Top Message

www.oblik.fi

MITÄ VIIMEKSI?

Blogeja pidempään seuranneet saattavat muistaa jostakin vuosien takaa, miten usein erilaisia haastepostauksia toteutettiin. Haasteiden kautta löysi aikanaan paljon uutta luettavaa, uusia ihmisiä blogien takaa ja mikä parasta: tutustui tekstin kirjoittajaan jollakin tapaa syvemmin. Tänäpäivänä kevyttä luettavaa löytyy blogeista enää melko harvoin, johon uskon muiden somekanavien olevan osasyynä. Instagramin kuvavirtaan tai videoihin on helppoa julkaista kevyempää juttua ja avata päivän kuulumisia. Siinä missä joskus vielä blogitekstejä kirjoitettiin ja luettiin jopa päivittäin, on nykyään sivustot enemmän asiapitoisia ja ammattimaisempia. Samaa "hömppää" kuitenkin huomaan toisinaan kaipaavani, mutta julkaisukynnys, monipuolisempi sosiaalisen median tarjonta ja ajankäytölliset haasteet ovat tehneet siitä tänäpäivänä harvinaisempaa. Tänään ajattelin kuitenkin kertoa teille asioita "Mitä viimeksi?" otsikon alta, johon minut haastoi ihana Maija Pihkala -blogista <3. Maijan vastaukset näihin samoihin kysymyksiin pääset lukemaan täältä

 

Viimeisin viesti

Valmista tuli, mihin tulen? Pekka oli laskemassa mastoa ja päättämässä purjehduskautta (emme itse omista purjevenettä, mutta on tullut tavaksi, että Pekka käy auttamassa erään sukulaisen veneen maston nostossa ja laskussa). Itse siivoilin samaan aikaan remppapölyjä asunnosta, jonka muutostöitä olen saanut tehdä kuluneen syksyn ja loppukesän aikana. 

Viimeisin ruoka

Kasvis pad thai, munanuudeleilla, maapähkinöillä ja limellä. Tilaamme Sannan ruokakassia kotiimme, ja aina maanantaisin oven taakse kannetaan tulevan viikon reseptit ja niiden raaka-aineet. Kiitän itseäni hyvästä päätöksestä joka kerran kun ovikello maanantaisin soi - miten helppoa onkaan tänäpäivänä valmistaa monipuolista ruokaa kun joku on miettinyt lautasmallin, arkiruoan vaihtuvuuden ja erilaisten makujen kokemisen puolestasi! 


Viimeisin itku

Syyskuussa, en tarkalleen enää muista päivää, mutta hetken kyllä. Käymme läpi isohkoa asiaa elämässämme ja toisinaan olen kokenut asian tiimoilta suurta riittämättömyyttä ja epäoikeudenmukaisuuttakin. Kyyneleet valuivat poskille auton ratissa ja jouduin pysähtymään tien sivuun keräämään itseäni. Maijan tavoin musiikki stimuloi tunteita minussa ja herättää paljon muistoja - niin hyviä kuin niitä herkempiäkin. Kuuntelen paljon musiikkia ja huomaan sen vaikuttavan mielialaani todella paljon. 

Viimeisin nauru

Tänään asiakkaan luona, jossa 1-vuotias tyttölapsi oli niin syötävän iloinen ja nauravainen, ettei hymyilystä ja naurusta meinannut tulla loppua. Sain kunnian suunnitella tämän tytön huoneen alusta loppuun ja nyt kävin viemässä viimeisiä tuotteita asiakkaalle (verhot ja patjan). Kuulin, että kun tyttö oli tullut ensimmäistä kertaa huoneeseen muutoksen jälkeen oli hän nauranut ääneen, kiljahdellut ja pyörinyt uudella peuhupaikalla. Miten ihana palaute tuo reaktio onkaan <3.


Viimeisin hermostuminen

Eilen hermostuin kahdestakin syystä. Toinen liittyi lapsen kanssa käytyyn keskusteluun uudesta puhelimesta ja kokeisiin lukemisesta (kyllä, niillä on yhteys ainakin silloin kun hermostuttaa). Toinen asia liittyi töihin... Olen huono kestämään sekavuutta ja tilanteita, jossa kaikki asiat ovat jotakuinkin levällään ilman tunnetta siitä, että hommat hoituu organisoidusti ja järjestelmällisesti. Stressaan paljon vähemmän suuresta työmäärästä kuin siitä, että hommat on levällään ja "sinne päin hoidettu". Yrittäjänä voin vaikuttaa toki paljon omaan tekemiseeni ja tapaani työskennellä, mutta aina kaikki ei kuitenkaan ole vain itsestä kiinni. Usein eri projekteissa on mukana useita osapuolia, joten pitäisi oppia sietämään tätä juttua (eli projektien "luovaa sekamelskaa") kyllä paremmin.

Viimeisin ostos

Kuivashampoo ja irtopuuteri 3+1 päiviltä. Olin myös ostamassa hajuvettä, mutta unohdettuani S-etukortin kotiin päätin jättää sen kuitenkin vielä odottamaan (juuri silloin juuri se hajuvesi oli sopivasti edullisempi bonuskorttia vilauttamalla). Palaan hakemaan tuon vielä tämän viikon aikana.


Viimeisin muutos sisustuksessa

Lasketaanko lakanoiden vaihto :D? Jos jotakin suurempaa, niin taisi olla olohuoneen nojatuolin vaihtaminen nykyiseen safarituoliin, jonka löysin kesällä sattumalta. Edellinen versio ei lähtenyt kotoa mihinkään, vaan vaihdoin vain näiden paikkoja. Saatoin myös vaihtaa viime viikonloppuna muuten ikkunalaudalla olevaa asetelmaa kun pyyhin pölyjä ja laitoin uusia kynttilöitä. Tätä en kuitenkaan ehkä sisustukselliseksi muutokseksi vaan pikemminkin normaaliksi eloksi ja arjeksi. 

Viimeisin lukemani blogiteksti

Valkoisen Harmajan mökkiprojekti on ollut todella kiinnostavaa luettavaa viimeaikoina. Villa Fregatti oli saatu nyt pystytettyä ja voi luoja se näyttää arkkitehtoonisesti upealta! Tallensin blogilinkin jo viikonloppuna, mutta vasta tänään ehdin sen paremmin lukemaan. Käy sinäkin katsomassa, miten kaunis mökki Suvin perheelle on rakentumassa.


Viimeisin suunnitelma

Aloitin suunnittelemaan marraskuun kalenteria, mutta jouduin jättämään sen kesken kun piti alkaa kyselemään juniorin kokeisiin. Sen lisäksi olen tällä viikolla suunnitellut joka päivä pieniä jouluisia DIY-ideoita. Tämä on juuri se aika vuodesta kun olen kaikista eniten innoissani tulevasta sesongista. Yleensä olen "kyllästynyt" jouluun jo heti aaton jälkeen ja kerään joulujutut jo nopeasti aaton jälkeen pois. Nautin enemmän tästä suunnitteluvaiheesta, kun kaikki on vielä edessä :)

Olipa kiva pitkästä aikaa kirjoitella hieman kuulumisia haasteen muodossa. Pitäisi useamminkin ottaa blogiin tällainen "arkipäivitys", sillä minusta niitä on myös lukijana toisinaan mukava lukea. Ei kaiken tarvitse aina olla niin jäsenneltyä ja asiapitoista. Eihän? 

Jutta

ps. Haluaisin kuulla Sannalta ja Essiltä - mitä viimeksi? <3 Ja jos joku muukin innostuu tarttumaan tähän haasteeseen, niin mahtavaa! Käyhän sitten huikkaamassa kommenttikenttään jutustasi niin löydän lukemaan sen :) 

 1. Olipa kiva :). Mua niin surettaa, kun "vanha kunnon" blogimaailma tuntuu kuivuvan käsiin ja tosiaan Instan stoorit ja muut nopeammat kanavat valtaa alaa.
  Itse olen niin museokamaa, että blogistania on mulle sopivan hidastempoinen. Saa rauhassa lukea ja kirjoittaa silloin, kun siltä tuntuu. Ja pysyä pois silloin, kun ei tunnu.

  Tykkäsin tästä ja mieluusti luen lisää jatkossakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin muistan, kun haasteita heiteltiin ympäriinsä ja oikein odotti aina mitä joku oli kirjoittanut. Nykyinen sisältötulva on tehnyt pakosta sen, ettei sille ehkä ole enää aikaa tai tilaa.. Ja ehkä juuri tuo miten nopeatempoiset kanavat on vieneet mukanaan blogien lukijoita. Ja onhan se totta, itsekin tulee helpommin instaan päivitettyä kuvaa kuin aloittaa kokonainen blogiteksti. Mutta silti - kaikelle on edelleen mielestäni paikkansa ja tilansa <3

   Poista
 2. Olipas kiva postaus <3 Pitää tehdä tämä itsekin!

  S - beauty of life

  VastaaPoista
 3. Kiitos haasteesta! Mielelläni tartun tähän. <3 Kiva lukea sinun ja muidenkin tähän osallistuneiden vastauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Kiva kuulla ja pitääkin heti tulla lukemaan juttusi, sillä olen ollut selvästi ihan out viimeisen kuukauden näistä hommista ja jäänyt monta hyvää postausta lukematta :)

   Poista
 4. Kiitos haasteesta! :) Ja haastankin sut tässä mukaan 33 kysymyksen haasteeseen, jonka juuri itse toteutin blogissani. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos! Tämä jäänyt multa ihan huomaamatta, mutta laitetaan tulemaan heti alkuvuodesta <3

   Poista

 

Newsletter

Widgets