Top Message

www.oblik.fi

Verkaranta feat. GRANIT

Ja eilen vihdoinkin! Kaksi kuukautta kului ennen kuin pääsin käymään toukokuun alussa avattuun Granit -liikkeeseen. Voi hyvä tavaton sentään - se oli kuin pieni pala taivasta keskiviikkopäivän keskelle. Harmi vain, että olin yhdistänyt vierailun samaan reissuun Suomenlinnan kanssa. Juniori mukana, matkustusvälineenä juna. Joten jäi sinne vielä odottamaankin paljon upeita juttuja. Ehkä syksyllä uudelleen - AUTOLLA. ;).


Vaijeri hyppäsi koriin melkein ensimmäisenä. Kuinka yksinkertainen keksintö voikaan olla samalla näin hauska ja kestää vielä katsettakin? Tähän pääsi lopulta esille Lisa Bengtssonin mäykky-aiheiset kortit. 


Puinen käsi rapsuttelee koirahenkilöä nimeltä Sixten. Ai että, tuntuu varmaan kivalle :D


Paperipussi ei kyllä varsinaisesti ollut mikään ostos. Mutta kynät oli pakattu siihen kassalla, joten nappasin pussin hyötykäyttöön Trones -kenkälaatikoiden päälle. 


Koska olimme liikkeellä ilman autoa, valikoitui ostoksiksi lähinnä pientä hyötytavaraa. Muutama kynä, liimaa, mausteita, paperitavaraa... Mutta onneksi tämä musta pikkuruinen spottivalaisin oli todella kevyt ja pakattu pieneen laatikkoon, nyt se saa siis valaista koirapariskuntaa :). Toisenlainenkin valaisin meille reissulta tuli, paikkaa ei sille vielä ole kuitenkaan päätettynä...


Olen kyllä nyt ihan huippu tyytyväinen, että tuon vaijerin kotiin nappasin, on se nätti! Onko susta?


Savinen kannu on viimevuotinen löytö kirpputorilta, jonka maalasin aikanaan mustaksi. Se on viime aikoina vähän haeskellut paikkaansa, mutta olkoot tuossa ainakin toistaiseksi kun kukankin sai kaverikseen :).


Tavaroiden sommittelussa meni jälleen yllättävän paljon aikaa. Mies naureskeli vieressä ja laski kuinka monta askelta otin noita pikkujuttuja asetellessani. Aika monta sataa... Ensin siirrän yhtä purnukkaa sentin, menen kauemmaksi katsomaan - ei, ei yhtään hyvä - kävelen takaisin lähemmäs, nousen tuolille, siirrän kaksi senttiä toiseen suuntaan, ja jälleen sama juttu.. Ja tämä toistui ilmeisesti huvittavan monta kertaa. Ainakin noin sivustaseuraajan silmin :D. Miten tuo sommittelu voi vain olla näin vaikeaa?
       

Mutta kyllä voi pienestä olla ihminen onnellinen, nyt ne on siinä <3. Lupasin nappulalle, että käyn vain yhdessä kaupassa reissun aikana. Lupaus piti, ja molemmat pysyi tyytyväisinä. Lapsi ei olisi jaksanut kaupoissa kiertelyä, ja äiti ei olisi jaksanut kantaa yhtään enempää tavaraa koko päivää mukanaan :).

- J -

 1. Tuo on todella hieno. Minäkin haluan tuollaisen mutta liike liian kaukana :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaijerinko? Itseasiassa tuossa kun sitä asenneltiin seinään, mietin kuinka helposti tuon voisi toteuttaa myös itse. Ostat jostakin sellaisen pyörään tarkoitetun (?) mustekalan ja siihen sitten jotakin nipistimiä kiinni. Se olisi sitten siinä!

   Meilläkin tämä vierailu tosiaan ajoittui kesälomareissun yhteyteen kun VR:llä sattui olemaan heinäkuun kampanja junalipuista (11e !!!). Extempore sitten Suomenlinnaan lähdettiin ja kätevästi Granit sitten sattui siihen matkanvarrelle ;)

   Poista
  2. Haha, aika jännä reittivalinta, että rautatieasemalta osuu Granit kohdalle matkalla Suokkiin =D

   Mulla myös tuo vaijeri oli ensimmäinen asia joka Granitista tarttui käteen pari viikkoa sitten. Se tosin hakee vielä paikkaansa meillä. Liian monta vaihtoehtoa, pitää vielä vähän miettiä ennenkuin alan tekemään seinistä emmentalia ;)

   Poista
  3. Se reittivalinta oli todellisen suunnittelun tulos. Jos kotona kysytään - se vain käveli vastaan ;). Ei maar, mutta näin ulkopaikkakuntalaiselle kaikki siellä suunnalla on matkanvarrella :D.

   Tuo on kyllä totta - paikka kannattaa valita huolella ennen kiinnitystä, sillä meillä tarvittiin ainakin melko suuret reiät noihin, koska ihan pikkunauloilla ei tuo pysy jännitettynä seinässä, pompahtaa nauloineen päivineen alas muutoin. Tällä myös vältetään tuo kuvailemasi juustovaikutelma seinäpinnoissa :)

   Poista
 2. Mäkin haluan Granitiin, mutta samainen etäisyysongelma kuin Marrulla :) Mutta ihania löytöjä oot kyllä tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein harmitti kun piti valita vain pieniä ja kevyitä juttuja. Kauppa oli pullollaan mitä ihanampia juttuja, joita olisi voinut ihastella vaikka kokonaisen päivän. Ah! Syksyllä uusi reissu, paremmalla ajalla ja kulkupelillä :). Siitäkin huolimatta mieli on iloinen näistä pikkulöydöistäkin :)

   Poista
 3. No on! Hieno siis tuo vaijeri - ja tietty sen kanssa sommitellut jutskatkin ;) Granitissa en ole minäkään vielä päässyt käymään. Haluaisin kyllä, mutta toisaalta kun tätä pikku tilpehööriä tuntuu muutenkin kertyvän liiankin kanssa, ehkä parempi etten ihan heti pääsekään... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta - tuolta ei oikein voi lähteä tyhin käsin ulos, joka taas tarkoittaa auttamattomasti tilpehöörin lisääntymistä :D

   Poista
 4. Tuo vaijeri on niin fiksu keksintö! Kävin viime viikolla kanssa itse ekaa kertaa samaisessa paikassa ja ekana käteen tarttui tuo vaijeri. Nyt se roikkuu työpöydän yläpuolella :) Pikkusisko kävi tänään kylässä ja kysyi, että onko tuo sellainen pyörän mustekala :D joten kaikki ne parhaimmat keksinnöt on niitä pienimpiä :D Granitistä löytyy kyllä muutenkin vaikka mitä kivaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä - yksinkertaiset ja pienet keksinnöt on usein parhaita :). Kekseliäämpi kuin minä, olisi virittänyt tuon vaijerin hauskasti mutkille. Mutta meille se passasi ihan näin suoranakin. Granit oli kyllä ihan huippu paikka, ja sinne on päästävä uudelleen ehdottomasti!

   Poista
 5. huh, oon kyllä kade oikeestaan noista kaikista ostoksista ;) nim. Mää en pääse koskaan Helsinkiin! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keksit jonkun kivan loppukesän retken pääkaupunkiseudulle, niin siinähän se hoituu samassa ihan huomaamatta ;). Granit vastasi kyllä kaikkiin odotuksiini :)

   Poista
 6. Mä oon varmaan Etelä-Suomen ainoa sisustuksesta yhtään kiinnostunut ihminen, joka ei vieläkään oo käynyt Granitissa... Ajatella, että jotkut käy pitkältä saakka siellä ja mä asun viereisessä kaupungissa enkä vaan saa aikaiseksi lähteä! Mutta vielä mä tässä kuussa käyn!! (Ainakin suunnittelen...) ;D

  Kivan näköinen toi Trones-"lipasto" sulla. Saapiko udella, että mitähän kaikkea siellä säilytät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehtiihän sinne, ja varmaan hyväkin antaa alkuhuuman laskeutua ja ihmismäärän vähentyä ennen kuin sinne heti paikalla ryntää :)

   Trones - laatikot vastasi kaikkiin meidän haasteisiin tuon seinän kanssa, jonka eteen ei voinut mitään asettaa eikä avohyllyratkaisuja haluttu lisää niin lähelle keittiötä. Alkaisi muuten näyttää melkoiselta sekasotkulta koko kämppä jos kaikki olisi näkyvillä. Melkoisen paljon nuokin vetää tavaraa, ja kaikki sopivasti poissa silmistä :). Meillä siellä ei tosiaan säilytetä kenkiä, vaan ihan kaikkea muuta. Dymolla etuosiin on kirjattu kaikkien laatikoiden sisältö. Tarroissa lukee esimerkiksi seuraavia asioita; Apteekki/Ensiapu, Tilpehööri (tottelee myös kutsua Hukka, eli aina kun joku on hukassa, kannattaa kurkkia sieltä), Kynttilöitä, Piirustus, Johdot/Tietotekniikka (eli siis laturit, koneen piuhat yms vitkuttimet jotka aina jossain hukassa tai pöydällä epäjärjestyksessä :D )... Aika näyttää pysyykö järjestys yllä :D

   Poista
 7. Aivan mahtava! Mullon jäänyt ihan huomaamatta tuollainen lyötö! Kivasti laitoit kaverit näytill :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus vain yksinkertainen on ihan parasta :) Mäykkykaverukset asustaa nyt sulassa sovussa ja kaikkien ihasteltavissa. Kätevä tuo vaijeri, johon voi siis kiinnitellä erilaisia ihanuuksia ja vaihdella mielen mukaan ilman reikien poraamista tai teippien repimistä :)

   Poista
  2. Jouduin hakemaan samanlaisen :) Kiitos vinkistä. Olisi jäänyt huomaamatta :)

   Poista
  3. :D Kiva, että vinkistä oli apuja ;)

   Poista
 8. Älä turhaan surkuttele! Granithan avattiin vasta toukokuun LOPUSSA, joten aikaa on kulunut vain reilu kuukausi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohops! Näinpä tosiaan. Se olikin niin, että itse kävin toukokuun alussa viimeksi siellä päin, ja silloin harmittelin ettei ollut vielä avautunut. Thänks Irina korjauksesta ;)

   Poista
 9. mistä tuo ihana laatikosto on? :)

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets