Top Message

www.oblik.fi

Kuormalavat kuntoon - viimeinkin!

Vuosi on vierähtänyt siitä kun edellisen kodin parvekkeelle kannettiin kolme kuormalavaa. 
Samassa yhteydessä ystäväni teki niihin selkänojan sekä juomatelineen lavan mittojen mukaan. 
Nyt on viimeinkin saatu kaikki lavat öljyttyä!


Tumma väri saatiin aikaan mustalla Tikkurilan kaluste-/ ja terassiöljyllä. 
Kaksi kerrosta riitti saamaan käsittelemättömän puun lähes pikimustaksi.


"Kaiteet" on maalattua metallia, ja selkänoja tehty pehmusteita varten. 
Näin lavoista saadaan ikäänkuin tuplakokoinen baden baden.


Välikaiteeseen tehtiin kolme aukkoa, johon saa sopivasti juomalasin laskettua. Lavat ovat parvekkeellemme niin suuret, ettei ympärille mahdu juuri mitään pöytää. Tämänkin vuoksi välikaide on kätevä!

  
Projekti kesti tosiaan vaivaiset 12 kuukautta. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Tässä kohtaa täytyy kiittää teitä muita lavatuunajia, sillä teiltä sain inspiksen jatkaa kesken jääneen homman viimein loppuun! Muuten parveke odottaa vielä stailausta, ja odottaa varmasti vielä hetken aikaa.

Nyt jännäämään pronssipeliä, vaikkei alku kovin vakuuttavalta näytä... :D

- J -

 1. Kuormalavoja siellä, kuormalavoja täällä :).
  Kauhee buumi meneillään kaikenlaista tuunausta, mutta täytyy kyllä sanoa, että toi teidän versio sopii todella hyvin Verkarannan tyyliin :). Mainio keksintö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No täytyy myöntää, että nyt kun näitä on vilahdellut vähän joka puolella, alkoi jo vähän mietittyämään laitetaanko lavoja meille lainkaan. Meinasi tuli yli-ähky kaikista kuormalava inspiraatioista ja tuunailuista. Ja sitten vähän sellainen kyllästyminenkin.

   Mutta koska ne kauhealla vaivalla tänne uuteenkin kotiin kannettiin, ja kaiteetkin jo ehdittiin viime vuonna teettää, oli ne pakko kuitenkin laittaa valmiiksi. Hienothan niistä noin mustana tuli, ja sopii meidän käyttötarkoitukseen; lötköttelyyn ja nauttimiseen ;). Kunhan saisi vielä pehmusteet laitettua (tai ostettua, ehkä ommeltua, en vielä edes tiedä :D ) niin avot!

   Poista
 2. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty...ja 12 kuukaudesta voi jo sanoa hyvin suunniteltu...:)
  En ole missään nähnytkään noin hienoa...selkänojat ja lasinpidikkeet.

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Minulle käy toisinaan näin, että projektit jää kesken - jonkun uuden alle. Nyt vasta taas muistin, miten kauan nämäkin on odottanut toteutusta :D Ihan jo kotikin vaihtui välissä :D

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Alkoi kyllä jo tuntumaan, että nää lavaideat on jo niin nähty ennen kuin ehdin omiani kuntoon laittamaan. Mutta kyllähän näistä lopulta aika siistit tuli :) Kiitos Irina kommentistasi!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos Kerttu! Vielä pitäisi ehtiä stailata parveke kesäkuntoon kukkien kera, ja löytää sopivat pehmusteet. Mutta sitten saakin jo kesä tulla :)

   Poista
 6. Hienot!!
  Tosi hyvin käy nuo kyl teille :) Meillä ei olla kuormalavoihin innostuttu (ainakaan vielä), vaikka olisi omasta takaa jo jokunen... polttopuiden alusina :D. Ollaan tällaisia taviksia heh ja mennään perinteisillä askon peruspuisilla kalusteilla, ja vuodesta toiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä tuli mustana kyllä aika hienot, ja sopii tyyliin hyvin. Ei pomppaa julkisivusta esiin sen enempää kuin on tarvetta. :)

   Tällaiseen vanhan valurautakaiteisen parvekkeen kalusteiksi ei ihan helposti sopivia uusia kalusteita edes ole löytynyt, joten siinä mielessä tuunaus onnistui loistavasti idyllisen tehtaan henkeen. ;)

   Poista
 7. Minullakin on ollut mielessä kuormalavat - että miten niitä voisi hyödyntää meidän kodissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseäni hieman jopa pelottaa kun olen näistä laviosta aavistuksen liian paljon innostunut, kun huomaan suunnittelevani niistä vaikka ja mitä sisällekin. Mutta ehkä hetki pitää miettiä vielä ettei tule liikaa. ;)

   Jos et ole vielä käynyt, niin Pinterestistä kannattaa käydä kurkkimassa hakusanalla "pallets" - sieltä löytyy ideoita vaikka millä mitalla miten kotiin voisi lavoja tuunailla!

   Poista
 8. Mainio idea lisätä lavoihin kaiteet! Näyttää tosi kivalle. Tuo musta öljy tekee ihanaa pintaa puuhun. :) Minunkin tekisi mieli askarrella lavasohva terassille, mutta valitettavasti tila ei anna myöten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihastuin kyllä tuohon mustaan pintaan itsekin. Onneksi siis vuosi kului suunnittelussa, sillä alunperin meinasin öljytä ne ruskealla kalusteöljyllä. Yhsen olin jo aloittanutkin, eikä siitä oikein tullut niin upee, mitä päässäni kuvittelin. Onneksi musta pelasti tilanteen, ja olen tyytyväinen tähän! :)

   Voi hitsit, ehkä lavoista saisi teille jotakin muuta mukavaa, vaikka istutuslaatikon tai muuta pientä ;)

   Poista
 9. Jaa tähän sä tarvitsit sitä lavaa töistä ;) oot kyllä niin hyvä uudistamaan ja askartelemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää isot lavat mulla oli jo aikaisemminkin, mutta sitä pientä mä ajattelin yhteen toiseen paikkaan ;)

   Poista
 10. Hieno!! Tosi kivan näköinen tuollain mustana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tykästyin erityisesti tuohon väriin. Alkuun hiukan mietin pilaako se väri koko fiiliksen noista lavoista, mutta ei - kivathan niistä muistanakin tuli :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets