jonkun taisin bongata (en muista enää mistä), mutta hintalappu karkoitti kuitenkin matkaan alta aikayksikön... Muistan vieläkin sen järkytyksen :D Kaksjapuoltonnia on musta ihan överit massatuotantopöydälle. Joten tuumasta toimeen ja itse tekemään/suunnittelemaan!

   Hienoa, että sait meiltä inspiraatiota. Tuuhan joskus kertomaan jos päädyt sellaisen itse tekemään, olisi kiva nähdä millainen teille lopulta tuli :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets