Top Message

www.oblik.fi

Makuuhuonesuunnitelmia

Hypätäänpä hetkeksi keittiön ulkopuolelle ja vilautellaan makuuhuonesuunnitelmia, jotka on antaneet odottaa itseään monen monta kuukautta. En pääse nyt oikein loppuun tuon keittiö-/ruokailutilan kanssa, sillä pää pursuaa "keittiön kehysten" osalta niin montaa hyvää vaihtoehtoa, joista en pysty päättämään. Lopputulemana päätimme jättää kehysideat vielä muhimaan, ja kun se oikea palanen loksahtaa paikoilleen - se  toteutetaan. Tarvitaan lisäaikaa siis... En halua mitään väliaikaisratkaisua tähän missään nimessä!

Eli alettaisiin olemaan jo melko valmiita tämän osalta ja suuren suuri raportti tästä tulossa vielä viikon sisään. ;)

Mutta asiaan... Ensin makuuhuoneen tiedostetut ongelmakohdat:

* Kamala kaapisto, joka pursuaa vaatteita. Tämän ongelma on purkamisen sijaan kaapin sisällä olevissa sähköliitännöissä, ja ilmastointikapistuksissa. Johtoja menee ihan himputin paljon joka suuntaan. Ensimmäinen askel näiden osalta taitaa olla siis karsiminen, karsiminen, karsiminen (siis vaatteiden osalta!).

* Vaatehuone tai pikemminkin koppi, jossa ei ole seisomakorkeutta kuin vajaan neliön verran, perällä ryömimiskorkeus, joten vaatteiden säilytys ei tässä kopissa onnistu (rakennettu portaiden alle)! Tila on kai lähinnä siivouskomero, ja tällä hetkellä toiminut remonttitarvikevarastona. Vie kuitenkin ihmeellisen palasen lattian pinta-alasta, joten ei toimiva lainkaan!

* Seinäpinnat - lasikuitutapettia, kuten meillä lähes koko asunto muutoinkin on. Siis yök! Tällainen persoonallinen koti ja saneerausvaiheessa valittu halvin mahdollinen tapetti, en voi käsittää. Ne on myös täynnä SUURIA reikiä, sillä aiemmalla asukkaalla ollut televisio kätevästi seinään kiinnitettynä. Ei siinä vielä mitään, mutta kun ensimmäisellä ei ole tainnut osua kohdalle, niin isoja reikiä on hyvin paljon.

* Lattia - mikäli siivouskoppi ja vaatekaappi puretaan - alta paljastuu maalaamatonta parketti ja kopin osalta muovimattoa! Oujee.

* Ikkunat - tai oikeammin niiden puuttuminen, tila on oikeasti määritelty alkoviksi, sillä ikkunoita ulos ei ole. Tämä taas tuo haasteita valaistuksen suhteen.

* Oviaukko - kiinteää ovea ei tilaan ole, ainoastaan aika hirvittävä säleovi, joka kuitenkin lähes aina auki. Kuitenkin nyt kun aamut alkavat olla jo todella valoisia, huomaan, että huone pitäisi saada jollain myös tarvittaessa pimennettyä, joten ainoastaan säleoven purkaminen ei voi olla vaihtoehto.

Olipas siinä ongelmaa kerrakseen :D

Muutamia ideoita on jo tehtynä, ja osa teiltä jo salassa aloitettunakin ;). Vaatesäilytykseen on pääsemässä 60 -luvun peltinen kaappi. Siis se sellainen jota henkilöstötilojen taustatiloissa on usein nähty. Kaappi sijaitsee tällä hetkellä isäni autotallissa, jossa sitä on jo käyty hiomassa, pesemässä ja pohjamaalaamassakin.

Kuvia tilasta ei täällä blogin puolella paljon ole näkynyt, ihan tietystä syystä - en pidä tästä tilasta lainkaan. Sänky on ainut, joka saa jäädä, sillä se on hyvä, ja miellyttää myös silmää.

Millaista fiilistä tilaan sitten haetaan?
Haluan siis todella rauhallista tunnelmaa, paljon vaaleutta, vähän tavaraa,
yhtenäistä ilmettä muun asunnon kanssa. Näiden kuvien katseleminen sai aikaan melkoisen inspiraation... ;)

Oikein todella aurinkoista torstaita!
- J -

 1. Hyville vaikuttavat suunnitelmat. Onha todettu viisaus, että hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin! Ja olen alkanut jopa uskomaan siihen pikkuhiljaa ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitoksia, välillä on kaivettava inspiraatiokuviakin, jotta taas jaksaisi toteutella kotona suunnitelmia ihan todeksikin asti :)

   Poista
 3. Ihania inspiraatiokuvia! Rauhallista ja letkeää arkea, tuo sänky oikein kutsuu luokseen. Jäänpäs odottamaan innolla, mitä olette jo puuhailleet meidän tietämättämme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä haluamme kotimme olevan, ja myös tietysti makuuhuoneen - rauhallista ja letkeää arkea. :)

   Pikkujuttuja vain on tehtynä, suunnitelmia sitten onkin jo oikein urakalla. Kukakohan ne toteuttaisi :D

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! On aina ilo silmälle katsoa kauniita kuvia. Niistä vain jotenkin saa virtaa itsellekin tekemiseen :)

   Poista
 5. ihania kuvia, kivat suunnitelmat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnitelmat onkin jo melkein valmiit, mutta joitakin asioita on pakko vielä pohtia, ja selvittää onko edes mahdollista toteuttaa, kuten tuo kiinteä vaatekaappi tai sen poisto... Kuvien kanssa on silti odotellessa mukava fiilistellä ;)

   Poista
 6. Ihania kuvia tosiaan olet löytänyt :) Kiva nähdä myöhemmin minkälaiseksi olette kaapin kunnostaneet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, inspiskuvista saa ihmeesti lisävirtaa tekemiseen :)

   Poista
 7. Aivan ihania fiiliskuvia! :) Ryppyinen pellava= <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ryppyinen pellava on niin kaunis <3. Olen ihan tajuttoman ihastunut kysesieen materiaaliin, kodin tekstiilien lisäksi myöskin vaatteissa. Ihanan huoletonta ja samalla kaunista :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets