Top Message

www.oblik.fi

Hengitän. Happea. Olen elossa.

Kuluva viikko on vietetty enemmän ja vähemmän sairastellessa, eilen oli viimeinen niitti ja pitkittynyt migreeni jouduttiin katkaisemaan lääkärivoimin, ja sairaalassa kuluikin vaatimattomat 7,5 tuntia migreenitipan kanssa. Nyt alkaa elämä voittamaan, vaikka aamulla palasinkin kertaalleen sänkyyn Imigranin avuin. Pääkoppa on tyhjä, ja kroppa ikäänkuin kolkko kuuden päivän säryn jälkeen.

Olo on kuitenkin nyt jonkinverran parempi ja ulkona käytiin karvaturrien kanssa aamuhappea hengittämässä. Olen niin kaivannut sitä; ulkoilmaa, happea, metsän tuoksua. 
Ja tässä kohtaa pahoittelut kuvien tärähtyneisyydestä. Ei pysynyt oikein vauhtihirmun matkassa, ja kuvanvakautuskin unohtui laittaa päälle ;)

Voiko olla ihanampaa kuin vapaudesta nauttiva koira?


Vanha herra (tai eipä hänkään nyt niin vanha ole, mutta vanhempi) viihtyi remmin päässä. Metsästystarkoitukseen jalostettu koira omaa senverran kovat vietit, ettei vapaana voi metsässä pitää. Jos joku sopiva vainu iskee päälle - on kuulo ja aivot pois käytöstä.
Uimaankin pikkuherra pulahti järveen. Kuvitteli kai pinnan olevan vielä jäässä, 
mitä se vielä osittain olikin. Voi sitä paniikkia kun tassut kastui hyiseen veteen 
ja pois oli päästävä äkkiä.


Jos joku auttaa hurjaan oloon, niin ulkoilma! Tosin eilisen ja tiistain osalta nautinnosta ei voinut puhua. 
Silloin voimat vei täysin iskevä ja hakkaava pääkoppa.

Nyt takaisin lepäilemään!

Aurinkoista päivää, 
muistakaa välittää rakkaistanne ja ennenkaikkea ITSESTÄNNE <3
- J -

 1. Toivon pikaista ja täydellistä paranemista. Tädilläni on ollut migreeni ja muistan lapsuudessa, että hän joutui olemaan pimeässä huoneessa aina kun oli migreeni.
  Tuo vauhtihirmu on kyllä ilonaihe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi migneerissä on se hyvä puoli, että lääkkeet useimmiten tehoaa. Minunkin kohdallani on ollut välissä jopa vuosia, ettei kertaakaan ole tullut vastaan. Mutta nyt sitten toistamiseen tämän vuoden puolella.

   Kyllä se elämä voittaa vielä :)

   Poista
 2. Aika hyvin sanottu, tuo että voiko olla ihanampaa kuin vapaudesta nauttiva koira.. ei paljon voi, jos noista koirista puhutaan :)

  Meillä on myös melko vahvat nuo vietit, luolakoirahan tuo on. Syksyllä varsinkaan ei kyllä kovin usein uskalla metsässä vapaana pitää, se kuulo todellakin katoaa täysin. Meillä onkin usein gps-lähetin koirassa kiinni, joten saattaa vähän suuntaa saada jos päättää lähteä jäljelle :)

  Tsemppiä sairastelun keskelle, kyllä se siitä vielä iloksi muuttuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinpä juuri, ei suurempaa iloa ole olemassakaan :)

   Tämä pieni herra Mooses on todella seuranhakuinen, eikä toistaiseksi (kop kop) ole tosiaan omille teilleen lähtenyt. Mäykkyherra taas on oikein saalistaja, vaikkei muutoin niin huomaakaan, mutta metsässä vietit herää :). Tuo gps-lähetin olisi itseasiassa aika kätevä myös meille, tälle pienemmälle. Varmuuden varalle.

   Poista
 3. Meillä on kotona yksi migreenitapaus ja tiedän kuinka lamauttavan viheliäinen sairaus se on. Ei varmaan keittiöremonttiponnistelu ole asiaa ainakaan helpottanut, mutta hyvä kuulla, että on jo paremmalla mallilla. Ja raitis ilma jos mikä on ihan parasta ihan kaikkeen :). Sinne vaan ensin täytyy päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kaameeta. Onneksi itse olen päässyt viime vuosina melko vähäisillä vaivoilla se suhteen. Nuorempana se iski useammin.

   Ja juurikin niin - ulkoilma ja happi pelastaa monesti tilanteen kun sinne saakka ensin päästään :)

   Poista
 4. Itsekkin mikgreenipotilaana, tiedän tasan tarkkaan, mitä olet joutunut kokemaan.
  Onneksi on taas tällä kertaa ohi.
  Kuvista oikein välittyy karvaturrien riemu keväästä...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi näin. Pikkaisen edelleen pää muistuttaa olemassaolostaan. Toisaalta se on hyväkin - tajuaa ottaa iisisti muutaman päivän.

   Aikaisemmin olen välttynyt sairaalareissuilta ja täsmälääkkeet on auttanut. Toivottavasti näin raju kohtaus oli ainoa laatuaan. :)

   Poista
 5. Otahan iisisti, niin sitten taas jaksaa touhuta!! Onneksi olet jo voiton puolella ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on nähtävä ja myöskin tehtävä. Viikonloppu kuluukin keittiön osalta työnjohtajan hommissa. Onpahan syy laittaa mies asialle ja lepäillä itse vieressä ;)

   Poista
 6. Voi että, onneksi olet jo parempaan päin! Ihanat hauvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Onhan nuo karvaiset ystävät aikasta suloisia (kun sille päälle sattuu). <3

   Poista
 7. Ihania kuvia!
  Tosi ikävää kun olet sairastellut, onneksi on jo paranemaan päin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvien laadusta nyt en niinkään tiedä, mutta elämäniloisia ne ainakin ovat ;)

   Ja onneksi tosiaan tämä alkaa olemaan voiton puolella!

   Poista
 8. Voi sinnuu ressukkaa. Sullakin on migreeni. Ainut hyvä puoli siinä on, että osaa arvostaa kohtauksen jälkeen aivan elämän perusasioita, mitään muuta hyvää en ole keksinyt siitä. (nimim. kohtalotoveri). Onko sulla hyvä lääkitys, joka auttaisi heti kun tunnistaa ensioireet? Migreeni on kyllä siitä kavala sairaus, että iän myötä ensioireet saattavat muuttua, mulla ainakin on käynyt noin, on vähän sellainen ilkeä barbapapa.

  Tsemppiä ja yritä huilailla, voipi olla aika ventti olo noin rajun kohtauksen jälkeen, useamman päivän.
  <3 <3 Haleja <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit. Ihan jo sellaiset perusasiat kuin sängystä nouseminen, syöminen, ulkoilma ja elämästä nauttiminen saa tällaisen jälkeen aivan uudet mittasuhteet.

   Käytössä on täsmälääkkeet. Estolääkitystä ei toistaiseksi olla tarvittu, kun välillä on ollut pitkiäkin aikoja ilman yhtään kohtausta. Oireet vaihtelee, ja nytkin sen kyllä huomasin - mutta ajattelin sen menevän ohitse itselleen. Muutaman päivän jomotuksen jälkeen vasta kunnolla tajusin, ettei olekaan ihan tavallista päänsärkyä, vaan migreeni. Silloin täsmälääkkeetkään eivät enää auta. Olisi pitänyt ottaa silloin heti ensioireiden ilmaannuttua. Mun on ainakin todella vaikea alussa tunnistaa, onko juurikin migreeniä vai jotain muuta. Tunnistamaan pystyn vasta kun se on kunnolla päällä. :/

   Kiitos tsempistä ja kyllä se tästä iloksi muuttuu. Yleensä olen ollut seuraavana päivänä jo ihan ok, mutta tämä taisi olla niin pitkittynyt ja lääkehuuruista johtuen nämä seuraavatkin päivät vähän kummallisia vielä. Mutta elämä voittaa. Aina <3

   Poista
 9. Toivottavasti voit jo paremmin :) Ihana tuo teidän koira, todellakin vapaana intoa ja iloa täynnä!! Haleja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koiran vapaus on juuri sitä, mistä ihmiset saisivat usein ottaa oppia! Miten pienistä asioista he pystyvätkään iloitsemaan!! Ja minäpä tiedän - että sinä sen osaat myös. :)

   Poista
 10. Voi mitä kevään riemua kuvista välittyy! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se kyllä sananmukaisessa merkityksessä karvapalleroille olikin :)

   Poista
 11. Hui, kuulostaapas rankalta tuollainen päänsärky :/ Ja niin totta tuo viimeinen lauseesi: "Muistakaa välittää rakkaistanne ja ennenkaikkea ITSESTÄNNE <3" Tuon kuin vain aina muistaisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri, välillä kaikessa arjen hässäkässä ne elämän perusasiat tuppaa jäämään itsestään selvyyksiksi, mitä ne ei todellakaan ole. :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets