Top Message

www.oblik.fi

Aikuisuuden multihuipentuma // Kengät

Mistä nainen tietää kasvaneensä aikuiseksi? (Tai jotain sinnepäin ainakin...). No siitä, kun kenkäkaupassa silmiin osuu ensimmäisenä Clarksin mustat avokkaat. Eikä siinä vielä kaikki - pohjassa lukee softwear. Ja sillä samalla sekunnilla nainen päättää sovittaa noita kenkiä (oih, voih, noi on varmaan supermukavat!!!). Koska ensimmäinen positiivinen mielikuva syntyy kengistä käyttömukavuuden vuoksi, eikä niinkään ulkonäön, ollaan jo polulla kohti aikuisuutta. 

Mä en tiedä mikä ostopäätöksen lopullinen niitti oli. Ehkä se pehmeä päkiä, ehkä se sopivan pyöreä kärki (olematta silti mummomainen), ehkä se juuri passelin korkuinen korko, ehkä materiaali? Mahdollisesti platopohja (tai mikä se nyt oikealta nimeltä onkaan?). Tai ehkä sittenkin se, kun tajusin että korot on myös tarpeeksi leveät, jottei ne mahdu kaikkien niiden tuulikaappien ritilöiden väliin...


Lopputulemana olen kuitenkin näihin työkenkiin erittäin erittäin tyytyväinen! Ihmettelen vain miten minusta tuli tällainen, mukavuudenhaluinen? Sillä voi kyllä, kaappiini on vuosien varrella eksynyt mitä korkeimpia (ja kapeimpia) korkoja, teräväkärkisiä ja älyttömän naisellisia korkkareita. :D 

Olisi muuten kiva kuulla onko sulla lempparimerkkiä kengissä ja mitkä asiat niiden valintaan ensisijaisesti vaikuttaa?? 

Mukavaa maanantaita ja kiitos vielä ihan jokaiselle teille eiliseen postaukseen kommentoineelle!
Huikea fiilis saada teiltä tsemppitoivotuksia. Tästä on hyvä jatkaa, öö eikun siis aloittaa ;)
- J -

  1. Mulla on ihan samaiset kengät ja oon niistä tosi paljon tykännyt! Kyllä musta on vuosien saatossa tullut aina vain mukavuudenhaluisempi (30v ensi vuonna) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jei, voin siis vakuuttua päätösestäni vieläkin enemmän :) Mukavuus on toki lähes aina välttämättömyys, mutta jotenkin nauratti tuo mun oma reaktio (softwear ;)).

      Poista
  2. No ei toi oo kuule vielä ollenkaan paha. Itse löysin ihan supermukavat kengät, mutta sen verran otti koville ostaa Pomarfinit, että jäivät hyllyyn :)
    Mutta mukavuus ratkaisee ehdottomasti mullakin. Liian pieni ja kovia ja muuten epäsopivia on nuorempana tullut osteltua ihan riittämiin. (Yhdet kengät jopa jätin viikoksi kenkäkauppaan puulestillä venytettäviksi, kun olivat liian pienet, mutta halusin ne silti. Eivät mahtuneet senkään jälkeen jalkaan, mutta sen verran venyivät, ettei niitä enää voinut palauttaakaan. Eli ei muuta kuin kirpparille myyntiin. Tosi kannattavaa :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa niin tutulle tuo pakko-saada-kengät-tuntu-miltä-tuntu :D. Ja juuri niin, erittäin kannattavaa toimintaa, mutta jotenkin ne ajatukset vain sumenee siinä ostohetkellä ja vakuuttelee itselleen "kyllä mä hyvin näitä voin käyttää" ;)

      Ja juu, ei nää oo pahat, ei lainkaan. Huvitti vain itseä tuo valintaperuste :D

      Poista
  3. Huaa! Näyttää ihan sellaisilta kengiltä, joissa jaksaa tarpoa koko päivän töissä ja ovat vielä tosi hyvän näköiset! Hyvä ostos, eikä ollenkaan mitään mummomaista, tai sitten mäkin olen jo mummo..no, niin kyllä kohta olenkin..;)
    Mistäs hait?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Nää on kyllä superhyvät (vaikkakin jalka näköjään kestää hetken tottua noihin päkiäpehmukkeisiin). Mummomaiset nää ei tosiaan (toivottavasti!!) oo, mutta jotenkin tuo Clarks saa erilaisen mielikuvan päähän kuin vaikkapa rill´s ;) You know...

