Top Message

www.oblik.fi

Säilytysratkaisu makuuhuoneeseen

Purettiin vaatehuone, purettiin kiinteät vaatekaapit. Tilalle on muutti peltinen vanha pukukaappi. Se ei suinkaan riitä makuuhuoneen ainoakis säilytysratkaisuksi kahdelle.

Miten siis ajattelimme selvitä kaappitilan puutteesta?


Että sillä lailla :). Mitat on otettu (paitsi ainiin, munhan piti vielä lähettää pari juttua tekijälle, hups!), tekijä on valittu ja tavaroiden tilauspaikka myöskin. Mikään kovin nopea toimitus tämä tuskin on, mutta se on sen arvoista. Pystymme elämään odotteluajan hyvin ilmankin. Idea on minusta ihan loistava, ja kesäkuussa meillä kävikin jo ensimmäinen puuseppä mittailemassa paikkoja. Siitä ei sitten kauppoja tullut. Onneksi lähipiiristä löytyi apuja ja vinkkejä tähän, ja toivottavasti tämä saadaan kotiin ja koottua ennen joulua ;)

Mitäs tykkäätte? Aikasta pähee, ainakin meidän mielestämme ;)
- J -

 1. I H A N A!!!! niin valoisan ja tilavan näkönen ratkaisu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin :) Ratkaisee monta pulmaa meidän säilytyksessä samalla.

   Poista
 2. Tykkään! Ja kunhan kaapit saa vielä "käteviksi" niin ihan mieletön. Jään odottamaan kuvia valmistuneesta projektista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatuksena meillä on tuoda irralliset laatikostot tuohon ovien taaksen, jotta ne saa siirrettyä sieltä pois. Näihin laatikostoihin/korikärryihin tvs tarkoitus laittaa viikattavia vaatteita, joita tankokaappiin ei saada. Taakse jää siis tyhjää tilaa, jota hyödynnämme kausitavaran säilytyksessä (luistimet, toppatakit yms.). Tästä syystäkin on laatikostojen oltava ulosvedettävät, jotta tuonne alle mahtuu jotakin työntämään ja lisäksi tarvittaessa myös imuroimaan. :)

   Poista
 3. Vau, kiva idea! Näyttää samaan aikaan avaralta ja sellaiselta, että säilytystilaa kuitenkin löytyy riittävästi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä! :) Ja tilaa meillä muutoin kyllä on, mutta ei ole kovin kätevää säilyttää vaatteita vaikkapa yläkerrassa, ja juosta sieltä aamuisin tarvittavia juttuja hakemaan. Siitä syystä vaatteet on saatava makkariin, ja muut tavarat saakin sitten mennä joko yläkertaan taikka olohuoneen puolelle senkkien sisään :)

   Poista
 4. Tykkään, erilaisesti ajateltu ratkaisu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritettiin kovin miettiä millä saisimme lisää säilytystilaa purettujen tilalle tuonne huoneeseen. Aikamme asiaa pyöriteltyämme ja netissä surffailtuamme, löytyi tämä kuva. Tämänkaltaista juurikin mietimme, muttemme osanneet pukea sanoiksi kovin hyvin. :) Onneksi tämä bongattiin, helpompi selittää tekijälle mitä ajamme takaa :)

   Poista
 5. Ihana idea! Voi että mä odotan sitä päivää, kun päästään (toivottavasti joskus) rakentamaan omaa taloa! Haluan omia kaikki nämä sun ideat :D Nykyisessä talossa tuottaa hankaluuksia esim. tämän idean toteuttamiseen meidän todella matala huonekorkeus... Ei varmaan mies lämpenisi, jos aina herätessä saisi pelätä pään kolauttamista kattoon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :D Siitä vain, kaikki ideat on vapaata riistaa. Ja oikeasti - ei ne kaikki ihan ikiomia olekaan, tämäkin löytyi sattumalta ajatusten jatkeeksi Studio Oinkin asuntokuvia katsellessani. :)

   Ja tosiaan, meillekin tämä taitaa tulla aavistuksen matalampana. Piirustuksissa se on 70cm korkeaksi nyt piirretty. Siihen patja päälle, niin enempää ei voi korkeutta ollakaan. Juurikin siksi, ettei meillä ole kovin korkea tuo makuuhuonetila parven alapuolella :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Toivottavasti saamme omastakin yhtä mielettömän ;)

   Poista
 7. Oi, ja minä vaan huomaan kuolaavani pieniä (olemattomia?) yksityiskohtia eli noita ensimmäisen kuvan ihania pikkuisia kynttilänjalkoja... Mutta hieno säilytyskokonaisuus! Itse tykkäisin, että sänky olisi hieman alempana jolloin koko ikkuna näkyisi petauksen takaa, mutta ehkä kuvassa sisään suorastaan tulviva valo tekee tepposensa. Kaunista ja selkeää, joten helppo tykätä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä ihan erityisen kauniit. Veikeät ja tyylikkäät! :)

   Meille rakentuu tosiaankin aavistuksen matalampi, vaikka ei sillä - meillä ei makkarissa ole ikkunaa lainkaan. Alkoviksi se on pohjapiirustuksessa laitettukin. Mutta kovin korkea kokonaisuus tuo haasteita sängystä nousemisen kanssa, joten pakko oli hieman madaltaa kokonaisuutta. Kuitenkin niin että laatikoita mahtuu sitten sängyn alle hyvin :)

   Poista
 8. Huippuidea. Me halutaan mahdollisimman kova pohja sängylle ja ollaan mietitty sängyn kokoista laatikosto versiota samalla idealla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö :)

   Laatikostoa mekin ensin pyörittelimme mielessämme. Mutta meillä tämä vaatesäilytysongelma ei olisi aivan ratkennut vielä sillä. Nyt tässä ovellisessa ratkaisussa kaikki ei ole aivan lattian tasalla, joten tavaroiden laittaminen ja poisottaminenkin helpottuu. Jos säilytyksessä olisikin vain jotakin mitä ei päivittäin tarvittaisi - olisi varmasti tuo laatikkoratkaisu tullut meillekin.

   Poista
 9. Ihana idea! Mä olen noita kuvia ihaillut Pinterestissä ja olisi niin ihana saada tuollainen kaunis, kätevä ja tilaratkaisullisesti magee sänkynurkkaus. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin ihastuin tällaiseen ratkaisuun oitis. Ja kauneuden lisäksi se on niin vitsin käytännöllinenkin :)

   Poista
 10. WAUDE! Tajuttoman upea ja sopisi teille ihan totaalisen hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä!! Ihan mieletön :) Toivottavasti saadaan tosiaan omamme yhtä upeaksi ;))

   Poista
 11. Ihan mahtava, mäkin haluan tuollaisen tulevaan unelmien kotiin...sitten joskus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä kuin vastaus unelmiin. Ja aina saa haaveilla, kannattaakin. On elämä silloin inan verran kivampaa ;) Eli joskus sitten :)

   Poista
 12. Hei!

  Eksyin lukemaan blogiasi - ihania postauksia, kiitos!

  Joko teidän sänkyprojekti on valmis? Oletteko jo julkaisseet siitä kuvia..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Susanna! Ja kiitos kommentistasi - hienoa kuulla, että kirjoituksemme ovat puhutelleet sinua :)

   Ja ei - meidän sänkyprojekti ei ole valmis. Ja varmaan siirtynee ensi talveen. Lastenhuoneeseen rakensimme juuri vähän samalla periaatteella sängyn, mutta emme vielä makuuhuoneeseen. Kevättä kohdin tuskin alamme tätä väsäämään, joten sitten kun taas päivät ovat aamusta iltaan pimeitä ja märkiä :).

   Ei taida olla ihan niin paha homma, mitä kuvittelimme, sillä yläkerran ratkaisu onnistui ensikertalaisiltakin kohtuullisen hyvin. Muutamia viilauksia pitää vielä tähän suurempaan aikanaan tehdä ja tietysti kokonsa puolesta vaatii jo vähän muokkausta tuo "lasten malli".

   Kivaa sunnuntain jatkoa sinulle!

   Poista
 13. Hei!

  Kiitos vastauksesta - ja ihanasta blogista! Luen todella harvoin blogeja, enkä seuraa mitään aktiivisesti, mutta nyt taisin jäädä koukkuun!

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets