Top Message

www.oblik.fi

KUVIA PAIKALLISELLE SISUSTUSLIIKKEELLE


Sain loppusyksystä kivan työprojektin, jossa pääsin kuvaamaan turkulaiselle Handmade by KOTONA sisustusliikkeelle kuvia heidän tuotteistaan. Olen tutustunut Piaan jo useampi vuosi sitten, silloin hän ompeli tuotteita vielä kotonaan ja myynti tapahtui lähinnä facebookin kautta. Tämän jälkeen on tapahtunut paljon, mutta yksi asia on pysynyt: rakkaus ompeluun, käsitöihin ja mustavalkoiseen värimaailmaan. Pia valmistaa omin käsin kodin tekstiileitä, joita on myynnissä paitsi erilaisissa tapahtumissa ympäri Suomea, myös hänen omassa kivijalkaliikkeessään, joka sijaitsee Forumissa (Linnankatu 11). Samassa paikassa sijaitsee nykyään myös Pian työhuone, jossa tuotteet valmistuvat. Kivaa tässä työkeikassa oli se, että sain vapaat kädet tuotteiden stailaukseen. Ei siis haettu perinteisiä tuotekuvia vaan nimenomaan kuvia eri tuotteista miljöössä.

Ihastuin itse näitä kuvatessa pehmeisiin ja jokseenkin jopa hämyisiin kuviin, sillä tuotteet itsessään ovat skarpin ilmeen omaavia (niin värin, kuin kuosien muotokielensä vuoksi). Tätä skarppia ilmettä oli hauska hieman rikkoa ja tuoda tuotteet pehmeiden sävyjen keskelle utuisen tunnelman syliin. Ah, oli pakko jakaa osa kuvista myös teille, sillä minusta näistä tuli aika kivat!
Viimeisessä kuvassa itsesuunniteltuja kortteja telineeseen on asettelemassa yrittäjä itse. Nostan Pialle suuresti hattua ja kunnioitan periksiantamattomuutta ja sisukkuutta kivijalkaliikkeen parissa. Tänä päivänä (ja etenkään Turussa keskustan remontin vuoksi) ei ole ihme, että monet myymälät ovat joutuneet joko muuttamaan tai sulkemaan ovensa kokonaan. Elävä ja monipuolinen katukuva kuitenkin tarvitsee Pian kaltaisia yrittäjiä, jotka kokevat kivijalkaliikkeiden arvokkaan merkityksen koko kaupungille. Mitä olisikaan kaupunki ilman yhtäkään putiikkia tai pienyrittäjän persoonallista liikettä? Jos keskustassa torin ympärillä olisi vain megamarket ja muutama suuri ketjuliike? Ei kovin inspiroivalta ja idylliseltä minusta...

Ja tästä syystä kannustankin teitä hankkimaan tänä(kin) jouluna lahjat mieluiten paikallisilta yrittäjiltä. Näin jokainen meistä voi auttaa kaupungin palvelutarjontaa pysymään monipuolisena ja kattavana. Itse ostin kuvausten jälkeen muutamia joululahjoja läheisille. Omaan kotiin päätyi näiden lisäksi uusi vohvelikankainen saunasetti ja käsipyyhkeitä. Kiitos Pia ja kaikki kivijalkaliikkeiden yrittäjät - olette kullanarvoisia meille kaikille <3.

Jutta

ps. Pian tuotteita löydät tosiaan myymälästä, mutta osa niistä on nähtävillä myös hänen sivuillaan. Uusimpia juttuja löytyy myös somesta, joten käy ottamassa seurantaan @handmade_by_kotona

 

Newsletter

Widgets