      Aleksista löysin, josta muuten lähes aina löytyy yllättäen jotakin sopivaa. :)

      Poista
  4. Kivan näköiset ja näyttäpi mukavilta jalassakin. Kun jalka lepää, niin koko ihminen voi paremmin.
    Ottaahan se koville ostaa eka kerran Clarksit tai Gaborit... sitten siihen(kin) tottuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on totta! Huonot kengät on kyllä kamalinta maailmassa. Mutta jotenkin sitä haluaa uskotella että se kauneus on kaiken sen arvoista ;)

      Gaborit mulla on ollut jo monetkin. Clarkseissakaan ei tosiaan merkkinä oo mitään vikaa. Eniten vain kauhistuttaa se, että tein päätöksen sovittaa näitä vain sen perusteella, että päkiätyynyyt näytti niin mukavilta. Ulkonäkö on tosi jees, muttei mikään niin erityinen että olisin vain siksi halunnut näitä jalkaani koittaa. :D

      Poista
  5. Hyvän näköiset kengät, hyvä ostos!

    Mukavuus ehdottomasti! Onneksi nykyään löytyy mukavia JA hyvän näköisiä kenkiä, mutta kuten Annu ed. sanoo eka kerta on tässäkin vaikein... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! On ne kyllä hyvät kävellä. Ainoastaan tuo päkiätyyny kestää hetken tottua. Joskus kun olin itse kenkäliikkeessä töissä, ajattelin että Clarkseja ostaa vain sellaiset AIKUISET ja vakiintuneet ihmiset. Ei mulla oo sellainen akuinen olo kyllä muuten lainkaan joten huvitti, että joo, mä oon nyt se aikuinen vakiintunut nainen :DD

      Poista
  6. Ompas kauniit kengät! Musta on tullut vuosien myötä jo niin mukavuudenhaluinen möllykkä, etten enää edes osta korkokenkiä ;)

    Heitin sua muuten haasteella, käys kurkkaamassa blogiini ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin kyllä oon koko kesän jälleen kävellyt ballerinoilla ja matalilla sandaaleilla. Jotenkin kesällä ei jaksa tunkea jalkojansa korkeisiin kenkiin :D

      Ja hei thänks, mä kävin jo kurkkaamassakin. Tartun siihen lähiaikoina :)

      Poista
  7. Mun lempimerkki on niinkin "mummomainen" kuin Ecco. Ne on NIIN hyvät ja sopivat mun jalalle ja onneksi heiltä löytyy ihan kivan näköisiäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ecco on kyllä huippu hyvä jalkaan! Ja heiltä tosiaan löytyy (kuten just clarksilta ja gaboriltakin) niitä kauniitakin kenkäpareja. Joskus ne oli kyllä kaikki yllämainitut jotenkin enemmän tätimäisiä. Onneksi ei enää! :)

      Poista
  8. Mä hyvin harvoin edes käytän korkkareita nykyään. Olen niin mukavuudenhaluinen ;))

    T: Vanhus

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä itsellänikin on kausia, että korkkarit pysyy visusti kaapissa.Syksyisin ne kuitenkin usein sieltä esiin kaivan. Kaipaako elämä ryhtiä kesän jälkeen tai jotain, mutta silloin tulee aina fiilis, että pakko laittaa jalkaan ;))

      Poista
  9. Hei.. ei nuo vielä mitään... mulla on jo yhdet Sievitkin:)))) Niitä käytin kylläkin vain töissä, kun koko ajan piti olla jalkojen päällä. Rumat, kuin mitkä! Odotapas vain, kun itsekin olet neljänkympin paremmalla puolella....

    Ihkua tätä päivää sinulle.

    Terkuin, Frida

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe :) Mutta se on vain niin totta, että toisinaan ne superhyvät ei vaan välttämättä oo ne kaikista naisellisimmat :). Toivottavasti sielläkin on ollut upea viikonloppu :)

      Poista
  10. Ihanan mukavilta näyttää. Siis korkokengiksi. :D

    VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets