Top Message

www.oblik.fi

INSPIRAATIO & IDEAT: PERSOONALLISEN KODIN TYÖHUONE

Tammikuussa lupasin kirjoittaa teille työstä ja teemaan sopii erinomaisesti myös hiljakkoin löytämäni inspiroiva Göteborgissa sijaitseva loft-asunto, joka on ollut myynnissä täällä. Uniikki kolmeen kerrokseen rakennettu kompakti koti ja sen sisustus puhuttelee pehmeällä tyylillään ja sopivalla skandinaavisella runsaudellaan. 

Syy, miksi halusin jakaa tämän teille juuri nyt on asunnon tyylikäs työpiste! Parvelle toteutettu työpiste on paitsi visuaalisesti upea, myös todella hyvin hyödynnetty neliöihin nähden. Jyrkkä harjakatto asettaa tilalle haasteita, mutta ilmavuutta on haettu pienelle parvelle muilla keinoin. Kattoikkunat ja kaiteet lisäävät tilantuntua, mutta myös kalustevalinnoilla ja sisustuksellisilla asioilla on tässä suuri merkitys. Pieni tila näyttää nimittäin paljon neliöitään suuremmalta!


Kapea tila on saatu tuntumaan leveämmältä lasisen työpöydän ansiosta. Muunlainen työpöytä olisi itseasiassa vain korostanut tilan kapeutta. Parven perälle sijoitetut arkistokaapit tuovat paitsi kaivattua säilytystilaa, myös paikan erilaisten asetelmien tekemiselle. 

Korkea oksa on pieni yksityiskohta kokonaisuudessa, mutta itseasiassa ilman sitä nurkka ja katon jyrkkä kulma tulisivat esiin nykyistä enemmän. Kaappien päälle asetetut maljakot, kirjat ja lehtikotelot, sekä seinälle ripustettu taulu tasapainottavat tilaa ja häivyttävät sen haasteellista muotoa todella hienosti! 

Yhdessä asetelman elementit muodostavat kolmion muodon, jossa on sekä parillisia, että parittomia esineitä. Tämä tekee ilmeestä mielenkiintoisen.

Vaaleanharmaat metallikaapit ovat IKEA:sta ja yhden LIXHULT kaapin hinta on sopuisat 30 euroa. Harmaat pöydänjalat näyttäisivät olevan Hay:n mallistosta (Loop Stand), joita saa harmaan lisäksi myös mustana ja valkoisena. Tilaa pehmentää neutraalinsävyinen matto, joka on lähes koko parven levyinen. 

Tähän kohtaan vinkkaankin samalla siitä, että työtilan mattoon kannattaa panostaa ja sen kokoon, sekä sijoittamiseen kiinnittä huomiota! Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin tuolin alla jatkuvasti ryttyyn menevä ohut puuvillamatto tai liian pieni paksumpi matto, joka ei ulotu tarpeeksi pitkälle tuolin taakse (sama pätee ruokailuryhmän alle laitettavaa mattoa). 

Tuoli vaatii noin 60-70cm taaksepäin tilaa kun pöydän ääreltä noustaan, mutta työpöydän alla oleva matto saisi ulottua pöydän etureunasta mielellään jopa 80 cm. Jos työtuolin alla on pyörät, ota se huomioon mattoa valitessa. Kaikki matot eivät kestä rullailua ja ne nuhjaantuvat nopeasti. Itse suosin työhuoneessa matalanukkaista ja jämäkkää mattoa, joka pysyy hyvin paikoillaan. Parven alapuolelta katsottuna tila on kauniin ilmava ja kevyt, joka on jälleen lasisen pöydän ansiosta. Parven taustaseinän vaalea sävy rauhoittaa monimuotoista tilaa, jolle tummat kaiteet ja seinät antavat ryhtiä. Alla olevasta kuvasta hahmottaa vielä paremmin tilan kokonaisuudessaan. Puisen IVAR-kaapin päälle nostetut kitarat tekevät ilmeestä heti paljon persoonallisemman.Työtilan stailaus on myös mielestäni todella onnistunut. Sopivasti elämisen makua, käytännön ratkaisuja ja pieniä tunnelman viimeistelijöitä. Jos tämän vanhaan tehtaaseen rakennetun asunnon tyyli puhutteli myös sinua, suosittelen klikkaamaan itsesi lisäkuviin tänne.

Inspiroivaa työviikkoa,
Jutta

 1. Aivan ihana työtila! Just unelma.

  Parven kaiteiden toteutus alkoi kiinnostaa, koska meillä on edelleen vähän vastaavan matalan vinttitilan (jossa on mun "työpiste") portaikossa kaiteen runkopuut (tolpat ja käsijohteet), joiden väleihin on ollut tarkoitus asentaa lasit, mutta toihan oliskin ihan hitsin hyvä idea vaan porata vaakaan reiät parille kierretangolle tai vastaavalle. Joskin tän esimerkkiasunnon kaiteet mahtaa olla metallia myös niitten runkojen osalta. Ehkä.. Innostuin tästä silti, joten kiitos kivasta inspiksestä ja kaikkea hyvää tähän(kin) vuoteen Jutta! Olet mun yrittäjäidoli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äläpä muuta sano! Luulen myös, että kaiteet on metallia myös rungoista, tai ainakin siltä näyttää. Ja hei ihan parasta, jos sait tästä innostusta ja inspiraatiota teille kotiin :)

   Poista
 2. Hei,onko teidän upea pöytä alkuperäisessä pinnassa vai onko kenties hiottu lakattu uudelleen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, tarkoitatko meidän tiikkistä ruokapöytää olohuoneessa? Se on alkuperäisessä kunnossa, joskin vaatisi uudelleenkäsittelyn akuutisti. Pinta on melkoisilla naarmuilla ja lakkapinta alkanut kupruilemaan siihen kaatuneen maljakon johdosta. Auts.

   Poista
 3. Hieno ja hyvin kuvainnollistava. :)

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets