Top Message

www.oblik.fi

UUDEN KODIN KEITTIÖSUUNNITELMAT, OSA 1: VÄRIVALINNAT

Uudessa kodissamme on reilu kymmenen vuotta sitten uusittu keittiö. Osittain edelleen oikeinkin hyvässä kunnossa, mutta käytännöltään ei palvele kovin hyvin. Vähäinen laskutila ja hankalasti sijoitetut toiminnot tekevät tilasta nimittäin todella ahtaan. 

Nykyinen keittiö lähtee uusiokäyttöön ja suurimman osan kodinkoneista taas voimme hyödyntää edelleen uudessa keittiössä. Kodinkoneita on nimittäin täällä uusittu sitä mukaa, kun on ollut tarvetta ja osa vasta tänä vuonna. Näitä ei ole mitään järkeä meidän siis uusia vaan käytämme kaiken vanhasta, minkä pystymme. Tässä jutussa ajattelin kertoa uuden keittiön tyylistä ja erityisesti sävymaailmasta.

Keittiön olemme tilanneet paikallisesta Kaarinan Puuvajasta, joka toimitti meille keittiön viime vuonna remonttikohteeseemme ja itseasiassa myös tänne nykyiseen kotiin kun uusimme yläkaapit asunnon henkeen paremmin sopivaksi. 

Koska aikataulumme on tiukka, oli meidän otettava pariksi viikoksi remppaporukka talolle ennen muuttoa. Heidän kontolleen jää nimenomaan keittiön ja sitten makuuhuoneen remontti. Tämän jälkeen muutamme sisään ja jatkamme itse muiden huoneiden parissa. Olimme varautuneet remontoimaan myös nuo tilat itse, mutta sattumuksien summana nykyiselle kodillemme löytyi uudet ostajat ennen kuin ehdittiin kissaa sanomaan ja myyntiin edes laittamaan, joten tästä syystä aikataulumme onkin paljon ajateltua tiiviimpi. Meille oli tärkeää kunnioittaa talon henkeä ja aikakautta keittiötä suunnitellessa. Tästä syystä päädyimme valitsemaan keittiöön kehysovet ja alusta alkaen oli jotenkin selvää, että valkoinen väri on liian pliisu tuohon taloon ja tilaan... Talossa on maalatut vaaleat puulattiat, joten halusimme välttää liian valkoista kokonaisuutta viimeiseen asti. Tunnelma olisi tosin ollut aivan toinen, jos lattia olisi ollut vaikkapa puunsävyinen tai jotakin muuta. Mutta halusimme jättää vaalean pinnan lattiaan (joskin huoltomaalaamme ne tässä samassa).

Näinpä siis kaapistojen sävyksi valikoitui G487, eli lämmin vaalea greigen sävy. Tämä on astetta tummempi sävy kuin oma luottovalkoiseni, eli F487 Höyhen. Lattiat tullaan muuten maalaamaan tällä sävytetyllä vaalealla höyhenen sävyllä. Tätä olen käyttänyt monessa kodissamme eri pinnoilla ja se on osoittaunut varsin mainioksi vaaleaksi yleissävyksi.

Välitilaan on tulossa kaapistojen sävyä aavistuksen tummempi laatta (näillä näkymin tämä Scale Fan, Greige mutten ole saanut varmistusta toimistusaikataulusta yms., joten pienellä varauksella vielä), mutta vain sen aavistuksen, jottei koko allasseinästä tule liian plattu ja tasavärinen. Näin siis keittiön sävyt rakentuvat hiekan ja mudan sävyjen ympärille eri kiiltoasteita ja tummusasteita vaihdellen. Irtokalusteita ei tilaan juuri tule, vain pieni aamiaispöytä ja pari tuolia. Aamiaispöydän materiaali on vanhaa tiikkiä ja väriltään harmahtavan ruskea, eli reippaasti kaapistoja tummempi, jonka vuoksi se tuo kaivattua kontrastia tilaan. Pyöreä rustiikkinen aamiaispöytä oli täydellinen löytö muutoin vaaleaan tilaan.

Kaapistot ovat lähteneet jo tilaukseen, jotta ne saadaan paikan päälle heti ensimmäisellä viikolla avainten luovutusten jälkeen. En malttaisi odottaa! Ja hei, olisi kiva kuulla ensimmäisiä ajatuksia keittiön tyylistä ja värivalinnoista :)

Jutta

  1. Kauniit kaapistot. Ja nuo greiget ovat itsellenikin mieluisia sävyjä <3
    Jään odottamaan jatkoa :)

    VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets