Top Message

www.oblik.fi

Missä mennään nyt - Keittiö

Terveisiä kaaoksen, sekamelskan ja hävityksen keskeltä. Jos muuten jossakin vaiheessa kuvittelin tämän olevan helppoa ja nopeaa - ehkä myöskin siistiä.... En tee sitä enää. Tämä on kaikkea muuta :D

Mutta itse asiaan - miltä meillä näyttää juuri nyt.Kaapit on nyt maalattu, kaapistojen takana oleva taustaseinä tasoitettu ja pinta kertaalleen laastilla peitetty. Yllä olevat kuvat otettu tänä aamuna laastin ollessa kuiva(hko).Alun rappausepisodin jälkeen saimme kuitenkin oikeaa laastia ja yllättävän helposti se levittyi näin amatööriltäkin ;). Tarkoitus siis ensin tasoittaa levyseinän ja laatan välistä rajaa, ja lopuksi tasoittaa kauttaaltaan.Kuivuessaan laasti näyttää todella laikukkaalta ja melko tummaltakin. Tänään sitten aamulla juoksin katsomaan kuinka vaaleaksi seinä on muuttunut. Kuvissa tummuuseroa ei niinkään huomaa.

Tällaista täällä tänään. Nyt takaisin hommiin, yksi kerros laastia vielä tarvitaan ennen seuraavaa vaihetta...Josko tämä joskus valmistuisikin ;)

-J -

 1. Vastaukset
  1. Näin tosiaan toivotaan! Muutamia erikoisia juttuja on keittiöö tiedossa, toivottavasti ne saadaan onnistumaan :).

   Poista
 2. Lupaavalta näyttää! Kiva nähdä tämän edistymistä. Kaunis keittiö teille on syntymässä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkuun kuvittelin tämän olevan viikon-parin juttu. NOT. :D Tänään taas Baukkariin hakemaan lisätarvikkeita ja koko päivä keittiön kimpussa. Arki-illat kun tuntuu jäävän lyhyiksi tämän rempan tekemisen kannalta, eikä juuri ehdi kuin aloittamaan ja lopettamaan - viikonloput on siis käytettävä hyväksi!

   Poista
 3. Hyvältä näyttää, ja teillä tekee jo tuo värin muutos paljon ! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin totta! Väri tekee paljon, ja yhtenäinen työtason päällä oleva tila räikeiden oranssinväristen laattojen tilalle on juuri se mitä halusin :)

   Poista
 4. Kaaos on aika taitavasti hävitetty, kun ei näy missään :D

  Hyvältä näyttää. Tsemppiä loppusuoralle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :D Ainoa hyvä puolihan tässä on se, että keittiön tasot on pakko pitää siistinä rempan ajan, kun ei muuten mahdu touhuamaan. Kaikki tavara ja sälä on siis muissa huoneissa sellaisina huojuvina pinoina :D

   Poista
 5. Samaa mieltä kuin yllä, hyvältä näyttää! Tsemppiä loppukiriin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia tsempistä! Toistaiseksi kuvittelen työläimpien vaiheiden olevan ohitse. Mutta nyt ne kaikki pienet asiat olisivat saatava kohdilleen. Ja se jos mikä vie aikaa ja kärsivällisyyttä ;)

   Poista
 6. Ompas kiva hyvpätä seuraamaan tässä vaiheessa projektia. Näyttää kivalta! Ja lopputulos on varmasti tosi hieno.

  Ps. Miks kukaan ei tosiaan kertonu, että remontin tekeminen on hitsin sotkuista ja kaoottista puuhaa? Ja että roskaa ja jätettä tulee niin paljon et heikompaa hirvittäå?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin ihmettelen. Joku olisi voinut varoittaa! :D

   Tähänastiset pintaremontit on olleet vähemmän roskaavia, ja jotenkin nyt tuntuu, että koko kämpp äon ihan kaaoksen vallassa ja joka paikka enemmän tai vähemmän maalin ja laastin peitossa. Kyllä se siitä varmaan iloksi vielä muuttuu :)

   Poista
 7. Juu sotkua tulee ja se pöly leijailee niinkuin ihan joka paikkaan, sellaista hienonhienoa pölyä :-/ nimim. kokemusta pölystä(kin) köh :D

  Miten ja millä saitte rungot maalattua? Pohjamaalia, mikä päällysmaali, monta kertaa? Telalla, pensselillä? Yritän vain siis saada vähän vinkkiä, hihii, josko itse tekisin samanlaista puuhaa kesällä meille ;). Irroititteko kaapit vai oliko rungot paikallaan maalauksen ajan?

  Ihana-ihana-ihana keittiö tulossa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se. Eilen kun pikkaisen hiomapaeria näytti, tuntui että koko pääkoppakin on laastipölyn vallassa :D

   Maalattiin rungot paikoillaan (näkyvät osat, sillä sisältä rungot olivatkin jo valkoiset). Alakaappeja meillä on aika vähän, sillä suurin osa on vetolaatikoita. Kokemus opetti, että ne kannattaa maalata paikoillaan (etuosat), ja sitä ennen ne oltiin irroitettu ja maalattu taustat irroitettuina. Ja tämä oli käytännössä opittua siksi, että tilat meillä on rajalliset. Ja näinollen kuivuminen oli helpointa odottaa laatikoiden levyt paikoillaan. Kahvat tietysti irroitettiin.

   Pohjamaalina otex, päälimaalina Betolux. Tämä vain ja ainoastaan siksi, että siitä meillä on ollut hyviä kokemuksia kestävyyden suhteen. Samalla pinnasta tulee helpommin pyyhittävä ja hieman kiiltävämpi. Kaikki mitä pystyttiin - telattiin. Pensseliä käytettiin melko vähän, sillä itsellä ainakin tuntuu, että tasaisempaa jälkeä tulee joka kerta telalla vaikka kuinka yrittäisi olla tarkkana pensselin kanssa. Kaksi pintamaalikerrosta maalattiin.

   Eikun hommiin vain, ei tuo maalaus minusta niin suuri homma lopulta ollut. Tämä kaikki muu tuntuukin sitten olevan :D Toivottavasti sait näistä apuja. Ja tietysti kokemus osoittaa kuinka maali kestää kaapistoissa. Saarekehan meillä maalattiin jo joulukuussa kokeeksi ja se on kestänyt erinomaisesti, vaikka siihen kolahtaa milloin mitäkin :)

   Poista
 8. Valmis upea keittiö, niin kaikki vaiva ja pöly unohtuu. Tuolossa upea keittiö, muutos valtava. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tätä itsekin odottelen. Kyllä se kaikki lopulta palkitaan :). Tällä hetkellä vain tuntuu että koko elämä on yhtä keittiötä, eikä sitä osaa hengähtää lainkaan, kun haluaisi kaiken valmiiksi niin pian kuin mahdollista että saisi jo tavarat omille paikoilleen :)

   Kiitoksia, ja oikein aurinkoista viikkoa myöskin sinne päin!!

   Poista
 9. Hyvältä näyttää jo tässä vaiheessa! :) Kiva seurata muutostöitä. Innolla odotellen lopputulosta :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, vaikka kuvat ei kyllä anna lainkaan oikeutta muuttuneelle tilalle.

   Innostukseksi se odotus täälläkin on lopulta muuttunut (sen jännityksen sijaan) ;). Ehkä jotain valmista tällä viikolla, vaikka osa tulee valmiiksi vasta varmasti monen viikon kuluttua... Malttamaton kun olen, en oikein pysy hameessani :D

   Poista
  2. Remppaaminen on aina hieman stressavaa. Jatkuva ja joka paikkaan menevä pöly, haittaava melu ja tuhoton määrä roskaa ovat vaan niitä muutostöiden haittapuolia, mutta onneksi lopputulos palkitsee! :) Tsempiä ja jaksamisia sinne remontin keskelle! :)
   Ps. Blogissani on sinulle jotain ;)

   Poista
  3. Kiitos Jenna, toteuttelen näitä tässä loppuviikolla ajan kanssa :)

   Poista
 10. Hei, mitä laastia käytitte ja millä maalilla maalasitte laastin päälle? Kiitos innostavasta ja kauniista blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Käytimme ihan perus saneerauslaastia (vaaleaa). Ei siis mitään konerappauslaastia tvs. Yritin hakea, mutta ollaan taidettu laittaa se laastin loppu johonkin pois. Koska en löydä sitä pussia mistään. Pussin kyljessä kuitenkin luki ihan saneerauslaasti... Ja maalaus tehtii Tikkurilan Lujalla (valkoinen A). Ei siis mitään sävytystä päälle.

   Hienoa kuulla, että blogimme inspiroi ja antaa ideoita, se on parasta palautetta! Iloista päivää sinulle ja remppailoa, jos siihen olet ryhtymässä :)

   Poista
  2. Kiitos! Remonttiin olen ryhtymässä ja täytyy sanoa, että olen saanut viime aikojen parhaimmat remonttivinkit täältä!

   Poista
  3. Loistavaa! Iloa ja intoa ryhtymiseen :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets