Top Message

www.oblik.fi

Tuolifriikki täällä hei!

Liian monta suunnitelmaa samaan aikaan päässä, mutta näillä mennään!

Nyt kun keittiön väri on muuttunut täysin, on aika (oikeastaan se aika olisi varmaan parempi vasta
keittiön valmistuttua, mutta aina kannattaa hieman ennakoida) miettiä ruokailuryhmän kohtaloa.
Pöytä on päätetty uusia jo ajat sitten, mutta päädyttin ensin uusimaan keittiö, jotta saisimme
hieman käsitystä millaisen pöydän keittiön jatkeeksi haluamme.
Nyt alkaa hahmottumaan toiveet ja realiteetit
(hassua muuten miten ne eivät aina ihan kohtaa :D).

Keittiössä meillä on tällä hetkellä Kartellin
Victoria Ghost X 4 sekä yksi Louis Ghost näiden kaverina.
Näissä ei muutoin olisi mitään vikaa, mutta arvaatteko mitä kävi kun keittiö tuli valkoiseksi, lattia on valkoinen, saareke on valkoinen, seinä ja kattokin on valkoinen??? No ne hukkuu nyt ihan näkymättömiin koko asunnossa. Joten eivät ne näytä tässä meidän tilassa enää yhtään niin hyvälle mitä vanhassa kodissa näytti ja vielä täälläkin ennen koko asunnon valkaisua. Vielä vanhan keittiön aikaan ne jotenkuten erottui lattiasta ja seinästä. Ei enää.

Päätimme, että voimme uusia tuolit - kuitenkin sillä ehdolla, että vanhat Kartellit myydään alta ensin pois. Meillä kun alkaa olla joka nurkka tuolia täynnä ja pelkona on että uudet ostetaan, ja vanhat jää lopulta keikkumaan johonkin nurkkaan...

No mutta niin, mitäs sitten tilalle? Pöydästä voin sanoa, että materiaalina puu, käsittelyn sävyä ei vielä olla valittu. Siksi kokovalkoinen (jossa ei mitään yksityiskohtia) ei ole hyvä idea tuoleissa, eikä siis myöskään tämä väritön tämänhetkinen tilanne ole kovin hyvä. Jotakin särmää pitää olla! Tässä kohtaa punaisena lankana tulisi olemaan kaksi pirttikaluston penkkiä pöydän kummallekin puolelle, mutta pöydän molempiin päihin olisi toive saada jotain..... Ihanaa <3
Keittiön lopullinen väritys tulee olemaan; valkoinen, musta, raakapuu.

Tässä muutama vaihtoehto, äänestys käyntiin mikä eniten silmää miellyttää? Jos sinulla on lisäksi vinkata jotakin muuta vielä parempaa tilalle, otetaan vinkit vastaan ilomielin.
(Jos osaisin - olisi tehnyt jokun kivan kuvakollaasin. En pystynyt, en osannut.)
Hay About A Chair & About A Chair AAC12

Charles Eames DSW

 BoConsept London
Tuoli hivelee silmää yksinkertaisuudellaan ja pikkaisen pienemmällä
eurotukulla kuin ylläolevat kaunottaret.

Ja näissä vain muutamia selailtuja tuoli-ihanuuksia. Mikä miellyttää eniten? Tai ihan joku muu?
- J -

 1. Mua miellyttää ehdottomasti tuo Charles Eames DSW, oon siitä itsekin haaveillut! Ja saattehan te varmaan ihan hyvät rahat Kartelleista, kun laitatte ne myyntiin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minua itseänikin ne kovasti miellyttää ja on ollut haavelistalla jo pitkään. Jotenkin sitä tuntuu, että on vain vähän myöhässä sillä nämä pomppaa joka toisesta kodista jo esiin. Jos ei aitoina, niin ainakin "Eames tyylisinä" tuoleina. ;)

   Poista
 2. Joko käsinojallinen About A Chair tai DSW :) Mekin juuri kotiuduttiin Vepsäläiseltä, kahden Vitran tuolin välillä mietitään :)

  Keittiöstä tulee varmasti hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin sitä tuntuu, että tällaiset valinnat on hurjan vaikeita kun vaihtoehtoja on monia. Lisäksi toivoisi että pystyy tekemään sen parhaan valinnan ettei sitten muutaman kuukauden päästä tule se olo, että hitsit kun olisi valittukin ne toiset...

   Keittiö etenee pikkuhiljaa. Nyt juuri enemmän hiljaa kuin mitään muuta. :D

   Poista
 3. Eamesit on niiin hienot :) Mä oon niistä haaveillut jo pitkään, mutta kun ovat niin kovin hinnoissaan että toistaiseksi ovat haavelistalla pysyneetkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä se!!! Jotenkin tuntuu, että kun tuoli on tuon hintainen, pitäisi sen kestää 50 vuotta (mitä se mahdollisesti tekeekin), mutta kun mieli on ailahtelevainen, ja mitäs sitten kun kaipaa muutosta - raaskiiko ikinä niitä vaihtaa vaikka mieli tekisi. Vai istuuko niiden päällä loppuelämän sillä ajatuksella, että kerran kun on hankittu, niin ikinä ei vaihdeta :D. Ei sillä, varmasti pitäisin näistä myöhemminkin. Jotenkin vain tuo hinta ottaa vastaan kun pitäisi hankkia enemmän kuin yksi....

   Poista
 4. Eamesit on ihanat -nuo puujalkaisetkin! :) Hayn tuolit puolestaan aika persoonalliset, kun niitä ei ole vielä niin paljon nähty. Kivoja kaikki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit - Hayn tuoleissa miellyttää juurikin se, ettei niitä vielä niin paljon ole tullut muilla vastaan. Itseasiassa miesväkikin äänesti käsinojallisen Hayn puolesta. :D

   Poista
 5. Hayn käsinojallinen :) Se on mun niin suosikki että en noista pysty muuta "valitsemaan" teillekään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä miellyttää!! En ole vielä ehtinyt käydä koeistumassa näitä, ja tuossa alempana todettiin ettei tämä olisi kovin hyvä istua. Se olisi kyllä sääli, sillä muuten olisi melko lailla täydellinen. ;) Ehkäpä on pakko suunnata Vepsäläiselle istumistalkoisiin koko perheen voimin - jos se olisi edes osalle porukkaa oikean korkuinen ja käsinojat oikeilla paikoillaan. :)

   Poista
 6. DSW sopis mun silmään parhaiten väreihin :). Ja varmaan mukavat istuakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään erityisesti noista DSWn jaloista, ne iskee heti silmään, ja erottuisi hyvin lattiasta, ettei vain leijuisi valkoisen päällä "tyhjänä"! :)

   Poista
 7. Olipa kiva kun teit tämän tuolipohdinnan puolestani, samoja asioita pohdin täällä. Tuo käsinojallinen hay on hankala istua. Töissä meillä on noita, eikä siinä oikein löydä käsille mitään järkevää asentoa! Tosin oma torsoni on niin lyhyt, että ehkä siksi tuoli on minulle hankala.:) Dsw on kaunis, mutta ainakin tälle kukkarolle liian hintava.:/ Londonista sain minäkin nyt hyvän vaihtoehdon, se näyttää kauniilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hitsit!!! Olen itsekin ihan ruhtinaalliset 156 cm pituudella siunattu, joten voisin kuvitella saman ongelman myös meille. Pitänee lähteä miehen ja lapsen kanssa istumaan niitä vielä. Ne ovat muutoin aika täydelliset.

   Londonia en muista nähneeni itseasiassa livenä missään (muutakuin kaupassa), ja siksi se viehättääkin! Lisäksi euroja tosiaan kuluisi huomattavasti vähemmän kuin muihin haavetuoleihin. ;)

   Kerroppa muuten jos sinulle tulee mieleen jotain samantyyppisiä vielä, niin laitetaan harkintalistan jatkeeksi täälläkin!

   Poista
 8. Toisella tuolifriikillä on sinulle jotain blogissani, aurinkoista keskiviikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIITOS KIITOS KIITOS KIITOS!!!!! <3 Tartun tähän ja pariin muuhun tunnustukseen/haasteeseen tässä loppuviikon aikana oikein ajan kanssa!!!

   Poista

 

Newsletter

Widgets